Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jendis » stř 30. bře, 2011 8:55

kucí...berete mi chuť do života......zkusil jsem se proběhnout......po cca 6-ti kilácích jsem se poblil.....fýza totálně v prdeli. Ale klouby nebolí......beru to jako "nový start"......cválat je potřeba!!!!!!!! :twisted: :idea: :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 30. bře, 2011 9:26

jendis, nechcem ti brat chut do noveho zaciatku, ale... konzultoval si to behanie so svojimi doktormi a trenermi?
a kua, 6 kilakov na zaciatok - chlape... s tvojimi problemami... ked uz fakt musis behat, tak rozhodne mensie davky, nechat si poradit od pm kompenzacne cviky... take it easy. viem, ze prisla jar, ale chces sa dozit aj dalsej v relativnom zdravi, ze?

vtipna story na okraj - zadal som do guglu "svetovy rekord maraton" a na prvom mieste mi vybehol clanok "masturbacny maraton ma novy svetovy rekord" :D :D :D ...ja by som tie internety zrusil. 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 30. bře, 2011 9:41

Gino píše:Makoto, mě to nemusíš obhajovat. Choď a běhej si samozřejmě v čem chceš. Já k tomu důvěru ale nemám (jak moc je to chození "bosky", když to stejně má nějakou podrážku, která musí mít určitou tuhost a podobně, aby byla chůže/běh bezpečná) a tak si pořídím raději běžeckou obuv typu "boty" :wink:

EDIT: i když musím uznat, že vypadají pěkně... ani bych nevěřil, že to napíšu, protože většinou nejsou moc příznivcem extravagance :)

Tome, doporucuji Triexpert prodejny: http://www.triexpert.cz/

Otestuji ti zdarma doslap, navrhnou boty, ktere jsou pro tebe nejvhodnejsi a celkove aj poradi. Prodejny jsou po cele republice. Mam s nimi dobrou zkusenost :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 30. bře, 2011 10:32

Věnujete se někdo sprintům jako speciální součásti přípravy na kickbox/thaibox, vlastně jakejkoliv BU/BS? Cca dvakrát týdně běhám, nic moc dálky, teď po zimě max. 5 km, spíš mín, a rád bych jako ozvláštnění přibral sprinty.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 30. bře, 2011 12:08

toddb píše:Věnujete se někdo sprintům jako speciální součásti přípravy na kickbox/thaibox, vlastně jakejkoliv BU/BS? Cca dvakrát týdně běhám, nic moc dálky, teď po zimě max. 5 km, spíš mín, a rád bych jako ozvláštnění přibral sprinty.

Sprinty se doporucuji i pri standardnim behu. Proste stridat a jinak zatezovat telo. Dalsi zpusob je tretinu trasy bezet pod prumernou rychlost, tretinu prumernou a posledni tretinu nadprumernou rychlost.
Nebo v pulce trasy bezet nekolikrat nekolikavterinove sprinty, apod. Tech metod je vice. Ale pouziva se to hlavne za ucelem ozvlastnit trenink a zatizit jinak telo nez cilene na vybusnou silu pro bojovky. To si myslim, ze krome sprintu naleznes aj lepsi metody ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » stř 30. bře, 2011 13:13

Hm, díky za tipy, v nejbližší době vyzkouším. Kopců mám k dispozici dost.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 30. bře, 2011 13:56

Jendis píše:...zkusil jsem se proběhnout......po cca 6-ti kilácích jsem se poblil...

Fuj, ty šeš ale nehygienickej vytrvalec... :x Na koloběžce bleje, při běhání už taky... :roll: :twisted: :lol: Hele poslechni Ukropa a zvolni, evidentně to zkoušíš s moc vysokou intenzitou a to nikam nevede... Vlastně vede - víš kam... :? A vzhledem k těm tvým kloubům bych se opravdu poradil s doktorem, možná by do začátku místo běhu bylo vhodnější plavání nebo kolo... :idea:

ukropcany píše:...šprinty sú dobré na budovanie laktátového zvyku, ktorý sa nedá inak rozvinúť. Šprintovať ale musíš totálne naplno (danú dobu) a musí po ňom nasledovať niekoľkodňová (!!!) regenerácia = pomalé, ľahké tréningy. Potom si schopný ten zvyk vybudovať. Ak by si robil furt iba intervaly, tak sa spáliš a si v prdeli... na tréningu to výdam dennodenne... :roll: Šprinty a lapy ráno, sparingy večer, na druhý deň to isté a furt to isté... a potom ide do zápasu a v 2. kole je hotový... :roll:

Přesně tak, dokonce i vrcholoví sportovci (pokud nejsou místo trenéra na úrovni vedený nějakým dementem) absolvujou zátěžovej laktátovej trénink maximálně 2x týdně, aby se tělo stačilo regenerovat. Spousta amatérských sportovců to ale klidně zkusí 6x do tejdne a pak se diví, že z dlouhodobýho hlediska výkon nestabilní, k tomu zdravotní potíže... No jo, no... Každej by chtěl honem honem maximální výkonnost a nemá trpělivost na potřebnou objemovou přípravu s nízkou intenzitou... :?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 30. bře, 2011 17:01

Kluci, možná vám to bude vadit, nevím.. ale mohl by jste někdo trochu rozvést tenhle termín "laktátový zvyk"? Stačilo by tak nějak stručně...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 30. bře, 2011 17:03

Jardo, díky za odkaz. Už mi tahle prodejna byla doporučována s tím, že je akorát trošku dražší. Bylo mi to vymlouváno, že na to svoje pobíhání (to je správný termín, haha) to ani nepotřebuju. Ale asi do toho půjdu, protože bych rád, když už do bot vrazím takové peníze, aby to bylo eňo ňuňo... přestože nabehám za rok to, co jiní za měsíc.. :D
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 30. bře, 2011 17:30

Jinak pročítal jsem si začátek této diskuze a musím se smát tomu, co jsem tu před lety psal :D

150 TFmax na boxu, haha... pořídil jsem si pak, na Lukyho radu, sporttester od Polaru a nosil ho na trénincích. Většinou jsem měl maximálku kolem 190, ale uplně největší tepovku, jakou si z boxu pamatuju, bylo 203 - zrovna na tréninku za kterej mě Lukáš sprdnul, že jsem lemra :lol:

Ten sporttester mám pořád (chvála kvalitě Polaru) a naposledy jsem ho použil u běhu, kdy jsem si dal jen 4,2 km lážo plážo tempem 6:00 a tep se mi držel kolem 170-175 asi 2,5km, pak mi vylezl na cca 180-185 a posledních 600m jsem si přidával na rychlosti až na tempo 3:40 (posledních 200m) - maximálka mi hned vyskočila až na 200. Přesto, že ty frekvence jsou docela vysoké, tak jsem se pak cítil uplně v pohodě. Vždycky jsem měl tepovku (i klidovou) vyšší, než je standard.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tifik » stř 30. bře, 2011 19:05

Skoro závidím, já už zkusil začít běhat podruhý, poprvý v zimě, začaly mi bolet kolena tak jsem toho nechal, pak teď, první běh 20 minut, dobrý, druhý 30 minut, dobrý, třetí 45 s chůzí po 6ti hodinách sezení v autě v dojčlandu a dobrý, druhý den dobrý a třetí začaly kolena zase bolet, už to skoro přešlo tak jsem šel na pytel a švihadlo a bolí zas:-( Já vím, chtělo by to asi ortopeda:-) Možná je to váhou, měřím 177 a mám 88 kg(ale svaly tam jsou taky :-)
tifik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod reccol » stř 30. bře, 2011 19:20

Za jak dlouho se da cca natrenovat na pulmaraton nekdo, kdo do ted par mesicu behal jen davky 5-10km?
Zacal sem behat loni v lete, pres zimu to bylo slabsi. Drive sem mel velke problemy s koleny, ale to uz ted prestalo. Zacinam mit jiny problem - dneska sem se sel jen relaxacne probehnout a asi na 8 kilometru sem mel pocit, jako by mi nekdo vrazil do kycle nuz. A ani ted po par hodinach to neprestava... tak uvidim, zas tak casto a intenzivne snad nebeham, abych si to odpalil...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tifik » stř 30. bře, 2011 19:34

ukropcany píše:Behaj menej času a nie tak často, nohy si musia zvyknúť. Nezvyšuj dávky skôr ako po dvoch týždňoch. Nemusíš sa ponáhľať... :wink:

178/91 8)

OK :-) dám jim klid a pak začnu zlehka, zajímavé je, že z ničeho jiného(žabáky, angličani,švihadlo) kolena nebolí.
tifik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RBR » stř 30. bře, 2011 20:06

TO Makoto: Kolik ty pětiprsťáky stojí?

Už vím. Strýček google to prásknul

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 30. bře, 2011 20:54

ćetl jsem tu že 10 km s časem kolem hodiny neni nic moc...V sobotu jsem byl kolem půl jedenáctý večer běhat, měl jsem dvě večeře, takže mi bylo šoufl, a při představě běhu se mi zvedal kýbl..říkam si půjdu stejně, aspoň 5-6 km pro začátek, víc jak dva měsíce sem netrénoval kvůli rameni vůbec, pak jednou tejdně, jinak skoro nic nedělá, je kuřák,navíc za celou zimu sem byl behat tak 3x, a ted mam ruku v sadre..nebudu to pro zacatek prehanet(8 km co sme behali na soustredku byyl muj zivotni rekord :) ) Napsal jsem kamaradovi, ten ze ok, ze jde taky, ale ze chce bezet 9 km trasu. Rikam si blááázen, budu rád za těch 6.. No, člověk běží, nadává po 4 kilometru, a pak si rekne zkusim to i kdybych se mel poblejt. No nakonec jsem dal celou 9km trasu a nakonec ještě cestu domu, takže plánovanejch 5-6 se zvedlo na deset, s časem cca. 50 min. je to hodně špatný? Ccca jakej čas by měl bejt průmernej co se týká BS, když se tu píše že běhat se má tak aby byl člověk schopnej při tom mluvit? Byl jsem rád že jsem těch 10 vůbec dal, překonal to co jsem si myslel že snad nikdy nedam, a kupodivu jsem se potom cejtil celkem dobře, jasně, svaly bolí, ale úplně v pr*eli sem nebyl, tak by mě teď zajímalo jak ten běh zlepšit..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 31. bře, 2011 8:10

:oops: :oops: :oops:

njn...když já si chtěl zkusit,co vydržím.......ale zvolním.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 31. bře, 2011 8:57

tyyy jo po pul roce (mozna vic) absolutnihiho nic nedelani a nabrani 15 kg :oops: me tohle vlakno slusne namotivovalo - jdu behat! (jsem zvedavej, za jak dlouho se vypracuju na 10 km pod 40 min jak pred rokem....nebo osobka hodinovka - 15 km... :cry: achich)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 31. bře, 2011 8:57

a ku.va, ucropovi sa aktivovali nejake dalsie svaly... we´re fooked, definitely, this time... :twisted:

s behom je to ako so vsetkym - ked to robis spravne a pravidelne, tak sa zlepsujes. ja za hodku treningovym tempom dam tych cca 11 km, na pretekoch je to samozrejme uplne odlisne, vsetci ta obiehaju, tak zrychlis aj ked nechces, hlavne v momente, ked ta ofici 60tnik fuciaci ako byvol na poslednom tazeni :D nehovoriac o finisi, kde ten posledny kilak preletis ako nic.

cudles - celkom dobry cas - na to, ze nebehas pravidelne.

vcera som si fukol styri 500metrove intervaly, vtesnane do troch kilometrov, plus kilometer rozbehanie a kilometer vyklus... au. dnes dam rehabilitacny bike na hradzi, aby to nebolo len o behani - aj ked - na cicusky v plavkach este nie je pocasie, tak pojdem radsej do lesa :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 31. bře, 2011 9:39

cudles píše:...se tu píše že běhat se má tak aby byl člověk schopnej při tom mluvit?...

Asi nejideálnější je pořídit si sportterter, kterej ti požadovanou tepovku ohlídá a ty máš jistotu, jak na tom opravdu seš. Já kdysi o něčem takovým nechtěl ani slyšet, považoval jsem to za technickou cetku, která mě bude akorát "buzerovat", místo toho abych si běhal "po svým"... :x :lol: No a pak jsem to přece jen zkusil a ejhle - podle toho budíku jsem běhal o dost rychleji, než bylo třeba, což pro mě bylo velice sympatické zjištění... :P :lol: Prostě se sporttesterem víš co děláš. Ačkoliv znám lidi, co ho moc nepoužívají, protože už znají reakce svýho těla tak dobře, že to pro jejich účely dostatečně přesně odhadnou. Každopádně já od tý doby běhám většinou "s budíkem". Jak psal Ukrop, pro trénink mají opravdu smysl pouze dvě úrovně - hodně nízká pro potřebné objemy a pak už jen intervaly o intenzitě blízké maximu. Všechno mezi tím má značně horší efektivitu pro zvyšování výkonu organismu a požadované pozitivní změny.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 31. bře, 2011 10:10

Dalt: a jak se ti podařilo 15kg? to chce docela silnou vůli :lol:
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně