sebeobrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Ondra » ned 26. pro, 2004 14:53

re: videl si film Jedna ruka netleska?...urcite jo:)Tak vazne...dle ceho bys usuzoval,ze je ten ci onen hoden poklony??

ten film jsem viděl dvakrát, ale tohle jsem nepochopil :?:
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

all

Příspěvekod Anonymní » ned 26. pro, 2004 15:21

Ma tu niekto niake info o vale tudo boxingu?dik. :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. pro, 2004 15:38

cauec vi nekdo jak udržovat jeden bod (tanden)?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. pro, 2004 15:38

cauec vi nekdo jak udržovat jeden bod (tanden)?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 26. pro, 2004 16:21

Jendis:tim,ze si na boj jen hrajou jsem myslel to,ze v podstate o nic nejde,tezko nekdo z nich nastupuje do ringu s myslenkou,ze by mohl prijit o zivot apod.Tim sem take nemyslel to,ze ja nepatrim take mezi ty,co si na boj jen hrajou.Obdiv u me maji lidi,kteri si na boj nehrajou,kteri skutecne nasazuji krk kvuli lidem jinym a nemusi se vzdy jednat o boj se zbranema.Proto se mi tak ""hnusi"" lidi,co radeji drepjej a modlej se,misto toho,aby prakticky konali ku skutecnemu prospechu at uz svemu,ci jinych.

Clodman:zadnej slavnej styl necvicim a jak se pise prijmeni Davida take samozrejme vim,to byla jen narazka na zdejsi vseumeli,co take jakoby nevedi,jak se pise "Bruklí".Kazdopadne utrousil jsem toho az az,jak jinak bych zde mohl byt tak popularni,ze :wink:
Proti sparingu nic nemam.

Ondra:tak si pust tu scenu,kdy Trojan temer dokonale imituje Hitlera za tim stupinkem u konce filmu,tedy pokud alespon prumerne ovladas nemecky jazyk,jinak nepochopis :wink:

Jinak vsem ostatnim dekuji za litost nad mou ubohou malickosti :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 26. pro, 2004 19:38

player píše: Proto se mi tak ""hnusi"" lidi,co radeji drepjej a modlej se,misto toho,aby prakticky konali ku skutecnemu prospechu at uz svemu,ci jinych.

Zajímalo by mě, esi si někdy zkusil ňákou meditaci.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 26. pro, 2004 19:39

player píše:Jendis:tim,ze si na boj jen hrajou jsem myslel to,ze v podstate o nic nejde,tezko nekdo z nich nastupuje do ringu s myslenkou,ze by mohl prijit o zivot apod.Tim sem take nemyslel to,ze ja nepatrim take mezi ty,co si na boj jen hrajou.Obdiv u me maji lidi,kteri si na boj nehrajou,kteri skutecne nasazuji krk kvuli lidem jinym a nemusi se vzdy jednat o boj se zbranema.Proto se mi tak ""hnusi"" lidi,co radeji drepjej a modlej se,misto toho,aby prakticky konali ku skutecnemu prospechu at uz svemu,ci jinych.

Nasazovat krk??Víš,nikdo nepočítá s tím,že zrovna on to odnese.....a ne každý má tu náturu se zvednout a konat.Ty jí máš?Víš,každý to pozná až v okamžiku,kdy už o něco jde.A každý člověk má své hranice.....a nikdy nevíš,co v kom vězí :wink: Jsou lidé,kteří Tě mohou obohatit duševně i když bys je třeba jinak považoval za typy,kteří se Ti "hnusí".Ale to už se dostáváme někam úplně jinam....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 26. pro, 2004 19:44

jo ty myslíš tuhle scénu, tak to jsi měl říct, jinak si myslim že celej film je o tom že každej máme něco.
re: Obdiv u me maji lidi,kteri si na boj nehrajou,kteri skutecne nasazuji krk kvuli lidem jinym
myslíš třeba policejní URNu? mimochodem víš, že se tam učí i ThaiBox? :wink: slyšel jsem že prý v Japonsku používají i tohle www.sweb.cz/ondrejturek/nippon.htm snažil jsem se o tom najít nějaké info a dát si to na stránky.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » ned 26. pro, 2004 20:30

Ondra: celkom zaujimave, pripada mi to ako dalsia verzia fullkontaktu. Ak pouzivaju tie techniky, co tam pisu vyzera to celkom zaujimavo.

Player: nikdy nepodcenuj kontaktne sporty, aby si nenarazil...
Vies ono tie riadene sparringy co pouzivate na treningoch {aby si niekoho nezabil :D } to nie je to prave "orechove" .

Ozaj a ako si si viedol v tom sebude? Proti tym ciernym pasom {co to bolo za styly} Len mi nehovor, ze si vsetkych odbornikov na zapas porazil bez pouzitia uderov a kopov. Potom si asi fenomen :lol:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 27. pro, 2004 8:31

Ondra píše:(...) že prý v Japonsku používají i tohle www.sweb.cz/ondrejturek/nippon.htm snažil jsem se o tom najít nějaké info a dát si to na stránky.

Jestli Ti můžu poradit, zkus knížku Modern Budo od Donna F. Draegera... teď ji nemám u sebe, ale vím, že se tam o TOMHLE píše (vznik, zakladatel... starý fotky)... myslím ale, že ne jako o Nihon nebo Nippon kenpo (to se mi zdá moc poevropštělej název :wink: )

...pokud vím (zprostředkovaně), tak poliši v JPN dělaj snad úplně všechno možný... jenom ne to, co se děje tady (tonfa)

Konkrétně a z různých zdrojů (kromě toho, cos popsal a co je na tom Tvém odkazu)...

taiho džucu - umění zadržování (dost obecnej název), keibó sóhó a keibó džucu - obušek a hůl (včetně hodžó džucu - spoutávání)... ale také Jošinkan aikidó a hlavně kendó... a kdovíco ještě.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » pon 27. pro, 2004 11:12

Ondra píše:RE: 68kg a vy mu doporucujete kontaktni sport,kde hlavne vaha je vyhodou.On se ale chce na ulici branit a garantuju,ze stylem thaiboxu ci ultimatu pri jeho vaze nema s timto zpusobem boje temer sanci

:D myslim že příspěvek Masty http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... &start=180 o zápase K1čky mezi Američanem Mighty Mo (boxer - 135 kg) VS. Kaoklai Kaennorsing (Thajsko - Muay Thai - 78 kg) by mohl pomoci, ono totiž nezáleží ani tak na váze, ale na KVALITĚ pokud ti můžu poradit já... tak se zeptej skutečných odborníků :idea: co mají nějaké výsledky... podle mě jsou nejdůležitější ZKU©ENOSTI ale takových diskuzí tady je spousta...... :arrow: nějaké si přečti a ptej se toho kdo píše rozumně a uděláš si svůj názor.

Vy blazni, ale tohle je trochu jinej pripad. enhle kluk nikdy netrenoval zadny upolovy sport. Ja bych spis doporucil pokud po Tobe nekdo jde sehnat nakyho kamose(zkusenyho) co se za tebe postavi, protoze to neni srabarna, protoze nezlob se na mne ale je blbost se za 3 mesice naucit rvat(nekdo se to nenauci za celej zivot).!!!!!!!!!!!!!!
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 27. pro, 2004 11:42

No, já bych ti poradil... zajdi například do nějaké boxerské školy a nech si tam od někoho zmalovat fasádu ať víš do čeho jdeš :-)) Ne, vážně... tři měsíce je málo... ale tvrdým tréninkem psychiky by sis mohl zlepšit odolnost, ale bohužel... tady ti asi slovně nikdo moc nepomůže... to chce osobní kontakt s někým, kdo má "s ulicí" zkušenost a kdo by tě mohl v tomto směru psychicky ovlivnit.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pon 27. pro, 2004 13:10

for Patrik : re:Jestli Ti můžu poradit, zkus knížku Modern Budo od Donna F. Draegera

dík, já si to seženu a mrknu na to docela by mě to zajímalo... jinak co jsem měl možnost s někým mluvit kdo cvičil v Japonsku taky mi řikal že tam cvičí kde co a popisoval mi i přístup ke cvičení Karate ,Nijutsu a Juda (tradičního ne sportovního) popravdě mě jejich přístup překvapil. ale to je na jinou místnost. dík Patriku.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 27. pro, 2004 13:31

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:59, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. pro, 2004 16:31

pucmaz ja je teda neznam osobne ale porad se ohanej tim jejich superucinym karate
http://www.okinawa-karate.cz/ nekde tam sou i treneri. jakej na ne mas nazor?[/url]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

prejav

Příspěvekod stefano » pon 27. pro, 2004 16:40

for player:ahoj,mam taky dojem,ze tu zacinas byt popularny :idea: :wink:
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » pon 27. pro, 2004 18:47

Anonymni:ne,nezkousel sem zadnou meditaci,ikdyz jsem se o tom hodne bavil s kamaradem co chodi obcas na trenini(dela u zasahovky CR).Ja sem na tyhle veci moc velkej realista,navic me privadeji jine veci do nirvany,nez duchovni;)...konkretne treba kvalitni poslech hudby....sex....spanek....jidlo...je toho dost:)

Jendis:no prave,obdivuju to naturu,tu obetavost pro jine.Jinymi slovy,obdivuju lidi,kteri se "uci" lidem pomahat,ne jim ublizovat.To je totiz mnohem snazsi,to ublizovani tedy.Mozna je to taky duvod,proc mam averzi k tvrdsimu sparingu,dokonce ani po nikom nechci,aby mi drzel lapy apod.,sam dobre vim,ze i pres chranice telo dost trpi.

Ondra:tak policejni slozky zrovna nemyslim,tedy urcite ne ty nase,kdyz to clovek sleduje...obcas to je dost smutne.Spis mam namysli lidi,kteri se vyskytuji v zemich vecneho neklidu,obzvlast ruzne zachranare,hasice,pirotechniky apod.

Raduz:uz sem to tady nekde rozebiral,tak to jen strucne zopaknu.Predne jsem nastoupil jen proti jednomu cloveku,pac v kat. nad 85kg sme byli jen 2.Ten clovek tady uci dorost judo uz x-let.Nevim co bys presne rad slysel.Technikou juda me proste nemel snanci porazit,nedovolil sem mu me uchopit.Ja sem vyhral na body po 2 kolech.Kazde tusim 2 minuty.Tady je v mizerny kvalite par vytiplejch zaberu:
http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/sebudo.jpg

stefano:autogramy az na letisti,prosim :wink: :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pon 27. pro, 2004 19:27

4 pucmaz: bohužel na nikoho v tomto ohledu kontakt nemám, taky bych měl hodně dotazů, rád bych se do Japonska někdy vypravil abych nalezl na svoje otázky odpověďi. Nerad bych tady rozebíral co jsem od dotyčného zaslechl abych nerozjel další diskuzi na jiné téma, proto bych měl velice rád osobní zkušenost v téhle zemi.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

nezmysel

Příspěvekod Anonymní » pon 27. pro, 2004 23:54

Player napisal:nedovolil sem mu me uchopit.Ja sem vyhral na body po 2 kolech.Kazde tusim 2 minuty. -Vačšiu kravinu som nepočul a tie fotky su nezmysel. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

autogram

Příspěvekod stefano » úte 28. pro, 2004 17:32

4player:ten autogram si pridem vypytat,ked sa zastavim na tom tvojom treningu,ako som slubil :idea: :wink:
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...