TIEN

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

TIEN

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 13:14

Nevíte někdo o solidnim mistrovi který by mě naučil nějakou tradiční sestavu s mečem?Nejde mi o rychlokvašku ale o solidní studium meče.Všem budu moc vděčný za dobrý tip.Děkuji
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 13:27

snad nemyslis nekoho najdes v cr:-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

jkj

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 13:29

:( :) :( ???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 02. zář, 2005 15:53

Trváš na Číně, nebo stačí Japonsko? Pokud tušim, tak kuci japonský se tu školej na meče hned, kdežto kuci čínský co tu sou (a co nerychlokvasej) spíš nejdřív roky mávaj tlapama, než do nich vemou něco mečovitýho. Nebo se mejlim?
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

ghg

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 20:23

Kuci mávaj tlapama???Hledám kuki co mávaj mečem.Tlapama už mávám dlouho.Spíš ten čínskej meč.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: TIEN

Příspěvekod tokugawa » úte 06. zář, 2005 8:24

Pokud jsi kousek od Prahy nebo Brna tak zkus: http://www.wushucentrum.cz/
Mistr uci jak Shao Lin Tien, tak 42 Tai-Ti mec, ale nejsem si jist, jak te bude tvarit na prani cvicit jenom mec.
tokugawa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Tien

Příspěvekod Panda » úte 06. zář, 2005 9:14

Jojo, kluci japonský to tu dycky měli snazší, ale to nejni dycky výhoda:)kluci čínský podle mýho zase nemaj tolik problémů s výběrem toho co je kvalitní.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Tien

Příspěvekod jox » úte 06. zář, 2005 9:54

Panda píše:kluci čínský podle mýho zase nemaj tolik problémů s výběrem toho co je kvalitní.
No nevim nevim... :?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 06. zář, 2005 13:08

4Panda: Ale asi máš pravdu, jednoduchej test je. Poslechneš si majstrovu sestavu. Dyž mu ten meč chrastí jako plech na bouřku, tak ruce pryč vod toho, žejo.

A když nechrastí, stojí to za kontakt. Když ho požádáš aby ti ukázal esi ten samej meč chrastí dyž s nim bodne blbě. A dyž jo, je jasný že majstr něco umí ať je to cokoli. 8) (Je to tak, MIRO ?)
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

joko

Příspěvekod Anonymní » stř 07. zář, 2005 19:21

Tokugawo dík za tip.Vážně ale nevim jestli mě Qin Min Tang naučí pouze sestavu s mečem aniž bych u něj studoval déle,ale zkusim to.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: TIEN

Příspěvekod Anonymní » stř 07. zář, 2005 19:59

tokugawa píše:Pokud jsi kousek od Prahy nebo Brna tak zkus: http://www.wushucentrum.cz/
Mistr uci jak Shao Lin Tien, tak 42 Tai-Ti mec, ale nejsem si jist, jak te bude tvarit na prani cvicit jenom mec.

No, pokud vim, tak 42 taijijian je soutezni sestava ne tradicni, mis mas vsech stylu. Takze doporucuju spis 49 forem chenovyho mece. V rijnu je seminar u Zhai Hua. mrkni na www.zhaihua.com
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » čtv 08. zář, 2005 8:11

No jelikoz mec patri k nejtezsim zbranim v cinskym kungfu vubec, tak nepredpokladam, ze by pro tebe melo nejakej smysl se ho ucit bez poradne pripravy predtim....napred telo, potom zbrane...jinak u toho budes jako drevo ...Qin uci tech mecu vic, prevazne vsak ten soutezi taiji tien, ted nejaky kluky v Praze shaolinskej mec ,nas ucil jeste kdysi i starej chenovej mec....jinak on sam je docela expert jeste na wudang mec...
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » pát 09. zář, 2005 12:58

Dík za příspěvky chlapi.Doufám že něco z toho mi klapne.Každopádně mne lákají spíše tradiční formy než soutěžní.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

bumbi

Příspěvekod Anonymní » pát 09. zář, 2005 17:24

for Wang:no nechci ti kazit iluze,ale mě u nás ve škole říkali že je vážně třeba nejdřív cvičit dost dlouho beze zbraně a pak dál.Ale třeba ti to klapne.Já měl možnost naučit se za víkend sestavu s mečem u jednoho mistra v Praze,ale nakonec mi to dost lidí rozmluvilo.Znám u nás ve městě dokonce hošíka který se naučil za víkend celou formu Siu Nim Tao ze stylu Wing Chun-taky dost divný.Nejspíš je to tim že kdyby ho ten víkend učili třeba jen Tan sao tak už by příště nepřišel.Takže je to stejný jako s tim mečem-nejspíš jen zkurvenej byznys.Čím víc ukážeš a čím víc budeš dělat baviče,tím víc žáků.Podle mne absolutní opak tradičního způsobu výuky.Podlehlo tomu spoustu lidí a bohužel se s tím nic nenadělá.Svým způsobem je to přirozené.Nebo nepřirozené???Je přirozenější ctnostná dívka nebo děvka???Nevim.Odpověď nalezneme v soutěži Vyvolení či Big Brother.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: bumbi

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 10:48

littlearts píše:for Wang:no nechci ti kazit iluze,ale mě u nás ve škole říkali že je vážně třeba nejdřív cvičit dost dlouho beze zbraně a pak dál.Ale třeba ti to klapne.Já měl možnost naučit se za víkend sestavu s mečem u jednoho mistra v Praze,ale nakonec mi to dost lidí rozmluvilo.Znám u nás ve městě dokonce hošíka který se naučil za víkend celou formu Siu Nim Tao ze stylu Wing Chun-taky dost divný.Nejspíš je to tim že kdyby ho ten víkend učili třeba jen Tan sao tak už by příště nepřišel.Takže je to stejný jako s tim mečem-nejspíš jen zkurvenej byznys.Čím víc ukážeš a čím víc budeš dělat baviče,tím víc žáků.Podle mne absolutní opak tradičního způsobu výuky.Podlehlo tomu spoustu lidí a bohužel se s tím nic nenadělá.Svým způsobem je to přirozené.Nebo nepřirozené???Je přirozenější ctnostná dívka nebo děvka???Nevim.Odpověď nalezneme v soutěži Vyvolení či Big Brother.

Myslim, ze nema cenu se nad tim rozcilovat. No kazdy musi konec koncu z neceho zit, no ne? Je blahovy ocekavat, ze kazdemu, kdo projevi zajem a zaplati, bude venovana nejaka zvlastni pozornost, kdyz je naprosty drevo. Ta se venuje az tomu, u koho to ma smysl, na kom je videt ze maka. A potom je to treba i zadarmo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

hgh

Příspěvekod Anonymní » ned 11. zář, 2005 13:17

for K-plně s tebou souhlasim.Ty se na ty soutěže dívat nemusíš,ale můžeš.U lidí s takovýmito názory myslim nehrozí že by podlehli různým nezdravým vnějším vlivům,takže můžou pozorovat spoustu věcí aniž by to nějak zasáhlo jejich emoce atd.To už sem začínám ale pomalu implantovat Budhistické výroky... :wink: :wink: :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...