Moderátor: pm
ukropcany píše:Za techniky sa platí? To mi je novinka... a koľko tak priemerne stojí jedna technika? BU, kamarát zlatý, nie sú o technikách... A či ma učí niekto zadarmo? No divil by si sa, ale 2 roky ma niekto učil zadarmo... profivicemajster európy v superťažkej váhe v boxe... a čuduj sa svete, neučil ma žiadne techniky. Učil ma ako niekoho zostreliť dole, ale že by ma učil techniky...PigiX píše:ukropcany - ty si fakt myslis ze sa s tebou bude niekto vo forach delit o techniky??? vsade vo svete sa za seminare plati. ci teba niekto uci (ak ta uci) zadarmo?A za normálne tréningy platím ako každý... len na semináre nechodím, pretože to je blbosť a vojeb...
...len skromný názor nebojovníka, holt len športovca...
ukropcany píše:ad 1 - to vieš, štípač...
ukropcany píše:ad 2 - no... nemyslím si, že by to bola pravda v tom zmysle, v akom sa zvyčajne slovo "technika" používa. Poznám kopec ľudí, ktorých keď vidíš na mechu, lapách, alebo aj v sparingu, tak si hovoríš, že to snáď nie je možné... také drevo... a zrazu bum a je koniec... techniku ma skutočne neučil. Nejaké zásady to áno a bol to permanentný dojebung, ale že by ma učil vyslovene techniky, to nie. Hlavne štípať, štípať, štípať a kondička...
ukropcany píše:ad 3 - ja viem na čo seminár slúži. Slúži na oboznámenie sa a rozšírenie obzorov. Určite neslúži na to, aby sa na ňom človek niečo "naučil"... na seminároch som bol veľa krát a odniesol som si z toho 1. zamotanú hlavu a 2. tu a tam nejakú novú fintu. V žiadnom prípade nič také, čo by ma dlhodobo ovplyvnilo...
ukropcany píše:ad 4 - ja mu vďačný som a keby potreboval skočiť do ohňa, tak bez váhania skočím. Išlo však o to, že za všetko sa platí. Je to hlúposť! Za tie najcennejšie rady sa nikdy neplatí, pretože ten kto ich dáva ich nedáva kvôli peniazom.
ukropcany píše:Ty obranca slabých...Fakt ma to pobavilo...
Kanec píše:ukropcany: jen k tý technice, to co píšeš je z mýho pohledu úplně šílený, tady nejde jen o to že druhej ti dá bim, ale když budeš bouchat technicky špatně tak ti časem začne vypadávat rameno jako mě a skončils
Smutný je když tě techniku někdo špatně naučí
khooca píše:bizon: "Prípadne mi popíš akými cvičeniami sa stanú moje boľavé predlaktia tvrdšie ako oceľ a ja to zvážim..."
Stačí si přečíst vlákno celé
BizonCZ píše:khooca píše:bizon: "Prípadne mi popíš akými cvičeniami sa stanú moje boľavé predlaktia tvrdšie ako oceľ a ja to zvážim..."
Stačí si přečíst vlákno celé
To jsem někde psal? No, Vy jste buď zhulený nebo vážně nevím. Fakt tohle vážně nepobírám.
kdy mi škublo ve starejch zraněních po celým těle. Člověk jako ty má štěstí že začal cvičit zrovna thaibox kde je pár "jednoduchých" základních technik, lidi co to učí už maj pár let tvrdýho tréninku za sebou a když sou pořád v pohodě tak to asi cvičí dobře a když se cvičí pořád to samý dokola tak věřím že se technika dá i okoukat. Oproti tomu sou tady věci jako různý styly kde se cvičí věcí million, jak by technika měla být technicky správně nikdo ve skutečnosti neví. Přídladem může bejt když se tu řešilo nukite, to jsem se málem poblil. A když to nějakej nadšenej ňouma potom s tréninkem přehrotí tak si zkurví to a pak ono...a nakonec zjistí jakej je blbec.Tréning basic techniky boli spolu možno 2 hodiny, inak strašne veľa skippingu, tieňovania, pytlovania, láp a sparingu. Urobíš nejakú technickú chybu? Bim a nabudúce už ju neurobíš... Myšlenka Na lapách som hulil neraz... Myšlenka Na techniku ozaj nebol kladený dôraz, dôraz bol na pohyb, kryt a kondíciu...
BizonCZ píše:Já se ničeho a nikoho ( teď momentálně ) nezastávám. Jen mě nasraly ty kecy Ukropcanyho, jak neni potřeba znát a umět techniku ( myšleno technicky korektní provedení jednotlivých pohybů - jab, cross, low kick, atd. ) a stačí jen sparrovat a sparrovat.
BizonCZ píše:A že semináře jsou k hovnu. Jsou snad Tvoje semináře k hovnu? ®áci se na nich nic nenaučí? To že jemu nic nedávají je jeho problém. Nevím o tom, že on by měl patent na to, že když pro něj je něco k hovnu, tak tím pádem je to k hovnu pro všechny.
BizonCZ píše:Nemá cenu s ním, o čem koliv diskutovat, když není schopný uznat to, že přestřelil. Ty by jsi Luene kluka, co nemá ani základní pohybové návyky pustil do sparringu? Je pro Tebe technika zbytečná? Proč se tedy učí ve všech BU, BS korektní provedení pohybů? Ty neučíš své žáky korektní provedení pohybů? To je otázka pro všechny učitele, trenéry.
daitoryu píše:Já tedy nevím, pánové, ale mně od začátku jednoznačně přišlo, že se Ukrop spíše ohrazoval vůči nějakým "zázračným" technikám - povídačkami o kterých mají leckteří "mistři" sklon opíjet novobrance Usmívající . Něco jako druhořadé filmy v duchu "Tajný styl, tajný mistr = neporazitelnost (také tajná Usmívající )". Ukropa tedy osobně neznám, ale rozhodně si nemyslím, že by někomu někdy tvrdil, že technika je nepodstatná. Spíše podlě mě měl na mysli, že BU nejsou o nějakých "zázračných" stylech a "tajných" technikách, ale o dřině, vůli a praxi (samozřejmě s kvalitním usměrňováním). A proto bych řekl, že některé horkokrevné reakce na Ukropovy příspěvky byly důsledkem nepochopení jejich celkového duchu![]()
ukropcany píše:No to je presne to čo hovorím... Velmi šťastný Ąudia sa prpklú v technike, často krát je to vidieť na karatistoch, kde sa handrkujú o to, či tá kopačka má byť taká, alebo hentaká, pričom vôbec neriešia to, že ju väčšinou sami nevedia kopnúť v správnom čase vôbec a nieto ešte presne tam kam by bolo treba. Ja preto hovorím, že najprv treba vedieť trafiť a detaily sa doladia v čase. Ale predstava, že niekoho budem dlhé mesiace a roky vodiť dokola a sekírovať za veci, ktoré bez ochutnávky praxe nemôže vôbec pochopiť, mi príde ako ojeb na žiaka. Ja som toto celé pochopil keď som videl džaponca ako vysvetloval, že cvičiť furt len kihon je hlúposť, že treba ísť kihon-awase-kihon-awase... kihon aby človek nezabudol na základy, ale nemôže zabudnúť awase, lebo to je vlastne to, čo chce robiť... Rázný Moji súkromkári akonáhle vydržia 3 minúty slapať na pytli/driloch, tak idú do sparingu... že sú roztekaní jak sviňa? ®e majú strach? ®e nevládzu? A koho to zaujíma? Mňa snáď? Velmi šťastný Keď chcú, vydržia a naučia sa... mňa tučka sa tiež nikto nepýtal, či mi to chutí... Cool Tiež ma bili ako žito a tu som...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků