Milý pán Vrozkrokkop

Nie sme t tejto ankete momentálne na to aby sme tu riesili kdo má väčľšieho pindíka

Chlapec prišiel s otázkou na aké bojové umenie by sa mal dat kedže je menší a váhovo slabšia kategória...A chcel by sa vediet ubranit aj v neskorsom veku..predpoklad silny ze to asi skondickou super v 30-40-50 tke napr mat nebude...Ja som sa držal zadaných požiadaviek preto som reagoval...Neberme všetko doslovne..Ja netvrdím že všetkých bolí hlava..ale kdeže

Máš rád box alebo niečo z toho súdku paráda...Ja som vyštudovaný PhD...20 rokov chodim do skoly a nepotrebujem dostavať na búdku 2-3 krat za tyzden ... som hovoril o všetkých tipoch ľudí, nie len mladí a silní sa potrebujú väčšinou brániť..práve naopak..Treba to brať ako celok nie vytrhávať vety z kontextu...A tvoj názor že niekto medituje o sile

Začni čítať..ale nie toto forum..seriozne veci od serioznych ludi... Prečítaj si niečo o ľudskom tele, ako funguje, nervove drahy, reakčne časy, vzdialenosti, časovanie...TO nie je len mlatit do mecha.... Na ulici ti nikto neponukne rukavice, nebude pozerat ci ti da kopanec medzi nohy, alebo kopacku na koleno, facku cez ucho, prsty do oci alebo bombu do krku..A toto moj zlaty su veci ktore riadi nas sprosty mozog ako reflex...Toto si nenatrenujes

a mozes mat pekač buchet na bruchu a bolest pocitis
Aby sme sa pochopili..Ja absolutne netvrdim že je niečo lepšie ako to druhe..Len neodsudzuj veci ked nepoznas...Nastuduj si to.."poznaj svojho nepriatela" v každej oblasti..nevieš na koho vonku narazis...A spoliehat sa na fair play by bola sebevražda...
Toto su nekonečné debaty o dohadoch ci je zem gulata

Skus si pozriet ake techniky v boji su najucinnejsie v kazdom systeme a zistis nakoniec ze v konecnom dolsedku je to aj tak skoro to iste..Clovek ma predsa iba dve ruky a dve nohy a rôzne ich zakončenia...Chobotnice niesme...
Myslel som ze chalanovi poradi niekto co a ako...Treba konstruktivne pisat..Nikto neviem aku ma povahu...Ak nema na to hlavu a srdce a nie je "bojovnik" moze robit ajnemozne a aj tak z toho nic nebude...AMEN