dotaz ohledne ranniho cviceni (PRAHA)

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod gerginski » stř 01. říj, 2003 10:48

Dekuju za odpovedi. Sleduji, ze se diskuse od tematu ranni cviceni a problematickeho pojmu „realna sebeobrana“ (slibuji, ze uz ho vicekrat nepouziji) rozvetvila do nekolika vrstev. Posledni prispevek koresponduje s tim co uz bylo nekdy receno a asi na tom neco bude? - ze kazde BU je tak dobre, jak dobry je jeho „uzivatel“. ¨
P.S. Kdo zminoval cviceni od 16:00? to by mne taky zajimalo, krome casneho jitra. Ozvete se prosim
Gergi
gerginski
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PrayingMantis » stř 01. říj, 2003 11:08

gerginsky: Sorry, slibuju, že už nenapíšu... :D

TAPTAK: Taky souhlas.

Je spousta doktorů a "doktorů" stejně jako mistrů a taky "mistrů". Ostatně já jsem ani jako dítě neměl chodit, no a dneska chodím a od roku 1992 i cvičím BU a ten provaz jsem taky zvládnul. :-)
Mistr Hwang je pro mě taky veliká autorita a jeho TKD je fakt asi kapku "jiný". Neměl jsem bohužel to štěstí u něj cvičit a znám ho jen z jeho návštěv na zkouškách.
®áci naší školy měli s karatistama tragický bilance... Netvrdím, že je karate lepší než TKD, ale fakt se nechytali. A co potom proti někomu, kdo je vyloženě zaměřenej na kopy na dolní pásmo... (viz třeba to legendární video TKD vs. Thaiboxing, ale to bylo asi proti 2. kupu, takže to není směrodatný.) :-)

Yingjowpai: Zdravím! :-) Mimo jiné také řekl, že tomu co cvičím, musím stoprocentně věřit, jinak jsem ztracenej a nikdy to nedokážu použít. Takže má volba je jasná... :-)
PS: Mistr Ogawa měl 4. Dan, ale to byly 90. léta.
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gerginski » stř 01. říj, 2003 11:12

SianLang píše:Tak tady je diskuze jak má bejt, tady nesmím chybět! :-)

S tou pistolí to tak není, alespon u těch normálních. Naopak jestli někdo cvičí kvůli tomu, aby to použil, tak se pořád někde rve a musí to okolí a sobě dokazovat a ukazovat. Takové jsou mé zkušenosti se slušnýma držitelama ZP (jen některejma) a neslušnýma členama (opět jen některejma) EWTO, co porát ječeli, že je to reálný a dělali potíže na pařbách apod... :-)

Víte co, já si klidně budu cvičit Tai-či a CELÝ ®IVOT budu mít radost, jak je to pěkný, než abych chodil na tzv. "reálné bojové umění" a CELÝ ®IVOT čekal, že to někdy použíju. A v horším případě, když by ta šance nepřicházela, tak bych jí vyvolával sám. No co si budem povídat o určitém druhu "reálných bojovníků", že jo!? 8)

Souhlasim. Zrejme mas vnitrni svobodu, ktera ti umoznuje nespolehat na iluzorni pocit bezpeci zprostredkovany vedomin vlastni sily, zrucnosti, atd.
Trpelivym dlouhodobym cvicenim se da asi takove svobode priblizit.
P.S. Kde je „nejaka tradicni skola“, vis o nejake?
Dekuju
Gergi
gerginski
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SianLang » stř 01. říj, 2003 13:13

No, čert ví. Já bych zkusil Yiwana, nebo P. Macka, ale já je (ani jejich školy) neznám. A taky nevím, kdy vstávají... :-) Ta doba je docela drsná, i když je fakt, že cvičit ráno je prej dost dobrý pro organismus. Já fakt nevím, projed net, něco najdeš! Good luck!
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod micro » stř 01. říj, 2003 13:53

SianLang píše:No, čert ví. Já bych zkusil Yiwana, nebo P. Macka, ale já je (ani jejich školy) neznám. A taky nevím, kdy vstávají... :-) Ta doba je docela drsná, i když je fakt, že cvičit ráno je prej dost dobrý pro organismus. Já fakt nevím, projed net, něco najdeš! Good luck!

:) Jednou týdně si dávám před cestou do práce hoďku trénink mezi 6-7 a na odpoledním tréninku si pak připadám takovej dobře hadrovej, uvolněnost, žádný křupající klouby... Fakt lepší, než dny, kdy ráno spím/venčím psa a spím :))
micro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 01. říj, 2003 20:00

Vážení,
velice mě udivuje, že Gergiho dotaz se dosud nesetkal s jakoukoli konstruktivní odpovědí od některého z instruktorů čínského kung fu.

Zdá se, že nikdo z nich ráno nevyučuje. Jen doufám za ně, že sami ráno cvičí.

Pro Gergiho: Neztrácej čas hledáním organizovaného ranního cvičení a makej na tom, co ses naučil u svého učitele. Dle vlastních zkušeností (cvičím 5.15-6.30, protože od 7 pracuju) si neumím představit, že by tvoje cvičení touhle dobou ještě někdo kibicoval. Cvičit ráno je natolik výživné, že se na tebe každý vykašle, jenom aby si mohl zacvičit sám.

Dobrou, jdu spat, rano vstavam... :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 7:26

Toto bol zatial najzmysluplnejsi tip, ktory v tejto diskusii padol. Kazdy kto si v skole pisal domace ulohy bol vzdy lepsi ako ten, ktory len chodil do skoly...

P.S. TKD Guy vs. MuaiThai je jedno z mojich najoblubenejsich videi, je fakt cool :twisted:. Take it easy, TKD Guys...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Tuhle diskuzi nechápu ale líbi se mi...

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 7:43

Po delší době musím zase reagovat a opět za to může kolega Ruten a mé oblíbené TKD ITF.... Já bych radši do Rutena a do ITF všeobecně neryl, přeci jenom mají (dle vlastních slov) ty nejlepší kluky na světě, dokonalou vydřenou techniku (při přesunech a nástupech na sestavy to je jasně vidět), tvrdej a nadřenej sparring (drtivý direkty a kopy.....převážně do nižších partií) a najetou sebeobranu (hlavně at dělá soupeř to co má) ....
Jo jo škola pana Buriana musí bejt nejlepší jinak by to přece ani nešlo, stejně tak to že by neměl nejvyšší technický stupeň v ČR (neberu v potaz korejské mistry), ale co je důležité všechny své zkoušky zdárně splnil....jak mi bylo řečeno trenérem české ITF repre,

jsem rád že se tahle diskuze opět rozjíždí už jsem myslel že tu bude nuda...

Rutene zpomal je nás tu na tebe víc :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 15:07

Masto je to supr supr, zase uplne placu a premejslim o tom, ze budu cvicit McDonaldDo misto tkd, abych byl jako ty, ale uz neco novyho vystourej, tohle uz si napsal na kazdou diskusi, co znam a urcite i na ty co neznam :lol:
Stejne je to taekwondo supr...........ikdyz asi v nekterejch skolach hodne sportovni a divny(a to, dle myho nazoru, hodne kazi povest), ale to je o lidech, ktery radsi medaile nez BU.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Chrobík

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 15:46

McDonalDO už delší dobu neprovozuju (což neznamená že bych tě v něm nestřískal pod stůl :) ale brát ti to nebudu, TKD je krásný BU, neříkám že ne ale víš sám co všechno stojí za mejma názorama a upřímně štourat se v tom už nehodlám, ITF mi za to nestojí, bohatě mi stačí to co vím, myslím že toho vím dost (víc než bych potřeboval vědět). Pokud je vás tam víc, co TKD berou jinak než většina (to znamená spíše tradičně) jedině dobře.
Svoje názory na ITF jsem slintal pouze na Okounovi a ted tady, nemám potřebu to někomu virtuálně "nandat" pokud vím chtěli jsme si jít kdysi "ujasnit názory" (v dobrém smyslu) kdysi k Rutenovi na trénink a bylo nám řečeno že to nemá cenu že tam spárujou jen děti a bla bla bla, pak Ruten slííbil že prijde zabouchat k nám a bla bla bla...
Nesnáším kecy typu "Generál řekl....", "Pokud neznáš pana Chow, Konga...", "Trénoval jsi někdy s mistrem Parkem... " " netrénoval? ..tak víš hovno".... takže pokud je uvidím i na jiné diskuze, tak si piš že tam moji reakci najdeš....
Oba známe jistého člověka kterej netrénoval u pana Konga ani nezná názory pana China a přesto by nás všechny střískal na hromadu ;)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Chrobík

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 22:15

nepřihlášenej Masta píše:McDonalDO už delší dobu neprovozuju (což neznamená že bych tě v něm nestřískal pod stůl :) ale brát ti to nebudu, TKD je krásný BU, neříkám že ne ale víš sám co všechno stojí za mejma názorama a upřímně štourat se v tom už nehodlám, ITF mi za to nestojí, bohatě mi stačí to co vím, myslím že toho vím dost (víc než bych potřeboval vědět). Pokud je vás tam víc, co TKD berou jinak než většina (to znamená spíše tradičně) jedině dobře.
Svoje názory na ITF jsem slintal pouze na Okounovi a ted tady, nemám potřebu to někomu virtuálně "nandat" pokud vím chtěli jsme si jít kdysi "ujasnit názory" (v dobrém smyslu) kdysi k Rutenovi na trénink a bylo nám řečeno že to nemá cenu že tam spárujou jen děti a bla bla bla, pak Ruten slííbil že prijde zabouchat k nám a bla bla bla...
Nesnáším kecy typu "Generál řekl....", "Pokud neznáš pana Chow, Konga...", "Trénoval jsi někdy s mistrem Parkem... " " netrénoval? ..tak víš hovno".... takže pokud je uvidím i na jiné diskuze, tak si piš že tam moji reakci najdeš....
Oba známe jistého člověka kterej netrénoval u pana Konga ani nezná názory pana China a přesto by nás všechny střískal na hromadu ;)

Mastodonte,
ty jsi uplny hovado, jdi si natacet high kick company a vykasli se na debaty s velkyma klukama.
KASTA
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 22:53

Takovejch je asi faaaaaakt hodne, co by me zkopali na hromadu, ale ani mi to nevadi.Treba neznaj nazory pana China a nevideli pana Konga, pac ani netusej kdo to je, ale pac sem treba naky z tech typku cvicit videl a neco z tech nazoru pana China cet tak me taekwondo bavi tak jak me bavi, davam mu celkem hodne a prijdu si mnohem spokojenejsi nez jak bych asi byl bez nej....................neni to BU?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 23:17

hustá diskuse :)))) jsem mrtev zítra nejak zdlouhavě odpovím a naplkám určitě hodně toho co někteří z vás nazvou hovnama. kdo řekl Mastovi že u nás spárujou (jako asi jaju matsogi) jen děti. řekni že to byl chrobák a já na nej zítra pár svejch detiček pošlu... Omlouvám se že jsem nebyl ještě na nejakým treninku s mastodontem ale zase na druhou stranu jsem nic neslíbil aspon myslím jak psal masta. fakt mě váš trenink zajímá ale třeba ani ted nemužu slíbit že tam určitě dorazím ok ok už neplkám abudu se snažit přijít. jestli ti nevadí že se třeba zrovna nebudem mlátit 10x 10 min v kuse a přežiješ třeba 10-15 min tulů tak klidně přijd k nám- chrobák má všechny info.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. říj, 2003 7:16

KASTA: Asi mě velmi dobře znáš když jsem podle tebe hovado, ale už to, že znáš HKC beru jako kompliment.... :) na druhou stranu pokud se tady bavěj velký kluci tak se do toho fakt radši plést nebudu...ty budeš asi ten největší viď?

Chrobák: já si nezačal (no dobře možná malinko) ;)))

RUTEN: Mám pocit že jsi to řikal H. sám, ale je to dost dlouho. Ten trénink u nás jsi neslíbil (spíš přislíbil :) pokud si pamatuju...ale jinak už to není aktuální už tam netrénujem a pochybuju že v tom původním složením opět začnem.
Zajdem někdy aspoň na párek (pomalu kultovní pokrm) co?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. říj, 2003 9:41

Masta: chroboš mě určitě informuje jestli začnete. ale na párek můžem zajít i bez toho. co takhle párek v nějaký čínský restauraci v podobě pekingský kachny nebo kuřete na citronu?:)))))))
Chrobáček: tebe tkd baví, když radši chodíš na přednášky než na trenink????:))))))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. říj, 2003 10:11

nemám potřebu to někomu virtualně nandat jen bráním to v co věřím a reaguji vždy až na něčí příspěvek.
mastovi představy o ITF (a asi nejen o něm) jsou hodně specifické a často se týkají jen sportovních akcí. už jsem na několikrát reagoval a nebudu se zde opakovat. moje představy jsou v hodně věcech zcela odlišné.
Pan Burian není nejvyšší technický stupen v CR krome kor. mistrů. vím minimálně o paánech Machotovi a Samsovi.
nepopírám že určitě jsou lidi kteří neznají mistry a velmistry a rozsekali by nás všechny na kousíčky ale například pro mne je zrovna využití příležitosti cvičit pod mistry velký kus mého DO. několikrát jsem přemýšlel jestli bych vůbec ještě cvičil kdybych neznal mnou výše uvedené. měl jsem prostě to štěstí (z mého pohledu) jinak bych tu ted možná stejně jako vy ITF pomlouval.
k těm páskům z minulé stránky: s tím že někdo nemá na pásek který nosí se setkáte všude.u nás není přecenován jenom červený ale i černý pásek a zaměnovám s pojmem mistr. mistr je v tkd po získání 7.danu. 1.dan znamená pouze například v přirovnání ke školnímu systému že žák ukončil základní školu. nechci tím nijak snižovat černé v tkd ale tak to prostě je. trochu můžu srovnávat s ostatníma martial art u nás a vím že někteří ITF black belty jsou horší než standart a někteří zase o hodně lepší...
ad video: neviděl jsem ho mužete sem dát někdo odkaz, proím. škoda že nejsou na netu nějaká videy např. s Park Jong Soo.
ad karatisti: my jsem měli taky párkrát akcičky s karatistama a nepomatuju že bychom je nerozsekali...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod korgen » ned 05. říj, 2003 20:41

Vazeni.
1. Konecne jsem registrovan.
2. Zalozte si vlastni diskusi.
diky
korgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SianLang » pon 06. říj, 2003 7:53

Tady se to peče... :-), škoda, že jsem byl dlouho mimo net.

Od BU čekám hlavně klídek, ale jsou takový (no, nechci rejpat, ale to TKD mezi ně patří), co jsou fakt o byrokracii a vyřizování. Každý trénink TKD (hodinový!) trval díky vyřizování na začátku hodiny jen 30 minut a to je teda dost blbý. Já chci zaplatit tohle... a já tohle... a já chci novej dobok... a já chci svazovou průkazku... a já zase klubovou... a já chci přerušit... a já zase přihlásit... Bože můj... Hele Gerginsky, kvůli tomu by se Ti nevyplatilo vstávat! :-) Vyber si školu, kde se cvičí bez nějaké předepsané uniformy, bez předepsaných chráničů, různých průkazek a kde se platí hotově (žádný složenky). Ušetříš spoustu peněz a hlavně času. Věř mi, poznal jsem oba druhy škol (ve více případech) a je to úplně o něčem jiném...

Jděte a bděte a ráno spěte (kromě micra :-) ) S.L.

PS: To co jsem napsal jsem myslel spíš obecně, tak doufám, že mě nějakej TKD-ista nebude mlátit. :-)
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 06. říj, 2003 11:45

sianlang je asi nejaký psycho když si myslí že na tohle nebudu reagovat. to že jsi poznal nejakou organizaci v nějaké škole vůbec neznamená že můžeš vynášet takový obecný soud! pro orientaci žádné složenky v naší škole neexistujou, každý muže platit v hotovosti nebo na učet dle libosti, organizační věci jako peníze, prukazky atd se řeší zásadně před nebo po tréninku a většinou v šatně. nikoho ze začátečníků nenutíme nosit tobok nebo si ho hned kupovat. takže to co jsi tam psal za žvasty je myslím pro většinu škol tkd itf uplná zhovadilost...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » pon 06. říj, 2003 12:26

Jé lidííííííí, už je to tadyyyyyyy! :lol:

Teda Rutene, kdo ty vůbec jseš, že tady všechny tak znáš?! To teda koukám! 8O
Co jsem napsal je pravda, přísahám na nohu svý prababičky! Ostatně nevím, proč bych si měl vymýšlet!!! Ještě zajímavější je fakt, že jsi mé zkušenosti vlastně potvrdil! :-)
Nelíbí se Ti, že jsem psal o poměrech v naší škole, tak jsi mi to rozmluvil tím, že jsi popsal poměry v tvé škole!!! To je trochu divný, ne? :-) Hele a nesnaž se mě do něčeho zatáhnout, já dával jen gerginskymu dobré rady, zatímco ty tady od začátku jen všechny urážíš! Kdybys měl dobré svědomí, určitě bys nebyl tak podrážděnej! Co si mají chudáci začátečníci o vás myslet, když jste tak cholerický, no? Calm down!

PS: Psycho samozřejmě jsem, ale to mi nebrání v tréninku bojových umění!
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...