Zde bych nerad vynášel jakýkoliv soud. Nejsem porodce a o jiných stylech toho moc nevím. Přišlo mi jen, že porota je na tom stejně. Taky má každý z nich jen ten svůj styl a ty ostatní odhaduje, či spíš kšeftuje. Opisovaní a domluv v porotě bylo až příliš.
Tak trosku brzdi...jestli hodlas komentovat uroven znalosti wushu u lidi jako Zhai Hua, Qin a Weng,tak opravdu radeji nic nepis.Zrovna treba Qin delal v Cine rozhodciho hezkych par let.Na jejich bodovani jsem se dival a rozhodne nemuzu rict,ze od sebe opisovali,nedejboze kseftovali..
Perlička - málem došlo k boji v porotě, když jeden vazal jednoho z porotců cvičil formu s holí a třikrát ji zlomil (poprvé ten půlmetrový pěkně rozštěpený úlomek proletěl těsně kolem hlavy jedné z divaček) a na pokyn mistra (porotce) si šel vždy půjčit novou a docvičil celou sestavu. Jiný porotce tuto formu nehodnotil, že je to proti regulím. No a téměř jsme mohli vidět umění poroty v akci.
"vazal" je opravdu blby slovo,zak bohate staci...a tyc zlomil dvakrat.Mensi hadka byla,ovsem mluvit o nejake "akci" je zase trochu mimo misu.Problem byl v tom,ze wushu se ma cvicit na koberci a ne na parketach.A kdyz nekdo porada MCR ma si to zjistit.A proti regulim to neni,ale v Cine by mel bodovy srazky.
®ádnou techniku z tai chi jsem nezaregistroval.
..protoze Taiji bylo o par metru vedle
To ze v porote sedeli Cinani povazuji za opravdu dulezitou vec,jsou jedini co o tom maji sajnu.Dohodli se v prubehu dne,pred soutezi.A mluvit o propagaci svych skol?Kde byly ostani skoly?Nemaji co ukazat?..Jenom kalis vodu...[/b]