Moderátor: pm
player píše:coz zakonite preferuje stabilnejsi obranu,ale utok(neplest s protiutokem) zcela logicky nemuze byt tak bleskovy....
player píše:Hark:dik za vysvetleni.Presto mi ten postoj prijde nemotornej,nepohyblivej.Vzdyt kdyz mam preci obe nohy zakorenene,tak veskery pohyb bude oto dele trvat..na rozjezd.Tak ale je fakt,ze ve WT se moc nepouzivaji kopy nad pas,ruzne priskoky a pod.,takze jim to zrejme vyhovuje.Ja sem spis na to otukavani,takze se bez rychleho pohybu na spickach neobejdu.
Vlastne,WT by se dal timto postojem prirovnat k shotokanu,kde se pomerne "uprednostnuji" pevnejsi postoje,coz zakonite preferuje stabilnejsi obranu,ale utok(neplest s protiutokem) zcela logicky nemuze byt tak bleskovy.Kazde ma holt sve pro a proti a kazdemu vyhovuje neco jineho.A vo tom to snad je,ne?
slunkooffline píše:to player: ... Jinak mohl bys napsat co cvičíš? diky moc ...
player píše:... Kdyz ti to udela dobre u srdce,pak je mi 22.Karate shotokan sem cvicil 1,5 roku, thajsky box cca. 4 mesice,vietnamske karate neco malo pres 3 roky.Nepotrebuju leta k tomu,abych poznal,co mi sedi a co ne.O tom take hovoril Lee,uvedomit si sve slabiny a prednosti a vyuzit je ...
player píše:Hark:dik za vysvetleni.Presto mi ten postoj prijde nemotornej,nepohyblivej.Vzdyt kdyz mam preci obe nohy zakorenene,tak veskery pohyb bude oto dele trvat..na rozjezd.Tak ale je fakt,ze ve WT se moc nepouzivaji kopy nad pas,ruzne priskoky a pod.,takze jim to zrejme vyhovuje.Ja sem spis na to otukavani,takze se bez rychleho pohybu na spickach neobejdu.
Vlastne,WT by se dal timto postojem prirovnat k shotokanu,kde se pomerne "uprednostnuji" pevnejsi postoje,coz zakonite preferuje stabilnejsi obranu,ale utok(neplest s protiutokem) zcela logicky nemuze byt tak bleskovy.Kazde ma holt sve pro a proti a kazdemu vyhovuje neco jineho.A vo tom to snad je,ne?
player píše:Ikdyz...jedna vyjimka by se preci nasla,tedy prakticka.Ssi 3 mesice nazpet se u nas na treniku objevil clovicek,co drive chodil k memu uciteli.Dozvedel sem se,ze uci naky "jiu jitsu" a ze delal wing chun.Taky podle toho vypadal jeho postoj.Ruce v urovni bricha,nohy pomerne blizko u sebe a trosku spickama k sobe.Timto zpusobem sme i sparovali.Tak asi to je jouda,kdyz zapasi postojem urcenym spis ke cviceni,jestli tomu dobre rozumim.No sparring to byl zajimavy,nebudu to rozmazavat,jen bych byl rad,kdybych nasel konecne nekoho,kdo bude stihat reagovat na utoky mych rukou,o nohou ani radeji nemluvim,ty jsem s nim nejel,jelikoz na nem bylo videt,ze by to nemelo ani cenu.
pavela píše:Viděl jsem Brece Leeovu knihu o Jutkunedo a zjistil jsem, že je stručným výtahem staré čínské učebnice wušu pro děti a začátečníky z 50tých let. Což nevylučuje, že to Brjůs napsal sám, a že se ke svým převratným teoriím o Kungfu nedopracoval vlastním výzkumem, bez toho, že by vůbec o nějaké učebnici věděl...
Klidek píše:pavela píše:Viděl jsem Brece Leeovu knihu o Jutkunedo a zjistil jsem, že je stručným výtahem staré čínské učebnice wušu pro děti a začátečníky z 50tých let. Což nevylučuje, že to Brjůs napsal sám, a že se ke svým převratným teoriím o Kungfu nedopracoval vlastním výzkumem, bez toho, že by vůbec o nějaké učebnici věděl...
No ty si zase nafrcenej kamo, uz se na ten speed preci jenom vybodni. Zacinam si o tebe delat starosti
Mudr. Klidek
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků