výběr bojového umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 16:42

Milý pán Vrozkrokkop :D Nie sme t tejto ankete momentálne na to aby sme tu riesili kdo má väčľšieho pindíka :D Chlapec prišiel s otázkou na aké bojové umenie by sa mal dat kedže je menší a váhovo slabšia kategória...A chcel by sa vediet ubranit aj v neskorsom veku..predpoklad silny ze to asi skondickou super v 30-40-50 tke napr mat nebude...Ja som sa držal zadaných požiadaviek preto som reagoval...Neberme všetko doslovne..Ja netvrdím že všetkých bolí hlava..ale kdeže :D Máš rád box alebo niečo z toho súdku paráda...Ja som vyštudovaný PhD...20 rokov chodim do skoly a nepotrebujem dostavať na búdku 2-3 krat za tyzden ... som hovoril o všetkých tipoch ľudí, nie len mladí a silní sa potrebujú väčšinou brániť..práve naopak..Treba to brať ako celok nie vytrhávať vety z kontextu...A tvoj názor že niekto medituje o sile :D Začni čítať..ale nie toto forum..seriozne veci od serioznych ludi... Prečítaj si niečo o ľudskom tele, ako funguje, nervove drahy, reakčne časy, vzdialenosti, časovanie...TO nie je len mlatit do mecha.... Na ulici ti nikto neponukne rukavice, nebude pozerat ci ti da kopanec medzi nohy, alebo kopacku na koleno, facku cez ucho, prsty do oci alebo bombu do krku..A toto moj zlaty su veci ktore riadi nas sprosty mozog ako reflex...Toto si nenatrenujes :D a mozes mat pekač buchet na bruchu a bolest pocitis :D

Aby sme sa pochopili..Ja absolutne netvrdim že je niečo lepšie ako to druhe..Len neodsudzuj veci ked nepoznas...Nastuduj si to.."poznaj svojho nepriatela" v každej oblasti..nevieš na koho vonku narazis...A spoliehat sa na fair play by bola sebevražda...

Toto su nekonečné debaty o dohadoch ci je zem gulata :D Skus si pozriet ake techniky v boji su najucinnejsie v kazdom systeme a zistis nakoniec ze v konecnom dolsedku je to aj tak skoro to iste..Clovek ma predsa iba dve ruky a dve nohy a rôzne ich zakončenia...Chobotnice niesme...

Myslel som ze chalanovi poradi niekto co a ako...Treba konstruktivne pisat..Nikto neviem aku ma povahu...Ak nema na to hlavu a srdce a nie je "bojovnik" moze robit ajnemozne a aj tak z toho nic nebude...AMEN
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » ned 06. úno, 2011 16:53

Ešče zapomněls na seky na krk, ty só teďka moderní ne? :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 17:04

hellas píše:Ešče zapomněls na seky na krk, ty só teďka moderní ne? :wink:

Chalani...konečne by ste mohli napísať pre toho chalana že co by si mal odniest napr. od vas..lebo zatial som tu videl iba nejake komenty klasickeho tipu ... Dolezite veci co mu pomozu aby sa pre nieco rozhodol..Nikto ho nikam nelaka,,preto nas oslovil lebo asi nieco potrebuje....Konecne budte vecný a dajte nejaké normalne veci..Nie parafrazovat sprostostami typu zabudol si na seky a pod...
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » ned 06. úno, 2011 17:14

corthy píše:

Chalani...konečne by ste mohli napísať pre toho chalana že co by si mal odniest napr. od vas..lebo zatial som tu videl iba nejake komenty klasickeho tipu ... Dolezite veci co mu pomozu aby sa pre nieco rozhodol..Nikto ho nikam nelaka,,preto nas oslovil lebo asi nieco potrebuje....Konecne budte vecný a dajte nejaké normalne veci..Nie parafrazovat sprostostami typu zabudol si na seky a pod...

fakt píše:Thajbox!
Myslím že 61kg boxer má větší šanci, než 61kg .....doplň sám.

Proč se opakovat, gdyž je to napsaný hned ve druhým příspěvku :?: :idea:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frankstrike » ned 06. úno, 2011 17:14

Box, Kickbox, muay thai, k-1, grappling, bjj, zapas, vale tudo z tohodle bych si bejt tebou vybral.

Je na tobě pokud se rozhodneš pro stand, down nebo to zkombinuješ. Namakáš se, získaš fyzickou i psychickou stránku a se sebeobranou na tom budeš určitě líp.
Jen to chce peníze, čas, vytrvalost, odhodlání a srdce.
Naposledy upravil frankstrike dne ned 06. úno, 2011 17:16, celkově upraveno 1
frankstrike
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Vrozkrokkop » ned 06. úno, 2011 17:15

Corthy: sice uvízneme v nekonečné debatě, ale mám angínu, rád si popovídám. jen, pro přehlednost, rozdělím na body:

1) Myslím, že ač je menší, není to důvod proč by se neměl věnovat kontaktním BU/BS. Sám jsem průměrně velký a postupem času to přestávám brát jako nějaký handicap, prostě je to věc, podle které si způsob boje přizpůsobím.

2)Možná k stáru nebude mít takovou kondičku jako zamlada, to je prostě osud, ale pořád bude o dost lepší než lidé co na sebe kašlou celý život. Nehledě na to bude umět bouchnout a bude zvyklý.
Že phd? Tituly do toho vůbec netahej, znám člověka co je RNDr. a stejně se ožírá a mlátí jako prase. A co jako...
Když se ty 3 dny v týdnu nemlátíš, tak kde se to naučíš? Z nějaké formy? To snad ne...

3) Já si o těhle věcech právě čtu dost nerad, protože nevím proč, když je provozuju. Mysím, že o reakčních dobách a vzdálenosti se poučím na každém tréninku, praxí. Ale já hlupák bych si mohl prostě přečíst knihu...

4) Ano, ty věci se mohou stát, ale stejně tak dobře je mohu sám provozovat. Když umíš bouchnout, tak "kam" si nevybírá tvůj styl, ale ty.
A kdo jde na ulici sekat highkicky jako v ringu....

5)Nějakou zkušennost přecijen mám: Týpek mi povídá, že na nějaký pobudy mi ta moje "brutální síla" možná bude fungovat, ale ninjutsu, které s tímto počítá mou sílu obrátí proti mně.
Odpověděl jsem "Ok, nebudu se hádat, pojďme to zkusit"
Tak jsem ho knocknul. V podstatě omylem. (ano, v rukavicích, proč se mrzačit)
Nejsem zatím žádný extra bouchač. Možná časem, pracuju na sobě.
Ale nežiju v oblacích...
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 06. úno, 2011 18:39

Corthy- to co si tu predviedol je znoska nezmyslov..totalna demagogia,vyzdvihovanie stylu ktory som kedysi dlho robil a patri v mojej "skatulke" medzi total shit,rozpravas veci o ulici o ktorych nemas ani paru,melies tu dristy o boxe o ktorom vies prd, same
pripoviedky a este raz pripoviedky..vidno ze si PhD...cim viac titulov u praktikanta BU tym vacsie shity pusta zo seba..

...moj rada pre zaladatela tejto temy: boxing ako fundamentalny pohybovo-motoricky vzorec a kondicno-silovy akcelerator a skombinovat to s poulicnou spinou aka Kravmaga-Combatives atd...

..musis zosilniet fyzicky,psychicky,otuzit sa..nic pre slabych,genglavych,zdegenerovanych a mierumilovnych hybridov neexistuje ak Ti slubuju nieco ine,nejake skratky tak je to mega-ojeb...je mi to luto ,ale je to tak..musis mat silu,rychlost,nacasovanie,agresivitu,zakernost,huzevnatost..

..ti ktori ti slubuju vysledny bez driny,potenia sa a bolesti,su obchodnici s dazdom nic viac :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » ned 06. úno, 2011 19:32

Marcelo-Amen. Bojová umění jsou tu proto, aby z tebe udělala toho silného. A pakliže nechceš potit krev na treninku-protože bez toho to nejde, začni střílet, nebo nos pepřový sprej. Fullkontaktní sporty-leda ve sparingu zjistíš kde v potravním řetězci stojíš. A naučené dovednosti pak aplikuješ v sebeobraně.
A co se tej výšky týče-tu mám taky, dokonce v oboru který tělo dost řeší. Boxuju, občas vemu nějaké to hlídání (3 vyhazovači ve městě maj VŠ) a každodenní (thai)boxerské tréninky mi vubec nevadí.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » ned 06. úno, 2011 19:56

omlóvám se, že sem zapomněl na RBSD :oops: :wink: 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 20:07

Je mi to jasne :D Dakujem za reakcie... Veľa štastia a hlavne zdravia prajem... najviac tomu panovi co zalozil tuto temu :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 20:22

. 8)
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 20:35

Ak sme pri tých sekoch, nedá sa mi neopýtať..skúšal si to niekedy? Popros kamarata nech ti jednu taku fajnovu supne z boku pod ucho na zdvíhač hlavy.. na to mäsko..Ved ked to nefunguje nemas sa coho bat no nie?
Potom nch mi kamarat napise ako to dopadlo :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » ned 06. úno, 2011 20:38

Corthy- ahoj teoretik-tych rakusakov ,myslis tych 2 odfarbenych SM Dominantov ktorim sa klaniate ako sado-maso subici pri rozdavani certifikatov..?
Naposledy upravil marcelo dne sob 19. bře, 2011 22:37, celkově upraveno 3
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 06. úno, 2011 20:38

corthy píše:

Ak sme pri tých sekoch, nedá sa mi neopýtať..skúšal si to niekedy? Popros kamarata nech ti jednu taku fajnovu supne z boku pod ucho na zdvíhač hlavy.. na to mäsko..Ved ked to nefunguje nemas sa coho bat no nie?

Dementní post...
To je to samý, jako bych Ti napsal: "Neché si napálit hák a dé vědět, jaký to bylo, gdyž ses probral z KO." :wink:
Otázka zní jináč, je schopné mě kamoš trefit, gdyž se budu hébat, což se věčinó ve fajtech dělá :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 06. úno, 2011 22:27

Marcelo :
Bůh je jenom jeden. Škoda, že přiletí vždy jen na skok. :cry:

A abych nebyl úplně OT. Boxoval jsem s klukem, co vážil kolem těch 60kg a byl to MČR a v té době jsem měl ještě kolem 90kg a měl jsem dost co dělat, abych mu byl aspoň důstojným soupeřem. Tak že, pro mě box, MT, vale tudo, BJJ, cokoliv, kde se "realne" sparuje. A co se týká zbraní, tak u nás Pekiti Tirsia Kali ( a jako doplněk k PTK ještě Balintawak, ale ten u nás zatím není ).

Jinak pokud chceš "jen" sebeobranu tak RBSD ( Martin Mikolášek ) to je u nás, pro mě, top.

Jinak k tomu, co tady předvádí Corthy. No, co dodat. Možná bych Tě pozval na trénink k Martinovi Mikoláškovi nebo rovnou až přijede zase Lee Morrison, tak na jeho seminář. Tam se Ti ty zalepené oční víčka rychle od sebe odlepí a když uvidíš to boží světlo na konci, tak už nikdy nebudeš chtít ty oči zavřít. :twisted: :wink:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Výber bojového umenia

Příspěvekod kjang » ned 06. úno, 2011 23:38

corthy píše:Neviem ci si mal tu moznost celit retazaku 6 uderov za sekundu

To ani doma nepotrebujes mixér, co? Prostě nasadíš pár řetězáků a omeletka je coby dup. :wink:
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 23:56

Chlapci dobre rano :D Pan wt skatulka...Blondaci..na co si ty zaspal dobu moj:D ROk 97 :D Ale neodpovedal si na otazku..klasicka vec ..akoze ches mi povedat na tych "takzavanych pseudo ze mas na nich:D Zobud sa..nie z vychodu nie som....Dalej..pan lee Morrison ze otvor oci..Asi si trosku zaspal dobu..kukni te chlapci vsetci toto video..http://www.youtube.com/watch?v=9UJaVWd9ecQ a potom si robte halo z WT...vid dnes seky do krku..Pan morison about 1.16 :D sak si serete do huby jeden cez druheho chlapci :D Jako pan morisson dva haky ? :D kokos barani :D Neviem co pan morrison robis...ale oci potrebujes otvorit ty...a tvoji kolegovia..Tak schavlne si pozri nejake normalne wt alebo wch video a porovnaj z boxom...

A teraz cisto vazne..A chcem iba ciste argumenty ziadne trapne kometny..Mimo reakci na tu pravdu co ste sa prave dozvedeli..Daj mi priklad jednej..jednej kvalifikovanej specialnej jednotky na svete ktora cvici nieco z tych veci ako box, tahi box, kick box a podobne..Pomozem ti..USA, CHINA. JAPAN, NEMCEKO..ani posrany Royal ARMY of thailand nepocul nic o tahai boxe...Anglani, vysadkary ktoreho kolvek statu..tak ddes te..zasity niekde v riti v telocvicniach ? Krav maga, Pekiti tirsia kali, systema, sambo, silat...ale nieč kde je v nazve "x" nie je..co to nevedia lebo co? Iba FAKTY CHLAPCI..teraz na drevo!!!!
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » ned 06. úno, 2011 23:59

To co pan morrison sa iba snažííí robit..robili pani a dokonca i dámy v číne v dobe, ked oni už si veselo strielali z lukov..a my sme tu v nasej chudobnej europe nahanali zajačikov po lese :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 0:07

A inak podla cisel vasich komentov mozem usudit iba jednu vec..asi tak po10 min studiovania fora som usudil ze nie je kcomu sa tak vyjadrit..Az na densny topik (bez urazky)..TO ze ma niekdo cez 1000 komentov znamena ze je asi pán boh..ale chuck norris..odpoved na vsetko..prestante trepat sprostosti a zacnite sa venovat tomu co tvrdite ze robite :D A inak stale cakam na odpoved ohladom specialnych jednotiek...Dufam ze niekto nezadrie nieco ohladom vale tuda niekde v juznej amerike..to by ma dojalo....riesme tazku europu..aziu a ameriku :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 0:15

hellas píše:
corthy píše:

Dementní post...
To je to samý, jako bych Ti napsal: "Neché si napálit hák a dé vědět, jaký to bylo, gdyž ses probral z KO." :wink:
Otázka zní jináč, je schopné mě kamoš trefit, gdyž se budu hébat, což se věčinó ve fajtech dělá :wink:

Neviem ako by ta trafil tvoj kamos..ja fungujem na tom ze niekto chce trafit mna..Koncept agresivnej sebeobrany...ak ti budes poskakovat pre do mnou ako tajtrlik tak mne je to jendo..Ale ka prekrocis moju hranicu trafim ta skor nez zistis ze je neskoro...O tom to cele je...
Panko pochopil osm tak ze neveris tomu ze to funguje...preto som ti to napisal nic viac nic menej...Nepotrebujem ziadne rany pastou do krku....Ja svoje aj superovo telo poznam very well...
Naposledy upravil corthy dne pon 07. úno, 2011 0:18, celkově upraveno 1
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně