Moderátor: pm
náhodný chodec píše:norm píše:že by wing chun měl i escrimu, tonfu a tak????![]()
[
/quote]
V EWTO se k výuce WT ještě přiřiřazuje výuka systému ESCRIMA.Je zcela dobrovolná.Je zde chápána jako koncept boje chladnými zbraněmi než jako tradiční systém.Její principy jsou aplikovatelné na většinu chladných zbraní.To snad vysvětluje různé zbraně v rukou instruktorů.
Přeji hodně síly na Vaší cestě a těším se na shledanou s Vámi
potože věřím že jdeme všichni stejným směrem.
p.s: Jestli tam budete dřív počkejte na mě.![]()
loser píše:Nepoznam escrimu ale ten zahnuty noz (kikra) je noz z nepalu a nezda sa mi ze by patril do escrima. Alebo sa mylim?
Miro píše:Nechcem kritizovat, ze ano, su to hezke fotecky, ale vsimol si vobec niekto, ze na tych fotkach v bojovych postojoch so zbranami ani jeden z nich nevie drzat zbran spravnym sposobom? Vidi to niekto? Noziari BenGuri a Onion ci ostatni kendisti atd., vidite to?
Miro
Miro píše:Nechcem kritizovat, ze ano, su to hezke fotecky, ale vsimol si vobec niekto, ze na tych fotkach v bojovych postojoch so zbranami ani jeden z nich nevie drzat zbran spravnym sposobom? Vidi to niekto? Noziari BenGuri a Onion ci ostatni kendisti atd., vidite to?
Miro
Jendis píše:loser píše:Nepoznam escrimu ale ten zahnuty noz (kikra) je noz z nepalu a nezda sa mi ze by patril do escrima. Alebo sa mylim?
Ten nůž se jmenuje kukriA domnívám se,že ESCRIMU můžeš dělat s jakýmkoli nožem.....nůž je jen nástroj
![]()
Nebo se pletu?
loser píše:Jendis píše:loser píše:Nepoznam escrimu ale ten zahnuty noz (kikra) je noz z nepalu a nezda sa mi ze by patril do escrima. Alebo sa mylim?
Ten nůž se jmenuje kukriA domnívám se,že ESCRIMU můžeš dělat s jakýmkoli nožem.....nůž je jen nástroj
![]()
Nebo se pletu?
Ok , uz som to nasiel : noz sa vola Khukuri (http://www.himalayan-imports.com/khuk1.html). Podla mna nie je noz ako noz. Khukuri je uplne atypicky noz. ak si ho drzal v ruke tak vies o com hovorim.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků