Raptor:dik za vycerpavajici souhrn,uz se mi to tiskne..

Nicmene neobsahuje to tve osobni pocity,ale to neva,sdelili mi to jini,tak hadam,ze to bude u tebe obdobne.
Patrik:proc nemam reagovat?Bez me reakce je to plytvani tvym casem

Nemam co dodat,vsak sem tohle chtel slyset.Jen podotku,ze nejen tebe,ale i ostatni obdivuju,ja zrejme nejsem natolik "vyspely",aby mi to stacilo.Ja si to holt musim overit a toho overovani(sparring) mam holt mnohem vic,nez cviceni "naprazdno".To neni mysleno jako urazka nebo podobne,proste mam jiny pristup,ktery shledavam pro SEBE prinosnejsi a o tom to zrejme je.
Dongwu:neprotirecis si tak trochu?Nejdriv ze sem docela rychlej a pak mit o 20 kilo min,nalozi mi i tvuj bratr,nechapu

Kdybych byl lehci o tech 20 kilo,byl bych jeste rychlejsi,tak jak si to prosim te myslel?
A s dovolenim,ty bomby bych si vyprosil.Uznavam,ze sem se jednou neovladl a sevrel sem pest,za cez sem se ti omluvil,ale zbytek byl otevrenou dlani a bombou by to snad nazvalo jen dite
Tohle virtualni "prestrelovani" me fakt nebavi,ale neda mi to abych se nevyjadril k tvym utokum na hlavu,kterych sem si za ty cca. 3 hodiny byl vedom vskutku parkrat,ikdyz pocitam naznaky.Co jsem citil,byl utok na stredni pasmo,po kterem si casto opomijel kryt hlavu.Mozna si si vsiml,ze dokazu nechat stredni pasmo mirne odkryte za cenu protiutoku na tvou hlavu,k cemuz podle meho nazoru taky dochazelo.Ale nema to cenu resit,co bylo bylo.Jestli budes chtit,muzem zasparovat a pokecat(treba o sestavach

) znovu,kdyz bude lepsi pocasi,nebo sezenes telocvicnu.Nebo muzes prijet k nam,treba i s brachou,ja telocvicnu mam.
A vubec,co ten z wing chun?Nechces mi dat na nej kontakt,nechci te s tim porad obtezovat?
Angus:ja uz sem rovnou behal a skakal,chuzi sem preskocil
Masta_online:tak pro zajimavost bych rad videl,jak takova sestava v MT vypadala,zcela vazne.Priznam se dobrovolne,ze si to nedovedu predstavit.
Pucmaz:Ja ale v rukavicih necvicim,pokud mam inteligentniho sparring partnera,jestli to byla narazka.
Na to ko uke se budu muset podivat zblizka,nazev mi nic nerika,ale mozna vim,co mas namysli.S oblibou to pouzivali "mistri",co u nas kdysi cvicili,byli z oddilu "ju jitsu",jim sem prakticky predvedl,ze je to neprakticke proti cloveku,ktery je vetsi a hlavne silnejsi,ten ma hakovy uder velmi razantni.Ale treba se pletu,treba to neni to co myslim,ja se na to podivam a pak se jeste pripadne vyjadrim,nechci komentovat neco,co neznam
Kazdopane by me zajimalo,jakym zpusobem,jestli,cvicis ty hakovy uder?Jak vypada apod.Vim ze se to da blbe popsat,asi to nebude mit cenu resit virtualne,ale co jsem zatim videl nekolik skol karate,tak meli diametrelne odlisny zpusob jeho vedeni a obrana byla relativne efektivni prave pouze na ten jejich "zpusob".Uz je to tu zase...zase sem jinej...zato muze ten "muj" modernei paskvil,vid?

Ne,nic ve zlym.Du se cihnout na tensho kata.
Pavela:...."
I když máš naprostou pravdu v tom, že cvičení jednotlivých technik je stejně účinné jako jejich cvičení v sestavě"....no a ja to cvicim jeste tak,ze bud s razanci do pomucek,nebo k dopilovani se sparring partnerem.Proto sem tak spatny?
Sun:ne,tak to zase neber,neda se rict,ze to povazuji za JEDINE spravne.Prave kvuli overeni se snazim sparovat s ruznymi typy lidi a s ruznymi vyznavaci ruznych stylu,abych zjistil,jestli moje pojeti alespon v ramci omezeneho sparringu funguje.Ale pravdu mas v tom,ze pokud neco shledam za neprinosne,tak to nedelam,ikdyz to jini delaji.Sem snad svobodny clovek a mam pravo vyberu a hlavne mam svuj rozum.Je na tom neco nelogickeho?Zaroven sem ale snad clovek tolerantni,proto neprohlasu neco jako: "kaslete na sestavy,nema to smsyl",ale snazim se pochopit,proc je to pro jine prinosne.Proto tato sahodlouha diskuse,kde pusobim jako nechapavej tupec,ale jen z toho duvodu,ze toho chci z vas vytahnout co nejvic
Dalsi pravdu mas v tom,ze nad vecma nekdy az moc premyslim.Myslim,ze obcas je ze me na prasky i muj ucitel,kdyz uz mame jednou za cas opet trenink,tak neni technika,ke ktere bych nemel nejakou "filozofickou" hlasku

To je ale povahou,ja sem jinej i v jinejch vecech a popravde receno,zivot mi to neusnadnuje,ale bohuzel naopak.Nekdy je holt lepsi bejt jednodussi,nemysleno jako urazka,ale jako zpusob reseni ruznych sutuaci!!Obecne bych to rekl strucne,nejdriv premejslim,pak cvicim(nejen v BU,ale i v beznem zivote holt prevladaji myslenky budoucnosti,nez pritomnosti).Citik techniku(jak rekl Bruce

) se snazim az po jejim mentalnim zvladnuti(coz prave nekteri z vas delaji prave cvicenim sestav,nebo ne?).Je to muj smer,kterej chte nechte nezmenim a nedivim se,ze pusobim jako magor
PS:rozhodne se nesnazim ucit uder bez naprahu,coz sem popsal vyse.Trebas prave udery na otestovani rychlosti a razantnosti jez provadim na prelozene zinence(viz:http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/zinenka.jpg) jsou provadeny s naprahy dostatecne predimenzovanymi,do praxe nez rovna pouzitelnymi,jak se to vezme
PS2:kazdopande dik moc za tvuj prispevek,z ktereho je citit tva vlastni mysl,ikdyz mas jiny pristup.O to mi presne slo.