WT-EWTO -zkoušky a semináře

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod TAPTAK » pát 02. pro, 2005 17:34

M.Bus. - ted ses predvedl jako dokonaly demagog. 50 % umrtnost zacatecniku jsi pochopil ty a jen ty. Ze to pri sve omezenosti omilas porad dokola, neni muj problem. To, ze jsi v zadnem z mistnich VW/CHT for neuvedl, co jsi tvrdil, si na tomhle serveru dokaze overit male, prumerne inteligentni dite. Kdokoli si muze vylistovat vsechny (aktualne 19) tvych prispevku a potvrdit si, ze si jen sproste vymyslis, co se ti hodi. Viz:
MirekBusin píše:Kdyby sis přečetl místní fóra o VT, WT... zjistil bys, co jsem odepsal nějakému mamlasovi, když se mj. navážel do Olivera, že tloustne, a do Matthiase, protože se odbarvil.)

Ne, nevim, kolik stoji motyli mece a ani me to nezajima. Pripominas mi meho kungfu bratra, se kterym se skoro neda cvicit. Vydrzi par minut a pak doslova cumi, co delaji vyssi stupne. To je idealni stoupenec vyukoveho systemu, jaky ty nabizis. Dej mu hned vyssi techniky, nech ho, at si zaposiluje s motylimi nozi a mas ho v AVSE. Problem je, ze i kdyz mu das cokoli, bude porad koukat vys a delat houby. Mas nos tak nahoru, ze si nevidis na ruce.

Ad Bolo, kdybys napsal, ze jsi mel moznosti citit, o co Heinrichovi jde, bylo by to zajimave. Takhle to vypada asi stejne genialne, jako LeungTingova reklamni kazeta.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zdravím

Příspěvekod Bizon » pát 02. pro, 2005 19:16

Dobrý den,

zdravím všechny zde přítomné bojovníky a válečníky. Jsem zde nový a poprvé. Tedy né, že bych pravidelně nesledoval některé pro mě zajímavé rozhovory, ale poprvé zde něco píši 8) Přiznám se rovnou, že cca už 3 roky cvičím WT nebo jak to kdo chce zančit u organizace AVSE. před tím jsem cca 3 roky cvičil u EWTO, kde jsem dosáhl 6. žákovského stupně WT ( u AVSE 8. stupně žákovského ). Bojovým uměním se věnuji od svých cca 9 let, kdy jsem začínal s řecko římským zápasem a volným stylem, pak jsem přešel na judo, kobudo, aikido, a vzhledem k tomu, že jsem pořád hledal něco tak jsem pokračoval přes ninjitsu ( Togakure ryu - p. Sihan Pokorný ), Taekwondo, box, thai box, graplling až jsem se dostal až k výše zmiňovanému WT a escrimě u AVSE ( nyní mising link ). Je mi 28 let. To zde uvádím jen, abych zamezil takovým dotazům co jsi cvičil, jak dlouho, atd. :twisted: Nechci se s nikým z Vás pouštět do jakýchkoliv debat jaký styl je lepší, kde se cvičí lepší WT, karate, box, atd. Dle mého názoru se zde všichni zbytečně osočujete a urážíte, protože každému vyhovuje jiný styl, jiný přístup učitele k žákovy, jiné tréninkové metody dle jeho osobních dispozic. Myslím si, že všichni, kteří cvičí nějaké bojové umění si zaslouží respekt a uznání, ať jsou na jakémkoliv stupni studia. Pokud se najdou dva, kteří si myslí, že ten jejich styl je lepší a musí si to každopádně dokázat, tak ať si klidně nařežou, ale ve finále nikdy nevyhraje styl nýbrž člověk a tím ve své podstatě Ti dva nic nevyřešili a můžou si takhle dávat do držky po celý život :lol: Toto je pouze můj osobní názor, který nevyjadřuje jakýkoli postoj jakékoliv organizace pod kterou jsem cvičil. Vzhledem k tomu, by jste se měli přestat hádat a spíše si vyměňovat zkušenosti a rady z Vašeho bojového růstu a navzájem si pomáhat hledat cestu, který každý z nás hledá. :?: Já jsem jí našel v Mising Link, grapllingu, boxu, thai boxu, escrimě, atd, protože ta cesta je ve své holé podstatě ve všech bojových uměních či systémech. Opět toto je pouze můj osobní názor a nemuséte s ním souhlasit, protože to je vaše vísostné právo. Předem se omlouvám za případné mluvnické či spisovné chyby. Čeština není zrovna mojí doménou :?

S úctou a pozdravem

Bizon

Motto: Aby zlo mohlo triumfovat postačí jediné, aby slušní lidé nedělali nic!! :idea:
Bizon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » ned 04. pro, 2005 19:14

Bizon: Moje rec. Obcas tu zabrousim pri praci, ale delam to pro to cviceni. Ostatne cim vic cvicim, tim min mam chut o tom mluvit, to se proste vsecko musi odcvicit. Chi Sao muze byt mimo jine taky hezky zpusob konverzace :-)
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » pon 05. pro, 2005 11:19

Bizone - kdyby prispevky tveho gf bratra vypadaly podobne jako tvoje, nenapsal bych ani popel. :wink:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MD » stř 07. pro, 2005 16:30

Neco malo k puvodnimu prispevku.

Byl jsem taky v ty Praze. Lidi tam bylo hromadu, skoro hnout se tam nedalo. Ale videt cvicit Matthiase, to je proste zazitek. A navic tomu rozumi, je schopen vsechno do detailu vysvetlit a odpovedet na vsechna moje "proc". Uz jen kvuli te hypoteticke moznosti byt jako on zustavam zatim verny WT... :-)

Ty zkousky neresim. Kdyz ji udelam (nebo dostanu zadarmo), zacnu se ucit novy program a to je to co chci, to me rozviji a rozsiruji se mi WT obzory a zpetne pak chapu lepe ty nizsi stupne. Hlavni je to procvicovat a nejde o to, jaky mam papir.

Jasne, je to o penezich. Ale kdyz si vezmu ze oni skutecne neco umi, ze je to stalo kus zivota, docela chapu ze se o to nechteji podelit s kazdym jen tak, za nic. Proc nevydelat na necem co umim? Ja se taky v zamestani zivym tim co umim a necham si za to zaplatit.

Dokud me bude WT prinaset neco noveho, co se navic bude schodovat s moji predstavou BU, tak u EWTO zustanu.
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Vse myslim probihalo jak melo..

Příspěvekod Xaltotun » čtv 15. pro, 2005 16:42

S prehledem a rozumne..
Naposledy upravil Xaltotun dne ned 26. úno, 2006 17:36, celkově upraveno 1
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 15. pro, 2005 18:40

2PM: :lol:
Ty neprovokuj, nebo zpracuji nezavislou analyzu jak začínalo všechno Hung-gar v čechách a budu jako někdo kdo hunggar necvičí žádat za prominutí :wink: .
jinak ale nic ve zlem, Vas a Vase g.f hodne respektuju.
Panda
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 16. pro, 2005 9:27

2 Panda: ale klidne muzes, nikdo snad nema co schovavat? neni zadnym tajemstvim ze u Hladika jsem cvicil ja i x tisic dalsich lidi. btw. obdobnou analyzu uz mam v supliku uz nekoli let, i kdyz by ji bylo potreba aktualizovat

2 WT/VCH/VT: cekal jsem nejakou reakci, polemiku, souhlas, neco...
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 16. pro, 2005 10:12

Kdyby nekdo napsal knizku "Kdo necvicil u Hladíka ať hodí kamenem" tak bych si musim priznat nemohl hodit ani já a to by byla nuda :wink:
Do scény WT/WCH/VT jsem nahlédl především tak že mám hodně kamarádů u těchto různých stylů a můžu říct, že mí kamarádi z WT jsou míň militantní než ti z WCH,ale zase si o sobě víc myslí.I když teď mluvím spíš o vedení. 95procent lidí-žáků nikdy nebyla na jiném než na svém tréningu a tak slepě papouškují co jim kdo řekne a stojí si za svým stylem jako by to byla náboženská modla.
Co se trénování týče zatím sleduju tebou předepsaný vzorec :wink: současně s karate jsem nakonec zakotvil u EWTO po tom co jsem navštívil a zacvičil si v pár různých školách.Ale nebylo to vůbec systemem ani technikami ale osobou trenéra která mě zaujala nejvíc,proto bych radši než že cvičím pod EWTO říkal cvičím pod tím a tím, má to větší vypovídající hodnotu.To co se vyučuje je spíš sebeobranný systém než BU a uznávám že pokud někdo hledá něco víc tak se časem asi obrátí jinam, mě to vyhovuje na 100procent.Tolik ode mě možná si časem na něco vzpomenu.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pát 16. pro, 2005 10:53

pm píše:2 WT/VCH/VT: cekal jsem nejakou reakci, polemiku, souhlas, neco...

Aha , tohle jsem prehlidl, mezi tou flamewar mirkabusina a spol :)

IMHO je to analyza spousty lidi ktere je mozno cist tady na netu. Existuje ale taky hodne lidi, kteri se na net nedostanou a jsou uz docela v pohode. Tyhlety silne emoce vnimam jako larvalni stadium, asi jako kdyz decko spadne na zem a rve jen proto, ze si mysli, ze by melo kricet, i kdyz ho to skoro vubec neboli.

Asi mam smulu, na me se totiz ten popis moc nevztahuje :)

Sice jsem "byl" u EWTO asi 4 mesice a pak presel na ELYWCIMAA WCH, ale spis z toho duvodu, ze "ucitel" byl vlastne jen pokrocily student a v Olomouci/Frydku zadne EWTO zastoupeni tehdy nebylo.

Vyzkousel jsem si i Chow Chung Wing Chun (pul roku v Anglii) a chvili jsem se chodil koukat na treninky ruznych BU vsude mozne (Hsing-I, hung gar, karate).

"Bohuzel" mi muj ucitel WCH naprosto vyhovuje :-) takze nemusim resit tyhlety ptakoviny a muzu se venovat cviceni - a semotamo odpovim na nejakou otazku napsanou tady na netu.

Na druhou stranu jako "ceska smejici se bestie" [cit. Reinhard Heydrich] mi to neda obcas tu trosku neprilit oleje do ohne tim, ze zformuluju nazor drobet konfliktneji nez by bylo zapotrebi :-) Nikdy ale na ukor uprimnosti, chapu net jako informacni medium, ne jako prostor pro poskytovani chaotickych dezinformaci za ucelem vlastni zabavy.

P.S. Ono je taky zajimave cist si s odstupem treba roku co jsem tady napsal .... obcas se chytam za hlavu a rikam si co jsem to byl za blba :-) Je to fajn sebereflexe.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Kdo z nas, co delame Kung-fu pres 12 let nezacinal u Hladika

Příspěvekod Xaltotun » pát 16. pro, 2005 12:16

V Hung-garu Hladika jsem stravil mnoho let, nez jsem presel na WT. A myslim si, ze ac znam o Hladikovi dnes spousty veselych historek, stejne byl ten Hung-gar dobry k zpevneni tela i uderu, coz se hodi vsude)))

Podle mne je nejdulezitejsi, co se cvici a jak je to dobre-hodne dobre vypadajici a fungujici styl umozni o to vice tolerovat i sileneho mistra))) :twisted: :twisted:
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pát 16. pro, 2005 12:24

Panda - bez ohledu co si myslim o EWTO, tak Dan Bartak je prima

Hark - Lok Yiu WCH je pravdepodobne jedno z nejlepsich Yip Man WCh tady v Evrope

Xaltotun - ha, nechtej abych Ti rekl, k cemu byl ten "Hung-gar" dobry, redakcni system mozna stejne filtruje sprosta slova
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Vyhody Hung-garu byly..

Příspěvekod Xaltotun » pát 16. pro, 2005 15:43

Napr. my jsme jeste v ramci te euforie po 1989 a Hladikovych radach utuzovali predlokti kazdy den aspon 20 min o stromy atd..Pak si po par letech takoveho cviceni ty udery zkouset do karatistu byla legrace. I to ma-bu cloveka ucilo ustat strasnou nechut v tom byt..a to znam fanatiky, kterymiHladik s Petrusem tvrdili, ze v tom musi kazdy den stat aspon 40 minut, tak v tom tvrdli hodinu...

Kazdopadne to u Hladika byly silene roky-a jelikoz jsme tomu verili a myslim nic lepsiho z Kung-gu ani WT se v CR tehdy neprezentovalo..tak se to cvicilo s plnym nasazenim..Ted ty kluky vidim ve skolach od boxu, tai-boxu, WT..))) Jo, jo)))

Hladik k te dobe patri jako Husak k normalizaci)))
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zkoušky

Příspěvekod Rimmer » pát 16. pro, 2005 18:30

toSnoopy: Nemám sílu teď číst všechny vzkazy co tu byly napsány, takže pokud to tu už byla napsáno omlouvám se.

1. WT je taoistickej styl. Jdeš si svou cestou! to znamená, že žákovské stupně cvičíš pro sebe! A pokud ty se cítíš na to, aby si popošel na další stupeň - jdi! Samozřejmě, že aspoň minimální kontrola být musí a čím jseš dál tím větší bude! Sám mám teprve 5. žákovsky stupeň takže moje názory berte s nadhledem.

2. Ve chvíli kdy máš technický stupeň tak už styl musíš reprezentovat. To znamená, že tvoje WT už musí mít určitou kvalitu. Samozřejmě sem se ještě technické zkoušce ani nepřiblížil a tak mluvím pouze o tom co znám od svých učitelů Martina Unkurova a Pepi Čechury.

3. Ohledně ceny výuky v EWTO.. U Nás ve strašnicích se platí 5900Kč/rok což v sobě obsahuje po-čt tréninky od 17-18:30 a pak od 19:00-20:30...Můžeš chodit na kolik chceš, taže si myslim, že ta cena neni zas tak přemrštěná.Ovšem nemám páru kolik to stojí jinde..

Doufám, že sem nikoho nepobouřil, neurazi či ,že mě nikdo neobviní ze lži...Vše výše uvedené je pouze můj názor a ńemluvím ani za EWTO ani za své instruktory.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 18. pro, 2005 19:18

To Snoopy:EWTO jsem praktikoval asi 2.5 roku a dostal jsem 4. zakovskej stupen. Zucastnil jsem se celkem 3 seminaru v Praze a toto je muj nazor na ne( ci spise na posledni, ktereho jsem se zucastnil a ktery byl plne v rezii nejvyssich ceskych instruktoru ). Dlouhy nacviky formy, pote nejaky ty bojovky. To probihalo tak, ze prisel Drdla a neco ukazal. To jsme chvili cvicili, pak prisel Jedlicka a ze nam ukaze zas neco jinyho, tak jsme cvicili zas neco jinyho a ve finale prisel Kopecky a opet nam ukazal jinou techniku a ze ty predchazejici nejsou tak dobre..to probehlo behem nekolika desitek minut, v nichz si nas vetsinou nikdo nic moc nevsimal, dany techniky s nami neprocvicoval...proste nam je jen ukazal. Az prilis mnoho technik bez sance je vstrebat. OK, pojdme dal..taky jsem se nemohl zbavit dojmu, ze se ti nejvyssi cesti ucitele pred sebou vzajemne shazujou, coz mi prislo docela trapny a cely akci nedustojny. Nenarikam na cenu seminare, tu zna kazdy predem a je jen na nem, zda-li zaplati nebo ne.
O systemu EWTO toho bylo napsanyho hodne, nazoru na nej je spousta, kazdy at si udela obrazek jaky chce, tohle jsou ciste my zkusenosti s EWTO seminari.
Naposledy upravil toddb dne ned 18. pro, 2005 20:55, celkově upraveno 1
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Musis pocitat ze..

Příspěvekod Xaltotun » ned 18. pro, 2005 20:27

Odchylky jsou v kazdem stylu..

Stykl za to stoji.. :twisted: :oops: :twisted:
Naposledy upravil Xaltotun dne ned 26. úno, 2006 17:38, celkově upraveno 1
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Musis pocitat ze..

Příspěvekod toddb » ned 18. pro, 2005 21:02

Xaltotun píše:cvcil perfektne-ale mel sve ulety)))Stykl za to stoji.. :twisted: :oops: :twisted:

2 ulety jsem videl a myslim, ze jeden z nejvyssich predstavitelu EWTO by se mel umet krotit.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

))))

Příspěvekod Xaltotun » pon 19. pro, 2005 4:16

Lidi si kolikrat nevyberes..A kdyz ctes zivoropisy zenovych mistru ci samuraju a zakladatelu skol, co tam teprve byli za magori-tak by se myslim nakonec mezi nimi i kung-fu fanatik Drdla ztratil)))

:twisted: 8O :twisted:
Naposledy upravil Xaltotun dne ned 26. úno, 2006 17:39, celkově upraveno 1
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » pon 19. pro, 2005 9:01

Xaltotun - a co takhle komediantskou maringotku prevrzenou ,tu uz jsi videl????
Protoze takhle to zatim vypada ,zes toho nevidel jeste hodne.....
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pon 19. pro, 2005 10:06

Panda píše:Kdyby nekdo napsal knizku "Kdo necvicil u Hladíka ať hodí kamenem" tak bych si musim priznat nemohl hodit ani já a to by byla nuda :wink:

:-) kam tim kamenem muzu hodit :-) ?

@----------->ROZA (nebo ruza, nebo rosa :-) ) - Blech sifu preci vzdycky rikal jak moc rado zije spousta lidi ve svym snu a ze by bylo nefer je budit :wink: ... ( Buh vi jaky sny jsi mel ve 13ti letech ty )
, takze "man manty , fong song" ....
btw - toci se nova serie DVD :-)
cest!
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...