wing chun kung-fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

RE>

Příspěvekod PigiX » sob 01. srp, 2009 8:00

Igor X

Wing Chun Kung-Fu/Spectar Academy, Si-fu Robert Ludvik

www.rlwingchun.sk www.ssg1.eu
PigiX
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » sob 01. srp, 2009 10:33

No ja myslim ze tu frasku by sme mali ukoncit, ziaci p. Ludviga nech si cvicia co chcu,nech sa ucia "dimmak ocelove udery" atd..je to uplne jedno..v mojich ociach ja vacsina WCH lowlevel zalezitost,jeho doba expanzie v BU komunite skoncila a najlepsie casy ma za sebou . V dnesnej dobe medii,kde si kazdy moze najst co len nechce od metodiky rozvoja zakladnej sily v udere,cez rychlost,vybusnost a nacasovanie v uderovej zlozke, verit takym pripoviedkam moze len naivka...Vsetky tieto metody su ako v Boxingu,Muaythai,Myanmar boxing,Okinawa karate a kopec inych styloch,cize robit zo zakladnej metodiky nieco super tajomne mi pride usmevne a evokuje to vo mne obchodnikov s dazdom :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 01. srp, 2009 15:02

S timhle typkem:

jsem se myslim setkal osobne v Kosicich a dal jsem si ho k snidani. Igore, zeptej se ho, mozna se pletu ... za ta leta mi probehlo rukama hoodne "mistru, sifonu, senseiu" ... a ja si vsechny ty loosery nepamatuji, tak se omlouvam. Jestli mel kdysi co do cineni se S. Prochotskym, tak jsem tam na navsteve byl na 100% ... no a vetsi sracku jsem na wing chunu snad nezazil. O debilnosti informaci na webu ani nemluve.

Milej Igore, delas ostudu a je uplne jedno, jestli Ludvikovi, Segimu nebo Cheungovi ... O wing chun vis prdlacku ... takze doporucuji uc se, trenuj, neco se o nem casem dozvis, casem ti to vase naskoceny fuck sau bude treba fungovat :wink:

Pro jistotu nenabizej ani zdarma, ani za penize ucast na vasem seminari, nebo vas tam nekdo zase prijde vykrosit :wink:
Naposledy upravil luen dne ned 02. srp, 2009 8:43, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re:

Příspěvekod PigiX » sob 01. srp, 2009 17:55

Napísal som, že s touto neplodnou debatou koncim, takze to aj dodrží, i keď mám veľkú chuť reagovať na tvoju poznámku inak.

Igor
Igor X

PigiX
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: RE3

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 02. srp, 2009 10:18

ukropcany píše:
PigiX píše:ukropcany - ty si fakt myslis ze sa s tebou bude niekto vo forach delit o techniky??? vsade vo svete sa za seminare plati. ci teba niekto uci (ak ta uci) zadarmo?
Za techniky sa platí? To mi je novinka... a koľko tak priemerne stojí jedna technika? BU, kamarát zlatý, nie sú o technikách... A či ma učí niekto zadarmo? No divil by si sa, ale 2 roky ma niekto učil zadarmo... profivicemajster európy v superťažkej váhe v boxe... a čuduj sa svete, neučil ma žiadne techniky. Učil ma ako niekoho zostreliť dole, ale že by ma učil techniky... :D A za normálne tréningy platím ako každý... len na semináre nechodím, pretože to je blbosť a vojeb... :evil: ...len skromný názor nebojovníka, holt len športovca... 8)

Mno. Nechtěl jsem se zapojovat do této diskuze, ale Ukrop mě zase nakop. :lol:

Dle mě je technika i direkt, low kick, hák, atd. Vše, co denně používáš na trénincích, ve sparringu, atd. Protože všechno by mělo být prováděno TECHNICKY správně, jinak si můžeš ublížit více sobě než soupeři. A to by přeci takový zabiják jako Ty nechtěl, že. :roll: A hlavně mi sem nepiš, že to není pravda. Protože sám víš, že to tak je.

Jinak se divím, že Ti na ty "blbé a vojeb semináře" neodpověděl někdo z Tvých kamarádů, kteří semináře pořádají, aby Ti vysvětlily, k čemu seminář slouží.

A to, že Tě Tvůj kamarád top boxer učil zadarmo, by jsi mu měl být vděčný, protože jinde za to kluci platí. Učil Tě věci, za které on zaplatil, ať už potem, penězi nebo bolestí. Byla to jeho volba, že Ti to dal na zlatém podnose. Tak tady nemachruj.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 02. srp, 2009 18:55

ukropcany píše:ad 1 - to vieš, štípač... 8)

©típač? Spíše machr si chtěl říct.

ukropcany píše:ad 2 - no... nemyslím si, že by to bola pravda v tom zmysle, v akom sa zvyčajne slovo "technika" používa. Poznám kopec ľudí, ktorých keď vidíš na mechu, lapách, alebo aj v sparingu, tak si hovoríš, že to snáď nie je možné... také drevo... a zrazu bum a je koniec... techniku ma skutočne neučil. Nejaké zásady to áno a bol to permanentný dojebung, ale že by ma učil vyslovene techniky, to nie. Hlavne štípať, štípať, štípať a kondička...

Mno, tak pokud Tě neučil jak technicky správně provádět provádět údery, kopy, úhyby, atd., čemuž nevěřím, tak potom Ti asi brzo odejdou lokty, kolena, páteř. Když čtu Tvoje příspěvky, tak musím pořád přemýšlet, zda doopravdy chodím na box, thai, protože kdybych nikdy na ničem takovém nebyl, tak si myslím, že boxer přijde na trénink a tam mu trenér řekne: "Hele. Tamhle máš soupeře a knoukoutuj ho." A když se zeptá a jak to mám udělat, tak mu trenér řekne: "No takhle ( zamává rukama a nohama )." Ty si asi ze mě děláš prdel, ne? Souhlasím s Tebou, že po technickém zvládnutí všech potřebných pohybů záleží už jen na sparringu, kde se naučíš načasování, vzdálenost, atd. Ale až po technickém zvládnutí potřebných pohybů. Nechceš mi říct, že jste spolu hned začali sparrovat, aniž by Ti neukázal a nenaučil Tě, co po Tobě ve sparringu vlastně bude chtít. Vážně jsem rád, že jsem narazil na X-boxery, kteří mě vše řádně vysvětlily a naučily. Asi jsem velmi málo chápavý než abych se techniku naučil u videa.

ukropcany píše:ad 3 - ja viem na čo seminár slúži. Slúži na oboznámenie sa a rozšírenie obzorov. Určite neslúži na to, aby sa na ňom človek niečo "naučil"... na seminároch som bol veľa krát a odniesol som si z toho 1. zamotanú hlavu a 2. tu a tam nejakú novú fintu. V žiadnom prípade nič také, čo by ma dlhodobo ovplyvnilo...

No vidíš. Tak to je super, že víš na co je seminář. A to, že Tobě nic nedal, ještě neznamená, že je k hovnu. Příště radši napiš: "Pro mě jsou semináře k hovnu." Souhlasím, že na některých seminářích trenéři zbytečně zahlcují žáky technikama, ale není to pravidlo.

ukropcany píše:ad 4 - ja mu vďačný som a keby potreboval skočiť do ohňa, tak bez váhania skočím. Išlo však o to, že za všetko sa platí. Je to hlúposť! Za tie najcennejšie rady sa nikdy neplatí, pretože ten kto ich dáva ich nedáva kvôli peniazom.

Pokud nemáš to štěstí, aby někdo, kdo "zná" byl Tvůj kamarád nebo přítel, tak za ty "zkušenosti" budeš muset zaplatit. Bohužel, tak to je. Ty jsi to štěstí měl. A souhlasím s Tebou, že ty nejcennější rady se nedávají kvůli penězům, ale taky se nedávají jen tak na potkání. Nebo aspoň já neměl takové štěstí.

ukropcany píše:Ty obranca slabých... :wink: Fakt ma to pobavilo... :D

No, co k tomu říct. Mě to moc nepobavilo, ale jsem rád, že jsem Ti zpříjemnil den.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kanec » pon 03. srp, 2009 11:29

ukropcany: jen k tý technice, to co píšeš je z mýho pohledu úplně šílený, tady nejde jen o to že druhej ti dá bim, ale když budeš bouchat technicky špatně tak ti časem začne vypadávat rameno jako mě a skončils :!:
Smutný je když tě techniku někdo špatně naučí :cry:
Kanec
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pon 03. srp, 2009 11:38

Kanec píše:ukropcany: jen k tý technice, to co píšeš je z mýho pohledu úplně šílený, tady nejde jen o to že druhej ti dá bim, ale když budeš bouchat technicky špatně tak ti časem začne vypadávat rameno jako mě a skončils :!:
Smutný je když tě techniku někdo špatně naučí :cry:

Děkuji. Jsem rád, že mě aspoň někdo pochopil.

Ukropcany:

Nehodlám se s Tebou hádat. Co jsem chtěl říci jsem řekl.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 04. srp, 2009 0:01

Ta debata se asi ubira zcela jinym smerem, ... proste si nejakej naprosto nezkusenej neemand, z nejakeho zajmoveho kung fu krouzku, vylejval sve naivni srdicko a pise tady kraviny, presne v duchu jejich webu.

Neni se ceho zastavat ... za me je to tak, ze se nestacim divit, jak nekdo muze byt zmanipulovany ubohou propagandou, ala svetskej cirkus a jejich vodni panny a jina nadpozemska stvoreni!!!

Je myslim zdrave se nad tim pozastavit a pousmat :wink: :arrow: Jinak je z cloveka morous :wink: :lol: 8) :idea: :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 04. srp, 2009 9:36

Luen :

Já se ničeho a nikoho ( teď momentálně ) nezastávám. Jen mě nasraly ty kecy Ukropcanyho, jak neni potřeba znát a umět techniku ( myšleno technicky korektní provedení jednotlivých pohybů - jab, cross, low kick, atd. ) a stačí jen sparrovat a sparrovat.

A že semináře jsou k hovnu. Jsou snad Tvoje semináře k hovnu? ®áci se na nich nic nenaučí? To že jemu nic nedávají je jeho problém. Nevím o tom, že on by měl patent na to, že když pro něj je něco k hovnu, tak tím pádem je to k hovnu pro všechny.

A nevěřím mu vůbec, že ho ten boxer neučil techniku. To jsou kecy. Všude se na začátku učí technika. Koupil jsem si poslední Fighters Magazin a je tam članek o Barmskym boxu a "světe div se" taky na treninku se začátečníci učili techniku úderů, kopů, atd. Pokročilí se věnovali kondiční přípravě a sparringům. Asi jsou zřejmě barmský boxeři malo tvrdí, že se učí technicky korektní provedení technik. Ukrop by je rozštípal jak fík. :roll:

Nemá cenu s ním, o čem koliv diskutovat, když není schopný uznat to, že přestřelil. Ty by jsi Luene kluka, co nemá ani základní pohybové návyky pustil do sparringu? Je pro Tebe technika zbytečná? Proč se tedy učí ve všech BU, BS korektní provedení pohybů? Ty neučíš své žáky korektní provedení pohybů? To je otázka pro všechny učitele, trenéry.

Pokud neučíte své žáky techniku a hned je hodíte do sparrování, tak se Ukropovy velmi omlouvám. Ale pro mě je to špatně a vedete pouze ke zranění a demotivaci žáka. A tímhle postem už jsem s tím skončil. nehodlám plýtvat energii pro někoho, kdo není schopný uznat............ Seru na to.

Přeji příjemný den.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daitoryu » úte 04. srp, 2009 10:24

Já tedy nevím, pánové, ale mně od začátku jednoznačně přišlo, že se Ukrop spíše ohrazoval vůči nějakým "zázračným" technikám - povídačkami o kterých mají leckteří "mistři" sklon opíjet novobrance :) . Něco jako druhořadé filmy v duchu "Tajný styl, tajný mistr = neporazitelnost (také tajná :) )". Ukropa tedy osobně neznám, ale rozhodně si nemyslím, že by někomu někdy tvrdil, že technika je nepodstatná. Spíše podlě mě měl na mysli, že BU nejsou o nějakých "zázračných" stylech a "tajných" technikách, ale o dřině, vůli a praxi (samozřejmě s kvalitním usměrňováním). A proto bych řekl, že některé horkokrevné reakce na Ukropovy příspěvky byly důsledkem nepochopení jejich celkového duchu :) .

Jinak všem moc děkuji. Už dlouho se tímto tématem bavím :D
daitoryu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 04. srp, 2009 10:52

Vy si asi ze mě děláte prdel.

Od té doby, co jsem napsal svůj první post do této diskuze, tak jsem se bavil o technice jako takové a v mých ani Ukropových postech jsem nečetl ani náznak "tajných, zázračných" technik.

Asi vážně neumím číst. Přečtu si ty Ukropovy posty ještě jednou. Upřesním Ukropovy posty na mé příspěvky. Hmm. Čtu a čtu. Sakra. Nikde nic o žádných "tajných a zázračných" technikách. Jen o tom, jak se Ukrop neučil žádnou techniku, ale od počátku jen štípal a štípal a štípal. Nevidím v tom nic nepochopitelného.

Mno tak nevím. Zkusím se zeptat paní učitelky, zda ty písmenka a slova jsou pořád stejná jako když jsem chodil do školy. :roll:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » úte 04. srp, 2009 11:13

bizon: "Prípadne mi popíš akými cvičeniami sa stanú moje boľavé predlaktia tvrdšie ako oceľ a ja to zvážim..."

Stačí si přečíst vlákno celé ;)
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 04. srp, 2009 11:45

khooca píše:bizon: "Prípadne mi popíš akými cvičeniami sa stanú moje boľavé predlaktia tvrdšie ako oceľ a ja to zvážim..."

To jsem někde psal? No, Vy jste buď zhulený nebo vážně nevím. Fakt tohle vážně nepobírám.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » úte 04. srp, 2009 11:50

BizonCZ píše:
khooca píše:bizon: "Prípadne mi popíš akými cvičeniami sa stanú moje boľavé predlaktia tvrdšie ako oceľ a ja to zvážim..."

To jsem někde psal? No, Vy jste buď zhulený nebo vážně nevím. Fakt tohle vážně nepobírám.

Ne, to psal ukro :)
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Kanec » úte 04. srp, 2009 12:15

ukrop: nečetl jsem vůbec tu diskuzi protože nechci řešit Pifixe když jste ho už vyřešily, nejradši bych vyřešil i 99% ostatních protože sou na tom stejně jen jsou z ticha nebo sem ani nechodí a dělaj z žáků mentály potají. Reaguju pouze z tvého posledního přízpěvku
Tréning basic techniky boli spolu možno 2 hodiny, inak strašne veľa skippingu, tieňovania, pytlovania, láp a sparingu. Urobíš nejakú technickú chybu? Bim a nabudúce už ju neurobíš... Myšlenka Na lapách som hulil neraz... Myšlenka Na techniku ozaj nebol kladený dôraz, dôraz bol na pohyb, kryt a kondíciu...
kdy mi škublo ve starejch zraněních po celým těle. Člověk jako ty má štěstí že začal cvičit zrovna thaibox kde je pár "jednoduchých" základních technik, lidi co to učí už maj pár let tvrdýho tréninku za sebou a když sou pořád v pohodě tak to asi cvičí dobře a když se cvičí pořád to samý dokola tak věřím že se technika dá i okoukat. Oproti tomu sou tady věci jako různý styly kde se cvičí věcí million, jak by technika měla být technicky správně nikdo ve skutečnosti neví. Přídladem může bejt když se tu řešilo nukite, to jsem se málem poblil. A když to nějakej nadšenej ňouma potom s tréninkem přehrotí tak si zkurví to a pak ono...a nakonec zjistí jakej je blbec.
Kanec
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » úte 04. srp, 2009 13:23

ukropcany píše:Tiež ma bili

Mááálo ... :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 04. srp, 2009 13:25

..Ukrop sice hovori a vysvetluje trosu emotivnejsie,ale v podstate ma pravdu..technika sa ukaze biomechanicky spravne,pracuje sa s nou tienovo,na lapach,na mechu a pri kontrolovanom sparingu..sice ja neuznavam caste sparingy na 100% maxima ako Ukrop,ale cakat na to ze si clovek zasparuje nejaky semikontakt az dosiahne instrutorsky stupen alebo podobne dristy je scestne..uz som sa stretol aj s takymito bullshit nazormi :wink: Na technike sa pracuje cely zivot..kazdy extrem je zly,ako cisto "dychacsky",takisto aj hardcore "stipaci"...treba si zachovat zdravy rozum...futbalisti,hokejisti,hadzanari atd..sa tiez neucia 5 rokov kopat,hrat s hokejkou,alebo driblovat do vzduchu ale zacinaju pomalicky kontrolovane hrat s druzstvom a napodobnovat to co im ukazal trener ;)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 04. srp, 2009 14:12

8) nijak bych to nehrotil, mam totiz pocit, ze mluvime vsichni o tom samem - tohle je mor diskuzi :wink:

BizonCZ píše:Já se ničeho a nikoho ( teď momentálně ) nezastávám. Jen mě nasraly ty kecy Ukropcanyho, jak neni potřeba znát a umět techniku ( myšleno technicky korektní provedení jednotlivých pohybů - jab, cross, low kick, atd. ) a stačí jen sparrovat a sparrovat.

Já myslím, že tohle ukrop nemyslel a jak to tady čtu, tak to už pár lidí, včetně něj, napsalo :wink: Já jsem třeba alergickej na slovo technika :!: Co to znamená? Umět okopčit nějaký pohyb ve formě, při cvičení aplikací nebo snad ve volném boji? V tom je asi problém diskuzí. Většina lidí z řad TBU, mají totiž pocit, že technika je umět pohyb zopakovat ve formě a to v celkem pohodovém tempu - pokud je tohle technika, je to k ničemu. podle všeho nejsi žádný nováček a jistě už jsi zaregistroval, že odhejbat něco na sucho je jedna věc, ale udělat to pod tlakem, ve stresu atd ... je jakoby z jiného světa :wink:

V tomto ohledu většina TBU umělců shoří jak papír? A přitom jim jejich technika na tréninku šlape jako po másle :!:

BizonCZ píše:A že semináře jsou k hovnu. Jsou snad Tvoje semináře k hovnu? ®áci se na nich nic nenaučí? To že jemu nic nedávají je jeho problém. Nevím o tom, že on by měl patent na to, že když pro něj je něco k hovnu, tak tím pádem je to k hovnu pro všechny.

Pokud je seminář tématický a je pro určitou cílovou skupinu, tak v poho, ale ani já nepovažuji takové ty obecné a seznamovací semináře za přínos. Jinak skutečně, na semináři se nikdo moc věcí nenaučí, spíše se tam něco nového dovědí, v rámci možností to procvičí, ale nenaučí ... naučit se, znamená milionkrát drilovat až do zblbnutí a to na všechny potřebné způsoby.

BizonCZ píše:Nemá cenu s ním, o čem koliv diskutovat, když není schopný uznat to, že přestřelil. Ty by jsi Luene kluka, co nemá ani základní pohybové návyky pustil do sparringu? Je pro Tebe technika zbytečná? Proč se tedy učí ve všech BU, BS korektní provedení pohybů? Ty neučíš své žáky korektní provedení pohybů? To je otázka pro všechny učitele, trenéry.

Přijde na to ... pokud má namachrováno, tak ho seknu hned na začátku, ukážu mu co cvičíme, jak cvičíme, proč to tak cvičíme a pokud má výhrady, můžeme hned prokonzultovat prakticky ... pokud nemá jasno v tom, co je bitka, tak mu jí také nastínim, aby věděl, co ho čeká a jakým směrem se bude ubírat jeho výcvik v nejbližších měsících 8)

daitoryu píše:Já tedy nevím, pánové, ale mně od začátku jednoznačně přišlo, že se Ukrop spíše ohrazoval vůči nějakým "zázračným" technikám - povídačkami o kterých mají leckteří "mistři" sklon opíjet novobrance Usmívající . Něco jako druhořadé filmy v duchu "Tajný styl, tajný mistr = neporazitelnost (také tajná Usmívající )". Ukropa tedy osobně neznám, ale rozhodně si nemyslím, že by někomu někdy tvrdil, že technika je nepodstatná. Spíše podlě mě měl na mysli, že BU nejsou o nějakých "zázračných" stylech a "tajných" technikách, ale o dřině, vůli a praxi (samozřejmě s kvalitním usměrňováním). A proto bych řekl, že některé horkokrevné reakce na Ukropovy příspěvky byly důsledkem nepochopení jejich celkového duchu :)

Souhlasím, proti tomuto bojuji už dlohá léta :evil:

ukropcany píše:No to je presne to čo hovorím... Velmi šťastný Ąudia sa prpklú v technike, často krát je to vidieť na karatistoch, kde sa handrkujú o to, či tá kopačka má byť taká, alebo hentaká, pričom vôbec neriešia to, že ju väčšinou sami nevedia kopnúť v správnom čase vôbec a nieto ešte presne tam kam by bolo treba. Ja preto hovorím, že najprv treba vedieť trafiť a detaily sa doladia v čase. Ale predstava, že niekoho budem dlhé mesiace a roky vodiť dokola a sekírovať za veci, ktoré bez ochutnávky praxe nemôže vôbec pochopiť, mi príde ako ojeb na žiaka. Ja som toto celé pochopil keď som videl džaponca ako vysvetloval, že cvičiť furt len kihon je hlúposť, že treba ísť kihon-awase-kihon-awase... kihon aby človek nezabudol na základy, ale nemôže zabudnúť awase, lebo to je vlastne to, čo chce robiť... Rázný Moji súkromkári akonáhle vydržia 3 minúty slapať na pytli/driloch, tak idú do sparingu... že sú roztekaní jak sviňa? ®e majú strach? ®e nevládzu? A koho to zaujíma? Mňa snáď? Velmi šťastný Keď chcú, vydržia a naučia sa... mňa tučka sa tiež nikto nepýtal, či mi to chutí... Cool Tiež ma bili ako žito a tu som...

To je přesně o čem píši, technika je důležitá, ale technika se nesmí zaměňovat za schopnost zopakovat na sucho nějaký pohyb ... technika je předně o síle (umět jí pustit, mít jí pod kontrolou, umět jí generovat, umět jí v kombu a ne jen izolovaně ...), přesnosti (ale přesnost v boji - čili pod tlakem, ve stresu, umět se prosadit, brejknout kombo soupeřovi a začít ho válcovat ...), rychlosti (být výbušnej a o5 ve stresu, i když soupeř prostřelí ...), načasování, cit pro situaci, moment a umět toho využít ..., v neposlední řadě být psychicky otužilej, nenechat se zlomit, naučit se být agresivní (když je to třeba), být vyhejbanej, mít slušnej pohybovej arzenál a spousty dalších důležitých věcí, které dělají onu techniku. Pokud je technika vnímána jen jako pohyb - je to shit :!:

Je třeba si uvědomit, že technika je vlastně něco, na čem pracujeme celej život. To není proces, který je k nějakému datu nebo stupni ukončen ... to jde s náma celej život, jako náš stín :!:

Ovšem že je pochopitelné, že to má ukrop a jiní v mnoha ohledech jinak ... on trénuje specifickým způsobem na jasně daná pravidla ... jeho nemusí trápit vše, co jde jakoby nad rámec pravidel. ®ádné kombo striku a wrestlingu (spojovací nástroje jako je tui/chi-sau), žádné zbraně ...

Nicméně to na věci nic nemění. Pokud je něco na prd, může se to okecávat do aleluja, pokud s tím nástrojem dotyčný pracovat neumí, tak je mu k ničemu - šroubovákem hřebík nepřiděláme :wink:

A teď jen za sebe:

wing chun je jedno z mnoha úžasných BU, které je plně funkční, téměř všestrané, použitelné a to jak v obyčejné tahanici, tak i v té nejhustější bitce. Pro mne je to srdcová záležitost a rostu z toho, když jej nějakej Pigi mrší a staví se do role guru-kuňfu - Mengele :!: :evil:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

RE:

Příspěvekod PigiX » úte 04. srp, 2009 14:47

Ja som sa do role ziadneho kung-fu guru-a nestaval - nezavádzaj prosim ta.
Igor X

PigiX
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...