Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jian » stř 08. pro, 2010 19:35

ukropcany: to chces vazne zase zacit pocitat kolik lidi bude souhlasit s tebou, kolik se mnou a pak - jsa zahnan do uzkych - zacit lhat ze s tim co jsem napsal ja vlastne nesouhlasi nikdo? :P
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 08. pro, 2010 19:51

ukropcany: btw porad jsem tak nejak z tech tvych vypadu vubec nepoznal co presne vlastne (konkretne) mas proti tomu co jsem napsal v tomhle vlakne... jestli souhlasis /nesouhlasis se zavedenim skolneho, co se ti nelibi atd.

Je mi samozrejme jasne, ze tu diskusi zase utnes, stejne jako zase napises neco na zpusob ze vubec nema smysl to zrovna se mnou resit (ac o mych zkusenostech nevis vubec nic, leda bys mel nejake vestecke ci jine nadprirozene schopnosti), protoze oba dobre vime ze za a) o zadnou diskusi ti vlastne ani trochu nejde a za b) i kdyby nejakym omylem slo, nemel bys v ni sanci - coz je zjevne uz jen z toho, ze se vzmuzes maximalne na argumenty ad hominem, psani nepodlozenych spekulaci a "scitani lidu" (se mnou souhlasi nejvic lidi, jsem tudiz nejvetsi bouchac). :)

Nicmene i pres nase zabomysi virtualni putky, ktere osobne povazuji toliko za prijemne odreagovani... strasne rad bych te nekdy mel za oponenta pri nejake obhajobe na VS, kde by skutecne rozhodovala jen sila/vaha argumentu a ne to kdo tu na BU ma vic kamaradu. Ten okamzik bych si vychutnal. :P
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 08. pro, 2010 20:50

ukropcany: fajn a v cem ze jsme to tedy tentokrat v rozporu? Abych se v tom zorientoval, myslim proc ta mila a prijemna hadka vubec vznikla. Jelikoz s prihlednutim k tomu ze i ja jsem jednoznacne "proti" mi pripadaji tve vypady vuci me osobe jeste zbytecnejsi nez predtim. Nakonec TP jsem na tohle tema uz SZ posilal.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 09. pro, 2010 20:45

Navrhuji se vrátit k tématu. Makoto a NAIA tady nadhodili vhodnost učení teorie v systémech reálné sebeobrany. Vypadá to, že se vyhrává spíš teorie 0, hlavně praxe.
Mě by jen zajímalo, co si pod pojmem teorie v sebeobraně představujete.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 09. pro, 2010 21:18

RBR píše:Mě by jen zajímalo, co si pod pojmem teorie v sebeobraně představujete.

RBR

Výcvik ozbrojených složek.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 09. pro, 2010 22:42

fakt píše:
RBR píše:Mě by jen zajímalo, co si pod pojmem teorie v sebeobraně představujete.

RBR

Tam se dělá MUSADO ne?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 10. pro, 2010 4:43

RBR píše:Vypadá to, že se vyhrává spíš teorie 0, hlavně praxe.

Ale není zbytečná,však se to rozebíralo už třeba tady:

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... pic&t=3533

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... pic&t=3448

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... pic&t=1560

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... opic&t=115
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod romanon » pát 10. pro, 2010 8:51

ukropcany píše:zlaty xbox

Nic proti x-boxu ale co by ti box pomohol ked ta niekto napadne nozom/palicou/teleskopom alebo by si nemal zrovna 190cm/95kg? Preco sa ozbrojene zlozky a zasahove jednotky neucia xbox? Pretoze na sebeobranu su lepsie combat styly ako craw maga, WCH(T), systema a podobne... Do ringu je zase lepsi x-box. Tod moj nazor...
YIp man -> William Cheung -> Branimir Segvic -> Robert Ludvik -> P.Paulovic + F.Arvay -> F. Arvay -> ja :)
romanon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » pát 10. pro, 2010 10:10

RBR píše:Navrhuji se vrátit k tématu. Makoto a NAIA tady nadhodili vhodnost učení teorie v systémech reálné sebeobrany. Vypadá to, že se vyhrává spíš teorie 0, hlavně praxe.

RBR

Teorie je nutná minimálně pro trenéry a instruktory. Pokud vím,tak docela dost těch x-boxů chodí na kurzy FTVS a potřebují to k licenci. Stejně tak příslušníci ozbrojených složek musí mít své kurzy. Když chci učit,tak musím umět, ale taky musím znát teorii, abych sestavil trénink. Je mi jasný,že běžnýho studenta nemusí zajímat princip tunelového vidění, ale instruktor by to měl znát, aby na to sestavil tréninkové postupy. Stejně tak musím teoreticky připravit modelové situace, abych otestoval již získané techniky.
Dům se bez plánů architekta nepostaví a i tak to vnímám v reálné sebeobraně.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 10. pro, 2010 12:29

romanon píše:Nic proti x-boxu ale co by ti box pomohol ked ta niekto napadne nozom/palicou/teleskopom alebo by si nemal zrovna 190cm/95kg? Preco sa ozbrojene zlozky a zasahove jednotky neucia xbox? Pretoze na sebeobranu su lepsie combat styly ako craw maga, WCH(T), systema a podobne... Do ringu je zase lepsi x-box. Tod moj nazor...

Nerad tě připravuju o iluze, ale ty víš, co opravdu trénujou ozbrojený složky (policie, armáda...) včetně zásahových jednotek? :roll: Já ano. A můžu tě ujistit, že alespoň v rámci České republiky tam aktuálně WCH, WT nebo Systemu opravdu nenajdeš, to jsou jen marketingový žvásty lidí, co pro ně maximálně realizovali nějakou ukázku dotyčnýho BU (jestli vůbec?) a tím to taky skončilo. :evil: Krav maga (pokud teda tou "craw magou" nemyslíš něco jinýho :twisted: ) už ozbrojený složky okrajově infiltrovala, ale nikoliv oficiálně. Každopádně ani cvičení samotných technik KM z tebe bojovníka neudělá, pokud nebudeš mít dobrou komplexní průpravu - proč je asi většina instruktorů KM (myslím tím ty kvalitní) zároveň i slušnými x-boxery? :idea: Ano, bojový sporty nejsou pro praktickou sebeobranu ideální, ale z vlastní zkušenosti vím, že nejúčinnějšíma bojovníkama "z blízka" jsou v ozbrojených složkách pořád právě lidi, co se věnujou různým BS, ať už zcela soukromě, nebo např. v rámci různých policejních a armádních klubů, protože lepší volba aktuálně v rámci ČR až na některý výjimky prostě není. :?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod romanon » pát 10. pro, 2010 13:05

ok tu craw magu som zmrvil, jasne krav maga...Stale mi ale nevyhovoris ze BU su viac zamerane na boj s/proti nozom, palicam pripadne teleskopom. To sa v ziadnom x-boxe nevyucuje a na ulici nemozes pocitat ze na teba pojde kazdy iba pastami. Takze urcite by som na ulicu nebral vyhradne BS..
YIp man -> William Cheung -> Branimir Segvic -> Robert Ludvik -> P.Paulovic + F.Arvay -> F. Arvay -> ja :)
romanon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TongPo » pát 10. pro, 2010 13:24

romanon píše:ok tu craw magu som zmrvil, jasne krav maga...Stale mi ale nevyhovoris ze BU su viac zamerane na boj s/proti nozom, palicam pripadne teleskopom. To sa v ziadnom x-boxe nevyucuje a na ulici nemozes pocitat ze na teba pojde kazdy iba pastami. Takze urcite by som na ulicu nebral vyhradne BS..

Ano, pro "ulici" je ideální nějaká funkční, plnohodnotná sebeobrana, ovšem musíš jí mít někde možnost trénovat. Dnešní realita je ale taková, že drtivá většina "bojovníků", který produkujou součastný školy BU, není v praxi použitelná ani pro ten boj jen pěstma, natož pro něco, kde se objeví nedejbože nůž, přestože to v jejich "zabijácký" škole BU "trénujou" :idea: Proto je pro hodně lidí smysluplnější to, chodit raději trénovat do nějakýho kvalitnějšího klubu BS, než ztrácet čas cvičením nějaký dejchačsko - energetický nefunkční BU srač*ky.

Howgh.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 10. pro, 2010 14:31

To TongPo: Ach jo a zase je to x-box proti zbytku světa :? Neverending story. Zase si se nechal nachytat.:lol:

To Jendis: Asi jsem se špatně vyjádřil. Z těch reakcí co tu zazněli jsem měl pocit, že každý si pod tou teorii představuje něco jiného. Prostě než se začneme dohadovat jestli teorie ano nebo ne, tak si myslím, že je potřeba se domluvit co to ta teorie má vůbec obsahovat.
Teorie pro někoho to znamená seznámit s pár paragrafy příslušného zákona pro jiného třeba jak se chovat před policajty, když se vyšetřuje událost jejíž byl účastníkem, pro dalšího třeba didaktika výuky atd.
Někteří se dívají jen na to jak řešit konkrétní situaci, ale to co nastane potom neřeší. Co mě pomůže, že jsem se ubránil, když pak budu sedět v base za vraždu nebo zabití či něco podobného, protože jsem blbě kecal u výslechu.
Já se kloním k tomu, že teorie je potřeba. Musashi taky na sklonku života napsal teoretickou knihu doplňující jeho praktickou výuku šermu. Asi to nedělal jen tak z nudy, že. :wink:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 10. pro, 2010 19:29

RBR píše:
fakt píše:

RBR

Tam se dělá MUSADO ne?

RBR

Tam se toho dělá, ale ...
S vyjma zásahových složek je četnost výcviku rovna teorii v sebeobraně.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 10. pro, 2010 19:34

TongPo píše: Ano, bojový sporty nejsou pro praktickou sebeobranu ideální, ale z vlastní zkušenosti vím, že nejúčinnějšíma bojovníkama "z blízka" jsou v ozbrojených složkách pořád právě lidi, co se věnujou různým BS, ať už zcela soukromě, nebo např. v rámci různých policejních a armádních klubů, protože lepší volba aktuálně v rámci ČR až na některý výjimky prostě není. :?

Budu mluvit za svoji organizaci:
1. box
2. zápas
3. těžká atletika (koule, kladivo)
4. judo
Nevím (ale vím, jen chci, aby to tady samy napsali) jak to mají "pomáhat a chránit" a "vysouvat a zasouvat".
Tohle je žebříček účinnosti u "škoda každé rány, která padne vedle".
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » sob 11. pro, 2010 10:19

Není náhodou důležitý rozlišovat sebeobranu a boj? Pro boj může být box, thai box,...jeden z nejlepších, ale pro sebeobranu jsou možná vhodnější alternativy. Určitě to je sakra výhoda umět třeba k té KM dobře boxovat. Ale k tomu, aby se člověk ubránil se mi zdá fakt lepší jen samotná KM než jen samotný Box. A za další si myslím, že záleží spíš jak to člověk trénuje, než co trénuje. I box se dá určitě trénovat blbě, nebo ne?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod scout » sob 11. pro, 2010 10:28

...pokud trenujes box spatne ..tak to vetsinou velice rychle poznas.... :wink: ..
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » sob 11. pro, 2010 11:44

scout píše:...pokud trenujes box spatne ..tak to vetsinou velice rychle poznas.... :wink: ..

Jo na tom něco bude :D
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » sob 11. pro, 2010 12:45

k tomu boxu, kluci boxeři , kickboxeři a MT borci, uvědomte si, že náš sport je sportem těch, kteří jsou vysoce fyzicky na výši, dá se tedy říct, že jde o užší okruh lidí, bylo by fajn to vzít v potaz, když se budete opírat do krav magy nebo WCh/WT/VT, kde se jedná o sebeobranu pro ŠIROKÝ okruh lidí, kteří nemají fyzické dispozice, mají zdravotní omezení nebo se potřebují naučit bránit proti útoku na ulici.

4 Ukropcany - zkoušel jsi se někdy zamyslet, jak budeš reagovat v sebeobrané situaci, až budeš třeba v 60 - 70 letech chodit o hůlce?Neuděláš nic nebo se budeš snažit ubránit svůj život?Určitě to nebude několik po sobě jdoucích direktů a naprosto jasně tam nebude žádný "daking".WCh/WT/VT jsou zajímavé styly a já si čím dál víc pohrávám s myšlěnkou, že to začnu cvičit, přece jen stárnu a potřebuju pohyb, který budu zvládat i v pozdějším věku ( jestli se toho s požehnáním pana ministra financí dožiju:-))) )To jen tak okrajově...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » sob 11. pro, 2010 13:01

[quote="RBR"][quote="fakt"][quote="RBR"]Mě by jen zajímalo, co si pod pojmem teorie v sebeobraně představujete.

RBR[/quote]
Výcvik ozbrojených složek.[/quote]

Tam se dělá MUSADO ne?

RBR[/quote]

opravdu?nesmíš věřit všemu co se píše na army.cz:-)))
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...