znova Hladik

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » sob 05. úno, 2005 18:14

to all:som pozeral to video: a mozno ma p.Hladik zrastenu chcrbticu,lebo...sa pohybuje tak cudne:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 14. bře, 2005 11:24

No kdysi, snad. V devadesatym byl hlad :wink: po všem co bylo okolo bu jen trochu. Ale pánové, je třeba kopat do mrtvol ? :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 14. bře, 2005 12:49

MYslim že vypadá docela živě??? Ty knížky to je humoristická literatura, něco jako Dikobraz...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 14. bře, 2005 15:28

No teda, viděl jsem ty videa s Hladíkem, a je to docela síla. Jakoby tančící prasátko.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 15. bře, 2005 13:48

Co tu pořád řešíte?? Baví vás pomlouvat??
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 20:16

Sai píše:Co tu pořád řešíte?? Baví vás pomlouvat??

ježiš to je ale PAKO :

"Si Fu Roman Hladik from original Grandmaster Anthony Lam Chun Fai in Prague, Czech republic, , writes:

Dear Master,
I send you many original greetings from Prague ! I study hard every day and teach my students original! I very happy to love you and you my Master!
Yours master student Roman
www.hungkuen.cz —March 27th 2005"

http://www.hungkuen.com/guestbook.php
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 30. bře, 2005 12:49

pako jsi tu možná ty.. no aby se neřeklo.. tak ty videa jsem viděl... je to hruza.. ale není to ztráta času tady rozebírat zrovna Hladíka???
Běžte radši cvičit a neseďte furt u těch kompů..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 30. bře, 2005 15:39

si-fu Hladik by se mel jit ucit jeste anglicky. Jestli ze se domlouva anglicky s panem Lam Chun Faiem v normalnim kontaktu bez tlumocnika.... Tady je pako slabe slovo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. bře, 2005 9:57

to není pako, to je úplnej stupid ! Pan Lam Chun Fai je určitě rád jakého má žáka v Česku (jeho písemný projev, jeho "cvičení") :-)

Anonymní píše:
Sai píše:Co tu pořád řešíte?? Baví vás pomlouvat??

ježiš to je ale PAKO :

"Si Fu Roman Hladik from original Grandmaster Anthony Lam Chun Fai in Prague, Czech republic, , writes:

Dear Master,
I send you many original greetings from Prague ! I study hard every day and teach my students original! I very happy to love you and you my Master!
Yours master student Roman
www.hungkuen.cz —March 27th 2005"

http://www.hungkuen.com/guestbook.php
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 17. čer, 2005 16:31

Fakt děs Zjuknul jsem Hladikův Lau Gar a byla to fakt síla Dělám to sice jen dva roky ale ty začátečnický chyby co tam dělal Ta strnulost práce celýho těla mu taky asi nic neříká Nechápu jak mohl dostat titul SiFu
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 17. čer, 2005 17:44

Jura píše:Fakt děs Zjuknul jsem Hladikův Lau Gar a byla to fakt síla Dělám to sice jen dva roky ale ty začátečnický chyby co tam dělal Ta strnulost práce celýho těla mu taky asi nic neříká Nechápu jak mohl dostat titul SiFu

:lol: To bude asi tim, že takovýho jako titul "sifu" neexistuje. Sifu se prostě říkalo dřív učiteli znamená to něco jako "mistr-otec".(protože žáci-tu-di, prostě bydleli u sifu doma a ten se o ně staral jako o vlastní potomkym a je jasné, že dnes je to poněkud irelevantní a v Číně prostě oslovují žáci učitele "učiteli" protože je to člověk, který je UČÍ, nikoliv že by jim poskytoval jídlo a nocleh ) Takže jestliže si Hladík či někdo jiný vymysleli, že si budou udělovat tituly a jména převzali ze starého čínského označení "rodiny" je to samo o sobě legrace. :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » sob 18. čer, 2005 2:56

spis nez legrace je to realita...a o to je to horsi...
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » sob 18. čer, 2005 8:42

Zdar a silu Pavela,

pavela píše:
:lol: To bude asi tim, že takovýho jako titul "sifu" neexistuje. Sifu se prostě říkalo dřív učiteli znamená to něco jako "mistr-otec".(protože žáci-tu-di, prostě bydleli u sifu doma a ten se o ně staral jako o vlastní potomkym a je jasné, že dnes je to poněkud irelevantní a v Číně prostě oslovují žáci učitele "učiteli" protože je to člověk, který je UČÍ, nikoliv že by jim poskytoval jídlo a nocleh ) Takže jestliže si Hladík či někdo jiný vymysleli, že si budou udělovat tituly a jména převzali ze starého čínského označení "rodiny" je to samo o sobě legrace. :lol: :lol: :lol:

Jeste nez se rozepisu tak se omlouvam - neni to primo k veci (tedy RH).
Pavela, tentokrat Ti budu oponovat. Mluv za sebe a za misto kde se v Cine vyskytujes. Netahej do toho Cinu celou :wink: . NEZAZIL jsem na jihu wushu guan kde by ucitele nekdo oznacil nebo oslovil jako "laoshi" (lou si), pripadne vubec proste jinak nez "SIFU" (jak jeho zaci, tak kamaradi i zcela cizi lide)! I kdyz mozna to je tim, ze znam, navstevuji a pratelim se s vyhradne s "tradicnimi/rodinymi/nebojaktonapsat" mistry a skolami a zdaleka se vyhybam "wushu institutum" jake jsme videli treba tenkrat u Shaolinu, s tisici zaky a kde pochopitelne zak ztraci kontakt s mistrem a stava se pro nej jenom dalsim ucitelem, vedle ucitele na matematiku, zemepis apod... Pochopitelne to ovsem neni zadny "titul", proste zazita tradice... RH se "uci" kungfu ve stejnych koncinach a tak se vubec nedivim, ze pouziva stejne oznaceni - ma na to pravo (bez ohledu na to jestli je "dobry" nebo "spatny sifu").
Cest
yw

PS - kdy zajdem na pivko, ty nectes svoji postu ci co !!!
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 18. čer, 2005 13:30

Je celkem šumafuk jakej má titul a co ten titul znamená ale jak mohl Hladík s tím co umí založit vlastní školu a vyučovat v ní To mi nějak nejde do hlavy Copak si může každej kdy chce a jak chce založit školu?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Yiwane

Příspěvekod pavela » sob 18. čer, 2005 15:07

Jasně, máš pravdu,spíš je to typický pro Peking(říkat Lao Shi, a ne Shi Fu i když žáci semtam taky říkají ©ifu). Oslovovat učitele Shi Fu师傅 mistře(nikoliv však Shi Fu 师父,to se hodilo opravdu pro mistra, který se staral o žáky jako otec-včetně výletů do Namhoj :lol: :lol: :lol: toho vám závidim,takoví mistři se opotkaji málokdy i v Číně :wink: ) je v Číně běžné,zejména dále od hlavního města. Nicméně je poměrně debilní, když toto oslovení někdo začne UDĚLOVAT jako titul(a ještě debilnější když sám sobě,jako onen věhlasný sifu :lol: ) a největší legrace je, když se někde dělají zkoušky na si hinga(shi xiong-starší bratr) nebo Shi Di (mladší bratr) a podobně. Dělat zkoušky na rodinné oslovení je docela vtipné. (jako kdybyněkdo udělal zkoušky na to, že může bejt starší brácha svý mladší ségry :? ) JInáč Yiwane chachá, vůbec jsem se nedíval do pošty, jasně že jsem tady, zajdeme na jedno URČITĚ ! ! !
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » sob 18. čer, 2005 15:29

Jura píše:Je celkem šumafuk jakej má titul a co ten titul znamená ale jak mohl Hladík s tím co umí založit vlastní školu a vyučovat v ní To mi nějak nejde do hlavy Copak si může každej kdy chce a jak chce založit školu?

jasne, ze muze a bud rad za demokracii...jsou lidi, kterym proste Hladik vyhovuje i kdyz je ostuda kungfu
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 18. čer, 2005 18:55

Já si myslím, že kdyby Roman Hladík nezačal učit "kungfu"tak byste nic necvičili a zkončili byste jako absolutní lemry.Tento muž ikdyž mu kungfu třeba tolik nejde tak ho dokázal ZPOPULARIZOVAT.Možná mu dělá ostudu ale rozhodně nastartoval dobu kdy se hodnotí více učitelů ve stylu a ne jen různá BU.Dříve se cvičilo karate judo karate judo a najednou přichází Hladík jenž tvrdí že má nejlepší STYL kungfu.Já myslím že není tak špatný a hlavně si umí vydělat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 18. čer, 2005 18:56

Já si myslím, že kdyby Roman Hladík nezačal učit "kungfu"tak byste nic necvičili a zkončili byste jako absolutní lemry.Tento muž ikdyž mu kungfu třeba tolik nejde tak ho dokázal ZPOPULARIZOVAT.Možná mu dělá ostudu ale rozhodně nastartoval dobu kdy se hodnotí více učitelů ve stylu a ne jen různá BU.Dříve se cvičilo karate judo karate judo a najednou přichází Hladík jenž tvrdí že má nejlepší STYL kungfu.Já myslím že není tak špatný a hlavně si umí vydělat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » sob 18. čer, 2005 19:24

Dobrakmoznahlupak píše:Já si myslím, že kdyby Roman Hladík nezačal učit "kungfu"tak byste nic necvičili a zkončili byste jako absolutní lemry.Tento muž ikdyž mu kungfu třeba tolik nejde tak ho dokázal ZPOPULARIZOVAT.Možná mu dělá ostudu ale rozhodně nastartoval dobu kdy se hodnotí více učitelů ve stylu a ne jen různá BU.Dříve se cvičilo karate judo karate judo a najednou přichází Hladík jenž tvrdí že má nejlepší STYL kungfu.Já myslím že není tak špatný a hlavně si umí vydělat.

myslim, ze jako lemra skoncil po letech cviceni akorat tak zminovany master
jo byl prvni...podvodnik co si umi vydelat
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » ned 19. čer, 2005 9:01

Dobrakmoznahlupak - mas pravdu, ovsem hodne, hodne malym dilem. Byli tu a jsou porad jini lide, kteri kung fu zpopularizovali mnohem vic a uplne jinym zpusobem. Diky nim lide kung fu porad cvicit chteji, narozdil od lidi ovlivnenych Hladikem, kteri byli vetsinou tak zklamani, ze kung fu bud uplne nechali nebo mu nemuzou prijit na jmeno...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...