WT-EWTO -zkoušky a semináře

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Yahoma » úte 29. lis, 2005 16:12

TAPTAKU:
1. Kde jsem říkal, že neznám ewto instruktory? Copak jsi padlej na hlavu? Vždyť jsem se s nima mnoho let stýkal v ewto.

2. Kdy, kde a koho z ewto instruktoru jsem pomlouval, že nic neumí?

Nenamáhej se. Nenajdeš to. Myslím, že to trochu přeháníš. Takže klid.

ROZA:
OK, sorry. Jakýho myslíš Mirka? Khuna?

Yahoma
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

A

Příspěvekod roza » úte 29. lis, 2005 16:21

Yahoma - Mirka Busina.Myslim ,ze to po precteni prispevku samo vyplyva a neni potreba se na to ptat.

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snoopy » úte 29. lis, 2005 16:37

Yahoma: zdá se že bys mohl být jedním z lidí kdo by mohl napsat nějakej objektivní náor na to co sem psal.. hmm? (vzhledem k tomu že podle toho co píšeš nejsi v Ewto, ale byl jsi... resp. znáš ty lidi...) Dík moc ;)
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » úte 29. lis, 2005 19:10

Yahomo, psal jsem to tvemu zakovi. Bylo by dobre, aby sem jeste neco napsal. Protoze nejen, ze pote, co jsi zacal psat, po Businovi neni ani pamatky, ale jeste ke vsemu odpovidas na dotazy, ktere adresuji jemu. Rozuv pozdrav ve zprave pro Busina sis taky vylozil, ze je cela zprava adresovana tobe. Napada me, jestli nejsi schiiizofrenik, tim by se hodne vysvetlilo.
Ale nechme toho. Urcite je to jen blba shoda nahod. Verim tomu, ze jako si-fu bys takovou ubohost nikdy neudelal. Napis Snoopymu, trochu si srovnej Busina a zarucuji ti, ze budeme vsichni v klidu.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Yahoma » úte 29. lis, 2005 21:10

TAPTAKU:
OK, v pohodě, ale jednou pro vždy: Nikdy bych nepsal pod cizím nickem. Proto nejsem Mirek. Proto nejsem Bušín a proto nejsem schizofrenik - i když 8)

SNOOPY:
Píšu sem pokud možno co nejmíň, ale když už to zase začalo, tak mi napiš body s otázkami a já se pokusím ti pokud možno objektivně v bodech odpovědět. Snad to zase nerozpoutá další vášnivou diskuzi o pravém a nepravém WT/VT/WCH. Jak říká můj SiGung: Mnoho lidí, mnoho jmen.

Yahoma
www.AVSE.cz
www.SecuritySystem.cz
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Snoopy » stř 30. lis, 2005 12:17

Yahoma: Otázky jsou v úvodním příspěvku, když jsem zakládal tohle téma... zájímá mě tvůj názor, zkušenosti...
A druhá věc otázka instruktorů? Ti co mají první tech. stupen.. jak myslíš že jsou na tom technicky? atd... Jestli to nechceš filtrovat takhle ven, klidně pošli do SZ
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » stř 30. lis, 2005 15:39

TAPTAK píše:Yahomo, psal jsem to tvemu zakovi. Bylo by dobre, aby sem jeste neco napsal. Protoze nejen, ze pote, co jsi zacal psat, po Businovi neni ani pamatky...
... Napis Snoopymu, trochu si srovnej Busina a zarucuji ti, ze budeme vsichni v klidu.

Nazdar vole. (Nemohu si odpustit důvěrné oslovení, jistě přátelské, z Tvé 1. reakce).
Tak jsem tady. Máš radost? Já děsnou. Vidím, že se Ti po mně stýskalo (mně po Tobě taky), tak jen pro vysvětlení: já jsem z chudé rodiny :cry: a my nemáme ani na kalkulačku :cry: , tak na internet chodím, kde mě zrovna pustí, a to je jen někdy (jen když se zrovna umeju a převlíknu do svých rezervních montérek :cry: ) :wink:
Chtěl jsem Ti ovšem strááášně moc poděkovat za udělení instrukcí, sice zatím jen mému učiteli, ale věřím, že mi též něco do života sdělíš, a taky Ti chci poděkovat za tu Tvou záruku... Ta velkorysost, to mě dojalo, úplně jsi mě dostal...

P.S.:
1. Ještě jednou zopakuji - soudobé lidi z EWTO už neznám (jak Ti to jen mohu dokázat? :D ) a netuším, o jakých certifikátech bez kurzu, které "nejen jim" mám nabízet, píšeš.
2. Nevím nic o tom, že bych se posmíval Oliverovi a Matthiasovi. ®e se mi Oliverovo umění, to, jak se hýbe, nelíbí, o tom žádná (a nevidím v tom žádný posměch ani škodolibost) a jestli zvládneš ještě jednou přečíst, co jsem napsal o Matthiasovi, tak se na to podívej. (A že je tam smajlík? A co má být? To je jen úsměv. Prostě mi to přišlo docela veselé ve spojení s poznámkou, že je ten světlý případ. TY z toho děláš výsměch, to je Tvoje interpretace, Tvoje myšlenka, ne moje. Kdyby sis přečetl místní fóra o VT, WT... zjistil bys, co jsem odepsal nějakému mamlasovi, když se mj. navážel do Olivera, že tloustne, a do Matthiase, protože se odbarvil.)

K tomu talentovi s tím sáhodlouhým přípisem. Zajímavá... směs... Ty jsi v EWTO nikdy nebyl (radši by ses... no, to já byl radši v EWTO, ale každému podle gusta) a něco hodnotíš? A radíš mi?
200 lidí se nám na semináři nikdy nesešlo, to máš pravdu, ale vtip je v tom, že to ani nechceme. Jestli ses někdy podíval na AVSE stránky, tak bys mohl zjistit, že zkoušky jsou vždy 3 neděle po sobě (střední Čechy, východní Čechy, Morava), a Ving Tsun je dokonce vždy ve dvou termínech - dopoledne a pak od půl čtvrté. Čistě pro Tvoji informaci, je to proto, aby žáků na jedněch zkouškách byl únosný počet a aby mohli být všichni sifu osobně přezkoušeni.
Za všechny Tvé odstavce ještě jeden dotaz - kde jsem napsal, že veškeré zkušenosti mám z EWTO?

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » stř 30. lis, 2005 16:11

Ale Mirku - ja jsem nehodnotil neco ,kvuli cemu bych musel do EWTO ,ja jsem reagoval na to ,co jsi tu psal ty.Jak pises -kazdemu podle jeho gusta :ja bych obetoval jednu noc ,zatimco ty ses nechal ojebavat leta :lol:
Jo vy nechcete - zase slysim hrat tu kapelu - jak ze se to jmenuje.... :idea:
Ok ,dostals me - a napises sem ,kde jinde jsi wingchun cvicil ,pane zkuseny ? :?: :idea: :wink:

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » stř 30. lis, 2005 16:48

Busin - kdyz lidi ze soudobe EWTO neznas a zkousky jsi nutne musel delat pred X lety, pak vazne nechapu, jak muzes nekoho obvinovat ze lzi.

Mimochodem, ve kterem mistnim V/WT foru ses zastaval Olivera a Matthiase? To jsi psal asi pod pseudonymem, vid? Skoro se bojim zeptat pod jakym!
Lzes, az se ti od klavesnice prasi! :x

Taky je komicke, ze kdyz te dal Roza pozdravovat, tvaril se tvuj ucitel, ze te nezna nebo aspon nevi o koho jde.

To musis mit dobre zname, kdyz te pousteji prakticky kazdou hodinu na internet! Tady jsi diskutoval pomerne pravidelne. Na chudou internetovou kavarnu to fakt nevypada. 28. listopadu jsi nespis chodil cely den od domu k domu a zkousel, jestli te nekdo nepusti na net. :roll:

roza - no, ja jsem spokojen, jak me ojebavaj. Holt jsem prosty fly-boy. :oops:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MirekBusin » stř 30. lis, 2005 17:13

Jaký smysl má Ti něco vysvětlovat, když Ty všechno vysvětlení už předem odmítáš? O.K. Odpovím Ti ještě na tohle a končím tuhle debatu.?
1. K čemu jsi svolný, je Tvoje věc. Já vím, že dnes je to v módě, ale já bych se těmito sklony nijak nechlubil. (Stejně jako nevykřikuju, že jsem hetero.) ®e mi to chvíli trvalo, než mi něco došlo - omlouvám se Ti za svoji tupost, ale nemám ve zvyku si udělat názor z jednoho cvičení (které jediné je patrně Tebou omluvitelné, jak vyplývá z Tvého přirovnání).
Pokud jde o délku pobytu v EWTO, i když jsem začal pod Jedličkovým instruktorem, ten to po nějakém čase zabalil a já jsem pokračoval u Romana. Takže tady přišlo první srovnání. Jako Romanova větev jsme si jeli už docela po vlastní linii (aspoň nakolik to jen v EWTO bylo možné), a kromě zkoušek jsme s EWTO do styku prakticky nepřišli. ®e z ní odejdeme, jsem věděl už dva nebo tři roky předem. Tolik k vysvětlení, proč jsem tam byl takovou dobu.
2. Jak jsem napsal nahoře, Ty žádné vysvětlení nevezmeš. Musel bys přinejmenším připustit, že jsi byl vedle. Ano, 200 lidí na zkouškách mít nemůžeme, ale 150 lidí ano. Proč je tam nemáme, jsem Ti napsal. Ty místo toho slyšíš hrát kapelu. To je zajímavý protiargument.
3. "Pane zkušený." Dokonce i takový tupoun jako já nemůže přeslechnout tu ironii; další už předem smetený argument z mé strany. A navíc se nemůžu zbavit dojmu, že mi neustále podsouváš něco, co jsem nenapsal. Kde jsem pro změnu o sobě uvedl, že jsem zkušený? A proč při tom ještě chceš, abych Ti odpovídal?
Ale pro případné "nestraníky" :wink: odpověď je už v tomhle textu: EWTO pod Jedličkou, EWTO pod Romanem, AVSE, Missink link.

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » čtv 01. pro, 2005 16:31

Nazdar Mirku ,skoda ze uz se loucis :cry:
No nic ,treba ti to nekdo bude vypravet.
1.Zkus rozlisovat mezi "byt svolny k necemu" a "vybrat si mezi dvema zly to mensi" :lol:
2.Ja taky nemam ve zvyku delat soudy po jednom cviceni.No a prave ta delka casu ,ktery k tomu kazdy potrebujeme ,nas odlisuje :)
3.Jako Romanova větev jsme si jeli už docela po vlastní linii - tak to jsem moc nepochopil.Stejne tak jako :EWTO pod Jedličkou, EWTO pod Romanem, AVSE, Missink link. - Nezlob se na me ,ale kdyz jsem se te ptal,a priznavam ze v ocekavani podobne odpovedi to bylo ironicky ,na ZKUSENOSTI - ktere ,jak jsi naznacil ,nejsou jen EWTO - ,nemyslel jsem tim zkusenosti s ruznymi organizacnimi strukturami ,ale - jak znela moje otazka - s ruznym wingchunem.

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » pát 02. pro, 2005 9:31

No fajn, tohle je věcnější. (Takže odvolávám, co jsem slíbil, a slibuju, co jsem odvolal :wink: Jinak si ale myslím, že tady řešíme něco, co nepatří do fóra o EWTO.)
Já jsem zase věděl, co mi na to odepíšeš. A jiní by mohli pro změnu napsat, že jsem turista po organizacích.
K bodu 3. Nevím, nakolik jsi v obrazu, ale zatímco Jedlička - Kopecký - Drdla se učili u Koniga (aspoň co vím), Roman Bittner se učil od Ladislava Hodače a přes něj od Heinricha Pfaffa. To byl do značné míry jinak prováděný Ving/Wing Tsun, a na zkouškách u Koniga s tím pak byli docela problémy ("Kdo Vám to ukázal? Jak to, že to umíte, když to patří až...?"). Taky jeden z důvodů odchodu z EWTO. To mj. znamená, že až v AVSE byla výuka v pohodě, nijak neomezovaná, neutajovaná... Ale máš pravdu, že pořád šlo o Leung Ting V/WT. Akorát tak nějak jinak (samozřejmě líp, jak jinak :wink: ). Zato jsi vedle s Heinrichem. Jeho Yong Tjun se od V/WT liší víc než V/WT od WCH (aspoň co můžu zatím posoudit).
Takže různé Wing Chuny osobně neznám, ale jestli sis všiml, taky jsem se k nim nikdy nevyjadřoval. A pokud jde o EWTO, tak důvodem mé kritiky nebyli řadoví žáci ani styl, ale vedení a politika tohoto podniku, kterému na žácích a na jejich umění vůbec nezáleží. A ani slušní instruktoři (lidsky i technicky), kteří se snaží držet úroveň svých žáků, s tím v globálu nic nenadělají. Ryba smrdí od hlavy.

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Tojejednokto

Příspěvekod Bolo » pát 02. pro, 2005 9:59

To MirekBusin:

Cele si to troska nepochopil.
Sleduj tok mojich myslienok...

Som niekto kto ma vysoky stopen u organizacie QX ale nic na tom nezarabam... Zalozim si vlastnu organizaciu 91. A ak mi tam pride niekto od QX tak sa ho opytam aky ze to stupen dosiahol !!!! (pozor teraz to pride)
A kedze velmi dobre VIEM to co ma clovek zvladnute na tento stupen, je pre mna trivialne jednoduche mu ukazat vyssiu techniku ktoru v zivote nevidel aby uznal ze TOTO je nieco LEPSIE !!!!! (uz to bolo)

Takze vysledok? TY odchadzas z telocvicne s OTVORENYMI ocami a ja som TEN PRAVY a jediny a.....

Asi takto by som to videl ja .....

PS: aby som nikomu nekrivdil, je velmi tazke zistit v com su rozdiely a ci su tak strasne podstatne, na to aby si to vedel objektivne posudit by si musel mat zvladnuty jeden aj druhy system na vysokej urovni !!!!!

tenkohonetrebamenovat
Bolo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pát 02. pro, 2005 10:51

Jak jsem rekl - schiiizofrenik. Nejdriv sis stezoval na uroven zkousek a lidi, tedy pardon, jedna vyjimka byla snad dobra. Ted jsi obratil a lidi jsou v poradku, styl je v poradku, ale podnik je spatny. Kolik je to let, co jsi odesel z EWTO? Myslis, ze se za tu dobu nic nezmenilo? Vetsina lidi, o kterych tady pises, uz v EWTO ani neni.
Je uplne bezne, ze pokud je duvod a souvislost, zkousime si techniky, ktere se uci na nepomerne vyssich stupnich.

Abych to shrnul, v AVSE vyucujete lepe, mate narocnejsi zkousky, zalezi vam na zacich a vubec vam nejde o penize. A tobe zrejme nejde o nic jineho nez propagovat vasi genialni a temer charitativni organizaci na ukor EWTO, ktere je evidentne pravy opak.

Prosim te, kdyz uz jste tak dokonali, musim te upozornit na drobnou nepresnost:

Missing link - chybejici clanek, je nazev toho, co se ucite. Mozna to neni nejvhodnejsi vyraz, protoze se leta pouziva pro chybejici vyvojovy stupen mezi clovekem a opici. To se neposmivam, to je fakt.

Missink link, jak to pises ty, je samozrejme nesmysl, ale podle pravidel vystavby anglickych slov, by se dal prelozit jako 'chybne (ve smyslu omylem) se potapejici' nebo ' chybne klesajici) clanek.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

A

Příspěvekod roza » pát 02. pro, 2005 11:30

Mirek - ja ti nevycitam nic takoveho ,co by jini nazvali turistikou po organizacich.Naopak jsem schopen ocenit ,kdyz clovek na zaklade rozumnych duvodu hleda lepsi alternativu.Na druhou stranu - jen cas nam ukaze ,jestli to pro tebe je skutecne lepsi ;coz samozrejme myslim po strance dovednostni ,ne financni nebo organizacniho postaveni.
Coz nic nemeni na tom ,ze tvoje sarkasticka poznamka "Za všechny Tvé odstavce ještě jeden dotaz - kde jsem napsal, že veškeré zkušenosti mám z EWTO? " nebyla fakticky opodstatnena z hlediska wingchunu.

Jsem v obrazu natolik ,abych vedel od koho se prvni tri jmenovani co ucili - trochu jsi to poupravil :?

Ohledne pana Kocky - uz jsem se vyjadril ,jeste bych vam chtel poprat ,abyste skutecne nalezli zpusob ,jak jeho avizovanou genialitu a pohybovy talent prenest na sebe.

Bohuzel se mnou jen tezko muzes vest debatu o tom ,jak se "Jeho Yong Tjun se od V/WT liší víc než V/WT od WCH (aspoň co můžu zatím posoudit). " Protoze z vyse uvedenych duvodu to posoudit opravdu nemuzes.Nepokousej se mne chytat za slovo - ja to samozrejme taky posoudit nemohu ,protoze jsem s nim necvicil ,ja vim. :roll:
Na druhou stranu ,kdybysme vsichni porad zkouseli zacvicit si s kazdym ,kdo zrovna neco genialne vymysli nebo alespon modifikuje ,nedelali bychom nic jineho.

Jinak - koukam ze TAPTAK nelenil a predbehl mne v psani - alespon mi usetril praci.

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 02. pro, 2005 11:46

poznamka nezavisleho pozorovatele

WCH/WT/VT/etc., proste Wongcheun/Yongchun scena v CR a v Evrope je opravdu velmi zabavny kabaret, scenar stale stejny:

a) zacnu cvicit v EWTO: super system, super lidi, super vyukovy program, WT preci cvicil i Bruce Lee, Leung Ting je nejlepsi zak Yip Mana etc.

b) zjistim ze vsechno je jinak (system je zbastardizovany kalk skutecneho cinskeho g.f., lidi jsou arogantni zamindrakovani jedinci, masovy vyukovy multilevel marketing program je jen o tom jak ze zaku vyzdimat co nejvic penez, Leung Ting/Kernsprecht/... je sasek a podvodnik etc. ) a odejdu (jako relativni zacatecnik) a zacnu cvicit autenticke WCH nebo jine b.u., nebo se na to vykaslu uplne

c) zjistim ze je vsechno jinak (viz vyse), ale jsem uz na nejake "vyssi urovni "(1. technicky a vyse), tak odejdu a zalozim si zalozim si vlastni organizaci (s ambici vydelavat stejny prachy jako EWTO - dobry byznys), prip. dokonce system (!), ktery ma: levnejsi zkousky; inovovany vyukovy program; rychlejsi postup ve vyuce etc. - proste ve vsem lepsi nez EWTO. samozrejme do EWTO (odkud ovsem pochazi veskere me znalosti a dovednosti!) se zacnu patricne navazet

- a pak se hadam na webu s ostatnimi WCH/WT/VT/etc. lidickami (tj. pripady a, b, c, jednim z nichz jsem i ja) o stupnich, zkouskach, poplatcich, pasech, seminarich s x desitkama nebo stovkama zaku, pokrocilych nebo tajnych technikach etc.. gf v Cine je samozrejme mrtve, je potreba ho upravit pro Evropany/ucit ho Evropany jinak, bla bla bla dalsi nesmysly

:lol:

protoze WCH/WT/VT/etc. necvicim, snad mi tuto analyzu bez obalu odpustite
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » pát 02. pro, 2005 14:10

Taptaku, Taptaku, Ty mě prostě tím transformovaním mých myšlenek udoláš, už téměř nemám sílu odpovídat. No, Ježíš to měl s farizeji taky docela těžký :wink:
To, že napíšu, že něčí úroveň byla špatná, neznamená, že byl špatný ten dotyčný, když už jsme u té schizofrenie, a stejně tak si nepamatuju, že bych psal, že je špatný styl. Nemyslím si, že žáci jsou kompetentní posuzovat svoji úroveň, takže JIM ji nezazlívám (a viděl jsem opravdu strašné věci u tehdejších 9.-10. stupňů). To je věc jejich učitelů. V EWTO už nějaký pátek nejsem (jak dlouho, to jsem napsal), ale - na zázračný obrat prostě nevěřím. Prostě proto, že (jak jsem rovněž napsal) vrchní velení je stále stejné. A jestliže jim to tenkrát šlapalo a šlape i teď, nevidím důvod (náhlé hnutí svědomí?), proč by měli svůj přístup měnit.
Missing link (chybka v pravopisu se vloudila) znamená v překladu "chybějící článek". Nic víc, nic míň. V evolucionistickém chápání je to jakýkoli chybějící článek mezi jakýmikoli rádobypříbuznými skupinami (tedy nikoli jen mezi lidmi a opicemi). Myslel jsem, že je jasné, že Heinrichovi nešlo o biologii a jeho Missing link znamená chybějící článek v bojových uměních.
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pát 02. pro, 2005 15:44

M.Bus. - napsali jsme toho dost a kazdy si muze udelat vlastni obrazek o tom, kdo slovickari a transformuje cizi myslenky. Kdyz jsem te obvinil z konkretni veci, kterou sis vymyslel, najednou se ti nechce reagovat. Napadas vyuku v EWTO na zaklade informaci, ktere jsi ziskal pred 6 lety.
Jasne, ver tomu, ze je vsechno pri starem. Nebo jeste lip, je to horsi nez za dob Gefekeho.

Na me nazev bojoveho umeni Missing - link pusobi stejne propagandisticky, jako reklamy EWTO o stylu telefonni budky. Kdybych mel par minut od baraku misto EWTO AVSE, treba bych chodil tam a prenesl se pres takovou evidentni kravinu, jakou je Missing - link (ve smyslu toho, co se ten nazev trapne snazi avizovat, podobne jako se prenasim pres styl telefonni budky a podobne kraviny z nasi propagandy), ale rozhodne bych nebrouzdal po webu a nenavazel se do novacku jen proto, ze se jich na zkousce seslo trochu vic.
Nakonec, tvuj ucitel vi o tom, jak se tady prezentujes a o nem to take neco vypovida.

Na prispevek podobne myslenkove vyprahly, jako byl tvuj posledni, uz nebudu odpovidat.

pm - na tom, co pises, je/bylo urcite neco pravdy. Myslim si, ze hodne veci a zkusenosti s EWTO se dnes uz spis traduje. Mam dobre duvody respektovat tvuj i Yiwanuv nazor, takze pokud si opravdu na vyssich stupnich spalim cumak, nebude to tak hrozne, byl jsem byl varovan. Stejne tak mam sve duvody zustat tam, kde jsem a riskovat moznost, ze mate ve vsem pravdu.
Zdar :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bolo » pát 02. pro, 2005 15:46

MirekBusin píše:Missing link (chybka v pravopisu se vloudila) znamená v překladu "chybějící článek". Nic víc, nic míň. V evolucionistickém chápání je to jakýkoli chybějící článek mezi jakýmikoli rádobypříbuznými skupinami (tedy nikoli jen mezi lidmi a opicemi). Myslel jsem, že je jasné, že Heinrichovi nešlo o biologii a jeho Missing link znamená chybějící článek v bojových uměních.

tak potom to mal pomenoat "next gen" a nie misink link
Bolo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » pát 02. pro, 2005 16:37

Ad Taptak:
Obvinil jsi mě z kdečeho, ale ničím to nedoložil (aspoň pokud to doložit jde, jako je to, co jsem údajně napsal). Píšeš, že se mi nechce reagovat, to je pravda; už je toho dost a nikam to nevede. Na co jsem mohl, jsem Ti odpověděl, zato jsem se doteď nedočkal odpovědi od Tebe. (Pamatuješ si ještě jak jsi argumentoval, že nováček nemůže neuspět, aby náhodou neskončil, a zároveň vysmahl, že jinde je 50% úmrtnost? A to jsem Ti nepoložil celou řadu ještě zajímavějších otázek, jako např. kolik lidí za 30 let trvání EWTO prošlo celým systémem, jestli víš, ve kterém stupni jsou tam motýlí nože a kolik lidí je zná, kolik vůbec stojí...) Aby toho nebylo málo, vyčteš mi, že nechci reagovat, a pak mi napíšeš, že nebudeš reagovat. Bravo.
Co se týče mého učitele, nevím, proč se do něj navážíš. Nejprve mu udělíš instrukce (taktéž - Bravo!!!), jak se mnou má naložit, a protože neposlechl, je na stejné palubě se mnou. No, to víš, my jsme se hledali (já jsem ho hledal), až jsme se našli. :wink: Jinak, ale je to jen mezi námi (Tebou a mnou) - u nás jsme docela svobodní, takže i když můj učitel se neztotožňuje se vším, co dělám, co si myslím, jako svobodného dospělého jedince mě neřídí a neovlivňuje. Též jeden z rozdílů mezi... Hádej.

Ad Bolo:
Kdyby jsi byl předminulou neděli na jeho semináři (možnost jsi měl, byl otevřený), mohl by sis udělat vlastní názor. Takhle jen pochybuješ a naznačuješ. A když už bys tam byl a viděl, jak předvedl Nuk Sau cvičení, nejprve jak ho cvičí Ving Tsun (jeřáb), pak totéž cvičení, ale kdy ho cvičil jako karatista, pak jako boxer, zápasník a nakonec jako Tai Chi, pochopil bys, o co Heinrichovi jde. Ne o další styl, sbírku technik a pohybů, ale o to, co je za tím, o princip společný všem funkčním bojovým uměním. A pochopil bys, proč to nazval Missing link a ne jinak.

Kluci, vzdávám to. Úplně jste mě ukřižovali.
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...