Moderátor: pm
tokugawa píše:Pokud jsi kousek od Prahy nebo Brna tak zkus: http://www.wushucentrum.cz/
Mistr uci jak Shao Lin Tien, tak 42 Tai-Ti mec, ale nejsem si jist, jak te bude tvarit na prani cvicit jenom mec.
littlearts píše:for Wang:no nechci ti kazit iluze,ale mě u nás ve škole říkali že je vážně třeba nejdřív cvičit dost dlouho beze zbraně a pak dál.Ale třeba ti to klapne.Já měl možnost naučit se za víkend sestavu s mečem u jednoho mistra v Praze,ale nakonec mi to dost lidí rozmluvilo.Znám u nás ve městě dokonce hošíka který se naučil za víkend celou formu Siu Nim Tao ze stylu Wing Chun-taky dost divný.Nejspíš je to tim že kdyby ho ten víkend učili třeba jen Tan sao tak už by příště nepřišel.Takže je to stejný jako s tim mečem-nejspíš jen zkurvenej byznys.Čím víc ukážeš a čím víc budeš dělat baviče,tím víc žáků.Podle mne absolutní opak tradičního způsobu výuky.Podlehlo tomu spoustu lidí a bohužel se s tím nic nenadělá.Svým způsobem je to přirozené.Nebo nepřirozené???Je přirozenější ctnostná dívka nebo děvka???Nevim.Odpověď nalezneme v soutěži Vyvolení či Big Brother.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků