Moderátor: pm
Nejsem si jist,jestli hovoříme o tom samém!? Četl jsi někdy o něm něco?Nebo mě jen zkoušíš?Viděl jsi alespoň tréninková videa Yao father and bros?
Proto mě překvapuje,co o Yiquanu a jeho zakladateli píšeš - mimo notoricky známý Zhanzhuang je tento styl známý používáním západních tréninkových metod,sparingu v rukavicích a konfrontace.WSZ napsal několik velmi kritických děl různého rozsahu proti stavu,v jakém se komunita BU tehdy nacházela,kritizoval misteria a cirkusáctví.
Jeho žáci vyhrávali fulkontaktní turnaje díky celkovému přístupu k tréninku,který v případě ostatních BU zdegeneroval do něčeho,co obvykle prezentuješ ty.
roza píše:Buď to skutečně nevíš nebo záměrně klameš.Yiquan je plný fyzicky náročných cvičení a konfrontací,které SPOLU s jemějšími vnitřními cvičeními vytvoří FUNKČNÍ KOMPLET.
Jen KOMPLETNÍ METODIKA spávně kombinuje dovednosti a zkušenosti a posunuje cvičence.Jen tak je schopen demonstrovat relevantní výsledky BU.
roza píše:Ale víš,proti čemu mám teda hodně NĚCO?
A zároveň ti tím i odpovím na tvůj úvodní dotaz....
Starému pánovi zazlívám stejně jako tobě,že z určitých důvodů (osobní preference,finance,nepochopení,co já vim)prezentuje BU tak,jak jsi to právě předvedl ty na příkladu Yiquanu - "a tak vytvoril styl, z ktoreho vyhodil vsetko telesne a ktory je cely od A do Z postaveny len a len na energiach ".
roza píše:Píšeš :"Roza, Ty si myslis, ze stary pan to nevedel, ze ziaden z jeho ziakov nic nevie?" - ano,věděl,a o tom celou dobu mluvim,prostě je obelhával a nechal je vytvořit sektu.....
roza píše:Píšeš:"Za celych 8 rokov nikoho nenasiel (ani jedineho studenta, do ktoreho by sa mu oplatilo investovat) a tak to zabalil, divis sa mu?"
- Miro,ty už ani pořádně nečteš,je tam přece jasně řečeno,že EVU to naučil a pověřil vyučováním.
Janoj píše:Roza a Fakt,
zjišťuji, že na vás kluky z Kladna a Písku my Plzeňáci prostě nemáme![]()
A to jsem si myslel, jaké v Plzni pro to máme předpoklady a zdroje, a nebojím se to říci, i pra-zdrojeZdá se, že ty základny v Božkově a blízko středu města jsou prostě málo
![]()
![]()
Její často používaný název je " Couvnout a odehnat opici"![]()
Zdraví vás všechny,
Janoj
Pali píše:Miro a Roza
Bolo by zaujímavé, či by ste sa dokázali dohodnúť na nejakej osobnosti, škole alebo štýle, ktorý rovnako dobre rozvíja fighting aj prácu s pocitmi, energiami tela
fakt píše:Pali píše:Miro a Roza
Bolo by zaujímavé, či by ste sa dokázali dohodnúť na nejakej osobnosti, škole alebo štýle, ktorý rovnako dobre rozvíja fighting aj prácu s pocitmi, energiami tela
Rocky Balboa, Woody Allen a Dana Drábová u kulatého stolu.
Pali píše:Miro a Roza
pavela píše:Miro: ad: normalny Cech ci Slovak nema sancu porozumiet ci sa to naucit (volne citujem stary vyrok Pavelu) . To je sice pravda, ale měl by se o to alespoň pokusit.
roza píše:
Píšeš :"Roza, Ty si myslis, ze stary pan to nevedel, ze ziaden z jeho ziakov nic nevie?" - ano,věděl,a o tom celou dobu mluvim,prostě je obelhával a nechal je vytvořit sektu.....
Roza
wushupetr píše:Pro Rozu:
Neber to jako utok nebo tak. Znal jsi ho osobne nebo trenoval si s nim nebo neco takovyho? Nebo jeho uceni znas jen z letaku? Ptam se protoze ja sice Papu nejak tak od videni znam a z ty rodiny ho znam nejmin, spis jen tak z vypraveni, ale za to dobrej zdroj. Prej jeho silna stranka, kdyz za mlada jel na plno, bylo Shuai Jiao, takze vec na ferovku dost silova. To i ucil. Jak jsem rek nebudu jmenovat, ale co mi bylo receno, tak jsem z toho pochopil, ze daloby se rict stal loutkou jednoho cloveka, kterej prej zpusobil rozvrat i v jeho rodine. Proto si myslim, ze on ucitel mohl bejt dobrej a ty sestavy sice ucil, ale treba ty keci okolo neprezentoval on. Samozrejme jestli s nim mas zkusenost, tak se podel.
pavela píše:HAHAHA, tak to je sranda. 1. Miro nebuď naiva a nevěř čemukoliv, co o sobě kdejakej Číňan nebo jeho žačka napíše. 2.Mistr Zhai by předtím, než začne kritizovat nepochopení "tradic" hloupými Čechy měl upřít zrak na svojí rodinu. To co jako hlava klanu Zhai vyvádí je tradice podle všech čínských principů jen co je pravda...3. Jeho "wudangské taiji" je blábol splácaný z nevímkde okoukaného Xingyi a Bagua,Taiji a já nevim z čeho... nevím kdo ho to naučil ale něco mi říká, že 120letý taoista jehož jméno je tak tajné, že ho ani Zhai neví (hádám, že se bezpochyby jmenoval Čang San Feng) to NEBYL . Pro méně chápavé, když se studuje tradiční čínský styl, a na to jsou potřeba léta strávená s mistrem, je nemyslitelné, že by neznal jméno svého mistra, spolužáků a strýčku. To co tvrdí je trapná lež. To je jako kdybych nevěděl, že mým mistrem je Du Fu Kun a jeho Čang Pao Jang... Ledaže by mi to nechtěli prozradit, tajnůstkáři jedni... 4. To že jediné jen žákyni profouknul meridiány je obecně známo 5. jestli kritizuje neschopnost žáků něco se naučit, tak by měl nejdříve hledat příčinu u sebe. Měl by se podívat na žáky Du Fu Kuna po 15 letech cvičení, ukázali by mu takovej "Wudang", že by puknul závistí. I bez 120 letejch bezejmennejch taoistů a podobnejch debilních pohádek pro debilní žáčky. Případně se podívat alespoň na žáky svojí dcery Zhai hua. Nemají sice otevřené "dračí žíly", třetí voko ,poklopec či já nevím co ale světe div se, UMÍ STÁT POŘÁDNĚ V MABU! Jojo starej pane, ono to taky chce UMĚT učit a pořádně se žáky cvičit, místo profukování meridiánů či jiných dírek. 6. celou tuhle idiotskou a zejména k rodině Zhai velmi trapnou historii, lemovanou tajemnými taoisty, korunuje odkaz mistra Zhai, tam kde zklamal velký čínský Shi Fu, má pokračovat jeho žákyně s profouknutými čakrami a bezpochyby otevřeným třetím okem.Ještě že má dost soudnosti, že to vzdala. 7. A poslední, velmi mě zajímá, jestli se Velký Mistr, zklamaný nehodnými a neschopnými žáky, odebéře zpět do svých prdelovic u Huludao a odejde někam do krásných čínských do hor státi se taktéž nesmrtelným taoistou neznámého jména. To by mě opravdu zajímalo...
![]()
![]()
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků