posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Re: posilovat?

Příspěvekod levakbob » čtv 08. srp, 2013 8:06

pm: OK děkuju za tipy...

all: vyměním 20kg ktb (KB5) za 24kg ktb (+připlatím), nějaký zájemce (Praha)?
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 08. srp, 2013 8:34

PM: 200 snatchov za 10 minut je dooost huste... aj ked s 20kg by som si to vedel predstavit :D vcera som dal s 24kg 72 za 5 minut v ramci light day, pomalicky sa to zlepsuje, zacinal som pri 5 snatchoch na jeden zatah/ruka, teraz som na siedmich. Celkom sa tesim, ked odidu tieto tepla, to sa bude hned inak cvicit ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 08. srp, 2013 11:57

Já mám splněno 100 za 5 minut, 200/10 mě ještě čeká. Teď jedu po 6 měísích bodyweight velkou činku + TGU/swing/shyby (příprava na instuktorský StrongFirst kurz), pak se vrhnu znovu na heavy bells prozměnu v rámci přípravy na SFG 2 :-)

Jinak zajímací čtení:

Danova desítka: 10 tajných tipů pro zdraví, sílu a dlouhý život

http://www.kb5.cz/2013/08/danova-desitk ... uhy-zivot/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mano_1990 » sob 17. srp, 2013 14:25

Ahoj,

mám problém. Nebo problém, chtěl bych poradit ohledně posilování vs bojový sport (konkrétně muay thai). Dělám ho 2x týdně (žádné závodní ambice, čistě jen pro radost) a chtěl bych přibrat svalovou hmotu. Vím, že tyto dvě věci naráz nejdou, ale když se jedná pouze o boxování pro radost, tak by klasický kulturistický trénink nevadil? Jestli vadi, je jiný trénink na růst svalové hmoty a zároveň bude + k bojovému sportu? Předem díky za odpověď.
Mano_1990
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » sob 17. srp, 2013 15:05

Mano,

schválně, zkus se zamyslet - odpověď máš v otázce.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mano_1990 » sob 17. srp, 2013 15:43

Kdybych odpověď znal, nepsal bych sem, čekal sem, že mi někdo poradí.
Mano_1990
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod will » sob 17. srp, 2013 17:06

Nebuď líný a hledej v diskuzích zrovna tohle téma co tě zajímá se tady probíralo.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 17. srp, 2013 18:28

Mano_1990 píše:Kdybych odpověď znal, nepsal bych sem, čekal sem, že mi někdo poradí.

hledáš:

a) především svaly?
b) především sílu?
c) sílu a nějaké svaly?
d) svaly a nějakou sílu?

Aneb - jaký je tvůj bod B? A jaký je tvůj bod A, výchozí bod - jaké máš "základy" v silovém tréninku, jak se hejbeš? Umíš pořádně shyb, dřep najedné noze, dip, klik ve stojce? Nebo double kettlebell čelný dřep a double press? Nebo bench, dřep (back squat, Zercher nebo front squat) a deadlift? Jak si na tom s regenerací? Životosprávou? Kolik ti je?

Podle toho bude vypadat tréninkový program, a podle toho bude jednoduché nebo těžké jej napsat. Pár kilo svalů za měsíc až tři je pak jednoduchá záležitost.

Ad "Poradí" - well, "názorů je jak řitních otvorů, každý má jeden". Osobně už nemám moc chuť někomu radit, aby tentýž dostal vzápětí radu od "experta" "fšechny-ročníky-maso-a-sickness-sk-fitness-kotěhůlky". Kulturistika je sport per se, svaly kulturistů a svaly fighterů jsou dvě různé věci - podívej se pozorně do MuayThai ringu - proč tedy jet kulturistický program?

Čekáš, že ti tu někdo v pár větách napíše program (nějaký náctiletý expert, co si to včera přečetl někde na netu od jiného náctiletého experta)?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mano_1990 » sob 17. srp, 2013 19:07

Vím, asi se to tu řešilo, projdu tedy těch "114 stran", myslel jsem, že mi někdo poradí jednoduchý návod. Zkušenosti s posilováním mám (dříve jsem normálně posiloval), ale pak jsem se dostal k Muay Thai, a už rok a půl ho dělám. Chtěl bych nabrat pár kg ve svalech, ale zároveň mít trénink, aby pasoval k Muay Thai, a nekřížil se.
Je mi 23 let, výška 185 cm, jídelníček dodržuji jako každý, kdo to bere vážne, víceméně při mém výdeji dodržuji objemový jídelníček, teď už jen najít styl posilování. Toto je moje dilema.
Mano_1990
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » ned 18. srp, 2013 11:24

Jednoduchý návod:

Jak nabrat svaly s kettlebell? KettleBear Program!

http://www.kb5.cz/2013/07/jak-nabrat-sv ... r-program/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Patricius » úte 20. srp, 2013 12:04

Zdar,
jake preferujete anglicaky??? Teda jestli je vubec delate...
V prvni fazi do hlubokeho drepu nebo spis do kliku?
Drep viz napr. Spartan 300
http://www.youtube.com/watch?v=s26u-tbCgzQ
Klik viz CrossFit
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yqnNX-0hJY
Ja osobne radsi ten "drepujici" - prijde mi, ze u toho "klikoveho" hrozi bolesti zad a proto jsem i driv myslel, ze je to spatne provedeni...
Patricius
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod levakbob » úte 20. srp, 2013 14:14

já preferuji: stoj -> dřep -> klik -> dřep a výskok (anebo alespoň ruce nad hlavu)
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 27. srp, 2013 10:03

K válce o bench press:

25 tipů pro silnější a bezpečnější bench press

http://www.kb5.cz/2013/08/25-tipu-pro-s ... nch-press/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 30. srp, 2013 14:16

http://www.extra.cz/sexy-devatenactka-v ... ohle-video je to k pláči imho, ale ten článek je napsanej tak kousavě :mrgreen:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 31. srp, 2013 8:01

No, tak už jsme tady měli schwarcenegry, opičáky, teď tady máme sádlokozaře, no já jenom valím bulvy 8O . No zprvu jsem myslel, že článek nebudu číst, ale když se to tady rozjelo, tak jsem na něj juknul, no a samozřejmě, očekávání mě nezklamalo :D . Ten článek by se měl jmenovat ne jak na bezpečnější benchpress, ale opačně jak ne nebezpečnější benchpress. Nebudu se vyjadřovat k celému článku, ale zaujal mě hlavně ten počet opakování 5/3/2 respektive 5/3/1. Ačkoliv se autor ohání jeho systémem, kde řeší kdo, co, jak a proč nebo používáním mozku a podobnými ptákovinami :D ., tak článek s tímto nekoresponduje už v samotném základu, a to je otázka pro koho je takovýto trénink nebo počet opakování určen ? pro mládež, začátečníka, pokročilého ?, na toto jsme v článku odpověď nedostali, že ano ? Tak odpovím sám, počet opakování 5/3/2/1, atd., je například pro mládež absolutně nevhodný !!!, a to vzhledem k tomu, že se zde pracuje s maximálními zátěžemi, dále není vhodný ani pro začátečníka, který by měl nejméně cca 1 rok nejprve cvičit klasickou kulturistickou metodou, tzn. např. 10/8/6, opakování. Když to stručně shrnu, tak když pominu mimořádně geneticky nadané jedince, tak nízké opakování jsou vhodná hlavně pro pokročilé cvičence, tzn. pro lidi co mají se železem něco odtaháno. A jen k těm "sádlokozám, bicepsovým zdvihům, atd., no ona kolikrát pořádná pracka čouhající spod trička atd., dokáže vyřešit víc situací než, kde jaké bojové umění, respektive k některým situacím ani nedojde. Nic ve zlým, ale jde tady přece jenom o člověka :D .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 31. srp, 2013 8:38

wille, sorry, opět potvrzuješ, že o tom víš absolutní, ale absolutní hovno.

5/3/1 je jeden z top programů ever, že o něm nic nevíš mě nepřekvapuje, ale když nevíš, tak se do toho nemontuj.

Z komentářů profesionálních powerlifterů k článku:

do kamene tesat...nebo aspoň vytisknout a pověsit ke každé benčové lavici ve fitkách

méně váhy a více opakování - dle mých zkušeností je pro správné zvládnutí tecchniky lepší cvičení méně opakování(max do 5 op.) ve více seriiích, tak se ta technika fixuje líp - ono přece jen udržet techniku na 10 opakování je těžší než na 5...

Atd.

Hoň si si nadále bicák u vás v Pupíčkově, a mě vesele ignoruj.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 31. srp, 2013 11:00

No jasně, tahle rekce se dala čekat :D , jinak nemám nic proti programu 5/3/1, ale tento nesnese a ani by ho neměl cvičit každý, dokonce ani někteří dospělí nesnesou takové zatížení :wink: . Jinak 99 procent lidí tady na fóru nejsou žádní lifteři, nemají zázemí, pomůcky, atd., se tomu musím smát jak by nějaký začátečník měl zvládat techniku, když má smrt v očích, aby udělal aspoň těch 5 opakování. Dále se nemusíme bavit o tom, že když tělo není na takto nízké opakování nějakým způsobem utuženo, že hrozí zranění atd. Máš, některé zajímavé špeky i v těch dalších článcích. Jinak tebe ignoruju, já se vyjadřuju jen k článkům. Doufám, že tedy neporušuji nějaká pravidla fóra, abych nedostal červenou kartu :D , zatím jsem nezaregistroval, že by to bylo zakázáno.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 31. srp, 2013 11:50

Jak říkám, o 5/3/1 nevíš ani ň, možná to co sis stačil před chvílí vygooglit, jinak bys neplácal takový nesmysly. Názor může mít každý, ale názorů je jak řitních otvorů každý má jeden. Pro mě jsi diletant z Horní Dolní, a tvůj názor je mi pro mě absolutně irrelevantní.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 31. srp, 2013 12:07

Za mě článek super :!:

Ale co to vlastně só ty "sádlokozy" :?: :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér