player píše:Tak abych nebyl offtopic, jeste jeden Vunak, to aby se meli nekteri nad cim zasmat:
http://www.youtube.com/watch?v=eMhVLPwH47k
player píše:Ne nejsme offtopic, alespon ja ne.Je to demonstrace jedne z moznych sebeobrannych technik(a pro zeny obzvlast) a s tim masem at to vypada pro leckoho sebevic komicky, je to vic nez dobra ukazka mozne zpusobene skody.Naopak ony kola od aut jsou na tom jedine prihlouple, to jsem fakt nepobral tyhle kulisy.
Vunak neni v mych "oblibencich" kvuli nekomu dalsimu(s tim BL jses uz fakt megatrapnej, nemas z nej nejaky komplex nahodou?), ale kvuli tomu co predvadi a jaky ma na veci nazor, viz. napriklad jeho demostrace "sebeobrany" proti nozi.
player píše:Ne nejsme offtopic, alespon ja ne.Je to demonstrace jedne z moznych sebeobrannych technik(a pro zeny obzvlast) a s tim masem at to vypada pro leckoho sebevic komicky, je to vic nez dobra ukazka mozne zpusobene skody.Naopak ony kola od aut jsou na tom jedine prihlouple, to jsem fakt nepobral tyhle kulisy.
Vunak neni v mych "oblibencich" kvuli nekomu dalsimu(s tim BL jses uz fakt megatrapnej, nemas z nej nejaky komplex nahodou?), ale kvuli tomu co predvadi a jaky ma na veci nazor, viz. napriklad jeho demostrace "sebeobrany" proti nozi.
Jendis píše:Jendo...ale třeba to kousání do masa(jako nácvik na kousání) jsem prvně viděl u něj(to samozřejmě neznamená,že s tím přišel první).....a že těch výukovek třeba Tonyho Blauera,Sammyho Franca a jiných doma pár mám.....
luen píše:Nejsem vegetarian, takze kousani do masa, jeho polikani a traveni cvicim od dob kam az saha ma pamet
Ale ted vazne ... v cem je to tak uzasne???
Jendis píše:To video,co sem dal Player,až tak úžasné není,to je pravda.....
Add kousání......bavme se o kousání do člověka-syrové maso.....spousta lidí to neumí,hnusí se jim to......a v boji o život se Ti hodí všechno....a takové kousnutí-až teče krev.......![]()
![]()
Bavíme se o tom,že neuděláš nic,co nemáš v krvi,nacvičené,nadrilované......jak si chceš jinak nacvičit to kousání???? Jasně,že máš pravdu v tom,že není to samé "mrtvé maso" a živé maso....ale kdyby to na mně chtěl na tréninku někdo zkoušet.....
Jendis píše:ale jo,s tím souhlasím...zakládat sebeobranu pouze na kousání je nesmysl.....ale i to kousnutí se někdy hodí......líbil se mi ten nácvik.....u nikoho jiného jsem to neviděl.....ale samozřejmě se musí cvičit komplexně,o tom žádná.....
Točíme se v kruhu,asi se tady špatně vyjadřuju...kdyžtak pokecáme příští týden(pořád to vypadá,že dojedu.....).
hellas píše:Luene, Tys řezník, nebo "kousač"?
player píše:Tak nazyvejme veci pravymi jmeny, ono to je hlavne o tom, ze Vunak je "bruklijovec" a v tom bude ten nejvetsi zadrhel, proc ti neni po chuti, stejne jako Caruthers.
Makoto píše:A ted ke zdrojum:
- v cestine
Jozo Spurny - Psychologie nasili
Dan Goleman - Emocionalni inteligence
- v angline
Bill Kipp - Turning Fear Into Power: The FAST Defense System
Bill Kipp - Real Fighting: Adrenaline Stress Conditioning Through Scenario-Based Training
Gavin De Becker - The gift of fear
Dave Grossman - On Combat: The Psychology and Physiology of Deadly Conflict in War and in Peace
...a dalsi jako je Tony Blauer, Richard Dimitri, Sammy Franco, atd.
Vetsina se da sehnat pres amazon.com
Tak to snad jako zacatek staci. Budou-li dotazy, jsem samozrejme k dispozici. Jo a co se tyka me erudovanosti - poradame uz (tusim) ctvrtym rokem kurzy sebeobrany pro zeny, ktere jsou dosti uspesne a troufnu si tvrdit, ze patri ke spicce toho, co se tu uci jako zenska sebeobrana. Mame informace, ze to, co jsme je naucili, jiz nekterym zachranilo zivot, takze to funguje. Kazdy kurz je navic o neco...lepsi...nez ten predchozi, protoze se snazime zaimplementovat komentare a poznatky z predchozich kurzu. Ale jak jsem napsal vyse - radsi si sezen vyse uvedene knihy, prelouskej je a uved je do sve prace. Ja se nepovazuji za odbornika, spise za nadseneho laika
Predem avizuji, ze budu odpovidat na vecne pripominky. Ohlasy typu: "To je kravina, nevis o cem mluvis, apod." ponecham bez odpovedi, nechci ztracet cas vysvetlovanim stale dokola lidem, kteri neposlouchaji. Diky za pochopeni.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků