Dobrý den,
zdravím všechny zde přítomné bojovníky a válečníky. Jsem zde nový a poprvé. Tedy né, že bych pravidelně nesledoval některé pro mě zajímavé rozhovory, ale poprvé zde něco píši

Přiznám se rovnou, že cca už 3 roky cvičím WT nebo jak to kdo chce zančit u organizace AVSE. před tím jsem cca 3 roky cvičil u EWTO, kde jsem dosáhl 6. žákovského stupně WT ( u AVSE 8. stupně žákovského ). Bojovým uměním se věnuji od svých cca 9 let, kdy jsem začínal s řecko římským zápasem a volným stylem, pak jsem přešel na judo, kobudo, aikido, a vzhledem k tomu, že jsem pořád hledal něco tak jsem pokračoval přes ninjitsu ( Togakure ryu - p. Sihan Pokorný ), Taekwondo, box, thai box, graplling až jsem se dostal až k výše zmiňovanému WT a escrimě u AVSE ( nyní mising link ). Je mi 28 let. To zde uvádím jen, abych zamezil takovým dotazům co jsi cvičil, jak dlouho, atd.

Nechci se s nikým z Vás pouštět do jakýchkoliv debat jaký styl je lepší, kde se cvičí lepší WT, karate, box, atd. Dle mého názoru se zde všichni zbytečně osočujete a urážíte, protože každému vyhovuje jiný styl, jiný přístup učitele k žákovy, jiné tréninkové metody dle jeho osobních dispozic. Myslím si, že všichni, kteří cvičí nějaké bojové umění si zaslouží respekt a uznání, ať jsou na jakémkoliv stupni studia. Pokud se najdou dva, kteří si myslí, že ten jejich styl je lepší a musí si to každopádně dokázat, tak ať si klidně nařežou, ale ve finále nikdy nevyhraje styl nýbrž člověk a tím ve své podstatě Ti dva nic nevyřešili a můžou si takhle dávat do držky po celý život

Toto je pouze můj osobní názor, který nevyjadřuje jakýkoli postoj jakékoliv organizace pod kterou jsem cvičil. Vzhledem k tomu, by jste se měli přestat hádat a spíše si vyměňovat zkušenosti a rady z Vašeho bojového růstu a navzájem si pomáhat hledat cestu, který každý z nás hledá.

Já jsem jí našel v Mising Link, grapllingu, boxu, thai boxu, escrimě, atd, protože ta cesta je ve své holé podstatě ve všech bojových uměních či systémech. Opět toto je pouze můj osobní názor a nemuséte s ním souhlasit, protože to je vaše vísostné právo. Předem se omlouvám za případné mluvnické či spisovné chyby. Čeština není zrovna mojí doménou
S úctou a pozdravem
Bizon
Motto: Aby zlo mohlo triumfovat postačí jediné, aby slušní lidé nedělali nic!!