Feng Shan Shi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

dsd

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 16:07

Nejdřív si prověř svoje žáky-některé znám velice dobře-bohužel... a pak tvrď něco o vyhazování....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dff

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 16:09

Už nevykám.©koda.Až budeš vědět na čí straně seš tak možná začnu vykat.... :cry: :wink: :cry:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparringy

Příspěvekod PC » úte 25. říj, 2005 16:24

YiWan píše:Zdar a silu,
Skola Feng Shan Shi se tu snazi prekrucovat co muzou a nestydate olhavaji prubeh.

Takze nabidka : dnes vecer, 25.10.2005, 21:00hod, Legerova 34, Praha 2, skola Mai Gei Wong Wing Chun. Jedina verejna projekce nafilmovaneho prubehu sobotnich sparringu exclusivne pro vsechny navstevniky www.bojovaumeni.cz. Staci se predstavit nickem ci jmenem nebo prijit s nekym nam uz znamym. Kazdy si muze udelat usudek sam a pak ho treba i prezentovat zde.

cest
yw

PS - samozrejme tu budou i primo ucastnici sparringu a hosi od FSS v cele s Jirsakem jim muzou rict to co zde pisou na webu primo do oci.

Kde to lezi presneji? Spis jako u Pavlaku, nebo spis u Nuselaku?
Diky za odpoved, pokusim se dorazit
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 25. říj, 2005 16:50

PC píše:
YiWan píše:Zdar a silu,
Skola Feng Shan Shi se tu snazi prekrucovat co muzou a nestydate olhavaji prubeh.

Takze nabidka : dnes vecer, 25.10.2005, 21:00hod, Legerova 34, Praha 2, skola Mai Gei Wong Wing Chun. Jedina verejna projekce nafilmovaneho prubehu sobotnich sparringu exclusivne pro vsechny navstevniky www.bojovaumeni.cz. Staci se predstavit nickem ci jmenem nebo prijit s nekym nam uz znamym. Kazdy si muze udelat usudek sam a pak ho treba i prezentovat zde.

cest
yw

PS - samozrejme tu budou i primo ucastnici sparringu a hosi od FSS v cele s Jirsakem jim muzou rict to co zde pisou na webu primo do oci.

Kde to lezi presneji? Spis jako u Pavlaku, nebo spis u Nuselaku?
Diky za odpoved, pokusim se dorazit

Hele myslim ze to je kousek za bejvalim Uzzi clubem vedle nejakyho hotelu. Rek bych spis k nuselaku.
K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 25. říj, 2005 17:02

Pro šneka a další prudiče Katky: nechci se vás dotknout ale co vy víte o sebeobraně ženy? U ta nejsilnější ženský bude dycky slabší než chlap a prostě ho nepřepere, takže aby použila Bu bv boji už musí být pořádný mistr, jinak jí fakt nezbývá než jedou praštit a utéct, jinak je prostě v loji...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » úte 25. říj, 2005 17:03

diky uz asi tusim, tak snad to stihnu z treninku.
PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. říj, 2005 17:07

Anonymní píše:Hele myslim ze to je kousek za bejvalim Uzzi clubem vedle nejakyho hotelu. Rek bych spis k nuselaku.
K.

Pokud to pomuze - Od vystupu metra na IPP smerem dolu k 1. magistrale a podel ni doleva. Tam porad podel magistraly az ke skole (takovej velkej vchod).

BTW 4all - Kaslete uz na littleartse, ja se jeho prispevky pomerne dobre bavim, anebrz je hezky videt, co je to za ubozaka a jak malo vi o tom, o cem umyslne pise bludy. Tak uz se zbytecne nehadejte, nenervujte se a pojdte se zase bavit o gungfu. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 25. říj, 2005 17:11

Panda píše:Pro šneka a další prudiče Katky: nechci se vás dotknout ale co vy víte o sebeobraně ženy? U ta nejsilnější ženský bude dycky slabší než chlap a prostě ho nepřepere, takže aby použila Bu bv boji už musí být pořádný mistr, jinak jí fakt nezbývá než jedou praštit a utéct, jinak je prostě v loji...

Pando,bez urážky,ale přemýšlej,než něco napíšeš.... :wink:

BU nejsou jen o síle,ale o chytrosti......o myšlení..... :wink: :!: :idea:

(Tohle je jen reakce k Tvému příspěvku,ku Katce a "prudičům" se nevyjadřuju-to je na déle a nepatří to sem....)
Sebeobrana žen je tady.... :arrow:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... topic&t=41
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparring

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. říj, 2005 17:21

Katka píše:Ahoj,
Jsem z klubu FSS, kde cvicim zhruba 7 let. Zacatky byly hodne tezke a verte nebo ne, tak v tomto klubu se vzdy kladl a klade veliky duraz na konkretni bojove aplikace. Skoro z kazdeho treningu, ktery trval dve hodiny jsem chodila vycerpana a s peknou radkou modrin po realnem sparringu, ktery vetsinou koncil na zemi.I kdyz jsem "holka" tak me rozhodne nesetrily. Nikdy se mi ovsem nestalo, ze by ke mne prisel souper a zacal do me hlava nehlava "busit", po pravde ani jsem to neocekavala, protoze by me to ani ve snu nenapadlo.Pokud se nekdy nedejboze dostanu do realneho nebezpeci, tak vam uprimne reknu, ze rozhodne pouziji to nejucinnejsi, to jest kopanec mezi nohy a utek, rozhodne si nebudu hrat na hrdinku a nebudu predvadet ukazkove udery.
Tim jsem chtela rict, ze pratelsky sparring, ktery mel nas ucitel na mysli neni to, co predveli zaci pana Macka, kteri si zrejme potrebovali neco dokazat, ten sparring se odehraval ve druhe casti s zaky od Dufukuna(verim, ze nekteri z nich by nektere od nas rozsekali, vcetne me a naopak, ale o tom to neni). Skoncil tim, ze si vsichni podali ruce, podekovali si za lekci, sli jsme na pivo a verim, ze priste to bude stejne.
Mimochodem vsichni z klubu FSS jsou normalni smrtelnici, kteri pracuji a po praci si s chuti zacvici a snazi se zdokonalit v tom, v cem dokonali nejsou. Nas ucitel mel tolik odvahy, ze zorganizoval akci se super ideou, pokud to nekdo nepochopil, tak je mi lito, ale o dost se ochudil a jedinej poradnej chlap, je v tuto chvili panove, V.J. neboli "Cinan"!

Katko, muzu Te ujistit, ze v nasi skole panuje velice pratelska atmosfera. Po treninku obvykle jdeme posedet na veceri, kde probirame gf i radu jinych zalezitosti. I u nas ve skole jsou obycejni lide - delnici i reditele, programatori, kuchari, pravnici i doktori, zadni zapasnici trenujici 24 hodin denne UTF, zadne hole lebky, zadni extremiste, etc. Nase skola je ale <b>tradicni</b>. Je mi jasne, ze vyznam tohoto slova muze clovek ze skoly, kde je vyuka vedena podle VCD/VHS, chapat jen stezi, presto se to pokusim nastinit.

Ona tradice se zrcadli napriklad v tom, ze jsme hrdi na to, co cvicime, vazime si nasich korenu a nasich predku, jimz vdecime za nas system. Proto je pro nas gungfu vazna vec a nejen neco na zabiti odpoledne a zaminka pro chlastacku. Ctime sveho sifu nejen proto, ze s nami jde po treninku posedet do hospody, ale hlavne proto, ze je to clovek na svem miste, cti tradici a sveho ucitele a predava nam neco, cemu verime, protoze je to podlozeno zkusenusti - tedy nejen uctem od amazon.com, jako ve FSS.

Gungfu je predevsim bojove umeni a jako k bojovemu umeni by se k nemu melo pristupovat. Tedy se vsemi jeho aspekty - vcetne bojoveho. Nevim, jaky je Tvuj prehled a Tve osobni zkusenosti z oblasti "zenske sebeobrany", ale dle vyroku ve stylu "kopnu ho do kouli a zdrhnu" soudim, ze prilis velke nebudou. Kdyz chces naivne sazet na to, ze se ubranis timto zpusobem, pak Ti muzu jen poprat hodne stesti, aby ses do situace, kdy budes nejakou sebeobranu skutecne potrebovat, nikdy nedostala.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 25. říj, 2005 17:37

spatne forum :oops:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » úte 25. říj, 2005 17:44

Panda píše:Jendisi, pod to se ti podepíšu, ale doslova jsem napsal a trvám na tom, že žena musí být MISTR v bojových uměních(tzn tím žít) aby se postavila chlapovi, jinak si akorát naběhne, a málokterá ženu BU natolik zajámají.Už skoro 3 roky chodím s jednou wingchunistkou a probrali jsme to dost podrobně. :wink:

Napadaji me v tuto chvili min. dve holky z nasi skoly, o jejichz schopnostech realne sebeobrany bych rozhodne nepochyboval. Jedna z nich cvici teprve rok a dava pri sparringu zabrat mnoha klukum. IMHO se to neda posuzovat takhle obecne, vzdycky zalezi na cloveku.
-----
added
Ale ted tay koukam, ze je to spatne forum, tak nic, no. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » úte 25. říj, 2005 19:24

2 littlearts: fakt mi to nedá, abych se nezptal - co, jak dlouho a u koho jsi vlastně cvičil?

Zatím co jsem viděl jsou tuším 4 roky u Si-fu Huška a teď nějakou dobu u Si-fu Du Fu Kuna ...

Takže jak to prosím Tě vlastně je?

Obrázek
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 26. říj, 2005 3:27

Panda píše:Pro šneka a další prudiče Katky: nechci se vás dotknout ale co vy víte o sebeobraně ženy? U ta nejsilnější ženský bude dycky slabší než chlap a prostě ho nepřepere, takže aby použila Bu bv boji už musí být pořádný mistr, jinak jí fakt nezbývá než jedou praštit a utéct, jinak je prostě v loji...
Pro Pandu a katku, nechci vám brát iluze ale o to "kopnutí mezi nohy" a "jedou praštit" a hotovo myslim právě v bojovém umění jde, jestli se nepletu. Ono totiž to je ta největší věda a celý tradiční BU je právě o tom se to naučit 8O
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 26. říj, 2005 5:58

Raptor píše:2 littlearts: fakt mi to nedá, abych se nezptal - co, jak dlouho a u koho jsi vlastně cvičil?

Zatím co jsem viděl jsou tuším 4 roky u Si-fu Huška a teď nějakou dobu u Si-fu Du Fu Kuna ...

Takže jak to prosím Tě vlastně je?

U Huska 4 roky, u Du fu kuna 4 treninky :twisted:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 7:56

Pokud vím tak u SiFu Huška tak možná rok a půl, ani jsem o něm nikdy dřív během 3 let co tam jezdím neslyšel, až letos tam byl jednou na návštěvě.
P.K.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 8:43

Myslím, že akce byla obvzláště pro naše kluky, kteří ještě nikdy nic takového nezkusili velkým přínosem, vědí co si mají zlepšit a na co se připravit. Kluci od Macka i z Winchunu byli tvdí a nekompromisní -
tak to má být, děkuji jim za účast a za "lekci".
®ádná zranění nebyla jen pár boulí, jedny naražený holeně a jedna krev z nosu (ne naše).
Nic proti nim osobně nemám, chápu proč mě napadají, ale nechci to rozebírat. Oba učitele P. Macka i I. Rzounka uznávám - nikdy jsem nepsal ani neříkal nic jiného. Omlouvám se za lidi z našeho klubu, kteří
asi pod vlivem emocí napsali věci, které napsat neměli.
Jestli bych mohl poprosit o kontakt na toho kdo to točil, rádi bychom
se na to také podívali.
Další "session" plánujeme tak na půlku ledna, všichni jsou srdečně zváni.

V.J.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparring

Příspěvekod Katka » stř 26. říj, 2005 9:12

Ona tradice se zrcadli napriklad v tom, ze jsme hrdi na to, co cvicime, vazime si nasich korenu a nasich predku, jimz vdecime za nas system. Proto je pro nas gungfu vazna vec a nejen neco na zabiti odpoledne a zaminka pro chlastacku. Ctime sveho sifu nejen proto, ze s nami jde po treninku posedet do hospody, ale hlavne proto, ze je to clovek na svem miste, cti tradici a sveho ucitele a predava nam neco, cemu verime, protoze je to podlozeno zkusenusti - tedy nejen uctem od amazon.com, jako ve FSS.

Gungfu je predevsim bojove umeni a jako k bojovemu umeni by se k nemu melo pristupovat. Tedy se vsemi jeho aspekty - vcetne bojoveho. Nevim, jaky je Tvuj prehled a Tve osobni zkusenosti z oblasti "zenske sebeobrany", ale dle vyroku ve stylu "kopnu ho do kouli a zdrhnu" soudim, ze prilis velke nebudou. Kdyz chces naivne sazet na to, ze se ubranis timto zpusobem, pak Ti muzu jen poprat hodne stesti, aby ses do situace, kdy budes nejakou sebeobranu skutecne potrebovat, nikdy nedostala.[/quote]

Naprosto s tebou souhlasim, pro to same si vazim naseho ucitele a jedine proc jsem tady neco psala je proto, ze tady urazite cloveka, ktery nezistne nekolik let predava sve zkusenosti dal a radite nam, abychom si nasli jineho.
K me sebeobrane podotku jen to, ze pokud me nekdo napadne,tak se v prve rade pokusim z boje vycouvat, rikejte si tomu treba zbabelost, ale v prve rade jsem matka a nebudu riskovat svuj zivot. Pokud nebude uniku, tak se pokusim jakoukoliv cestou, tedy i podpasovkou uvolnit a utect.O mem kungfu si myslete co chcete, ale zkuste se zamyslet a neurazet lidi, o kterych nic nevite.
Jinak se mejte vsichni krasne, to co jsem tady psala byly me nazory a za temi si stojim.
Katka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 9:34

2Katka

Dobre, takze nejaky gungfu je ti v zasade uplne ukradeny; hlavne, kdyz ti V.J. predava zkusenosti... Proc ne, kazdy ma svoji predstavu o cviceni.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » stř 26. říj, 2005 9:42

Katko - pises ,ze proto same si vazis vaseho ucitele."To same" se vztahuje k tomu ,co WT Martin pise ve svem prispevku ,ktery jsi nakopirovala do uvodu sveho prispevku?Vzdyt on pise:
"Ona tradice se zrcadli napriklad v tom, ze jsme hrdi na to, co cvicime, vazime si nasich korenu a nasich predku, jimz vdecime za nas system. Ctime sveho sifu nejen proto, ze s nami jde po treninku posedet do hospody, ale hlavne proto, ze je to clovek na svem miste, cti tradici a sveho ucitele a predava nam neco, cemu verime, protoze je to podlozeno zkusenusti - tedy nejen uctem od amazon.com, jako ve FSS. "
Copak z toho jasne nechapes ,ze tam dava do primeho rozporu jejich a vas zpusob?Kde tam vidis nejake "to same"?
Kdyz nekdo jezdi studovat do Ciny k zname rodine ,je to pro tebe "to same" ,jako kdyz jenom napodobuje VCD?
Je i metodika - pro tebe v tomto pripade stezejni zalezitost ,kdyz se od nekoho ucis - ''ta sama"?
Zkusenost?
Odpovednost?
Ale no tak....
Roza

PS:ledaze by se to "to same" vztahovalo k te hrdosti
snad se zamyslis ,jestli je na co byt hrda.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » stř 26. říj, 2005 9:54

no... tak jsem se po několika úmorných chvílích pročetl až sem nakonec.. a tak se ptám.. budete někdo dávat to video na net? myslím že je tu víc lidí co nebylo u I. Rzounka na promítání... :wink:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...