wing chun praha

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod marcelo » úte 28. zář, 2010 15:13

druidek píše:Pravidelné tréninky nejsou prioritou! Cvičit můžu doma, a případně vyjet někam na víkend na seminář či si najít někoho na sparing, atd

Druidek- kedysi som to uz jednomu cloveku tu napisal nieco v podobnom duchu a napisem to aj tebe: Pokial mas v akej-takej ucte Bojove umenia,Bojove sporty atd,poprosim ta nechaj tento svet uplne bez svojeho povsimnutia..

..tento svet je tak "zapleveleny" a kopec instrutorov je tak frustrovanych,sklamanych tym balastom co tam lezie v podobe ziakov..to su ti instruktori co im zalezi na skole,danom style atd a su frustrovani z nezaujmu,ojebovania a zevlovania zo strany ziakov,ze toto nie je asi v ziadnom sporte..

..pozri,dospej a hlavne si to zrovnaj v hlave a potom zacni riesit BU..

..BU a BS nie su pre beznych ludi..oni v podstate nie su urcene pre sracov a kriplov...dany Sensei,Kouc atd uz ma iba vykresat "diamant" do jeho uslachtilej podoby..

..najvacsia skaza v BU nastala,ze sa tam nasrali ludia kt. ja volam "hipici"

.. a nieco co bolo o boji,malo sluzit boju sa zmenilo na parodovanie a kabaret plny "lacnych kuriev"..
Naposledy upravil marcelo dne úte 28. zář, 2010 15:35, celkově upraveno 2
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druidek » úte 28. zář, 2010 15:22

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:49, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » úte 28. zář, 2010 15:32

druidek píše:Marcelo - a co je, prosím, špatného na cvičení doma... Neumím si představit, že by na tom bylo něco špatně... ???

..ze co??? ..ze doma mozes tak akurat laskovat s holkou..

..ze doma sa toho nenaucis vela :!: Asi tot odo mna,ale to tazko vysvetlovat cloveku,co nema ani paru o co ide..

..BU,BS su o cvicieni s partnerom,posilujes a robis takisto kondicku s partakmi,este aj ten mech ti ide lespie v kolektive..sparing,modelovky..vsetko sa da robit len s partnerom..doma si mozes mozes cvicit leda tak tu Siu-nim-tao zostavu a tvarit sa ze cvicis "kungfu" :twisted:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druidek » úte 28. zář, 2010 15:46

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:47, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » úte 28. zář, 2010 16:35

druidek píše:Marcelo - a podle tebe není opakování "sil lum tao" doma dost dobré?

Dobre to je, ale otazka je k cemu je to dobre. Jestli to budes opakovat s napadem byt lepsi bojovnik a na zlepseni fight skillu, tak je to k nicemu a ztrata casu...

Je to jako neustale doma drmolit baladu o karlu IV a nebo opakovat abecedu v domeni, ze budes lepsi v jazyce...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druidek » úte 28. zář, 2010 19:18

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:46, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 19:29

:-) jestli to tedy (ted) vidis takhle, tak muzes jit uuuuuplne kamkoliv, a nemusi to byt skola WCH, a de facto ani bojovych umeni; tim vice nechapu tvuj puvodni prispevek ("o WCH nic nevim, ale WCH skola kde chci studovat ma vypadat takle a makle")
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druidek » úte 28. zář, 2010 20:50

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:46, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 28. zář, 2010 22:48

:oops:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 29. zář, 2010 8:23

pm: moje chyba, jak se na to zpetne divam tak nedostatecne formulovano - ta otazka byla ciste k "...ktery kvuli cviceni objel pulku sveta..", takze minena ve smyslu v kolika letech jsi zacal s objizdenim pulky sveta kvuli cviceni...

Jinak me jeste zaujalo jak pises ze jsi musel prerusit VS aby sis mohl vydelat na cestu, nebudu se ptat do jake miry to doma nekomu vadilo/nevadilo (pripada mi to jako vcelku soukroma zalezitost a take uz jsi nakonec byl "dospely"), ale hadam ze pokud jsi to udelal, tak ta omilana brigada by asi nestacila (nebo bys netihal casove .-) - a to nemluvim o tom, ze nazor soucasne vlady prerusta v "student VS ma studovat VS a nema si co hledat brigady, navic v drtive vetsine nesouvisejici s predmetem jeho studia" (presne se mi ten vyrok nechce dohledavat) k cemuz ma byt tlacen mj. zavedenim skolneho.

Za takovych podminek by mi kombinace typu narocna VS + brigady + dojizdeni na cviceni pripadala jeste mene bezproblemova nez nyni... Osobne bych mezi studiem a cvicenim vazne takhle volit nechtel, ale treba jsi na fakulte nebyl z nejakeho duvodu moc spokojeny, nebo mas proste jine priority... nic proti tomu, nicmene to "kdo chce hleda duvody" by slo mozna tak trochu vztahovat i k dokonceni VS na prvnim miste (s tim, ze jezdeni po svete pak budu mit jeste dost casu), pokud tam tedy clovek sam skutecne chtel, myslel to se studiem vazne a nenastoupil do prvniho semestru napr. kvuli rodicum (coz neberu).
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 29. zář, 2010 8:47

Jian: well, diskuse neni o me, ja mam "splneno". jiz pred "objizdenim sveta" jsem chodil cvicit 3x tydne a x krat tydne cvicil doma nebo s kamosi. cesta ven doma samozrejme vadila, ale slibil jsem ze VS dokoncim, jak jsem psal, studium prerusil - po navratu jsem pokracoval a VS jsem dokoncil.

ale to neni dulezite, to co je dulezite je ona x-krat opakovana moudrost zpusobech a duvodech, kterou se snazis po x-te zpochybnit, problematizovat, relativizovat. vlada? kdo dalsi za to muze? ha ha, chlapi, nemate pocit ze to jsou jen vymluvy, "muzou za to vsichni a vsechno okolo jen ne ja". (uz si nepiseme o druidkovi, vidte kluci ;-) ) kazdy sam sveho stesti strujce, nenarodili jste se do prace v dolech nekde v Africe, kazdy z nas ma moznosti, o ktere se vetsine svetove populace ani nesni. bud muzu fnukat a vymlouvat se na vsechny a vsechno okolo, nebo s tim neco delat.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 29. zář, 2010 16:41

:lol: :lol: :lol: Take jsem neco chtel napsat k duvodum a zpusobum, ale kdyz to tak ctu, tak budu radeji pasivne cist. To bych totiz asi vyvolal odchodem z domova a dalsima vecma, nejspise 3. svetovou, ne? :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 29. zář, 2010 17:45

druidek píše:Také mě mrzí, že si někteří lidé "začali honit triko" na tom, že jsem smazal předchozí vzkazy... to mi bohužel nějak uniká. Smazal jsem je proto, že mi to přišlo správné, a protože už nezastávaly můj současný pohled

Ale houby, druidku. Můžu tě ujistit, že honit si triko na někom, jako jsi ty, už pro mne nemá kouzlo asi 30 let. Jen jsem se ti snažil vysvětlit, že vypadáš víc jako blbec, když po sobě mažeš, než když si stojíš za svým názorem nebo ho změníš a na rovinu to řekneš. Časem ti to sepne...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 29. zář, 2010 18:55

pm: ne, ne, jenom jsem nechtel aby ta diskuse v zapalu pranyrovani druidka sklouzla nekam k tomu, ze je vlastne uplne OK napr. flakat skolu (v krajnim pripade nechat skoly), neposlouchat rodice (v krajnim pripade utect z domova), nebo dlouhodobe vycerpavat organismus naprostym nedostatkem spanku kvuli dojizdeni kamkoliv... tedy ze je to zcela v poradku za predpokladu, ze prave toto jsou zpusoby ke kterym dospeju v ramci onoho hledani jako k veskrze spravnym (nekdy jedinym moznym), nebot mi prece pomohou k naplneni a uspokojeni meho JA TED ZROVNA CHCI pocitu, coz uplne staci...

Oproti tomu mi prislo rozumne co sem napsal Dalt, totiz ze pokud by mu do trenalu vlezla skola, tak by holt musel prestat boxovat... asi to ma dobre rozmyslene/spocitane, vi co je momentalne pro jeho zivot/budoucnost dulezitejsi, vi proc by se rozhodl prave takto namisto hledani zpusobu podobnych tem co jsem zminil vyse.. a nevsimnul jsem si rozhodne, ze by do nej nekdo kvuli tomu nejak rypal...

Ona x-krat opakovana moudrost je problematicka a relativni sama o sobe, na to vazne rozhodne nepotrebuje me a moje skoly. .-)) Minimalne v tom smyslu, ze kazdeho kdo pred sebou uvidi jen onen vytouzeny cil a uz vubec nic jineho, muze dovest uplne jinam... aneb pristup chci - hledam zpusoby - jdu si tvrde za svym klidne i pres mrtvoly (popripade pres vlastni sebedestrukci jako ten dotycny co o nem psal Jendis) mozna nekomu imponuje a nekdo se v nem mozna muze shlednout, ale to je asi tak vsechno... a soucasne i vsechno ode me k tomuto tematu...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 29. zář, 2010 19:40

Jian: ja myslim ze tohle tady nikdo moc nezpochybnuje (priority), spis mi prijde, ze kluci reagovali na dost nestastnou (asi neumyslne napsanou) formu prispevku (stylu: dejte info na zlatym podnose, nejlepe se sami nabidnete a ja budu velkomozne vybirat - tam je ta lennost)...ale co - hlavne zdravicko ze jo :D Ahooj
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 29. zář, 2010 20:28

Jian: ovci optika vs. vlci optika; vse ostatni receno vyse
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 29. zář, 2010 20:33

Prostě každý to má jinak...někdo chce být bojovník a udělá všechno proto,aby se jím skutečně stal a někdo zase poslouchá maminku,leží v knížkách a vymlouvá se jak je škola důležitější než to být chlap...(chlap se z nikoho samozřejmě nestane tím,že začne trénovat cokoliv,ale tím,že si přes veškerou nepřízeň osudu a mnoha překážkám prosadí svou vůli a dosáhne svého)
Někdo prostě trénuje jen proto,že ho třebas neba fočus,ale přístup má podobný - přijde,zablbne si v dobrým kolektivu a má dobrý pocit z toho,že např. celý den zase neseděl u compu,toť vše...my to tady na tomhle fóru máme ponejvíc trošku jinak a tak nám tenhle přístup moc nesedne,ale já mu rozumím...říkám tomu - krátkodobý klient.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 29. zář, 2010 21:27

defendu píše:Prostě každý to má jinak...někdo chce být bojovník a udělá všechno proto,aby se jím skutečně stal a někdo zase poslouchá maminku,leží v knížkách a vymlouvá se jak je škola důležitější než to být chlap...(chlap se z nikoho samozřejmě nestane tím,že začne trénovat cokoliv,ale tím,že si přes veškerou nepřízeň osudu a mnoha překážkám prosadí svou vůli a dosáhne svého)

Trefa 8)
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 14:46

defendu: sice uz jsem nechtel reagovat, ale prijde mi ze mas ponekud zvraceny system hodnot, pokud tedy skutecne "poslouchat maminku" vnimas jako cosi nehodneho opravdoveho chlapa-bojovnika (minimalne to totiz tak z tveho radobyironickeho prispevku vyzniva) - chapu, opravdovy chlap jdouci si tvrde a nekompromisne za svym cilem stat se bojovnikem prece nema jediny duvod proc poslouchat zenu ktera ho devet mesicu nosila a porodila, o stupinek vys ji nakonec klidne muze poslat do... a jeste o dalsi stupinek vic ji nakonec i dat facku, nakonec takovych chlapu-bojovniku nakonec take par znam... Ee, neverim tomu, ze vidis vazne jenom to "dosahnout sveho a prosadit si svoji vuli" bez ohledu na pouzite metody. A netvrdim rozhodne, ze ja sam jsem doma poslouchal na slovo, ale... Btw premyslim i nad tim jaky vlastne ucitel by mel zajem o zaka, ktery nema zadny respekt ani ke svym vlastnim rodicum.

Mno a o "lezeni v knizkach", to ses docela trefil (byla-li to narazka na me, coz mi tak nejak vyplynulo z kontextu)... to jsem poslouchal po valnou vetsinu sveho zivota a v 99% pripadu to bylo od lidi, kteri proste nemohli prekousnout ze nekdo toho ma v hlave v deseti letech vic nez oni ve ctyriceti a predevsim neni "skromny" (predstava skromnosti v CR = jsi-li jednou nadprumerne inteligentni, drz pekne hubu a krok a makej pro blaho spolecnosti, ale opovaz se to nekde verejne vystavovat na odiv... nakonec jeste pred rokem 89 jsem takhle hned prvni rok na ZS skoncil ve vyrovnavaci tride, aby me tam pekne vyrovnali do normalu), takze se tim muzu maximalne dobre bavit, rozhodne se me nijak nedotknes. :lol:

A jeste jedna vec - s tou skolou je to svym zpusobem v podstate uplne stejne, procez veta "vymlouva se jak je skola dulezitejsi nez to byt chlap" - otoceno, dostanes se (ted nemyslim pochopitelne tebe osobne, ale zive se mi pri cteni tveho prispevku vybavilo nekolik jedincu ktere jsem osobne poznal) hned v prvnim semestru do problemu a pak se vymlouvas na to, ze byt chlap (napr. ve smyslu jit vydelavat penize) je prece prednejsi, nez lezet tri roky v knizkach. Perfektni duvod pro utek z ringu, zvlaste chces-li oklamat sam sebe a svoje svedomi - makat a snazit se v potu tvare abys neceho dosahnul, to v zivote zdaleka neni nutne jen v telocvicne pri treningu nejakeho BU. Ale obcas i pri tak "menecenne" cinnosti jakou je studium. :wink: Co ti da do zivota vic, to necham uz na tvem posouzeni... Nicmene pokud jednou plati co jsi sam napsal (totiz ze chlap se z nikoho nestane jen tim ze zacne trenovat cokoliv), tak se muzes stat chlapem stejne tak i zdanlive "obycejnym" dokoncenim skoly (ale stejne tak ne za jakoukoliv cenu a pres mrtvoly, osobne jsem se nahodou dostal do situace kdy jsem musel volit mezi rodinou a skolou, pricemz to byla rodina kdo mi puvodne umoznila na tu skolu vubec nastoupit - mama ze sveho invalidniho duchodu si toho moc dovolit nemohla a otec si nepochybne jako "spravny chlap" prosadil svoji vuli a sel tvrde za necim uplne jinym) - procez zkratka nechapu proc ses vyjadril zrovna tak jak ses vyjadril...

Jinak vsechno dobre a hodne uspechu v cviceni
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 30. zář, 2010 14:54

Jian: myslim ze uz to a) dovadis do extremu b) s tematem a problemem ktery se tu resi (ze lidi chtej vsechno a nejsou pro to schopny a ochotny nic udelat, a prip. jen fnukaj a hazej vinu vsude okolo) to vubec, ale vubec nesouvisi, neni to o (sebe)psychoanalyse, no offfence
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...