Feng Shan Shi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Peta » stř 26. říj, 2005 9:57

Tady totiz asi dochazi k ztotozneni jakesi hrdosti, ktera se vztahuje na V.J. jako cloveka, a hrdosti, kterou muze mit zak cvicici nejaky relevantni system. Osobnost V.J. zrejme pripada jeho zakum dostatecne atraktivni na to, aby mu odpustili, ze vlastne zadne bojove umeni nevyucuje. Tudiz jedine, na co jste ve FSS hrdi, je samotny V.J., je to tak?
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

a

Příspěvekod roza » stř 26. říj, 2005 11:44

Sai - YiWan rano odletel ,vraci se asi za mesic.Soucasny stav se do te doby nezmeni a na net se video davat nebude.
Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 26. říj, 2005 12:05

A byl někdo na tom promítání???A názory????Nemyslím ve zlém...pomlouvání...ale spíš názor někoho nezaujatého.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sobotni sparring

Příspěvekod WT_Martin » stř 26. říj, 2005 12:14

Katka píše:Naprosto s tebou souhlasim, pro to same si vazim naseho ucitele a jedine proc jsem tady neco psala je proto, ze tady urazite cloveka, ktery nezistne nekolik let predava sve zkusenosti dal a radite nam, abychom si nasli jineho.
K me sebeobrane podotku jen to, ze pokud me nekdo napadne,tak se v prve rade pokusim z boje vycouvat, rikejte si tomu treba zbabelost, ale v prve rade jsem matka a nebudu riskovat svuj zivot. Pokud nebude uniku, tak se pokusim jakoukoliv cestou, tedy i podpasovkou uvolnit a utect.O mem kungfu si myslete co chcete, ale zkuste se zamyslet a neurazet lidi, o kterych nic nevite.
Jinak se mejte vsichni krasne, to co jsem tady psala byly me nazory a za temi si stojim.

Katko, v prvni rade reagujes na neco jineho, nez co jsem psal ja. Vsimni si prosim, ze jsem zadneho V.J. neurazel. Je mozne, ze je to fajn clovek, se kterym se da rozumne pokecat u piva etc. Nevim, neznam ho. Asi takovy bude, kdyz to rikas.

Psal jsem ale, ze je rozdil v nasem pristupu ke gungfu. Vy chodite na trenink zabit cas - alespon jsem to tak pochopil z toho, co jsi tu opakovane psala. Mate tam dobrou partu lidi, ktera se sejde, cosi napodobuje podle videokazet a VCD a nasledne se jde prijemne zkalit do hospody. Proti tomu nemam vubec nic. Rikam ale, ze to neni gungfu a neni to tradicni pristup. Neznamena to, ze je to horsi nebo lepsi pristup, je zkratka uplne jiny. My si vazime nasich korenu, nasi tradice a uceni, ktere se v rade generaci nasi gungfu rodiny predava. Proto bereme gungfu hodne vazne, stejne jako jeho trenink a stejne jako pripadne pomerovani dovednosti (bei mou). Nijak se to ale nevylucuje s tim, ze mame na treninku vybornou pratelskou atmosferu a po jeho skonceni se presuneme na veceri nebo jdeme zaparit do Futura/Lucerny/...

Mrzi me proto, kdyz clovek, ktery nezna tradicni system vyuky a samotnou tradici necti (protoze jeho skola zadnou tradici nema) napada nasi skolu a nas pristup. Take si prosim vsimni, ze cely konflikt, ktery se na tomto foru probira, nebyl vyprovokovan nikym ze skoly meho sifu, ale Tvymi spoluzaky z FSS.

Co se tyce Tveho pojeti zenske sebeobrany - vubec nevim, proc bych proti tomu mel neco mit nebo proc bych si mel o Tobe myslet, ze jsi zbabela nebo neco podobneho. Vzhledem k tomu, ze Te neznam a nijak me nezajimas, je mi Tvuj pristup k reseni realnych konfliktu v zasade ukradeny. Nicmene at tak ci onak, plne souhlasim s tim, co pises. Pokud se da konfliktu vyhnout, neni duvod bojovat. Pokud se da utect, neni duvod to neudelat. Bohuzel to ale vzdycky nejde a prave proto (resp. I proto) je dobre cvicit bojove umeni. BTW muzu Te ujistit, ze psat na netu neco ve smyslu "kdyz me nekdo prepadne, ukopnu mu koule a vypadnu" je jedna vec a zazit realnou situaci, kdy Te nekdo prepadne, Ty se z toho psychicky zhroutis a nebudes schopna se ani pohnout, natoz pak protivnikovi drsne ukopavat koule a nasledne rychle zdrhat, je vec druha... Psychika je nekdy pekna mrcha a jeji zvladnuti je IMHO to nejvetsi gungfu vubec.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod Sai » stř 26. říj, 2005 12:38

roza píše:Sai - YiWan rano odletel ,vraci se asi za mesic.Soucasny stav se do te doby nezmeni a na net se video davat nebude.
Roza

mě je celkem jedno kam letěl YiWan, jsem chtěl jenom zkouknout tu vaši movie... a nejsem sám.. takový ukropcany nebo pavela jsou asi na tom stejně..

potom nechápu proč jste to teda točili 8O
Naposledy upravil Sai dne stř 26. říj, 2005 12:43, celkově upraveno 1
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 12:43

Tak jsem se včera zúčastnil na promítání "reality show".
Můj zcela subjektivní pohled je. Chápu reakce členů FSS (emoce jsou emoce), protože jim někdo přišel ukázat, že to co dělají nestojí za moc. Na druhou stranu byly opravdu reakce členů FSS poněkud přehnané, jelikož se dle záběrů konalo opravdu o běžný sparing, neviděl jsem žádně neurvalce, jen převahu členů HG a WCH.
Dokonce jsem viděl i WCH i když jen v jednom případě, a to asi u posledního WCH bojovnika, což byla pro mě ukázka absolutní převahy, žádné oťukávání jako v ostatních případech.
Respekt: I.Rzounek za možnost shlédnutí záznamu
Respekt: J.K. (FSS) za odvahu zorganizovat podobnou akci
Doporučil bych další pravidlo sparingu. Takhle to prý kdysi probíhalo v HK. Dvě kola jeden útočí a druhý se brání a naopak. Pořadí určí los.
čaus
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 26. říj, 2005 12:56

ahoj vsem diskutujicim z gf skol i videopujcoven,

nekterym je mozna znamy dalsi terminus technicus pro "pomerovani bojovnickych dovednosti", a sice "gong sau" - "mluvici ruce" (ne, opravdu se nejedna o prsty na klavesnici).

po sobotnim "gong sau" mi unika smysl jakekoliv dalsi diskuze o tom, zda je lepsi ucit se bojove umeni v nejake regulerni skole, jakych uz tu mame asi tucet (c.b.u.) nebo v pujcovne DVD/VCD/VHS, ktera si rika gungfu klub.

no offense, nic osobniho, myslim z vse co jsme chteli rici jsme jiz rekli (a predevsim "rekli" - "gong sau"), "napovedeli a dolozili". vsem univerzalnim bojovnikum hodne uspechu v dalsim experimentovani, opravdu nehodlame nekoho o nicem presvedcovat, kazdy sam sveho stesti strujce.

bojovym umenim zdar
Naposledy upravil pm dne stř 26. říj, 2005 13:51, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 26. říj, 2005 13:22

PM, poslal jsem ti maila s dárečkem, dostal si to? ROZA, kam odletěl Yiwan, snad ne do Číny?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » stř 26. říj, 2005 13:23

Sai - nevim,jestli je to jenom nedorozumeni ,nebo jsi drsnej programove.
YiWan=sifu Rzounek ,rozhodnuti je na nem ,a vzhledem k jeho nepritomnosti se sem to video davat nebude.Mluvim o tom ,ktere natocili WCH lidi.
Natoceni videa melo nekolik dost dobrych duvodu ,"rychle s tim na net ,at se muze podivat i Sai" mezi ne ale bohuzel nepatril. :cry:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » stř 26. říj, 2005 13:25

Pavela - cau ,
ne ,mame Mastra po Evrope - konecne.
Uzivej si 8)
Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod pavela » stř 26. říj, 2005 13:29

roza píše:Pavela - cau ,
ne ,mame Mastra po Evrope - konecne.
Uzivej si 8)
Roza
Zdar, a já už jsem myslel, že bude zase shledání po létech(akutol atd...) Dík,Zdar
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » stř 26. říj, 2005 13:37

Další promítání pro všechny pravděpodobně proběhne po dalším upřesnění zde a to ve škole Sifu Jana Nováka.

Bye bye SangHai
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 16:57

Jamamba píše:Další promítání pro všechny pravděpodobně proběhne po dalším upřesnění zde a to ve škole Sifu Jana Nováka.

Bye bye SangHai
mozem se tez priezt pozret
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 21:40

for anonymní-nevim kdo seš ,ale byl sem jedním z prvních Huškovo ®áků.To ještě žádná škola nebyla a jezdilo nás pár za nim domů.Cvičili jsme pár kilometrů od Písku v lesích.To si byl nejspíš ještě na houbách nebo si koukal na filmy s Van Damem....Takže si polib *** :!: :!: :!: :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 21:50

Jo ještě něco pro šneka-psal jsem Panu Huškovi ať se vyjádří k tomu Lam Chun Singovi na tomto foru a nic....takže na svém názoru nejspíš trvá...mysli si o tom co chceš... :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

diskuse GF...

Příspěvekod Anonymní » stř 26. říj, 2005 23:32

ahoj lidicky :D
tak mi to nedalo a poctive jsem si procetl cele toto forum... No to Vam povim... To je PARADA :lol: :lol: :lol:
Uz dlouho si myslim ze jsem/jsme (abych si moc nefandil 8O ) pro vetsinu z vas neco jako vyvrhel rodiny, ten/ti co nepobrali moc rozumu na to aby se taky mohli radit do velike rodiny bojovych umeni, a tak se placaji se svymi Ultimaty, Vale Tudo, Muay Thai atd... proste ti rvaci. :roll:
Ale jak to tak tady ctu... tak je to jak v tom kreslenym Tarzanovi co si dnes pousteli moje deti... Vsichni jsme stejni :twisted: :twisted: :twisted:

p.s. kdyz by jste se chodili prat (tedy sorry sparingovat, pomerovat atd..) do klece pred divaky tak za to muzete jeste dostavat penize na najem do vasich skol :roll: :lol: :lol: :lol: :twisted:
hezky den bratri a sestry Vas Petr Macháček
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 27. říj, 2005 3:54

Hele, proč vyvrhel? Muay thai je taky kungfu, dokonce by se dalo říct "čistý" kungfu. Tady v Číně je thajskej způsob docela uznávanej a často probíhaji soutěže KungfuSanda&Thaibox(aspoň teda v Pekingu). Něco jinýho je teda ultimát, viděl jsem něco takovýho v televizi a bylo to trapný, dva tupouni bez jakékoliv techniky se různě o něco pokoušeli, rafali se jako psi, a neuměli nic, nepoužili žádný, byť judistický chvat, to teda fakt z BU nemá nic společnýho. Vypadalo to,že jejich jediná průprava jsou nějaký rvačky vožralejch v hospodě. Nerozumím tomu, jestli je ultimát něco sportovní disciplína, nebo jenom soutěž bez pravidel???
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. říj, 2005 6:42

Ono je to vesměs tak že ten kdo ValeTudo, BJJ, Sambo, Shooto, Submission Fight, Grappling,.... necvičí (nebo se proste o to nezajima) a jenom to někde shlédne, tak tam zpravidla ty techniky nevidi. Ale ony tam jsou a jsou velmi pěkné, účinné a kolikrát i dost obtížné.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 27. říj, 2005 7:41

2Pavela-no, ono hodně záleží na tom co si viděl za ligu a zápas, stejně jako se nedá posoudit kungfu podle mistrovství Horní Dolní Polomi proti Dolní Horní polomě :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

SDS

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. říj, 2005 10:12

KDY® U® TADY ŘE©ÍTE CHLAPI TEN MUAY THAI-JE TO MAZEC-ÚČINNÝ JAK HOVADO.A JE TAKÉ PRAVDA ®E JE TO OSEKANÉ KUNG FU.VZNIKLO PŘED TISÍCI LETY ALE ZÁKLAD JE KUNG FU.NĚCO JAKO SANDA.TEĎ SEM SI VZPOMNĚL NA TAKOVOU HISTORKU KTERÁ SE MI STALA PŘED PÁR MĚSÍCI.BAVIL SEM SE V PRAZE V JEDNOM PUBU S NĚJAKYM NÁCKEM.VYPADAL DOST VYBITĚ,TAK SEM SE HO ZEPTAL JESTLI NĚCO CVIČÍ.PREJ THAJSKÝ BOX.VYPADAL FAKT HUSTĚ.MYSLIM ®E BY MI DAL NA BUDKU.NEJHUST©Í ALE BYLO JAK MI TAM ALE CPAL JAKEJ JE NACIONALOSTA A PŘITOM CVIČÍ THAJSKÝ BOX.JÁ MU NA TO ŘEKL-HELE JAK MŮ®E© BÝT NACIONALISTA A PŘITOM CVIČIT NĚCO CO NEMÁ S ČECHAMA NIC SPOLEČNÉHO???KDYBY NEBYLO THAJCŮ TAK NIC NEUMÍ©.BOX BYS DĚLAT TAKY NEMOHL-TEN JE ZAS ANGLICKEJ-ČUMĚL NA MĚ JAK ŘEPA :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...