Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Picard » pon 07. bře, 2005 0:06

mamushi píše:Taky bych se asi zeptal admina - jestli by treba neslo anonymni prispevky blokovat. Pokud clovek projde, co je tu od anonymu, myslim, ze kdyby to tu nebylo, svet i web by vazne o nic neprisel... Na jinych servrech budto vybiha IP, nebo proste bez prihlaseni muze clovek tak jenom cist...

Jo sorry jeste za off topic, neslo by zaridit tohle? Myslim, ze by to rozhodne prospelo mistni komukacni kulture ...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod j_madl » pon 07. bře, 2005 9:52

Picard píše:Moc diky Mamushimu za jeho prispevek, tyto informace (nebo aspon cast) jsem sice vedel predtim, ale rozhodne diky za publikovani, doufam, ze nebude za to nejak napadan, nebude mu vyhrozovano lamanim noh, jak se tu diskutovana skola uz parkrat projevila...

P. Madl vysel s pravdou ven, za to mu take diky (vazne).

Cit.

pokud se týká cvičení, nikdy jsem netvrdil, že jsem systém Kosuryu nesestavil z několika aktivit, které dodnes praktikuji a rozvýjím. Říkám jen, že seč to jde, snažím se studovat tradiční školy a inspirovat se jejich nejsilnějšími a nejúčinnějšími technikami a ty pak zařazovat, po opravdu zralé úvaze, do systematicky navazujících skupin a celků.

Chci se tedy zeptat - tak proc tedy vsechny ty protirecici si informace, kterymi se Vy i Vase skola prezentuje, nebo prezentovala?

Skola pochazi ze 17. stoleti ... praktikovali ji clenove rodiny Takeda... atd. atd. Proc vsechny ty tituly Soke, Shihan, Hanshi (udelil jste si je tedy sam, kdyz jste tvurcem skoly?)? Ted tedy tvrdite neco jineho (viz vyse)..

Doufam, ze se neurazite, nechci se do Vas nejak zle navazet, jako nekteri Anonymove, co tu obcas projdou, vyznavam slusnou diskuzi i na internetu.
neurazím Vás ze zlého nepodezírám a u ostatních už zlo beru jako jejich problém. Vy mi ale stojíte za odpověď, i když už sem chodit nechci. Vždycky mi někdo zavolá a řekne, hale, tohle je dobrý, nebo hele, ten Tomáš B. stojí za odpověď ..... vše nejlepší k svátku

NECH« je už jednou jasně řečeno:

1/ Lámání nohou se mi nelíbí. Technicky to není složité ale je to nepřípustné. Nechci aby mi někdo něco takového podsouval, krom lyžařských a bruslařských výcviků a jezdění na motorce a tam si dovoluji lámat nohy /a ruce/ vlastní.

2/ Vznikla kolem mne řada nezasloužených a nevyprovokovaných historek, a některé, které by stály opravdu za to nikdy nezazněly. Opravdu tento folklór ignoruji.
Nebyl jsem nikdy ani agentem Mossadu ani jsem nebyl zapojen do činnosti Stb, ovšem pokud jsem nebyl já a moje rodina jimi vyšetřování, či pronásledováni. To jsem potom asi nějak do jejcih zorného pole spadl.

3/ Kosyu ryu /ona historická inspirace!/ se Kosyu jmenuje podle historického místa v Japonsku. Kosuryu znamená přejít, překonat brod... To celý život dělám...

Oficiální prezentace Kosuryu může být třeba taková:
KOSYURYU bylo jednou ze starobylých škol Válečné strategie tradice klanu Takeda. Jeho tradice spadá až někam do 16. století /Kosyu Ryu Gunpo, Kosyu ryu Kasaiha,

TENSHIN SHODEN KOSURYU představuje původní /kolektor J.Madl/ zastřešení systému výcviku bojovníků, vedených k umění v technikách zacházení se zbraněmi i bez nich. Nejedná se o žádný slepenec technik, ale o části výcviku, v tradičních disciplínách boje a dovedností, tak jak jim byli učeni bojovníci ve středověku, mimo jiné i samurajové klanu Takeda. Kosuryu je nicméně tvořeno ze zásadní části tradičními budó. K. Navazuje na kořeny stylu Kosyu ryu, Kobayakawa ryu a Sanada Shinobi (styl ninjutsu) klanu Takeda a dalších historických stylů, jejichž techniky jsou buď přímo do TSKR zařazeny, nebo jimiž byly tyto techniky inspirovány Mnoho technik bylo převzato pro svou velikou účinnost, případně modifikováno do dnešních dnů, kdy běžně, na ulici, mimo pevných kimon lidé nosí například trička a košile. Jednotlivými částmi komplexního výcviku jsou zejména:

Aikijujutsu , Kenjutsu , Tantojutsu

Pokud někde vznikl dojem, že jsem přímým účastníkem výcviku samurajů klanu Takeda v 17. století, to skutečně nejsem. Mám docela rád moderní dobu, záchod na sezení, krásná auta, dospělé dívky bez předsudků, dokonalé pistole a revolvery, počítače, zdravotní péči a další a další. Je ale zároveň pravdou, že tradice starobylého je dodnes inspirující a možná některé postupy anebo modely jednání z oněch dob stojí za to studovat. Již jsem několikrát řekl, že studuji tyto cesty rád a rád je následuji. Mám rád ony zdroje krásy a inspirace, které přináší Japonsko a Čína. Zároveň i v nich nacházím něco, co mne odpuzuje, s čím se nesrovnávám a co odmítám. Snažím se inspirovat tím, co považuji za krásné a hodno přežití do dalších dní a to pro svůj svět, jako sběratel zachraňuji. Ostatním se třeba líbí jiné věci, a ty zas zachraňují oni. Jak jsem již výše jednou uvedl, mám rád Japonsko a hlavně jeho největší inspirační zdroj, Čínu a její starobylou kulturu. Některé názory některých starých Japonců jsou pro mne následováníhodné a rád se s nimi ztotožním. Některé jsou pro mne nepřijatelné, protože pokud se týkají II. světové války, je to téma, které mne vzhledem k mému původu děsí jako nejstrašnější zlý sen, ale to jsou právě jen ty střípky, které přijímáme, nebo odmítáme.
Naštěstí ale mým nativním vzorem je národ velmi staré duchovní tradice. Mým skutečným a nikdy nevysychajícím zdrojem inspirace, vlastní inspirace jsou Chasidé, ale to je jen má vnitřní věc.
Prosím, pokud někdo bude chtít něco vědět, napište na mail.: bhante@seznam.cz opravdu nemám čas zde takhle diskutovat. Děkuji Vám.
Mír s Vámi všemi. Madl
:)
Naposledy upravil j_madl dne čtv 31. bře, 2005 11:59, celkově upraveno 3
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pon 07. bře, 2005 17:08

No,nevím,jak vám ostatním,ale mně tohle stačí.Díky...... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pon 07. bře, 2005 18:06

Zdar.

Len malý poznatok k tomu, že pán Mádl študuje tradičné a staré školy. Zaujímalo by ma ako? Veď bez zvládnutia základov sa to nedá. Tak ako sa dá dostať a hlavne pochopiť pokročilé techniky??? Myslím, že iba pravidelným tréningom pod dohľadom majstra, ale podľa hore uvedených faktov my vychádza kde tu pár trréningov u toho či onoho majstra.

Myslím, že po takomto "praktikovaní" tvrdiť že jeho techniky fungujú a robiť si dokonca vlastný štýl je poriadna odvaha alebo trúfalosť.

Ale samozrejme rešpektujem slobodnú vôľu názorov i činov, len škoda toho mlženia hrania sa na samurajov okolo toho všetkého, veď dnes na to existuje názov MMA - teda mixed martial arts.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 07. bře, 2005 19:10

Fireball píše:Zdar.

Len malý poznatok k tomu, že pán Mádl študuje tradičné a staré školy. Zaujímalo by ma ako? Veď bez zvládnutia základov sa to nedá. Tak ako sa dá dostať a hlavne pochopiť pokročilé techniky??? Myslím, že iba pravidelným tréningom pod dohľadom majstra, ale podľa hore uvedených faktov my vychádza kde tu pár trréningov u toho či onoho majstra.

Myslím, že po takomto "praktikovaní" tvrdiť že jeho techniky fungujú a robiť si dokonca vlastný štýl je poriadna odvaha alebo trúfalosť.

Ale samozrejme rešpektujem slobodnú vôľu názorov i činov, len škoda toho mlženia hrania sa na samurajov okolo toho všetkého, veď dnes na to existuje názov MMA - teda mixed martial arts.

Pat

Patriku,přečti si tu pořádně všechny příspěvky :wink: Já u p.Mádla byl a rozhodně to není "pár někde ošlehnutých technik"(mrkni se na jeho stránky,pusť si videa---jako dlouhocvičící instruktor BU se na p.Mádla pořádně podívej a názor si pak udělej sám.Číst z pohybů a analyzovat snad umíš,ne? :wink: 8) )
Všimni si,že i lidé,kteří jsou tu s p.Mádlem "ve sporu",nijak nebagatelizují jeho bojové dovednosti.......

Velmi oceňuji,že tu s námi p.Mádl stále diskutuje,hovoří,odpovídá,i když některé cesty této diskuze mu určitě nejsou příjemné.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pon 07. bře, 2005 21:59

--------------------------Patriku,přečti si tu pořádně všechny příspěvky :wink: Já u p.Mádla byl a rozhodně to není "pár někde ošlehnutých technik"(mrkni se na jeho stránky,pusť si videa---jako dlouhocvičící instruktor BU se na p.Mádla pořádně podívej a názor si pak udělej sám.Číst z pohybů a analyzovat snad umíš,ne? :wink: 8) )

Reagujem na to čo napísal sám pán Mádl, nie na to čo píšu iný.
A hádam mi dáš za pravdu, že pokročilé techniky «a nenaučia bez základov a tie sa zase nedozvieš bez dlhodobejšieho tréningu. To proste potvrdí každí kto aspoň rok či dva praktikoval Kendo, Aikido, Iaido atď, to sa proste nedá okukať na pár hodinách, to treba drilovať dlhé roky a ťažko sa dá za pár rokov vyštudovať niekoľko BU a potom urobiť vlastný štýl.

Videa som videl a žiaľ, mňa osobne moc nepresvedčili, asi preto že som videl omnoho väčších učiteľov naživo, ale to sú len videa samozrejme.

Kedysi na moje maily odpovedané nebolo, takže som sa akosi nemal ako dostať na cvičenie do tejto školy.

Môj názor o MMA však ostáva, pretože tradičné BU sú preto tradičné, lebo ich dovednosti boli overené v boji a preto prežili, bojovník čo prežil v boji - to znamenalo že to asi funguje ;)

Samozrejme aj techniky pana Mádla môžu fungovať, ale nie su tradičné ;) aj keby sa tomu podobali akokoľvek. Okrem toho ja tiež necvičím BU len kvôli funkčnosti. Ak cvičím kvôli tradícii tak chcem aby to bolo tradičné atď.

Súhlasím s názorom, že to môže byť super ako vznik trebars BJJ.

Jediné čo ma však zaujíma je práve to ako sa pán Mádl dostal k tým tradičným a starým technikám, pretože sám sa vyznám trochu v japonských BU a sorry jeho techniky napríklad mečom svedčia skôr diletantstve alebo o vlastnom výtvore, a to ak si si všimol vravia aj iný ktorí sa v tom vyznajú viac ako ja a aj moji učitelia.

Teda aby som to zhrnul:
- techniky pana Mádla, kľudne môžu fungovať, prečo nie. Ale funkčnosť neznamená tradíciu;
- vôbec nechcem kritizovať jeho cvičenie ani školu, ale skôr názor že robí niečo tradičné a pri tom to nie je pravda;
- no a jediné na čo čakám odpoveď je to ako sa pán Mádl dostal k tým tradičným a starým technikám. A SORRY ale odpoveď typu, že sľúbil som, že meno učiteľa neprezradím neberiem. Stačí povedať aj štýl BU a podľa toho si človek overí či to za to stojí alebo nie.

Pat

------------------Velmi oceňuji,že tu s námi p.Mádl stále diskutuje,hovoří,odpovídá,i když některé cesty této diskuze mu určitě nejsou příjemné.[/quote]

Áno, súhlasím s Tebo, iní by to mali v prdeli.
Ale na druhej strane to ako vyvracia názori a ako si obháji vždy ten svoj a ostane pri tom svojom, to mi silne pripomína jednanie politikov.

Všetko toto je len môj osobný názor, ktorí pod tiažv argumentov môžem zmeniť, ale čakám na tie argumenty.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 07. bře, 2005 22:11

Věřím, že by si mnoho pochybovačů rádo poopravilo názor, pokud by jen okusilo techniku provedenou panem Mádlem.
kajman.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 08. bře, 2005 7:02

Neni tu prilis mnoho slov na tolik chytrych lidi? :D :D :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 08. bře, 2005 8:00

Jasný,Patriku,já Ti Tvé názory neberu.To bych si nedovolil....... :!: Ale přišlo mi,že reaguješ pouze na poslední příspěvek p.Mádla.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 08. bře, 2005 10:32

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:27, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » úte 08. bře, 2005 14:04

Jendis píše:Jasný,Patriku,já Ti Tvé názory neberu.To bych si nedovolil....... :!: Ale přišlo mi,že reaguješ pouze na poslední příspěvek p.Mádla.

Zdar Jendisi.

V pohode, vlastne píšem preto, že ma to dosť zaujíma a na súkromne maili mi odpovede nechodili tak preto píšem aj do tejto diskusky ;)

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » úte 08. bře, 2005 20:27

Fireball píše: .... a ťažko sa dá za pár rokov vyštudovať niekoľko BU a potom urobiť vlastný štýl.

Nevyznám se sice příliš v Japonských stylech, ale v Cinskem Wushu (Gong Fu) to byla "temer" bezna praxe. At uz to byl styl jako Choy Lee Fut (Cai li fo) nebo Sun Taijiquan (o kterem se domnivam, ze je nejmladsim stylem)...ci jine (Yi Quan...). Vetsina z nich prezila az do dnesnich doby, nektere nadobro zmizeli a z jinych se staly jedny z nejpopularnejsich stylu jako kuprikladu zrovna Choy Lee Fut, ktery by ve svych zacatcich vubec neprosel Vasim meritkem tradicnich a netradicnich stylu...kdezto dnes o jeho bojove funkcnosti a tradici nikdo nepochybuje :!:

Takze zaverem jen tolik, ze v drivejsich dobach nebyl problem zpopularizovat nejaky "nove" vytvoreny styl. Stacil jen souboj s nejakym "vyhlasenym" mistrem a bylo to :D

Ale dnes je to problem...
Kazdy hned vola policii, nebo se chce soudit ci Vas zalovat za ublizeni na zdravi. :evil:
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » úte 08. bře, 2005 20:39

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:26, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 08. bře, 2005 22:35

Měl jsi pravdu Martine.

Myslím chlapci, že ještě popíšete pár stránek tohoto fóra a budeme všichni naprosto přesně vědět jak to s tím panem Mádlem vlastně je.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 09. bře, 2005 3:29

Marx píše:Nevyznám se sice příliš v Japonských stylech, ale v Cinskem Wushu (Gong Fu) to byla "temer" bezna praxe. At uz to byl styl jako Choy Lee Fut (Cai li fo) nebo Sun Taijiquan (o kterem se domnivam, ze je nejmladsim stylem)...ci jine (Yi Quan...). Vetsina z nich prezila az do dnesnich doby, nektere nadobro zmizeli a z jinych se staly jedny z nejpopularnejsich stylu jako kuprikladu zrovna Choy Lee Fut, ktery by ve svych zacatcich vubec neprosel Vasim meritkem tradicnich a netradicnich stylu...kdezto dnes o jeho bojove funkcnosti a tradici nikdo nepochybuje :!:

Jezismarja, tak si ten mamushiho prispevek prectete jeste jednou, nebo treba treba petkrat! Vzdyt o tom sam psal :

mamushi píše:Mozna, ze jeho zaci prave stoji u zrodu skoly, kterou nam budou casem Japonci zavidet – treba podobne jako mistry rodiny Gracie z Brazilie.

Cely problem pana Madla je uplne v necem jinem. Ctete pozorne, nebo se na to vykaslete. Dekuji.
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 224477 » stř 09. bře, 2005 10:21

Pani,

ja by som ocenil jedinu vec - keby sem uz pan Madl NIC nenapisal, ako to tak citam obcas, nestoji Vam za to odpovedat, ste (podaktori) fixovani na svoje utkvele predstavy. Hovori sa, ze s blaznom nema zmysel diskutovat... :evil:

Dalsia vec, kto ma skutocnu snahu s nim o niecom diskutovat, preco nevyuzije kontakt, kt. sem osobne na seba dal a neriesi to na sukromnej platforme, nie vo verejnej diskusii??? - Z toho mi jasne vyplyva, ze niektorym ucastnikom vobec nejde o informacie, odpovede, ale len o snahu o postupnu a cielenu diskreditaciu osoby p. Madla na "verejnom" priestranstve! Ved niektori pani tu doslova analyzuju a prekrucaju jeho prispevky!

Myslim, ze p. Madl je osoba, ktora, aj ked so mnou to tak este neurobil, nema problem sadnut si s Vami aj osobne a prediskutovat Vase otazky, problemi. Preco potom volit tento ubohy styl investigativneho novinara/vysluchoveho dostojnika, kt. sa stale dookola pyta na tie iste veci a nech dostane akukolvek odpoved, stale sa mu tato odpoved nepozdava??? Co je Vasim motivom (vy viete ktori..) - nenavist, zavist, snaha varit sukromne polievocky na cudzich chrbtoch???

Pozrite do svojho vnutra, pripadne do zrkadla a skuste porozmyslat.
Dakujem za pozornost.
224477
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kusa » stř 09. bře, 2005 10:24

marvin píše:Marx -
Takze zaverem jen tolik, ze v drivejsich dobach nebyl problem zpopularizovat nejaky "nove" vytvoreny styl. Stacil jen souboj s nejakym "vyhlasenym" mistrem a bylo to
Ale dnes je to problem...
Kazdy hned vola policii, nebo se chce soudit ci Vas zalovat za ublizeni na zdravi.

hmm v dnesnej dobe ? tymto sposobom by to asi neslo, ibaze by ti nevadilo studovat styli "dubovou fosnou z pozarohu po hube" alebo "strelim ti do kolena" to sa tak hodi k dnesnym majstrom ;)

taka je doba, vitaj medzi reliktmi :lol: :lol: :lol:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 09. bře, 2005 10:37

224477 píše:Pani,

ja by som ocenil jedinu vec - keby sem uz pan Madl NIC nenapisal, ako to tak citam obcas, nestoji Vam za to odpovedat, ste (podaktori) fixovani na svoje utkvele predstavy. Hovori sa, ze s blaznom nema zmysel diskutovat... :evil:

Dalsia vec, kto ma skutocnu snahu s nim o niecom diskutovat, preco nevyuzije kontakt, kt. sem osobne na seba dal a neriesi to na sukromnej platforme, nie vo verejnej diskusii??? - Z toho mi jasne vyplyva, ze niektorym ucastnikom vobec nejde o informacie, odpovede, ale len o snahu o postupnu a cielenu diskreditaciu osoby p. Madla na "verejnom" priestranstve! Ved niektori pani tu doslova analyzuju a prekrucaju jeho prispevky!

Myslim, ze p. Madl je osoba, ktora, aj ked so mnou to tak este neurobil, nema problem sadnut si s Vami aj osobne a prediskutovat Vase otazky, problemi. Preco potom volit tento ubohy styl investigativneho novinara/vysluchoveho dostojnika, kt. sa stale dookola pyta na tie iste veci a nech dostane akukolvek odpoved, stale sa mu tato odpoved nepozdava??? Co je Vasim motivom (vy viete ktori..) - nenavist, zavist, snaha varit sukromne polievocky na cudzich chrbtoch???

Pozrite do svojho vnutra, pripadne do zrkadla a skuste porozmyslat.
Dakujem za pozornost.

:?: :?: :?:

Prober se... (?) Nebo nechces videt? Tohle je prave ten nejspravedlivejsi zpusob takovych to debat. Vidis jak kdo argumentuje, jak kdo si to vyklada a sam si muzes udelat obrazek. ne jak je bezne slyset jen ty "osobni" vyklady :!: :idea:

Az na pak nesmyslnych vykriku je toto nebyvale konstruktivni debata :!:

Dekuji za ni a doufam, ze uz prestanete brat toto jako napadani nebo pospineni.

Proboha

Pheiiiiiiiiii

honza
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 09. bře, 2005 11:33

nemůžu si pomoct, ale musím souhlasit s panem šestimístným číslem.

nic moc konstruktivního v tého debatě nevidím

spíš mi to přijde jako ztráta času
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 224477 » stř 09. bře, 2005 13:20

[quote="h

:?: :?: :?:

Prober se... (?) Nebo nechces videt? Tohle je prave ten nejspravedlivejsi zpusob takovych to debat. Vidis jak kdo argumentuje, jak kdo si to vyklada a sam si muzes udelat obrazek. ne jak je bezne slyset jen ty "osobni" vyklady :!: :idea:

Az na pak nesmyslnych vykriku je toto nebyvale konstruktivni debata :!:

Dekuji za ni a doufam, ze uz prestanete brat toto jako napadani nebo pospineni.

Proboha

Pheiiiiiiiiii

honza[/quote]

Ja by som este podotkol nasledovne:

Ak si chcem o niekom urobit obraz, usudok, nazor, pripada mi najprirodzenejsie utvarat si tento nazor v zmysle priamej komunikacie s tymto clovekom. Takisto vidim ako reaguje, ako odpoveda, co mi hovori. Ale su to jeho vyroky, smerovane mne.
Pripada mi povrchne a neobjektivne vytvarat si svoj nazor na niekoho (kohokolvek) len na zaklade nazoru inych ludi na tohto cloveka. Preto ak ja chcem spoznat p. Madla, budem sa rozpravat s nim, nie s tymi ktori o nom maju chut hovorit.
224477
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...