výběr bojového umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 23:28

DrGlock píše:
corthy píše:DrGlock- za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...Ide predsa o naše zdravie...Ale čo ti možem z istotou povedať je, že jeden z tých chalanov s ktorým napriklad teraz trenujem je presne ta polovicka zo mňna..a nemám pocit bezpečia pri nom to ti možem povedať...Povedzme si to inak...Ak sa potom jedna iba o proporcie tela podla toho cosi prave napisal...Tak ak stretne nasypaneho steroidoveho bezkrkeho chlapa co vazi viac nez on tak je potom jedno co robi...V tom priapde mu odporucam rastove hormony a megamass...Ak je pre teba merítkom len to kolko kto vazi a aky je vysoky...Tak to by boli potom zapasy rozhodnute dopredu...A ver ze to tak nie je...Videl som sa už byť obyčajných šlachatých chlapcov z dediny co nikdy nič netrenavoli..mali ledva 60 kilov a dali dole raz takeho chalana..Nie je všetko iba o vahe a vyske...Mam kamosa mojich rozmerov a je to drevo na total :D

Pochopitelně nejde jen o proporce, ale mají vliv, a čím větší rozdíl, tím větší vliv. Abych se neopakoval, přečti si můj názor na tohle v diskusi Co k Aikidu.

corthy píše:za moju eru sa vystriedolo na trenigu cez 100 ludi ostala iba špička ladovca a z tej špičky čo zostala to vie realne použiť možno polovica...Lebo nemaju srdce bojovníka...Treba vedieť byť agresívny, rýchli, a niekedy aj bezohľadný...

Tak to je velmi smutná statistika a hodně špatná vizitka. To vypadá, že se u vás "naučí bojovat" jen lidi, co ten boj dávno mají v sobě, jen třeba neznají ty správné pohyby, jak někoho praštit. Součástí tréninku BU/BS by ale mělo být budování bojovníků z úplně obyčejných slušných lidí ze spodních pater toho tvého ledovce, kteří mají zábrany někomu ublížit atd. Z té stovky lidí by se při správném tréninku naučilo bojovat (naučili by se probudit v sobě to srdce bojovníka, agresivitu, bezohlednost, atd., a využívat to výhradně! v boji) třeba 80, třeba 90, třeba všech 100 lidí. To už je trochu rozdíl. Ale to si neber osobně jako kritiku toho co děláš, skoro nikde se tomuhle cíleně nevěnují (a ani netuší, že by měli).

S týmto úplne súhlasím...Problém je v tom že nie je lahke budovať niečo u človeka, ktorý väčšinou ani sam nechce...To si vsimam ako trend poslednej doby..Ludom ako by iba stacilo ze pridu na ten trening a co to si odmakaju..a myslia si ze vsetko pride same...To "chcenie" trošku absentuje
A to bol iba moj nazor..to co som videl..nevidim do vnutra tých ludí..Možno si myslia ze to vedia..aj to môže byť...Ale podla mna je to lepsie ak odidu..Pri odchode vzdy treba hladat dovody...Mozno sa mu nechcelo, mozno nemal cas, problemy doma, v skole, rodina, financie alebo ho to skratka nebavilo...Dost ludi co poznam co skoncili a stretnem ich mi skratka tvrdia ze nemaju cas...No ak chcem nieco robit tak si ten cas najdem ani keby co bolo..Pristup
Naposledy upravil corthy dne pon 07. úno, 2011 23:35, celkově upraveno 1
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » pon 07. úno, 2011 23:31

frankstrike píše:4Corthy: je jasný, že tobě to funguje, při tví vejšce a váze, jak říká dr. glock
tobě stačí i pletení a vyšívání:D...
na ulici, na obyčejný lidi to víc než stačí, ale jak naraziš na stejně
velkýho a to například nějakýho zápasníka tak to stačít nebude .)
(myslim férovku, ring atd...)

Každopádně pokud je ten člověk co se ptal přibližně stejně velkej jako já, tak bych mu WT určo nedoporučoval. (Mám 175 a 73-75kg). Myslim si že fullkontaktní sporty(Box,MT,MMA atd...) toho človéka dokážou připravit na případnej boj lépe.
Nedokážu si představit, že někomu střelim 7 řetězáku za sekundu, to se jen oklepe, to musej bejt dvě rychlí a silný brady a round:D

Samozrejme..Musíš používať to čomu veríš..ak nejakému druhu úderu neveríš..alebo ho nevieš tak určite to v boji robiť nebudeš...A aby som iba upresnil, WT nie je iba o reťazaku..haky, direkty všetko tam je...Ak príde na ne ten spravny čas...
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » pon 07. úno, 2011 23:49

corthy píše:S týmto úplne súhlasím...Problém je v tom že nie je lahke budovať niečo u človeka, ktorý väčšinou ani sam nechce...To si vsimam ako trend poslednej doby..Ludom ako by iba stacilo ze pridu na ten trening a co to si odmakaju..a myslia si ze vsetko pride same...To "chcenie" trošku absentuje

Souhlas, ale lidi nezměníš, to co se dá změnit je trénink. A na trenérovi či mistrovi je, aby ten trénink připravil tak, aby stačilo, že lidi dojdou na trénink, a všechno potřebné (fyzické i psychické bojové schopnosti) získali tam.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod coffee_monk » úte 08. úno, 2011 0:26

Pokud někdo uvažujete o WT nebo wing chun, hledejte videa z EWTO i mimo a porovnávejte pokud stále nemáte jasno zajděte si na treninky, první jsou snad všude zdarma a opět porovnávejte. Když si blbě vyberete, dobře vám tak, ale náprava je stále možná :wink:
coffee_monk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Stretko

Příspěvekod corthy » úte 08. úno, 2011 10:57

Takže dohodol som sa s pánom "ukropcany" na malej session...Keďže chcel vidieť ako funguje WT a či vôbec funguje...Kedže to mám k nemu bližšie ako k panovi "hellas" a navzájom sa poznajú myslím že to takto bude najlepšie, zreferovať si môžu potom pri ich najbližšom stretnutí...Podrobnejšie info after that...

To bude prvé aj posledné stretnutie z mojej strany...Nech už to dopadne akokoľvek :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » úte 08. úno, 2011 12:35

Corthy, Ukropcany: tak potom poreferujte. jaký máte dojmy. Já jsme nedávno spároval se známým z Yong Tjunu a (ne)mile mě překvapil, dobrej sparring.
Ad EWTO, spousta lidí, co sem chodí má s EWTO svoje zkušenosti,mě nevyjímaje. Mně to nevyhovovalo, nelíbila se mi organizace, tréninky byly nic moc, ale zase musím uznat, že pár mejm kamárádům to šlapalo dobře - fakt je ten, že jim by šlo jakýkoliv BU/BS.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » úte 08. úno, 2011 13:12

pán hellas nepotřebuje reference, 15 let stačilo 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod corthy » úte 08. úno, 2011 13:46

hellas píše:pán hellas nepotřebuje reference, 15 let stačilo 8)

8) tiež si myslím
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: výběr bojového umění

Příspěvekod YueFei » úte 08. úno, 2011 14:48

ezio201 píše:Zdravím. Obracím se na toto fórum, protože z té obrovské spousty bojových umění si nedokážu vybrat, tak jsem si řekl, že by bylo lepší se poradit. Nedávno jsem oslavil 18. narozeniny a jsem celkem drobné postavy, vážím 61 kg. Silově na tom jsem na svoji tělěsnou konstituci dobře, třetím rokem pravidelně posiluju, střídám cviky s vlastní vahou a taky silové a kulturistické tréninky v posilovně. V životě jsem s ezatím do žádného konfliktu nedostal a ani je nevyhledávám, ale je mi jasné že tohle asi do konce života nevydrží a chtěl bych být na takovéhle situace připraven. Další důvod, proč chci začít s nějakým bu je kvůli posílení seběvědomí. Vzhledem k mé postavě bych asi vyloučil bu typu thai box atd. Co byste mi doporučili? Díky

Čau.Zkus Kudlanku ta je rychlostní.Z praktické zkušenosti jsem po deseti letech cvičení Kudlanky(Tang Lang Kung Fu)zjistil,že je velice dobrá hlavně pro drobné lidi.Je třeba rozlišovat.Jsou styly které byly tvořeny pro různé typy postav.Nemá cenu aby si cvičil Sumo :lol: nebo něco co je pro těžší váhy.Je možné,že ještě přibereš,ale zkus něco rychlostního.
A nebo zkus Box,Thai box zase moc nevyužiješ v Praxi-teda záleží jak chodíš oblečen-já mam rád uplejší kalhoty a fakt nemam zájem si je ničit tim,že někoho budu na ulici atakovat kopama :lol:
YueFei
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pec » úte 08. úno, 2011 15:40

Ono mu Thai nemusí dát jen to, že ho naučí kopat. Líp než z boxu si u něj zafixuje, že někdo může kopnout jeho..
Prosím o názory nakolik je to relevantní myšlenka :)
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod corthy » úte 08. úno, 2011 17:34

Bat tam da, bat wai da :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » úte 08. úno, 2011 18:04

Pec píše:Ono mu Thai nemusí dát jen to, že ho naučí kopat. Líp než z boxu si u něj zafixuje, že někdo může kopnout jeho..
Prosím o názory nakolik je to relevantní myšlenka :)

To je pravda...Mňa to naučilo 10 rokov aktívneho futbalu napr. 8)
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MC_Sheriff » úte 08. úno, 2011 20:31

levakbob píše:Tohle forum sleduju už dost dlouho a tohle mi už nedá :-). Tyhle případy se tu objevují snad v nějakých předdefinovaných cyklech. Vždycky to začíná tak, že nějaký nováček/zájemce o BÚ/S se zeptá co má dělat. První odpovědí je vždycky x-box (ať byla jeho otázka položená jakkoliv), následuje zasvěcená analýza někoho víceméně na foru neznámého o tom, jak x-box ne, a že by měl raději dělat doplňanalytikovooblíbenébú, protože viz analýza a taky je to lepší. Následně se některý ze zdejších dinosaurů, protože tohle forum už prostě je za zenitem a nic nového se tu nediskutuje (když pominu forum o sebeobraně) a aby byla sranda, ozve a nějakou, dost často zbytečně zesměšňující poznámkou, tohoto analytika sejme. Ten se pochopitelně naštve a rozjede se úplně zbytečněj flame, který původnímu žadateli v hledání odpovědi nijak nepomůže, a na konci kterého už si místní dinousauři s novým analytikem jen poměřují pindíky o tom, kdo z nich je vlastně ten drsnější anebo nejdrsnější a na ulici je víc doma. Na konci to bývá tak, že náš analytik na sebe, během flame, poštve i zbytek fora, kterej není schopnej to přejít s nadhledem. Analytik, který už neví jak se z těch výzev k boji dostat ven, to rozsekne s "chlapi co jsme si to jsme si, vždyť je to super, že všichni cvičíme..."

Kurňa chlapi, vzpamatujte se, zazněl tu nějaký dotaz od kluka, kterej by se rád BÚ věnoval; každý přeci může poradit dle svého, ten kluk si z toho vybere. Čest těm, kteří to udělali bez zbytečných invektiv.

Další věc, Corthy, pokud už něco takovýho rozjedeš a začneš tu vykládat o tom jakej jseš kidlič, měl bys mít dost koule na to, abys to i dokázal, jinak tě tu nikdo nebude brát vážně. A pokud se ti prostě nechce nic dokazovat (to je koneckonců tvoje volba), měl bys mít aspoň trochu rozumu na to, abys věděl co na internetovým foru vyvoláš svými prohlášeními. Tohle forum totiž není to klasické plné "internetových bojovníků". Tady si lidi opravdu ty "pindíky" poměřují na setkáních s rukavicema a v ringu...

exactly ;-)
MC_Sheriff
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod corthy » stř 09. úno, 2011 2:20

MC_Sheriff píše:
levakbob píše:Tohle forum sleduju už dost dlouho a tohle mi už nedá :-). Tyhle případy se tu objevují snad v nějakých předdefinovaných cyklech. Vždycky to začíná tak, že nějaký nováček/zájemce o BÚ/S se zeptá co má dělat. První odpovědí je vždycky x-box (ať byla jeho otázka položená jakkoliv), následuje zasvěcená analýza někoho víceméně na foru neznámého o tom, jak x-box ne, a že by měl raději dělat doplňanalytikovooblíbenébú, protože viz analýza a taky je to lepší. Následně se některý ze zdejších dinosaurů, protože tohle forum už prostě je za zenitem a nic nového se tu nediskutuje (když pominu forum o sebeobraně) a aby byla sranda, ozve a nějakou, dost často zbytečně zesměšňující poznámkou, tohoto analytika sejme. Ten se pochopitelně naštve a rozjede se úplně zbytečněj flame, který původnímu žadateli v hledání odpovědi nijak nepomůže, a na konci kterého už si místní dinousauři s novým analytikem jen poměřují pindíky o tom, kdo z nich je vlastně ten drsnější anebo nejdrsnější a na ulici je víc doma. Na konci to bývá tak, že náš analytik na sebe, během flame, poštve i zbytek fora, kterej není schopnej to přejít s nadhledem. Analytik, který už neví jak se z těch výzev k boji dostat ven, to rozsekne s "chlapi co jsme si to jsme si, vždyť je to super, že všichni cvičíme..."

Kurňa chlapi, vzpamatujte se, zazněl tu nějaký dotaz od kluka, kterej by se rád BÚ věnoval; každý přeci může poradit dle svého, ten kluk si z toho vybere. Čest těm, kteří to udělali bez zbytečných invektiv.

Další věc, Corthy, pokud už něco takovýho rozjedeš a začneš tu vykládat o tom jakej jseš kidlič, měl bys mít dost koule na to, abys to i dokázal, jinak tě tu nikdo nebude brát vážně. A pokud se ti prostě nechce nic dokazovat (to je koneckonců tvoje volba), měl bys mít aspoň trochu rozumu na to, abys věděl co na internetovým foru vyvoláš svými prohlášeními. Tohle forum totiž není to klasické plné "internetových bojovníků". Tady si lidi opravdu ty "pindíky" poměřují na setkáních s rukavicema a v ringu...

Ešte by som doplnil len jednu vec...K tomuto co si napisal..Ze je to všetko pekná pravda...A aby sa tomu predišlo malo by sa to nejak pekne zakomponovat do tejto stranky..Napr.. ze skor nez ju otvoris dostanes krasne upozornenie par vetami, aby sa nestavali taketo veci :D Zase ak by sa to nestalo tak by sme si nemohli odmerať tých pindíkov tuto s jedným dinosaurom :D Aj ked viem ze kazdemu na tomto fore je to hlboko ukradnute a nic to nezmeni..ale aspon dvaja získaju nejaku tu novu skusenost :D To s tým uvítanim na stranke bol samozrejme žart :D

exactly ;-)

:lol: :lol:
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod corthy » stř 09. úno, 2011 14:10

luen píše:4corthy: nechtel bys nam ve skole udelat seminar :twisted: Pokud by to bylo takove, jak pises a obstal bys ... samo, ze na financich/odmene bychom se dohodli :wink:

Takovej navrh, ze bychom poridili zaznam a dostal by ho kazdej zucastnenej ... ja myslim, ze by se naslo i par lidi z tohoto serveru, kteri by se prisli radi podivat :idea: 8)

Zkusim to jeste jednou ...

Váž. pán Luen...Myslím že semináre si viete zabezpečiť a vystačíte si sami Vidím že sa zaoberáte niečím podobným, (aspoň vo podstate) ako ja :D A čo sa týka tej odmeny - fúúha pozerám cenník na vašej stránke- o 2/3 vyššia cena ako platím ja mesačne, že by aj o 2/3 vyššia kvalita? :twisted: Samozrejme žart...Všetko dobré prajem...Máte zastúpenie aj niekde na slovensku? Niektoré veci ma zaujali :D
corthy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panter » čtv 10. úno, 2011 16:35

Zkus Wing chun :D
Panter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod YueFei » sob 12. úno, 2011 16:17

ukropcany píše:No neviem, možno u začiatočníkov... u pokročilých nie je moment kopnutia napr. lowkicku niečo, čo zastaví akciu. Proste keď naštartujem "proces", tak idem a prdím na to, čo robí súper... však on sa vplyvom tlaku stiahne... :twisted: no a niečo na inšpiráciu... http://www.youtube.com/watch?v=g1rf5C-i ... re=related :twisted:

Jo s tim souhlasim :lol: To už je fakt pak fakt blik cvak.Jen jsem si rýpnul :lol: 8) :oops:
YueFei
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Trull » pon 07. bře, 2011 2:12

Ahoj, muzu se na neco zeptat? Setkal jsem se tu s tvrdymi odsudky WT...je tim myslen Wing Tsun a nebo WCh obecne? To druhe by me mrzelo, asi jako kazdeho, kdyby mu bylo kolektivne sdeleno, ze pres rok delal neco, cim se drtive opovrhuje:)

WCh jsem pres rok cvicil v jednom mensim gymu v Plzni, ted jsem kvuli praci na druhe strane republiky musel dat tri mesice pauzu a neprisel mi tak nefunkcni. Neucili jsme se retezaky, neucili jsme se ultimatni techniky utoku za statickeho postoje.

Nejvetsi vystrizliveni prichazi po prvnim sparringu. Pochopil jsem dobre, ze se nekde sparring neprovozuje? U nas jsem videl nejvetsi umrtnost tady. Lidi pochopili, ze po dvou mesicich neumi skakat jako Jet Li a kdyz jim nekdo rychle napali ranu do obliceje, musi to mit najete, jinak pocita hvezdicky. Po tom roce a neco si dovolim rict, ze mi nektere techniky uz presly do krve a dokazal bych je vyuzit. Neumim se krasne pohybovat jako ve filmu, muj postoj by mi asi kazdy ztrhal, ale prijde mi, ze mam dobre reakce na udery a sam dokazu par veci aplikovat. Par, myslim, ze jsem na zacatku cesty, ale i tech par mi dela radost.

A nebo se pletu a WCh neni dobre? Prijde mi, ze je to hlavne o aplikaci a danych lidech. Videl jsem odchazet lidi, kteri chteli techniku a pri posilovani nadavali. Pri sparringu nedokazali reagovat a odesli s tim, ze jim to nefunguje. A ja je dokazal vyraovat pomoci dvou, tri technik, ktere mi fungovaly. Pokud se tomu da rikat technika, divne slovo. A to nestojim za moc, dle meho nazoru. Jsou tam lide, kteri maji za sebou "par" let a vidim, ze tam je to o necem jinem, komplexnejsim.
Nechci provokovat, skutecne mne zajima odpoved na tuhle otazku. Ne, na treninky, az se k nim vratim, se nevykaslu, i kdyz mi tu stokrat nekdo rekne, ze WCh za nic nestoji, ale... Proste me to zajima.

Edit: Pro uzvanenost to sesumiruju - jsou odsudky, ktere jsem si zde precetl globalni pro styl WCh, pokud do nej pocitam vse, vcetne WT, WTz a nevim co jeste? Nebo jsou to vyhrady vuci WT? Priznam se, ze se nevyznam v odlisnostech, jen jsem zvladl vycist, ze se WT v mnohem odlisuje.

A pro tazatele ze zacatku vlakne muj osobni dojem - fyzicka kondice je limitujici a stejne tak dispozice. Asi bych WCh nezkousel, cetl jsem clanky o drobnych divkach drticich velke chlapy a nevidel jsem jediny dukaz toho, jak by to melo fungovat. Rozhodne ne na sparringu, kde proste nektere veci za hranou sparringu clovek neprovede. Muay Thai by mi prislo jako dobra volba, dela je muj bratr, podobne velikosti.

A pardon za dlouhej post, proste...jsem se potreboval zeptat:)
Trull
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod levakbob » pon 07. bře, 2011 8:22

Doporučuju neřídit se názorem 20 lidí co sem chodí jako daným, který musí být globální pravdou...

Pokud máš ze svýho WCh dobrý pocit a jak říkáš ve sparringu ti funguje, pak nevidím důvod, proč by to mělo být něco špatnýho, co vlastně ve skutečnosti nefunguje...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » pon 07. bře, 2011 19:03

Asi jak píše Ukrop... porovnej s ostatními a budeš mít jistotu.
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně