dotaz ohledne ranniho cviceni (PRAHA)

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » pon 06. říj, 2003 17:16

Sianlangu, taekwondo je celkem klidek, v toboku se mi cvici fajnove,ale koupil sem si ho az po roce cviceni......moje chyba. Slozenky pamatuju naposled ze skolni jidelny.Ruten je trosku cholerik, ale v tvym pripade se mu ani nedivim, mozna mit tolik starosti s organizaci, taky bys na podobny hlasky typu "byrokraticky BU jako je taekwondo " reagoval trosku ostreji.Skoda, ze si narazil na takovouhle skolu...........treba bysme ted cvicili spolu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SianLang » úte 07. říj, 2003 6:19

Děkuji za příspěvek, jde to i jinak, že jo...? :D

Jo, třeba bysme ted možná cvičili spolu a zjistil bys, že jsem úplně v pohodě a není mým cílem někoho nebo něco napadat. Jde o to, kdo se zasměje a kdo hned na druhýho vystartuje - možná trochu paranoidně, jak by tu mnozí poznamenali. :-) Dobok je v poho, to zase jo. No, víc radši psát nebudu, at nepřidělávám Rutenovi starosti při organizaci. :-) Hlavně at nezapomíná na zdvořilost a sebeovládání, tím spíš, že cvičí tak dlouho... Zdar a žádnej zmar. S.L.
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

ranní cvičení

Příspěvekod pavela » sob 25. pro, 2004 6:18

Asi je to s křížkem po funuse, ale já v létě, když mám dovolenou a jsem v Praze, cvičím každý ráno od 6-7 do cca 9.00 v Parku Hvězda na Petřinách. Takže když bude chtít kdokoliv přijít na sparring či společné cvičení, klíďopíďo může. Zatím je tam stále pusto a prázdno. V Číně je ranní cvičení tradice...
Zdar Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

ranní cvičení

Příspěvekod luca » ned 23. led, 2005 14:39

Ráno je možné cvičit také v Taiji Akademii ve Vinohradské sokolovně: každé úterý a čtvrtek od 8:00 do 9:00 a od 9:00 do 10:00. Většinou je tam dost málo lidí, takže je na těch hodinách možný individuálnější přístup.
Luca
luca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. led, 2005 23:36

luco, nevíš, kolik to u nich ráno stojí? Někde chtějí za cvičení ráno ránu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 28. led, 2005 7:24

Novacek píše:luco, nevíš, kolik to u nich ráno stojí? Někde chtějí za cvičení ráno ránu.

Já nechci nic,ale zase nejsem Sifu hehe
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 28. led, 2005 13:24

Pavelo, ja jsem uplne novej, prosim, a co v ty hvezde cvicis za styl? Omlouvam svou nevedomost, doufam ze jsem te neurazil.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 28. led, 2005 15:03

jak ste se kdysi hadali co je to realne bojove umeni.. tak tejne je nejlepsi a nejvyuzitelnejsi v realnem zivote thaibox, kickbox,systema a scars.. :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hezoun » pát 28. led, 2005 21:24

Na www.taiji.cz je rozvrh kurzů a některé jsou i od rána (8:00, 9:00). Zdar a sílu, Hezoun
Hezoun
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » sob 29. led, 2005 12:56

Novacek píše:Pavelo, ja jsem uplne novej, prosim, a co v ty hvezde cvicis za styl? Omlouvam svou nevedomost, doufam ze jsem te neurazil.
Proč bys mě měl urazit? No tak nějak se udržuju v tom chátrání, Spíš taiji a pakua, občas si i vzpomenu na xingyi...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

ranní cvičení

Příspěvekod luca » sob 29. led, 2005 20:28

Novacek:
cena závisí na tom, jestli chceš chodit 1xtýdně nebo 2x nebo neomezeně, jestli chceš platit čtvrtletně nebo pololetně...
Informace najdeš na www.taiji.cz.
Luca
luca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: ranní cvičení

Příspěvekod gerginski » pát 01. črc, 2005 12:24

pavela píše:Asi je to s křížkem po funuse, ale já v létě, když mám dovolenou a jsem v Praze, cvičím každý ráno od 6-7 do cca 9.00 v Parku Hvězda na Petřinách. Takže když bude chtít kdokoliv přijít na sparring či společné cvičení, klíďopíďo může. Zatím je tam stále pusto a prázdno. V Číně je ranní cvičení tradice...
Zdar Pavela

Zdar Pavelo,
zda-li jsi uz v Praze, zda se mi? situace ve veci nabidky rannich kursu je v zasade porad nedostatecna, takze bych rad vyuzil tve nabidky spolecneho cviceni pokud plati?. V pripade ze ano, muzes prosim upresnit priblizne misto - Hvezda je pomerne rozlehla?
ahoj,
Emila
P.S. cvicim Taichi
gerginski
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mirimon » pát 01. črc, 2005 17:00

PrayingMantis píše:To jo, ale on psal, že mu jde o reálnou sebeobranu, takže na Tae-kwon-do se mu asi moc chtít nebude... :)

Sportovní disciplíny jsou jen jednou stránkou bojového umění taekwonda - sportovní. Ovšem to "pravé taekwondo" je v boji velmi účinné (mám s tím pár zkušeností).
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » pát 01. črc, 2005 18:42

Mirimon píše:
PrayingMantis píše:To jo, ale on psal, že mu jde o reálnou sebeobranu, takže na Tae-kwon-do se mu asi moc chtít nebude... :)

Sportovní disciplíny jsou jen jednou stránkou bojového umění taekwonda - sportovní. Ovšem to "pravé taekwondo" je v boji velmi účinné (mám s tím pár zkušeností).

Máš pravdu,také mám své zkušenosti.Kluci,kteří ho použili se moc nelišili od těch co dělají kickbox,tak proč dlouhá léta ztrácet čas sestavama a skákáním :D.Navíc styly,jako jiujitsu,alkampf,musado,kali,kickbox a další vybrušují svou techniků kopů a uderů na mnoha výměných seminářích.Zatímco tyto techniky vylepšují ,tkd jaksi stagnuje a tak se přetváří na sport.Lidi,jako Zámečník,kteří cvičí ještě něco navíc /judo,hapkido/ to v nejbližších letech nevytrhnou.

Na raní cvičení doporučuju kontaktovat www.kosagym.cz :!:
Lze cvičit box,kickbox a po domluvě s p.Schovancem i Kali a sebeobranu.
Naposledy upravil severin dne pát 01. črc, 2005 19:00, celkově upraveno 1
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pát 01. črc, 2005 18:58

Nemyslím si, že sestavy jsou ztracený čas. Díky nim se naučíš používat techniky při pohybu, zvýšíš fyzickou kondici, rozvíjiš si svaly na celém těle, koordinaci, atd.
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » pát 01. črc, 2005 19:15

To se jiní učí už ve sparingu.Neříkám,že je to špatná věc,ale tuly v té formě,jak je vymyslel Choi jsou pro hromadné cvičení.Pokud se někdo chce ubránit nepotřebuje sestavy,trenér sám mu doladí techniku na lapách nebo při sparingu.Když jsem se před 8 lety připravoval na dan cvičil jsem 100x tuly denně.Bylo to přínosné,ale potom co jsem měl tu odvahu a rozšířil si obzory můžu se nad tím jen pousmát.Baví tě to,tak si cvič,jak tě to tady učí a je to v pořádku,ale nesnaž se to někomu fanaticky vnutit.
Doporučuju aby si se šel podívat do Kosagymu na Dvořščíka a jeho žáky,jakou mají kopací a uderovou techniku a bez sestav.Možná ti sklapne pokud nejsi zaslepenej propagandou.

www.kosagym.cz
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pát 01. črc, 2005 20:25

severine,

je mi celkem jedno jestli tuly co vymyslel Choi Hong Hi jsou dobré na hromadné cvičení nebo jestli je lepší, když mi ty techniky trenér ukáže na lapách, protože já necvičím ITF, ale WTF.
Nejsem zblblý žádnou propagandou, to že jsou sestavy přínosné je můj názor a taky mě v něm utvrdili i další (z WTF i ITF) a nikomu ho fanaticky vnucovat nechci.
A do kosagymu se podívat nepůjdu, nejsem z Prahy a byla by to pro mě celkem zajížď ka.
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: dotaz ohledne ranniho cviceni (PRAHA)

Příspěvekod severin » sob 02. črc, 2005 5:33

gerginski píše:Dalsi upresneni:
stejne dulezita je pro me dalsi stranka, kvuli ktere asi vetsina z nas cvici, a tou je -modnim slovem receno: realna sebeobrana. Pod tim si predstavuji: v relativne kratkem case ziskat dovednosti ne sice mistrovske ale „aby byl se mnou problem“
Prosim ozvete se!
(staci treba jen telefon, e-mail, nebo jiny kontakt. Predem dekuji.
Gergi
e-mail:gergi@centrum.cz

For MIRIMON:
Naprosto s tebou souhlasim,ale tomuhle člověku jde opravdu o něco jiného :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ranní cvičení

Příspěvekod luca » sob 02. črc, 2005 13:26

gerginski píše:
pavela píše:Asi je to s křížkem po funuse, ale já v létě, když mám dovolenou a jsem v Praze, cvičím každý ráno od 6-7 do cca 9.00 v Parku Hvězda na Petřinách. Takže když bude chtít kdokoliv přijít na sparring či společné cvičení, klíďopíďo může. Zatím je tam stále pusto a prázdno. V Číně je ranní cvičení tradice...
Zdar Pavela

Zdar Pavelo,
zda-li jsi uz v Praze, zda se mi? situace ve veci nabidky rannich kursu je v zasade porad nedostatecna, takze bych rad vyuzil tve nabidky spolecneho cviceni pokud plati?. V pripade ze ano, muzes prosim upresnit priblizne misto - Hvezda je pomerne rozlehla?
ahoj,
Emila
P.S. cvicim Taichi

Pavelo - k dotazu se pripojuji - cvicim chen taiji - luca
luca
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...