wing chun praha

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Kubus » čtv 30. zář, 2010 21:12

Jian píše:
To co jsem napsal ohledne svoji rodiny bylo ciste kvuli tomu, aby bylo jasne ze jen tak neteoretizuji. O nic vic neslo. Proste nastala i v mem vlastnim zivote situace, kdy jsem se necekane musel rozhodovat mezi dalsim pokracovanim studii ve sve alma mater a navratem domu. Pokud by ses me v te dobe zeptal co ja sam chci, tak bez diskuse jednoznacne zustat na skole - vzato kolem a kolem jsem jen malo veci v zivote chtel vic. Takze jsem se tedy bud mohl zachovat sobecky, zapomenout kdo mi driv posilal penize na kolej, jidlo etc., nechat pribuzne at si tu delaji co sami chteji a stara se o ne nekdo jiny (ja prece chtel dal studovat a zustat tam kde jsem byl, strasne me to tam bavilo a ver tomu, ze zpusoby - jak pise PM - jsem hledal dnem i noci) a nebo se vratit.

Nerad se vmešuju do těhle diskuzí, ale tak pro informaci:

Z toho co si psal před tím, tak jsem nějak pochopil, že tu vejšku máš, z čehoš plyne, že i přez problémy v rodině, které samozřejmně mají přednost, si našel způsob jak tu vejšku dodělat (dosáhnout toho, co jsi chtěl).

Jinak, pokud ne, tak i když vejšku musíš z nějakýho důvodu opustit, vždycky se najde možnost, jak ji udělat dálkově, třeba až se zlepší problém, kvuli kterýmu člověk vejšku opustí.

Stejně tak je to i se vším ostatním, v tomhle případě BU.

V tom vidím to: Kdo chce hledá způsoby!

Jinak tu citaci jsem uved jen jako příklad, neber to prosím, jako útok na tebe.

K tématu:

Já osobně bydlím jen s přítelkiní, dělám vejšku a o vejkendech chodím po brigádách abych to nějak utáh a vždycky si dokážu sehnat peníze a čas na to, co chci, potřebuju, na koníčky, zájmy.
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod druidek » čtv 30. zář, 2010 21:16

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:44, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 21:22

druidek: to je uplne v klidu, neboj. :wink: Proste milion a pata vymena nazoru na DS, kdy cast lidi cte jen co chce, cast si rovnou neco vymysli, cast pochopit nechce... zvlastni, ze napr. graver nebo Dalt pochopili vcelku uplne presne kam mirim, byt mozna ne vzdy uplne dobrou (strucnou) formou... nezaobalovat to zbytecne, nikdo by se toho obalu pak nemohl chytat a predhazovat mi ho (viz co jsem si dovolil zminit z vlastniho zivota), ale takhle je to alespon zabavnejsi a vazne to jako valku neberu. :D
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 30. zář, 2010 21:37

ja teda jako nikoho nechcu nastvat, ale asi mi trocha vadi jak jste se tu na Jiana sesypali - asi mi tohle flejmovani nedela dobre pac mam neprirozeny empaticky soc. citeni :lol: - neprijde mi, ze by tu nekoho urazel jako nekteri a je pravada ze podsouvani blabolu typu - mam jen stredni skolu a proto jsem podle tebe ubozak ac tohle Jian nikde v diskuzi ani naznakem netvrdil,mo prijde trocha nefer a zavani to orwelovskym "mindfuckingem" :D Navic i kdyby nemel stokrat pravdu tak vede diskuzi na takove urovni, ze mi neprijde zas tak hrozny s nim polemizovat v nakych slusnejsic mezi a ne hned posilat do prdele (rozdavat rany na vsechny strany)

ps.: vim ze si timhle kopu hrob ale nak mi to neda...asi su taky mamanek :D ...ale muzeme si to vyrikat na setkani zejo...
peace
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 30. zář, 2010 21:39

Jian píše:defendu: koukam jsi uplne mimo, nikde nevidim zadne vrseni argumentu proc by clovek trenovat nemel... ubozak se mj. odhali i tim, ze reaguje na neco co nikdy nebylo vyrceno, nebo rovnou podsouva druhym co nikdy nenapsali...

Prosím??

Jian píše:opravdovy chlap jdouci si tvrde a nekompromisne za svym cilem stat se bojovnikem prece nema jediny duvod proc poslouchat zenu ktera ho devet mesicu nosila a porodila, o stupinek vys ji nakonec klidne muze poslat do... a jeste o dalsi stupinek vic ji nakonec i dat facku, nakonec takovych chlapu-bojovniku nakonec take par znam...

Tohle jsi nepsal na mou adresu,mimochodem zcela nepochopitelně?Jak už jsem psal výše...ubožák se velmi rychle pozná.Tvoje myšlenkový pochody nejsou v pořádku...

Pokud budeš chtít psát ještě něco chytrýho,tak važ slova...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. zář, 2010 22:07

4 Dalt :

BizonCZ píše:4 Jian : Asi to bude tím, že nemám vysokou školu. Jen střední. Tak jsem pochopil pouze příspěvek Defendu a s tím souhlasím.

Jian píše:BizonCZ: asi to bude tim co pises. Jinak nevim jak jsi dospel tady k tem zaverum.

Co k tomu, chceš dodat?

Zde je jasně vidět jeho samolibost a nadřazenost. Tak to vidím já. A o jeho postech nemluvě.

A upřímně jsem dost alergickej na to, když někdo naznačí, že člověk, kterého znám, by měl mlátit svojí matku. Pro Tebe, abys to nemusel hledat :

Jian píše:chapu, opravdovy chlap jdouci si tvrde a nekompromisne za svym cilem stat se bojovnikem prece nema jediny duvod proc poslouchat zenu ktera ho devet mesicu nosila a porodila, o stupinek vys ji nakonec klidne muze poslat do... a jeste o dalsi stupinek vic ji nakonec i dat facku, nakonec takovych chlapu-bojovniku nakonec take par znam...

A upřímně mi to moc směšný nepřijde. Ale asi mám zvraceny systém hodnot a upřímně jsem rád, že je jiný než Tvůj a Jianův.

Každopádně si to na setkání vyříkat můžeme. Nemám nic proti.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 01. říj, 2010 4:06

Nezapomeňme,že hodně záleží na nátuře,co je kdo zač. Každý máme tu hranici,kdy už to "jako nejde", někde jinde. Jeden je již přesvědčen,že vyzkoušel všechno,druhý pořád může vidět další a další možnosti,jak dosáhnout cíle...... :idea:

Proto se třeba Jianovi může zdát,že se tu Druidkovi radí zcestně......a dalším zůčastněným už ne.

příklad - Třeba pm po x letech zahodil všechno,co se do té doby naučil,sebral se a jel do ameriky. A dnes je,kde je. Já bych něčeho takového asi schopen nebyl(zahodit roky cvičení,to jo....ale odjet kvůli tomu někam do pryč,jako pm(nebo třeba Pucmaz),to ne ).

PS - druidek už určitě pochopil,že se musí rozhodnout sám,jak a čemu se CHCE věnovat a co je ochoten tomu obětovat :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 01. říj, 2010 5:59

Dalt: to byla jen takova mensi provokace (EDIT - mineno to co citoval BizonCZ), pokud te to nejak pohorsilo tak se specialne tobe omlouvam, protoze jsi jeden z tech chapavych tady na foru. Me to ale proste nekdy neda a trochu me to ujede, kdyz zjistim co si kdo z mych prispevku vyvodi - jak se "krecovite" chytne a drzi v podstate okrajove veci a absolutne ignoruje pointu, nebo naopak z nich vyvodi naprosto nesmyslny blabol, ktery jsem v zivote netvrdil. Nemyslim si, ze ty sam mas z mych prispevku dojem ze bych tu snad vrsil hromadu argumentu proc necvicit, potazmo dokonce tvrdil ze vsechno je dulezitejsi nez trening. :roll:

Take mi dvakrat nevyhovuje, kdyz nekdo hned zacina diskusi stylem "mno ty jsi byl na VS a ja mam vlastne jenom tu stredni... atd". respektive prijde mi to tak trochu zbytecne. Tak mu proste nekdy jen dam za pravdu, kdyz to sam jednou chce brat takto a debatovat z teto pozice, budiz mu prano. .-)

defendu: potrebujes to zopakovat? Prestan to stacet k "matce" a ocituj prispevky ve kterych jsem uvedl presne to co tvrdis - a pokud jsem nic takoveho nenapsal a ty sam sis to z nich jen vyvodil, pak je to jen ciste tvuj problem, nikoliv muj. Evidentne jsi tu totiz zatim jediny, kdo z toho co jsem napsal dospel k zaveru ze tu vrsim argumenty proc necvicit a tvrdim ze "vsechno je dulezitejsi nez trening". Tohle: "máš pravdu,všechno je důležitější než trénink,jen tedy nechápu proč chodíš na tyhle stránky... " mi vzhledem k tomu o cem byla rec pripada jako minimalne dvakrat tak zcestna reakce, nez byla ta moje na tebe. Takze napred vyjmi brevno... a az pak nekoho napadej.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 01. říj, 2010 6:39

TongPo: 10 bodu z 10 :D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 01. říj, 2010 7:26

druidek píše:Co to vlastně znamená být muž? To je rozhodně zajímavá otázka...

..je to v mojom ponimani vsetko,co chyba tebe mladatko..

..este raz sa zopakujem,kedze debata zasla uplne do outu:

..Ty nikdy nic cvicit nebudes,nemas na to..sa cudujem starym "harcovnikom" z tohto fora,ci uz tych ako Ukrop a spol ktori ta prekukli,alebo ostatni "socialne citiaci" ktori ta brania a rozvijaju tazku intelektualnu onaniu..

..nemas dost vole a zapalu,riesis v mojich ociach totalne chujoviny ..mas tisic a jednu "omluvu" preco sa neda to a ono,tvoje otazky su tak infatilne a v podstate bez moznosti riesenie,pretoze Ty davas otazku a zaroven mas pripravenu odpoved.. :roll: :roll:

..som ti uz povedal,nechaj svet BU spat svojim spankom,Ty zij zivot,nahanaj mlade pipky a pretahuj ich,obcas nieco pofetuj,splyn s davom a bude ti fajn :wink:

P.S. hlavne to "pichanicko" nech je pravidelne..uvidis ze si na BU ani nespomenies :twisted:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 01. říj, 2010 8:07

ukropcany píše:4bizon - no lepšie by som to nepovedal... presne včera som mal výmenu názorov s jedným kolegovým súkromkárom - presne tento typ... mal som pokazený celý večer... namiesto aby držal hubu a počúval čo mu skúsenejší hovorí furt mlel nejaké "...ale..." - no na facku...

...mal si ho okamzite "vytrestat" kontrolym preopakovanim starej latky v sparingu..ze by nebol cas na zbytocne teoremy :twisted: :lol:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 01. říj, 2010 8:19

Jian píše:d4n01: projdi si tu historii radeji jeste jednou.. ja reagoval az po necem jinem a z trochu jineho uhlu pohledu.
V podstate jsme se studentu "zastavali" dva, ja a Dalt - me osobne se puvodne jen nezdalo davat (nejspis mlademu) klukovi za priklad dospeleho chlapa, ktery se navic jeste dobrovolne nici jen aby mohl nekam jezdit cvicit... a nezdalo se mi, ze by takovou obet mel jeste navic snad nekdo vnimat jako cosi obdivuhodneho, z ceho je treba vzit si priklad, protoze prave podobny pristup prece dela chlapa chlapem (CHCI, tak hledam zpusoby). Ja rikam, ze muzu nakrasne chtit strasnou spoustu veci, ale to co jsem ochoten pro ne udelat by melo mit sve hranice (napr. zdravi ma clovek jen jedno a stejne tak zitra nepujdu prepadnout banku jen abych si konecne mohl koupit to nove Porsche po kterem tak strasne touzim) a navic pokud jsem jednou mladsi, tak do toho maji neoddiskutovatelne co mluvit i moje rodice (at uz se mi to libi/nelibi) a ironicke poznamky typu "nekdo posloucha maminku" podle me pak nejsou na miste - pokud mas tedy konkretni namitky proti tomuto presvedceni, rad si je vyslechnu.

..tebe o co ide clovece..co chces tu chces vlastne dokazat??

..tu plati iba jedna zakladna vec: mam prachy,mam chut,mam cas na cvicenie, tym padom mozem cvicit BU !

..nemam prachy-mam hlboko do kapsy,nemam cas a ani velku chut na cvicenie, tym padom nemozem a nebudem cvicit BU,drzim usta a sucham nohami do tej doby kym to zmenim !

Chlapec nema prachy,nema cas,nema chut to nejak zmenit..co tu vlastne riesite??

Ja byt Sifu danej skoly a vyprdne na mna typek co vsetko on nemoze,tak ho poslem rovno do hajzlu..
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 01. říj, 2010 8:57

marcelo píše:..tebe o co ide clovece..co chces tu chces vlastne dokazat??

..tu plati iba jedna zakladna vec: mam prachy,mam chut,mam cas na cvicenie, tym padom mozem cvicit BU !

..nemam prachy-mam hlboko do kapsy,nemam cas a ani velku chut na cvicenie, tym padom nemozem a nebudem cvicit BU,drzim usta a sucham nohami do tej doby kym to zmenim !

Ja byt Sifu danej skoly a vyprdne na mna typek co vsetko on nemoze,tak ho poslem rovno do hajzlu..

Toto vytesat do skaly.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 01. říj, 2010 8:57

marcelo píše:..tebe o co ide clovece..co chces tu chces vlastne dokazat??

Toto vytesat do skaly.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 01. říj, 2010 9:06

marcelo: mozna nekdo neco proste nevi, tak si mozna najde zrovna neco jako server bojovaumeni.cz a napadne ho mozna zeptat se slusne zrovna na zdejsim foru, OK? A kdyz se pak dozvi, ze zrovna tahle konkretni skola by na nej proste byla moc draha - a ja si myslim, ze druidek proste asi predtim netusil, ze Wing cheun v te ktere skole vychazi na 6000 Kc na pul roku (tim chci rict, ze sem podle me neprisel s umyslem schvalne nekoho provokovat a rozpoutat umyslne tenhle flamewar) - tak to podle pravdy napise, protoze ho bohuzel nenapadne ze tim priznanim vzbudi az natolik "agresivni" reakce. Podobne jako kdyz na rovinu napise jake ma casove dispozice.. prece nepujdes k nejakemu sifu do skoly a nebudes mu do oci tvrdit, ze muzes cvicit kazdy den v tydnu, kdyz pritom dobre vis ze muzes kvuli pracovnim/studijnim povinnostem jenom v po-st-pa.

Tim nechci tvrdit, ze pokud by prisel s tim ze proste chce cvicit jedine Wing cheun jedine v te a te skole (neb mu vyhovuje ze vsech skol nejvic a jinam nechce) a vedel dobre uz predem jaky je realny stav veci, tak rada typu "nefnukej a bez si radji ty chybejici penize vydelat" neni pro nej zcela adekvatni odpovedi - nikoliv vsak uz rada typu "studuj, makej XY hodin za den jako sroub, dojizdej, vubec nespi, cvic - vsak ja take znam par dospelych co to delaji stejne".

Z vyse napsaneho kazdopadne jeste automaticky neplyne, ze za a) nema prachy (mohl pocitat treba s naklady 3000 Kc za pul roku - ja mam napr. na webu PM take problem najit na kolik cviceni u nej vychazi, nebo kolik stoji seminar v Brne na ktery jsem se ho ptal pres SZ, takze pokud bych byl mladsi a musel tuto otazku resit, asi by nebylo jine cesty jak to zjistit nez se zeptat primo PM a snad by moji otazku nevnimal prilis negativne. Ani ze za b) nema chut (to by sem snad vubec nechodil, ne) a ani ze za c) nema cas (je pro me rozdil "nemit cas" vubec a "nemit cas" napr. na to abych mohl BU cvicit na "full time"... nevim jak se zivis treba ty, ale pomalu by si jeden mohl zacit myslet, ze jedine na full time to ma smysl, aneb obetuj svemu prani vsechno ostatni) - to jsou uz jen spekulace.

Na co a proc jsem reagoval primarne ja a oc mi slo - to jsem uz napsal.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 01. říj, 2010 9:16

ukropcany píše:
Dalt píše:...pac mam neprirozeny empaticky soc. citeni :lol:
Sme si všimli... neva, vymlátime to do preč... :twisted: :wink:

Budu se tesit :D
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 01. říj, 2010 9:18

Bizon: myslim ze to tahnes do extremu a vytrhavas z kontextu...ale to je (nepochopeni se) na internetovejch diskuzich celkem bezny. Ja se taky radsi bavim face to face :)
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 01. říj, 2010 9:26

Jian:

- sorry, demagogie a opet uplnem imo kontext, vzpomen si na prvni prispevek, ktery debatu rozpoutal - ja si ho pamatuju, o vyse uvedene tam vubec neslo

- skolne v moji skole - kdyz uz me opet zminujes - samozrejme zadne tajemstvi, staci se zeptat; kdyz uz ses tedy zeptal, treninky v Praze - 2x tydne 2 hodiny 800,-/mesicne; 4x-5x tydne 2 hodiny 1400,- mesicne, seminar pro zaky moji skoly 300,-/4,5 hodiny. na trenalu je v prumeru 8-10 lidi, cvicime v plne vybavne profi telocvicne (lapy, stity, pytle, tatami, kuly, kettlebells, velka cinka, jednorucky, medicinbaly, stepy, tahla, kruhy, zbrane... ). vzhledem k pomeru poctu zaku, delce treninku, vybavenosti a predevsim samotnemu cviceni (o to jde predevsim nebo?) x-krat "levnejsi" nez y skol out there, ale uprimne, jsem profesional, nabizim kvalitni servis, a ver si ze si za nej necham radne zaplatit (predesim na soukromkach nebo seminarich pro lidi mimo moji skolu). to nemeni nic na tom ze x lidi z tech ci onech duvodu neplati mene nebo vubec, anebo naopak vice, ju, to je moje vec. btw., v ankete kterou jsme ted v zari delal ve skole vyslo, ze naprosta vetsina zaku by preferovala jeste vyssi skolne a jeste mene lidi na treninku, zajimave ze?

jak jsem ale psal vyse, nechapu, ze lidi resi primarne "za kolik" misto "co" - takovym nelze nez doporucit tu nejvetsi sracku kdekoliv, zadarmo, anebo megasracku za megapeniz, protoze stejne nakonec skonci bud tam, nebo onam, anebo budou psat na web milion zvastu a vymluv proc vlastne nic necvici a kdo nebo co za to vsechno muze

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 01. říj, 2010 11:50

pm: omlouvam se, nicmene nejsem rozhodne jediny kdo tu vytrhava veci z kontextu a uchyluje se k demagogii, viz Daltuv prispevek vyse - ja nejprve reaguju obvykle stylem "jak ty na me, tak ja na tebe". Ne kvuli tomu ze bych nemel na nic lepsiho, ale abych v idealnim pripade nastavil zrcadlo a dotycny v nem mohl spatrit jak vypada to co sam dela - proto i moje odpoved pro BizonCZ byla po jeho uvodu presne takova jaka byla a ne v rukavickach typu "samozrejme se v zadnem pripade nedomnivam, ze by natolik vnimavy a chytry clovek jako ty mohl neco nepochopit jen kvuli tomu, ze ma vystudovanou pouze stredni skolu"...

A konkretne toto: "chlapec nema prachy,nema cas,nema chut to nejak zmenit" za demagogii osobne povazuju, ale k tomu by se tu mel nakonec vyjadrovat sam druidek. Nehodlam rozhodne debatovat jeste za nekoho dalsiho a obhajovat stanoviska, ktera nakonec dost mozna on sam nema, nebot o nem nic nevim - nicmene to stejne tak nevi ani ti, kteri se do nej hned tak tvrde pustili.

Jinak to co pises o vyssim skolnem/mene lidech na treningu osobne plne chapu a vidim to podobne. Kdyby to bylo mozne, tak na VS bych si nezridka kdy take hodne rad priplatil za to, aby vsichni ti jedinci ktere tema prednasky vlastne vubec nezajimalo radeji sli delat neco uzitecnejsiho a bylo hned vic prostoru na diskusi s prednasejicim etc. .-)

EDIT - take je zapotrebi si uvedomit, ze ucitel/sifu/profesor... predava zakum/studentum neco, co je v podstate "nezaplatitelne".
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 01. říj, 2010 12:08

Jian: prave proto bych se drzel puvodniho (smazaneho) prispevku a netahal bych do toho vladu, maminku, sebeanalyzu apod. "chlapec nema prachy,nema cas,nema chut to nejak zmenit" mi osobne prislo pomerne vystizne, z druidka toho uz asi moc nedostaneme, protoze zda se obratil o 180 stupnu. osobne ho nechci nijak pranyrovat, at si srovna priority, zacne makat a vydela nejaky peniz, najde si nejakou dobrou skolu (levnou, drahou, zadarmo, to je suma, dobrou skolu, ju?), jako zacatecnik drzi usta a krok a poradne maka, a vsichni budou happy. k EDITu - nemysli ucitel a to co jim predava a jak jim to predava je jen cast skladanky, stejne tak zavisi na zakovi, ucitel je jen pruvodce a mapa, a ty jsou horsi nebo lepsi. kdo se vymlouva na neschudny teren, ma smolika.

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...