Moderátor: PC
fakt píše:Vcera jsem odjel posilovačku s klukama od jiujitsu:
- pár věcí s medíkama
- jednoručky v kliku přítahy na záda
- jednoručky v leže přemísťování diagonálně za hlavu
- lano - nástupy do pozice před hozením
atd..
! tohle všechno až po klasice: MRTVOLA + HRAZDA !
Pravda je, že jsem pak odboxoval dost napumpovanej, ale odboxoval.
Plotýnky mi nevyskočili, záda nebolí a lokty jsem si taky neoddělal.
pm píše:- ha ha ha, co to je za otazku pane? nikdo nerekl ze press je na strike, na to se cvici swingy, cleany a snatche, a to ne kvuli rukam, ale generaci sily z hamstringu, hyzdovych svalu, kycli, zad - to je to co dela uder, ne rukaasi bouchame jinak
- cvici se vybusna akceleracei, zpevneni na konci a opet uvolneni
pm píše:ale generaci sily z hamstringu, hyzdovych svalu, kycli, zad - to je to co dela uder, ne ruka![]()
pm píše:sila na zadech bez opory nohou? videl si nekoho efektivne bouchat na zadech smerem nahoru? fakt si myslis ze Ti v tom bench press pomuze?!? kurna chlape, dyk na to UFC kouka stejne jako ja, co to je za blbost?
pm píše:jak cvicime s kb pro strike viz vyse, nemyslime si, ze uder dela ruka a bench press, myslime si ze uder delaji nohy, kycle, bricho, zada
![]()
![]()
pm píše:fakt píše:Vcera jsem odjel posilovačku s klukama od jiujitsu:
- pár věcí s medíkama
- jednoručky v kliku přítahy na záda
- jednoručky v leže přemísťování diagonálně za hlavu
- lano - nástupy do pozice před hozením
atd..
! tohle všechno až po klasice: MRTVOLA + HRAZDA !
Pravda je, že jsem pak odboxoval dost napumpovanej, ale odboxoval.
Plotýnky mi nevyskočili, záda nebolí a lokty jsem si taky neoddělal.
mno, to uz je docela dobrej trenink
spolu s vertikalnim/horizontalnim tahem, horizontalnim pressem, spodnim tahem (= kycelne dominanntin cvikem) a spodnim tlakem (= kolenne dominanntim cvikem) patri mezi fundamentalni pohybove vzorce. cvicis tohle plus jadro a rotaci, chuzi a beh amas komplet
pm píše:az na ty předkopy, hyperextenze, kladku a legpress dobry, solidni trenink. starsi kluky bych nahnal do cviceni s vlastni vahou, hoooodne daleko od stroju
Single joint strength (e.g. leg extension machine, bicep curls) develops useless strength - A study was undertaken at Ohio State involving a knee extension test. The participants included:
3 World ranked squatters
1 World Record holder in the squat
The test results of the above subjects' averaged 180lbs of force on the Cybex leg extension machine.
However a local power lifter (ranked 15th in the state) broke the machine. He wasn't even number one in his state but he was stronger on this machine than the World ranked lifters. If there is a better example of the inability of single joint machine training to translate to real world strength then I'd like to see it.
A guy who was only ranked 15th in the state can apply more single leg strength than a World Record holder. Nice. Pretty. But pretty useless. If that strength doesn't transfer then what's the point of having it?
Basically, despite the strength that individual exhibited on the machine, he was unable to apply it in a real world situation - like squatting. And the elite squatters weren't that strong on the leg extension - showing it's not even a factor.
So leg extension machines are a waste of time. Unless of course you compete in seated ass kicking leg extension contests.
"How can anyone expect to possess co-ordination in active work when his muscles have never worked together in groups?" - Earle Liederman 1924.
Nearly 80 years ago and we are still having this argument today. Isolation machines have no place in the preparation of a competitive athlete.
"Single-joint exercises, such as leg extensions and leg curls develop movement patterns that will interfere with patterns you use in sport. Such exercises lead to inappropriate muscle recruitment patterns that can impair movement and lead to injury" - Thomas Fahey
pm píše:- spodek je pro generaci sily dulezitejsi nez vrsek
pm píše:- spoluprace spodku a vrsku mas ve swingu, cleanu (ve swingu vcetne projekce sily dopredu), a de facto v naproste vetsine kb cviku, ktere nejsou izolacni, ale integracni - nohy, core, ruce. neco co v sede (!) na stroji (!) ani omylem nenacvicis. s jednoruckou, sandbagem etc? ale ano.
pm píše:nikdo nerekl ze press je na strike, na to se cvici swingy, cleany a snatche, a to ne kvuli rukam, ale generaci sily z hamstringu, hyzdovych svalu, kycli, zad
pm píše: kdyz uz jsme u toho benche - s velkou cinkou v multipressu nejhorsi a k nicemu, s velkou cinkou volne opet spatne (siroky uchop =udery s lokty od sebe, obe ruce jedou zaroven). s jednoruckami fajn, ale bud stridave, nebo jednou
RUNAR píše:Na tohle vážně nemám čas ani chuť, měj se fajn.
pm píše:RUNAR píše:Na tohle vážně nemám čas ani chuť, měj se fajn.
zadna skoda, proc bych marnil cas na to, ze pressy jsou pro prime udery a ne obloukove, sila v obloucich se generuje uplne nekde jinde nez v rukach, ze vrsek nejsou jen ruce etc. etc. logickou argumentaci beru, vykriky ne. nejde mi o to, "abych mel pravdu" jak pises o sobe. bud jak bud, no hard feelings, at se dari!
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků