sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod player » pát 26. zář, 2008 13:53

Tak abych nebyl offtopic, jeste jeden Vunak, to aby se meli nekteri nad cim zasmat:

http://www.youtube.com/watch?v=eMhVLPwH47k
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 26. zář, 2008 21:06

player píše:Tak abych nebyl offtopic, jeste jeden Vunak, to aby se meli nekteri nad cim zasmat:

http://www.youtube.com/watch?v=eMhVLPwH47k

A ted mi rekni co je na tom videu krome tech kol od aut dobreho :?: Ja chapu, ze mas Vunaka ve skatulce oblibenych ... kvuli bruklimu, ale ruku na srdce, tohle by bylo good, tak v roce 1990 :wink:

A Jendis ma pravdu jsme OT.

4 runar ano napsal to spravne, ale precti si to jeste jednou ... je tu snad nekdo takovej jouda, kterej si mysli, ze by se takhle melo bouchat??? Komu to podsouval a od koho chtel vysvetlit jak se to tedy dela a ze to neni snad ani mozny ... jen na okraj, ale nechme to byt at neni dalsi flame :wink:
Naposledy upravil luen dne pát 26. zář, 2008 22:08, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 26. zář, 2008 21:41

Ne nejsme offtopic, alespon ja ne.Je to demonstrace jedne z moznych sebeobrannych technik(a pro zeny obzvlast) a s tim masem at to vypada pro leckoho sebevic komicky, je to vic nez dobra ukazka mozne zpusobene skody.Naopak ony kola od aut jsou na tom jedine prihlouple, to jsem fakt nepobral tyhle kulisy.
Vunak neni v mych "oblibencich" kvuli nekomu dalsimu(s tim BL jses uz fakt megatrapnej, nemas z nej nejaky komplex nahodou?), ale kvuli tomu co predvadi a jaky ma na veci nazor, viz. napriklad jeho demostrace "sebeobrany" proti nozi.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 26. zář, 2008 21:46

player píše:Ne nejsme offtopic, alespon ja ne.Je to demonstrace jedne z moznych sebeobrannych technik(a pro zeny obzvlast) a s tim masem at to vypada pro leckoho sebevic komicky, je to vic nez dobra ukazka mozne zpusobene skody.Naopak ony kola od aut jsou na tom jedine prihlouple, to jsem fakt nepobral tyhle kulisy.
Vunak neni v mych "oblibencich" kvuli nekomu dalsimu(s tim BL jses uz fakt megatrapnej, nemas z nej nejaky komplex nahodou?), ale kvuli tomu co predvadi a jaky ma na veci nazor, viz. napriklad jeho demostrace "sebeobrany" proti nozi.

Zrovna to "kousání" do masa a nůž,to je to,co u Vunaka beru....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 26. zář, 2008 22:13

player píše:Ne nejsme offtopic, alespon ja ne.Je to demonstrace jedne z moznych sebeobrannych technik(a pro zeny obzvlast) a s tim masem at to vypada pro leckoho sebevic komicky, je to vic nez dobra ukazka mozne zpusobene skody.Naopak ony kola od aut jsou na tom jedine prihlouple, to jsem fakt nepobral tyhle kulisy.

Jasne a ted se zkus zamyslet a podivat se na to realne :wink: Podivej se na jeho starsi videa a na to, co se snazi delat dnes ... koukni na videa, ktere sem dali ostatni a schvalne od koho Vunak krade a srovnej jeho uroven a uroven Tony Blauer, Geoff Thompson a Jim Grover ... Tim vykradanim v mejch ocich clovek nestoupne ... naopak klesne. Prodava praci jinych a ani si lama neda tu praci s tim, aby to aspon obstojne okoukal ... uz chapes?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 26. zář, 2008 22:18

Jendo...ale třeba to kousání do masa(jako nácvik na kousání) jsem prvně viděl u něj(to samozřejmě neznamená,že s tím přišel první).....a že těch výukovek třeba Tonyho Blauera,Sammyho Franca a jiných doma pár mám.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 26. zář, 2008 23:22

Jendis píše:Jendo...ale třeba to kousání do masa(jako nácvik na kousání) jsem prvně viděl u něj(to samozřejmě neznamená,že s tím přišel první).....a že těch výukovek třeba Tonyho Blauera,Sammyho Franca a jiných doma pár mám.....

Nejsem vegetarian, takze kousani do masa, jeho polikani a traveni cvicim od dob kam az saha ma pamet :lol:
Ale ted vazne ... v cem je to tak uzasne???

A ted k Vunakovi resp. k tomu videu co sem dal player.
Minutu keca od 1:20 do 2:10 je imbecilita (stacilo by, kdyby ten kluk pod nim natahl nohy. Proc musi byt ten druhej na videu vzdy za blba?) ... pak se necha pichat do oci a sam ma sve ruce u jeho pasu ... pak se jako dostane na nej a snazi se dostat z drzeni "tresenim", coz je dalsi imbecilita ... potom to kousani po tele :lol: hezky, tak mi frajer ukousne kus kuze a ja ho zabiju za to, ze se pere jak de*ka!
Hlavne na ty zemi je s nim jakoby totalni lama, ktera neboucha, nekope, sama nekouse ... proste pasivni trotl! At nekdo zkusi kousat pod palbou, kdyz do nej druhej sije bombu za bombou. A kdyz pominu to kousani, tak jeho "zem" je vazne hrozna ... prumernej judista by se s nima valel take, ale smichy. Nechci vyvolavat flame, ale podivejte se na to video poradne, postavit boj na zemi na kousani je zhovadilost ... mimochodem vsiml si nekdo rozdilu ziveho svaloveho vlakna v pohybu, obaleneho kuzi a mrtveho masa na steak? Ono to neni to same ...

To video jsem preskakoval a nemam zvuk, nebot mi odesla zvukova karta, ale je to shit ... mam z juda neco navaleno po zemi ..., ale tohle je dalsi video k smichu :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 27. zář, 2008 6:58

luen píše:Nejsem vegetarian, takze kousani do masa, jeho polikani a traveni cvicim od dob kam az saha ma pamet :lol:
Ale ted vazne ... v cem je to tak uzasne???

To video,co sem dal Player,až tak úžasné není,to je pravda.....

Add kousání......bavme se o kousání do člověka-syrové maso.....spousta lidí to neumí,hnusí se jim to......a v boji o život se Ti hodí všechno....a takové kousnutí-až teče krev....... :wink: :twisted:
Bavíme se o tom,že neuděláš nic,co nemáš v krvi,nacvičené,nadrilované......jak si chceš jinak nacvičit to kousání???? Jasně,že máš pravdu v tom,že není to samé "mrtvé maso" a živé maso....ale kdyby to na mně chtěl na tréninku někdo zkoušet.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 27. zář, 2008 7:38

Jendis píše:To video,co sem dal Player,až tak úžasné není,to je pravda.....

Add kousání......bavme se o kousání do člověka-syrové maso.....spousta lidí to neumí,hnusí se jim to......a v boji o život se Ti hodí všechno....a takové kousnutí-až teče krev....... :wink: :twisted:
Bavíme se o tom,že neuděláš nic,co nemáš v krvi,nacvičené,nadrilované......jak si chceš jinak nacvičit to kousání???? Jasně,že máš pravdu v tom,že není to samé "mrtvé maso" a živé maso....ale kdyby to na mně chtěl na tréninku někdo zkoušet.....

Ok, ze jsou mezi nama lidi, kteri maji problem s tim to vubec udelat a z nejakeho duvodu se jim to prici atd ..., to beru. Ale stejne porad nerozumim tomu k cemu je to vlastne dobre ve vztahu k tomu, kdyz ten clovek neumi na zemi ani prd, neumi bouchnout, neumi kopnout. Zakladat sebeobranu na kousani je proste za 5 = nedostatecna. Druhak napr. Tyson to take nijak zvlast netrenoval a podarilo se mu ukousnout ucho ... tohle, ale v realne bitce nekdo udelat, tak si tim vykoleduje takovej nasup, ze ho pak budou sbirat podle fotky :!: Protoze porad plati, ze zaklad je kopani, bouchani atd ... a pokud nebude kousac navazovat na tohle, tak na kousani nedojde a pokud se mu z nejakeho duvodu podari kousnout a zase nenavaze kopanim, bouchanim atd ... tak zase foto skladacka :wink: Tretak clovek jenz toto chce praktikovat musi mit zuby jako selma, protoze staci jeden a vice umelejch zubu 1,2,3 a nechas tam sve umele zuby :wink: Zive maso je tuhe jak svina :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 27. zář, 2008 7:54

ale jo,s tím souhlasím...zakládat sebeobranu pouze na kousání je nesmysl.....ale i to kousnutí se někdy hodí......líbil se mi ten nácvik.....u nikoho jiného jsem to neviděl.....ale samozřejmě se musí cvičit komplexně,o tom žádná.....
Točíme se v kruhu,asi se tady špatně vyjadřuju...kdyžtak pokecáme příští týden(pořád to vypadá,že dojedu.....:) ).
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 27. zář, 2008 8:00

Jendis píše:ale jo,s tím souhlasím...zakládat sebeobranu pouze na kousání je nesmysl.....ale i to kousnutí se někdy hodí......líbil se mi ten nácvik.....u nikoho jiného jsem to neviděl.....ale samozřejmě se musí cvičit komplexně,o tom žádná.....
Točíme se v kruhu,asi se tady špatně vyjadřuju...kdyžtak pokecáme příští týden(pořád to vypadá,že dojedu.....:) ).

Jasan :wink: budu se tesit 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tetsuo » sob 27. zář, 2008 12:27

koukam že tu řešíte kousání, tak přidám jednu historku z praxe z minulýho léta :

S jednim kámošem a známym jsme opouštěli jeden větší disco-bar u nás v K.Varech, bylo kolem 4. hodiny ranni a vevnitr jsme nepili minerálku :wink: Mno za náma se vypotácel chlápek - typ pavouk, mohl mit tak ke dvoum metrům ale jinak celkem vyžle. A začal pokřikovat na mýho kámoše ať si to snim de vyřídit, potom jsem se dozvědel že měli vevnitř nějakou slovní potyčku který ale kámoš ani nevěnoval pozornost.
No kámoš je typ pacifista nikdy nic necvičil, snažili jsme se maníka slovně odradit od případnýho útoku. Nakonec byli jsme tři a on sám ani mě nenapadlo že by se do něčeho pustil. No nedal si říct, napadl mýho kámoše kterej ačkoliv neni žadá houžvička, schytal pár ran a šel k zemi. Tohle všechno se událo v rámci vteřin... Já už v tý chvíli na nic nečekal a na rozdíl od agresora jsem měl výhodu cca čtyř let bouchání, a hlavně mýho oblíbenýho MMA. Typer ode mě schytal spršku která byla o něco presnější a rychlější než ta jeho, pak jak mám možná bohužel naučeno následoval ode mě takedown k zemi, takový zmršený osoto naký to bylo. Každopádně letěl jak hruška a skončil na lopatkách, já na něm. V tu chvíli jsem ho chtěl už jenom nechat vycukat aby se sklidnil, myslel jsem že pochopil mojí převahu a svojí situaci. Očividě jsem neodhadl jeho bojovej amok způsobenej adrenalinem a chlastem. Prostě se mi borec vší silou zakousl do ruky, přesněji do toho svalu kterej je mezi palcem a ukazováčkem. V tu chvíli me paralizovala vlna bolesti, no hned za bolestí přišel ohromnej nával adrenalinu a vzteku. Takže ačkoliv jsem to neměl v plánu, frajer schytal dvě pořádny bomby rukou co jsem měl volnou, na tom asfaltu na kterym ležel to muselo bejt obzvlášť výživný takže v mžiku pustil. No ruku mi totálně prokousl i s kusem masa. Dodneška tam mám nehezkou jizvu, hojilo se to asi tři měsíce a to jsem měl štěstí že nekous trochu vedle a nepřetrhl mi nějakou šlachu..

Takže asi tak, kousnutí funguje a i snad na chvíli protivníka paralyzuje ale jenom do chvíle než ten vstřebá prvotní nával bolesti, potom může čekat kousající tvrdou odvetu která celou situaci pravděpodobně spíš zhorší..

Právě kvůli kousání nepovažuju boj na zemi jako nejlepší nápad při reálnym střetu, protože protivník tam má celou řadu možností jak vás ošklivě kousnout

Btw ta popisovaná situace bohužel tim kousancem a těma tečkama bohužel neskončila, ve finále jsem já a muj kámoš bránil toho co mě kousnul před tim "známym" co tam byl s náma, typerovi jsem volal záchranku a prospal jsem se na cele přeběžnýho zadržení :? Skončilo to nakonec naštěstí jenom pokutou 1000,- Kc za výtržnictví a pro mě jasnym poučením že prát se chci už jenom v tělocvičně, pač na ulici se může sitace v mžiku zvrhnout do pořádnýho průseru, kterýho by pak člověk pár let litoval ...
tetsuo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » sob 27. zář, 2008 13:53

Ja jsem vubec uz nechtel reagovat, protoze nevim Luene jestli delas hloupeho umyslne, nebo to myslis fakt vazne.
Ani nevim u ceho zacit.Tak treba oni tebou zmineni lide, co jsi vypsal, maji na drill kousani patent, ze te tak strasne moralne pohorsuje, ze to ukazuje i nekdo jiny?Nebo to je zas o konkretnim cloveku a kdyby to ukazoval nekdo jiny, tak bys byl v klidu?On to Vunak predvadi s tim, ze on jako prvni s timhle prisel?Co to je pro krista za kravovinu, kousat snad umi kazdej a tvrdit, ze nekdo to zacal ukazovat driv a proto jedine on to smi predvadet a kdesi cosi...no ja fakt zasnu.
Kdyz predvadel jak kousat na asistentovi, tak se utocnik nebranil...hmm...Dobre, takze ty kdyz nekomu neco chces ukazat, tak mu reknes bran se jakkoli dovedes, ja budu aplikovat jednu danou techniku.To opet snad nemyslis vazne toto.Je nadslunce jasne, ze kdyz se bude dotycny libovolne branit, tak ze na nej nepoleze s otevrenou hubou.Koneckoncu, tohle ti udela radost, i BL rikal, ze pokud budes chtit cilene kousnout, tak s nejvetsi pravdepodobnosti o zuby prijdes.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 27. zář, 2008 16:43

Luene, Tys řezník, nebo "kousač"? :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 27. zář, 2008 19:38

hellas píše:Luene, Tys řezník, nebo "kousač"? :wink:

Ja si radeji sousta krajim :lol:

4player: Nepohorsuje me to, ze to nekdo napodobuje, ale nejsem "urvanej" ze vseho co se ukazuje a jsem velmi obezretnej na jiste informacni "kanaly", kdyz je nekdo sikovnej, problem s tim nemam, ale tohle neni ten pripad ... Nic vic v tom nehledej ... predem jsem inzeroval, ze Vunak neni ma krevni skupina :wink: Jestli s tim mas problem - tvoje starost :wink:

A neslo jen o to kousani, jasne jsem napsal i dalsi veci ... jeste jsem nevidel nikoho, kdo by se ementalne pokousel vyprostit z tak trivialniho "drzeni" nohama ... Jestli se ti to zamlouva a cvicis takove veci ... zase - tvuj problem.

Ja uz nejakou dobu cvicim a umim si vybrat a zhodnotit co se mi zamlouva a co zase ne ... nelibi se mi vsechno a mam na ruzne veci i ruzny nazor - mas-li s timhle problem ... opet - tvoje starost.

Nebo snad mas problem s tim, ze napisu svuj nazor na vec???

Tohle priblble spickovani mi prijde detinske a zbytecne. Chces-li mi zdelit neco osobniho, napis mi SZ, protoze zase zaciname byt OT a zase se to snazis dostat do jine roviny nez je treba a zadouci :roll:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 27. zář, 2008 20:21

Tak nazyvejme veci pravymi jmeny, ono to je hlavne o tom, ze Vunak je "bruklijovec" a v tom bude ten nejvetsi zadrhel, proc ti neni po chuti, stejne jako Caruthers.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 28. zář, 2008 7:23

player píše:Tak nazyvejme veci pravymi jmeny, ono to je hlavne o tom, ze Vunak je "bruklijovec" a v tom bude ten nejvetsi zadrhel, proc ti neni po chuti, stejne jako Caruthers.

Ty mas problem a nenapises to :lol: Neni to tim, ja proti herci B.L. vazne nic nemam - povazuji to za retro a funny. Vunaka sleduji snad od roku 1991 a proste se mi nelibi a povazuji ho za supermarket, kterej vyuzije cokoli jen aby mel "nove" veci na svem videu ... To, ze je stejne infantilni a zamrznul u sve modly ve 13-ti letech je uz jen tresinka na dortu a jen to cele dokresluje ... Mam par Vunakovo vyukovek a je to bida. Proto se mi nelibi a nemam duvod zaplevelovat vlakno o sebeobrane pro zensky nejakyma tvejma pocitama, ze je to kvuli B.L. Myslim, ze to sem nepatri :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod skiorh » ned 28. zář, 2008 15:04

Makoto píše:A ted ke zdrojum:
- v cestine
Jozo Spurny - Psychologie nasili
Dan Goleman - Emocionalni inteligence

- v angline
Bill Kipp - Turning Fear Into Power: The FAST Defense System
Bill Kipp - Real Fighting: Adrenaline Stress Conditioning Through Scenario-Based Training
Gavin De Becker - The gift of fear
Dave Grossman - On Combat: The Psychology and Physiology of Deadly Conflict in War and in Peace
...a dalsi jako je Tony Blauer, Richard Dimitri, Sammy Franco, atd.
Vetsina se da sehnat pres amazon.com

Tak to snad jako zacatek staci. Budou-li dotazy, jsem samozrejme k dispozici. Jo a co se tyka me erudovanosti - poradame uz (tusim) ctvrtym rokem kurzy sebeobrany pro zeny, ktere jsou dosti uspesne a troufnu si tvrdit, ze patri ke spicce toho, co se tu uci jako zenska sebeobrana. Mame informace, ze to, co jsme je naucili, jiz nekterym zachranilo zivot, takze to funguje. Kazdy kurz je navic o neco...lepsi...nez ten predchozi, protoze se snazime zaimplementovat komentare a poznatky z predchozich kurzu. Ale jak jsem napsal vyse - radsi si sezen vyse uvedene knihy, prelouskej je a uved je do sve prace. Ja se nepovazuji za odbornika, spise za nadseneho laika ;-)

Predem avizuji, ze budu odpovidat na vecne pripominky. Ohlasy typu: "To je kravina, nevis o cem mluvis, apod." ponecham bez odpovedi, nechci ztracet cas vysvetlovanim stale dokola lidem, kteri neposlouchaji. Diky za pochopeni.

Makoto, opozdene moc diky za tento post. Hodne me toto tema zaujalo a sehnal jsem si proto knizku od D.Grossmana : On Combat ... Zacetl jsem se do toho, a musim rict, ze je to vynikajici - vyplnuje to mou neznalost v teto oblasti. Doporucuji vsem, ktere by to zajimalo.
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Kopla ho do rozkroku

Příspěvekod kjang » pon 31. srp, 2009 21:09

kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 21. zář, 2009 15:23

Zdar panove. Mam dotaz.
Vite neco o tehle skupine? http://www.sorudo.cz/
Zajimaji me, protoze se venuji aj zenske sebeobrane a pry prohlasuji, ze jsou nejen nejlepsi v CR, ale i na celem svete v systemu vyuky sebeobrany pro zeny....beru to s hodne velkou nadsazkou (pozdeji vysvetlim proc), ale i tak me zajima, co je to za borce, co se takto propaguji ;-)
Videl jsem fotky z jejich kurzu (videa bohuzel zatim neuverejnili) a...no rekneme, ze jinak nez s nadsazkou a hromadou humoru se to neda brat ;-) Ale rad si to necham poucit jak to delat od mistru sveta....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...