DrGlock píše:corthy píše:DrGlock- za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...Ide predsa o naše zdravie...Ale čo ti možem z istotou povedať je, že jeden z tých chalanov s ktorým napriklad teraz trenujem je presne ta polovicka zo mňna..a nemám pocit bezpečia pri nom to ti možem povedať...Povedzme si to inak...Ak sa potom jedna iba o proporcie tela podla toho cosi prave napisal...Tak ak stretne nasypaneho steroidoveho bezkrkeho chlapa co vazi viac nez on tak je potom jedno co robi...V tom priapde mu odporucam rastove hormony a megamass...Ak je pre teba merítkom len to kolko kto vazi a aky je vysoky...Tak to by boli potom zapasy rozhodnute dopredu...A ver ze to tak nie je...Videl som sa už byť obyčajných šlachatých chlapcov z dediny co nikdy nič netrenavoli..mali ledva 60 kilov a dali dole raz takeho chalana..Nie je všetko iba o vahe a vyske...Mam kamosa mojich rozmerov a je to drevo na total
Pochopitelně nejde jen o proporce, ale mají vliv, a čím větší rozdíl, tím větší vliv. Abych se neopakoval, přečti si můj názor na tohle v diskusi Co k Aikidu.corthy píše:za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...
Tak to je velmi smutná statistika a hodně špatná vizitka. To vypadá, že se u vás "naučí bojovat" jen lidi, co ten boj dávno mají v sobě, jen třeba neznají ty správné pohyby, jak někoho praštit. Součástí tréninku BU/BS by ale mělo být budování bojovníků z úplně obyčejných slušných lidí ze spodních pater toho tvého ledovce, kteří mají zábrany někomu ublížit atd. Z té stovky lidí by se při správném tréninku naučilo bojovat (naučili by se probudit v sobě to srdce bojovníka, agresivitu, bezohlednost, atd., a využívat to výhradně! v boji) třeba 80, třeba 90, třeba všech 100 lidí. To už je trochu rozdíl. Ale to si neber osobně jako kritiku toho co děláš, skoro nikde se tomuhle cíleně nevěnují (a ani netuší, že by měli).
S týmto úplne súhlasím...Problém je v tom že nie je lahke budovať niečo u človeka, ktorý väčšinou ani sam nechce...To si vsimam ako trend poslednej doby..Ludom ako by iba stacilo ze pridu na ten trening a co to si odmakaju..a myslia si ze vsetko pride same...To "chcenie" trošku absentuje
A to bol iba moj nazor..to co som videl..nevidim do vnutra tých ludí..Možno si myslia ze to vedia..aj to môže byť...Ale podla mna je to lepsie ak odidu..Pri odchode vzdy treba hladat dovody...Mozno sa mu nechcelo, mozno nemal cas, problemy doma, v skole, rodina, financie alebo ho to skratka nebavilo...Dost ludi co poznam co skoncili a stretnem ich mi skratka tvrdia ze nemaju cas...No ak chcem nieco robit tak si ten cas najdem ani keby co bolo..Pristup