Moderátor: pm
Jsem ale zastáncem toho že zápas by měla ukončit jediná rána,ne se s někym matlat a zasypávat ho řetězákama.Prostě bum a hotovo.®ádný sraní.Ale k tomu aby se člověk k takovéto schopnosti dopracoval nelze samozřejmně cvičit jen údery...
martex píše:kdyz uz tady byla rec o chi sao, co retezaky? jsou tak zasadni a zazracny pro boj? obcas mam pocit, ze spousta evropskeho wch ma retezaky, takovy to to rychly bac-bac-a kop, jako modlu, jako jedinou vec, ktera z cinskeho wch pochopila...
treba hung ga retezaky tez zna?
a otazka odjinud: ma nekdo link na souboj boztepe versus cheung?
, nybrz Leung Ting Wing Tsun, abych ostatni neurazil.spousta evropskeho wch
" a treba jeste "Dost nezáživný stát na místě a matlat něco rukama.
" mluvi samo za sebe - a to zde pouzivam tvoje vyroky ciste z tohoto threadu. Ty ostatni s tebou proberu osobne u Dufika.Myslim že účinnost těchto úderů je vyšší než v klasických stylech kde je pěst více vytočená.
". Ha ha ha, Vcelari, jestli si tohle doopravdy myslis, tak zijes strasne nebezpecneNepotřebuješ super namakanou techniku nebo extra sílu a odrovnáš tím i mnohem silnějšího soupeře.
@"Vcelar" - "". Ha ha ha, Vcelari, jestli si tohle doopravdy myslis, tak zijes strasne nebezpecne :-). Nepreju ti abys to nekdy musel zkouset...Nepotřebuješ super namakanou techniku nebo extra sílu a odrovnáš tím i mnohem silnějšího soupeře.
Vcelar píše:@"Vcelar" - "". Ha ha ha, Vcelari, jestli si tohle doopravdy myslis, tak zijes strasne nebezpecneNepotřebuješ super namakanou techniku nebo extra sílu a odrovnáš tím i mnohem silnějšího soupeře.. Nepreju ti abys to nekdy musel zkouset...
Asi sem tě nepochopiltak to zkusím napsat trochu jinak... Nemusíš 60 let trénovat Karate, aby si uměl perfektní úder, nebo nemusíš být stodvacetikilovej boxer, ale stačí ti natrénovat řetězovej úder a máš šanci zrušit i většího a silnějšího soupeře. A vyzkoušeno to mám
Z pozice útočníka i obránce. I přes tlustou helmu s mříží tyhle "netechnický a slabý" údery člověka dost rozhodí. Asi tak
Vcelar píše:Anonym: Koukni na UFC, turnaj Ultimate Brazil, na zápas Vitor Belfort VS Vanderlei Silva. Než proběhnou oktagon, Belfort mu tam nastřílí asitak 12 rychlých přímých úderů. Je pravda, že Belfort je na údery spička a facka od něj by normálnímu člověku urazila hlavuale Silva je profesionální bojovník, nějakej ten úder v pohodě ustojí, ale tohle ho složilo. Pak sem napiš svůj názor... nebo si rovnou založ www.bojova-umeni-pro-teoretiky.cz
Gino píše:Opět "něco jako" řetězáky používáme i v džúdžucu a "něco jako" řetězáky používají i v Kempo Karate. Opět tu je vidno spoustu chvalozpěvů, ale koukněte kolem, nejste jediní, kdo objevil "ameriku")
BTW: vím, že "řetězáky" jsou humus, když jsem se s nimi setkal poprvé, dost mne to překvapilo, jsou snadné a nebezpěčné. Stejně jako možná obrana proti nic. Jen v principu. Stejně jako "anonymní" jsem (budeli čas) schopen o tom pohovořit i osobně)
Gino píše:Opět "něco jako" řetězáky používáme i v džúdžucu a "něco jako" řetězáky používají i v Kempo Karate. Opět tu je vidno spoustu chvalozpěvů, ale koukněte kolem, nejse jediní, kdo objevil "ameriku")
BTW: vím, že "řetězáky" jsou humus, když jsem se s nimi setkal poprvé, dost mne to překvapilo, jsou snadné a nebezpěčné. Stejně jako možná obrana proti nic. Jen v principu. Stejně jako "anonymní" jsem (budeli čas) schopen o tom pohovořit i osobně)
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků