Wing Chun videa

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: ...

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 01. pro, 2009 11:45

ukropcany píše:
BizonCZ píše:Jinak, ač nerad, tak, co se týká výše uvedených sparringů, souhlasím s Ukropem. :twisted:
:twisted: :twisted: :twisted: Na vol. 4/B prídeš?

Když dáte nějak za včas vědět, tak se budu snažit. Mluvil jsem o tom s Luenem, tak mi když tak písne PMku. Každopádně se budu těšit. :twisted: Když tak o tom přemýšlím, tak bych si měl asi na to volume zvýšit úrazovku. :oops: :lol:

Jinak, co se týká Luenova videa, tak mě zajímal spíše Ukropův pohled. V žádném případě jsem ho nesrovnával s videi postnutými výše. Pokud to tak vypadalo, tak to bylo mylně pochopeno. :(
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 01. pro, 2009 14:55

ukropcany píše:... na poistku sa vykašli, sú to parchanti, mne poistku schvaľovali až v Prahe...

Tebe na Slovensku raději ani nepojistí :lol: :lol: :lol:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 01. pro, 2009 16:12

Toto neni pokus o flame!

http://www.youtube.com/watch?v=1h4wa52_ ... re=related

Vzdy kdyz vidim nejakou prezentacku WCH/WT, tak je utocnik bleskurychle zmasakrovanej predevsim diky schopnostem obrance umet "zalepit" utocnikovi ruce a vsak to znate.
Chtel bych se tedy zeptat, kdyz to funguje na exhibici, proc uz to nefunguje pri takovemhle sparingu?Ze by cvicenci najednou zapomneli co ze se to uci, nebo je chyba jinde?
Samozrejme nechci soudit jen podle jednoho videa a jedne, ci dvou skol, kdo vi, co to bylo za uroven zapasniku, to je jasny.Toto video je jen vzorek a budu rad, kdyz se budu moci podivat na neco slusnejsiho, respektive na zapas ci sparing, kde uvidim v praxi ty techniky, ktere jsou vzdy prezentovany jako skoro bych rekl az vysada WCH/WT, cili retezova smrst presne kontrolovanych technik k zneskodneni protivnika aniz by zaroven nedoslo ze strany utocnika ke counterum.Ja to proste ne a ne porad najit.Predem kdyz tak dekuju.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » úte 01. pro, 2009 16:51

luen píše:
hellas píše:
ukropcany píše:pohyb - 0
kondícia - 0
prehľad - 0
technika - 0

Sorry... :oops:

"sprosté slovo" :oops: ukrope nebuď na ně tak přísnej, to bys pak musel něco podobnýho napsat aj k tomu sparringu? s Luenem, ne?

Urcite, jak uz jsem napsal, nejsem dobrej striker a asi kdy tezko budu - i kdyz se snazim :oops: Nicmene z pohledu Thai Boxera - hruza. Ja se cejtim v zapase mnohem lepe a hlavne jsem primarne nikdy na ring netrenoval. Ulice je moje parketa :wink:

luen:a jak se podle tebe lisi priprava na ring a priprava na ulici?Ja si myslim,ze jenom fyzicka a komplexnost.Asi dva roky delam MT a na ulici me jeste nezklamalo,casto mi spis prijde,ze bitka je oproti zapasu prochazka ruzovym sadem :wink:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 01. pro, 2009 16:58

mirsv: To slovo "bitka" je zde velmi podstatne.Kdyz bych napsal uprimne co si myslim a jakou mam zkusenost s tkzv. "bitkarema", jiste by to vyvolalo nemaly flame, cili se budu vyjimecne drzet pri zdi a jen zkonstatuju, ze rvacka neni totez jako byt napaden.Schvalne, jestli pcohopis ten rozdil.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » úte 01. pro, 2009 17:04

player píše:mirsv: To slovo "bitka" je zde velmi podstatne.Kdyz bych napsal uprimne co si myslim a jakou mam zkusenost s tkzv. "bitkarema", jiste by to vyvolalo nemaly flame, cili se budu vyjimecne drzet pri zdi a jen zkonstatuju, ze rvacka neni totez jako byt napaden.Schvalne, jestli pcohopis ten rozdil.

rozdil chapu,do bitky jdu dobrovolne,a vsak napadenej nejsem dobrovolne,to jsi chtel rict?
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 01. pro, 2009 17:12

Strucne receno ano.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » úte 01. pro, 2009 17:57

MIRSV :
luen:a jak se podle tebe lisi priprava na ring a priprava na ulici?Ja si myslim,ze jenom fyzicka a komplexnost.Asi dva roky delam MT a na ulici me jeste nezklamalo,casto mi spis prijde,ze bitka je oproti zapasu prochazka ruzovym sadem

Vím,že čekáš na odpověď LUENA,ale nastíním ti moji vzpomínku: sedím v hospodě s kámošem,ten šel na wc a já chvilku po něm.tam už mezitím do kámoše najížděl borec,tak jsem ho slovně "uklidnil".©li jsme si sednout ke stolu.Asi za 15 minut borec přišel k našemu stolu a že se mi omlouvá,vše OK a já se otočil zpět ke stolu.V tu chvíli mi přišla rána popelníkem na hlavu,krve jak sviňa a pěstní pumelenice ze strany borce. Já sice pár schytal,ale podařilo se mi postavit a vše vracet borcovi až spadl na zem.V tu chvíli přišla rána ze zadu židlí - jaksi jsem si nevšiml,že borec tam má bráchu a já si lehnul na zem,kde si se mnou zakopali.

Doufám,že jsi pochopil z mého příspěvku co jsem chtěl říci a že bitka alá ulice je rozdíl oproti zápasu v ringu.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 01. pro, 2009 18:03

player píše:Toto neni pokus o flame!

http://www.youtube.com/watch?v=1h4wa52_ ... re=related

Vzdy kdyz vidim nejakou prezentacku WCH/WT, tak je utocnik bleskurychle zmasakrovanej predevsim diky schopnostem obrance umet "zalepit" utocnikovi ruce a vsak to znate.
Chtel bych se tedy zeptat, kdyz to funguje na exhibici, proc uz to nefunguje pri takovemhle sparingu?Ze by cvicenci najednou zapomneli co ze se to uci, nebo je chyba jinde?
Samozrejme nechci soudit jen podle jednoho videa a jedne, ci dvou skol, kdo vi, co to bylo za uroven zapasniku, to je jasny.Toto video je jen vzorek a budu rad, kdyz se budu moci podivat na neco slusnejsiho, respektive na zapas ci sparing, kde uvidim v praxi ty techniky, ktere jsou vzdy prezentovany jako skoro bych rekl az vysada WCH/WT, cili retezova smrst presne kontrolovanych technik k zneskodneni protivnika aniz by zaroven nedoslo ze strany utocnika ke counterum.Ja to proste ne a ne porad najit.Predem kdyz tak dekuju.

Ahoj chlope, demo a realita je velkej rozdil a myslim, ze vzdy bude. Na predvadecku se obvykle nacvicuje, secvicuje ... dosad co je libo. Proto veskere predvadecky nenavidim, protoze pak ma kazdej z predvadejicich tendenci cekat na jeho akci a nikdy nesedne timing, resp. i laickym okem je videt, jak na sebe cekaji :evil:
Je predem dane, kdo ma vyhrat, kdo prohrat - to je take videt a ten co ma prohrat nema duvod vzdorovat - a to je take videt ... proste shit :wink:

Pradvadecka by mela snesitelnou formou (pro divaka) predstavit jakesi curriculum a kdyz fight v plne polni, tak neco jako pratelak ... to by pro me oko bylo snesitelne. Mimochodem kdyz bude cas a chut, tak mam se skolou neco obdobneho v planu na 150. vyroci Lam Sai Winga. Chtel bych udelat poradnou show na tema saan da (lapovacky - nejvetsi slabost TBU, striking, zapas ...) proste neco zajimaveho a motivujiciho.

Ale z5 k tve otazce. Pokud lidi nesparuji, cvici jen drilovacky, aplikace a chi sau, tak to ani jinak vypadat nemuze.

Ja si nemyslim, ze z toho bude flame :wink: Kdo chce, ten to vidi a kdo ne, tak je slepej a nema cenu to s nim resit :!:

Jeste k tem tukackam na volume, ani na jednom setkani jsem nebyl ready na 3 jsem mel teplotu (vice jak 39) a po 20ti vterinach jsem myslel, ze zdechnu - se zapalem pohrudnice neslo dejchat a co vic, ja nemel pojem o stabilite ... nejak to asi melo vliv na teliska stability ve strednim uchu, nebo tak neco ... Kdyz se na to ted koukam, tak jsem radeji mel zustat doma. Na 4 jsem mel vykydlene to koleno, fyza nebyla ani zdaleka v mem standardu, ale aspon jsem mohl dychat. Teprve ted (vice jak po roce) zacinam vyklusavat (noha drzi), takze maknu na fyzicce a bude to lepsi ... Zazraky, ale nebudou jsem zapasnik, nicmene Ukropovy dam zabrat v klincich a kdyz se mu bude chtit, tak dame neco i na podlaze, at ho jednou v dobrem nekdo sekne :lol: :wink:

Jinak ma strategie na ulici je jasna, ja si s nikym nemohu dovolit "pinkani", zadna levacka - jabovacka atd ... neco ustojim - pokud jsem zasazen a hned jdu do klince a mam rad zvuk, kdyz to krupe v opacnem pripade dribling s hlavou o stenu baraku, o zem A to obcas take krupe nebo aspon duni ... takedown a zalspat do kanalu nebo tak neco :arrow: variant je vicero, ale asi tak. Trenovat na ulici je opravdu neco jineho, byt tu ulici vetsine lidem neverim, protoze ve vetsine pripadu je to jen vymluva pro lamky, ktere se ulici zaklinaji. Vetsina zapasnickych technik se s box. rukavicema opravdu obtizne provadi :wink:

Ale jinak me take zajima Ukropovo hodnoceni.

PS: Michale ale opatrne, at nenarusis mou krehkou detskou dusicku jednak jsem jeste ve vyvoji a jednak jsme si domluvili na dalsim setkani zapas podle pravidel, ktere nebudou dle reguli (ale gule to mit bude) MT :wink:

Edit: pekne me rozcupujte a zadne setreni, nejsem holcicka :wink: Mimochodem kdo podle me nejlepe boxuje a je, resp. byl z rad gung fu je mistni diskuter Roza. Pri jeho proporcich je to obdivuhodne, je to talent ... i kdyz to nechce slyset :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » úte 01. pro, 2009 18:50

http://www.youtube.com/watch?v=9JgDNO25 ... 6C21395C99

nějaká recese?:D

master wong tam toho ma celej serial:D
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 01. pro, 2009 19:47

Luen: "Pokud lidi nesparuji, cvici jen drilovacky, aplikace a chi sau, tak to ani jinak vypadat nemuze. "

Ja to naprosto chapu, koreny musi byt.Ale presto mi nejak nejde do hlavy, proc drilovat do mrte(mysleno do takove hloubky, jako vidam na tech demonstracich-pulminutove "motani" rukou mezi utocnikem a obrancem) neco, co teda pak vlastne na ostro az tak nefunguje, protoze souper snad nikdy nestoji jak hadrovy panak co se sebou necha vlacet.
Hele ryze z meho laickeho pohledu kdyz vidim tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=rFlNl1Xzc4U&feature=fvw
..tak si reknu ty jofka, to je pecka, takhle rychle dokaze utocnika zpacifikovat.A pak si pustim zapas ve valetudo(jen priklad), kde je nemalej(mysleno vyskove) borec co ma uvedeno jako styl WCH a neni absolutne schopnej neco takovehleho na druheho zapasnika jakkoli aplikovat(napriklad dostat se k nemu, prekryt ruce, uderit pesti, vzapeti loktem, nasledne utocnika srazit a zpracovat na zemi apod.).Jasny, bavim se uz o defacto profikach, ne o nejakem Gutierrezovi co neco predvadi ne neidentifikovatelnych jakoby utocnicich, ale presto proste mi to nejak nesedi mno.
Aby nedoslo k zbytecnemu nedorozumneni, ony tyhle "lepici" drilly nejsou samozrejme jen vysadou WCH/WT, nicmene mi zde proste prijdou jako neco, na cem cely system takrikajic stoji, cili zde predpokladam vetsi efektivnost nez napriklad v karate.
Naposledy upravil player dne úte 01. pro, 2009 19:53, celkově upraveno 1
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » úte 01. pro, 2009 19:56

player - zdravim!
Pokusim se zodpovědět tvůj dotaz,k tomu co napsali zhruba kluci přede mnou přidam něco svýho...

Jsi chytrej kluk,jistě sám víš,jaký je rozdíl mezi předváděčkou a reálnym použitím...jiná motivace,jiný prostředí,úplně jiný účel......to není výsada wingchunu,to je stejný všude.

Větší problém je,že wingchun byl vždy představován jako něco extra,speciálně skrze německé multilevel marketing větve.
Byl vytrhován ze skupiny kungfu a zároveň nebyl sportovně-konfrontační jako bojové sporty.
To,že v Evropě poslední leta je k vidění i solidní wingchun z pevniny bohužel neznamená,že 30 let budovaná povídačka o výsadním postavení wingchunu bude prohlédnuta.

Každý tu ví,jak má takový wingchun vypadat,díky té masáži.A podle toho se vše poměřuje.

Pěkný hovno každý ví...

Už několik let tu píšu že :

Přesně ty techniky ktere jsou vzdy prezentovany jako skoro bys rekl az vysada WCH/WT, cili retezova smrst presne kontrolovanych technik k zneskodneni protivnika jsou blbost.

Řetězáky jsou CVIK,rozvíjející několik dovedností na různých úrovních tréninku.Nikdy nebyly zamýšleny jako jedna z hlavních útočných technik.

Divný postoj - přímý nebo vytočený - je CVIK.Důležitý pro rozvoj dovedností a schopností ale nikdy nebyl určen k pohybu v reálné situaci.

Lepení neni smysl,je to prostředek pro využití dovedností.Využívá se hlavně jako CVIK,díky němuž se rozvíjí hlavně dovednosti těla a nohou.

Při předváděčce se cvičící snaží ukázat,jak CVIČÍ,čím pracují na zlepšení,jaké mají nástroje...

To,že si to trubky vyloží jinak a zmrdi je při tom ze zjištných důvodů nechají je věc jiná.....a časem se dojde do situace jako je ta dnešní - celkový náhled na wingchun je tvořen kombinací názorů zmrdů a trubek.

Pokud se najde vyjímka,po čase přestane mít chuť něco vysvětlovat a jede si po svým.....Přesně to samý se stalo například karate,taiji.....atd.....

Celé to vysvětlení je jednoduché - uznej,že tvůj názor na to, co je wingchun a jak má vypadat, je od základu špatný.Neni to tvoje vina.Nesedej na lep zmrdum.
Bez toho se dál nehnem.

Celá situace silně připomíná fenomén CULT CARGO.....

Ke konkrétnímu videu : co taky čekat,v Rusku se některý věci dělaj jinak a Donald Mac je zmrd.
Abych předešel dotazu,jak si můžu dovolit to říct - osobní zkušenost.

Roza

PS:A koukám,že se ti podařilo nalinkovat přesně to zmrdí video,o jakých jsem psal.....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 01. pro, 2009 20:05

Roza: dik za vycepravajici odpoved, snad te to moc takhle vecer nenastvalo, pusobis rozlobene;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » úte 01. pro, 2009 20:13

player - :D vůbec mě to nenaštvalo,já takhle jako dlaždič mluvim normálně.........když neni máma doma :lol:

sejdeme se na nyxu,tys to zase rozjel :wink:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 01. pro, 2009 20:19

"ovečkoidní"

Nemam dalsich otazek :D

Roza: nyx rulez :twisted:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » úte 01. pro, 2009 20:22

Ukrop - famozní shrnutí :lol: :lol: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 01. pro, 2009 21:42

Tady, dady daaa ... prijdu z trenalu a uz je tu vsechno napsany :lol:

Nicmene souhlas :!: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Elevelin » úte 01. pro, 2009 22:18

Frank píše:http://www.youtube.com/watch?v=9JgDNO25IGw&feature=SeriesPlayList&p=82CC506C21395C99

nějaká recese?:D

master wong tam toho ma celej serial:D

žeru jak ten chlápek mluví (jak přízvuk tak slovní zásoba)
:D :D :D
AVSE Yong Tjun
Elevelin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod stouralista » sob 16. led, 2010 23:46

stouralista
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod stouralista » ned 07. úno, 2010 8:37

stouralista
diskutér - začátečník