MissingLink

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Saros » pát 09. pro, 2005 15:32

Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:52, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Saros » pát 09. pro, 2005 15:42

Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:51, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » pát 09. pro, 2005 16:13

Saros - :) Jsem v EWTO. S beznymi treninky jsem spokojen, plati pro ne, co jsem napsal o zkouskach. Pocituji snahu me neco naucit a neni problem se na neco zeptat.
Samozrejme, ze je to o uciteli. Muzes byt v sebelepsi skole s linii dlouhou par kilometru, ale porad bude zalezet predevsim na tobe a na tvem uciteli.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Vystoupil jsem z AVSE

Příspěvekod SonyFalco » pon 19. pro, 2005 19:32

Todle si přečtěte!!!

Ja jsem cvičil v AVSE tři roky a ted· jsem z ní vystoupil.
Byl jse 20.listopadu na semináři Heindricha Pffafa a musím říct,
že to co cvičí tedy Missing Link neí vůbec špatné.Myslím,
že jeho bojové umění má budoucnost.
Důvody proč jsem vystoupil z AVSE jsou takové:
Zaprvé já jsem se přihlásil do Ving Tsunu abych se učil Ving Tsun a
ne Missing Link nebo jinak zmodifikované kung fu.Kdybych se chtěl učit
Missing Link tak jedu do Německa.
Dále fylozofie Ving Tsun a Missink Link je úplně jiná.
Ving Tsun(ti co dělají toto bojové umění ví o čem mluvím)fylozofie je taková, že máme být zavření, držet si vzdálenost soupeřovy ruky, mířit na střed a na tvrdost odpovídat měkkostí(inpulzy na bekfisty apod.)
Missing Link fylozofie:máme být otevření,tvrdí a soupeřovou dlaň si
držíme tři centimetry od hlahy a už se nebere ohled na správnost držení těla,ruk a nohou a je to více rozpohybované.
Takže pokud jste to četli pozorně je to úplný protiklad.
Dohromady to nedavá smysl.Najednou je špatně když jsem měký, nebo když jsem ve statickém postoji a když jsem uzavřený.Aha tak to co jste mě učili předtím byla blbost.
Instruktoři,kteří mají vyšší stupně začinají jakoby odznova a musí se rekvalifikovat, takže jsou na stejné urovni jako žáci s prvním stupněm.
Heindrich říkal, že je ochoten pro naši asociaci si vymyslet další tři stupně, že mu to nedělá problém.
Dále mi přijde divné,že jeden člověk příjde s něčim novým a všech zhruba 150 lidí to příjme bez namítek i ti z vyššími stupni.Všichni radši kyvají vlavou a splynou s davem než aby je po tolika letech vyhodili z asociace koneckonců je to jejich živnost. Vždyt· je to dědictví,které nám bylo předáno a mi jej máme předat dál a ne jej do nekonečna modifikovat!
Možná,že za pět let AVSE příjde zase s něčim novým a všichni se budou muset zase rekvalifikovat.A nebo zjistí, že klasický Ving Tsun je lepší a že byla chyba ho modifikovat a začnou ho znovu vyučovat.
Kdo ví, já než abych dále investoval do ničeho tak jsem raději vystoupil.
SonyFalco
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Vystoupil jsem z AVSE

Příspěvekod doe » pon 19. pro, 2005 22:34

SonyFalco píše:Todle si přečtěte!!!

Ja jsem cvičil v AVSE tři roky a ted· jsem z ní vystoupil.
Byl jse 20.listopadu na semináři Heindricha Pffafa a musím říct,
že to co cvičí tedy Missing Link neí vůbec špatné.Myslím,
že jeho bojové umění má budoucnost.
Důvody proč jsem vystoupil z AVSE jsou takové:
Zaprvé já jsem se přihlásil do Ving Tsunu abych se učil Ving Tsun a
ne Missing Link nebo jinak zmodifikované kung fu.Kdybych se chtěl učit
Missing Link tak jedu do Německa.
Dále fylozofie Ving Tsun a Missink Link je úplně jiná.
Ving Tsun(ti co dělají toto bojové umění ví o čem mluvím)fylozofie je taková, že máme být zavření, držet si vzdálenost soupeřovy ruky, mířit na střed a na tvrdost odpovídat měkkostí(inpulzy na bekfisty apod.)
Missing Link fylozofie:máme být otevření,tvrdí a soupeřovou dlaň si
držíme tři centimetry od hlahy a už se nebere ohled na správnost držení těla,ruk a nohou a je to více rozpohybované.
Takže pokud jste to četli pozorně je to úplný protiklad.
Dohromady to nedavá smysl.Najednou je špatně když jsem měký, nebo když jsem ve statickém postoji a když jsem uzavřený.Aha tak to co jste mě učili předtím byla blbost.
Instruktoři,kteří mají vyšší stupně začinají jakoby odznova a musí se rekvalifikovat, takže jsou na stejné urovni jako žáci s prvním stupněm.
Heindrich říkal, že je ochoten pro naši asociaci si vymyslet další tři stupně, že mu to nedělá problém.
Dále mi přijde divné,že jeden člověk příjde s něčim novým a všech zhruba 150 lidí to příjme bez namítek i ti z vyššími stupni.Všichni radši kyvají vlavou a splynou s davem než aby je po tolika letech vyhodili z asociace koneckonců je to jejich živnost. Vždyt· je to dědictví,které nám bylo předáno a mi jej máme předat dál a ne jej do nekonečna modifikovat!
Možná,že za pět let AVSE příjde zase s něčim novým a všichni se budou muset zase rekvalifikovat.A nebo zjistí, že klasický Ving Tsun je lepší a že byla chyba ho modifikovat a začnou ho znovu vyučovat.
Kdo ví, já než abych dále investoval do ničeho tak jsem raději vystoupil.

No koukam jako balzen co pekneho a jsi tu zanechal.
Nic proti, ale asi ty tri roky co jsi cvicil VT v AVSE ti nic nedali a malinko jsi nepochopil o co v VT(realnem boji) jde.
A jestli vnimas jako filisofii to, ze ma ruka mirit tam a jindy, nebo vlastne ted miri jinam to je s tebou a tvym chapanim boje dost spatne. No spatne, to je dosti mirne slovo. Kolik jsi toho z ML videl a z AVSE?
A jestli ti vadi byt jako pokrocilejsi zak na stejne urovni jako zacatecnik, tak to chapu, ale take jako pokrocilejsi zak se snad budes i rychleji ucit, rychleji chapat...no vlastne ty ne...omlouvam se. A jestli se mas co ucit a obohacuje to tve chapani boje tak si myslim ze vratit se na zacatek neni nic spatneho. Jo ale ta jesitnost, co s ni ZE?
Proc modifikovat stara boj.umeni? Ne vzdy to je pro dobro veci a nema to hlavu ani patu, ale u ML a AVSE(pristup k vyuce a chapani veci, o ML nemuzu tolik mluvit, znam jen neco) si myslim ze to tak neni. No holt uz nejezdime na konich, nechodime s meci (teda alespon ja ne) a mam dojem ze i zivot je trosku jiny.
A mam takovej dojem, ze mozna za pet let si nekdo uvedomi(ze by ty), ze to vystoupeni asi nebylo takove jak tu pises....mas pravdu, je potreba kopat kolem sebe...
Hodne zdaru
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » úte 20. pro, 2005 11:48

SonyFalco - rekl bych, ze ti jen nalili plnym dzberem toho, ceho bys v puvodnim stylu vyuky dostaval po kapkach. Postupne by ses dozvidal, ze podvolit se neni vzdy nutne a efektivni. Podle toho, co jsem slysle, na to jde vas novy si-fu z opacneho konce a casem se ukaze, jestli je to pro zaky vychovavane od nuly efektivnejsi nebo naopak.
Nemam s AVSE nic spolecneho, chtel jsem ti jen sdelit, ze tve zavery jsou podle me trochu ukvapene. Nechat neceho jen proto, ze ti zborili zacatecnicka dogmata a pripadne nastolili nova, mi pripada hloupe. Cvicim WT tri roky, takze asi stejne dlouho jako ty VT, a vidim, jak spousta 'principu', kvuli kterym se mezi ruznymi skolami/zaky/zacatecniky vedly nesmyslne hadky, se postupne odbourava.
Pokud sis ale myslel, ze Ving Tsun je tradicni kung fu, potom jsi na omylu. Je to silne poevropstene wing chun podobne jako WT. Tradicni styl bys mel hledat jinde.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Saros » úte 20. pro, 2005 12:17

Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:20, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Saros » úte 20. pro, 2005 12:45

:)
Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:19, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod doe » úte 20. pro, 2005 13:42

Saros píše:Ještě dodatek (jsem dneska zase nějakej chytrej jak rádio :) )
K tomu osobnímu připůsobení se, možná právě proto vzniká tolik různých pojetí Wing čchun.. Je to určitě dost o inteligenci. Někdo dosáne určité úrovně a začne vymýšlet vlastní pojetí, které funguje právě jemu.. a na základě toho začne tvořit vlastní styl, který si nějak pojmenuje, vytvoří teorii a vyučuje ho. např tedy Pffaf a jeho ML či Bruce Lee a Jeet kune do.. Myslím ale, že důležitý je si uvědomit, že to funguje třeba právě jemu a nemusí to stejně fungovat i někomu jinému (rozdíl v richlosti, citu atd..) . Proto já osobně k těmto novým přizpůsobenímám nechovám příliš velkou důvěru. jejich účinnost není prověřena dlouhými roky jakto tradiční čínské styly, které byli použity ve válečných konfliktech a skutečném boji o žiovt. pkud žák bude nadaný a začné se učit tradiční styl(který tvoří jakousi kostru na které to stojí), tak si pak tu přizpůsobeninu a pojetí vytvoří sám pro sebe, a to bude fungovat právě jemu.. ale opět.. nemusí fungovat jinému.. Tolik asi moje teorie a názor.

no myslim ze u AVSE a ML nejde o to se prispusovat se VT svemu uciteli, ale podle me jde o vyukove postupy. Jak se co naucit aby to fungovalo. Potom to je bojove umeni pristupne kazdemu. Teda skoro kazdemu.
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SonyFalco » úte 20. pro, 2005 22:08

Saros-naprosto s tebou souhlasím, že bojová umění by se měla zachovávat tak jak ná byla předána.Jestliže každou generaci si někdo něco do toho přídá,zmodifikuje nebo úplně vymaže tak za pět generací z toho bude úplný hibrid.Zapomínáme kdo nám toto bojové umění předal.Byl to velmistr Jip Man,který byl neporazitelný, nikdo ho nedokázal porazit a každý kdo ho vyzval na souboj byl sražený na zen aniž by se ho dotkl.To je jasný důkaz ,že toto bojové umění fungovalo.®ádný z jeho nasledovníků se neodvážil dát si titul velmistr(maximálně mistr).Tak proč transformovat tento styl?Je to proto,že každý chce mít svůj vlastní styl a chce mít něco jedinečného.Nic nemam proti tomu když někdo studuje VT a pak si ho přizpusobí sobě a přidá tam jiné prvky bojových umění,ale žákum by se měl předavat čistý VT.
Doe-Tys mě asi špatně pochpil.Mě nevadí,že jsem na stejné úrovni jako žáci s prvním stupněm, ale že jsou instruktoři na stejné úrovni jako žáci s prvním stupněm(možná,že jsou o něco dál protože jim je věnována větší pozornost).A instruktor zná ty nové techniky jen tak zhruba a narychlo se rekvalifikují aby byly dál než žáci, ale tomu já neřikám výuka.
SonyFalco
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » stř 21. pro, 2005 9:56

SonyFalco - jen takova mala odbocka:Prestan zit v pohadce ,nauc se trochu anglicky a najdi si par veci na internetu o tom ,co tu papouskujes.Kdyz preskocime Yip Mana a jeho neporazitelnost ,Velmistr si dnes oficialne mimo jeho primych zaku - Lok Yiu ,TST ,WSL ,LT atd, - rika kazdej ferda.
Vim ze Internet je horka novinka ,ale neboj se toho a hledej.Alspon se tu priste nebudes ztrapnovat.
A neber to zle. :lol:
Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » stř 21. pro, 2005 10:18

SonyFalco - clovece, jestli mas tyhle ruzove bryle z AVSE, tak potes panbuh!

Saros - radio ;) Precti si muj prispevek jeste jednou a snaz se rozlisovat mezi VT, WT a WCH, pak ti to da smysl. VT a WT vazne nejsou tradicni kung fu.
Ze se proti tvrdemu direktu za kazdou cenu pouziva bong nebo tan, jsou jedna ze zacatecnickych dogmat, podobne, jako, ze se vsechno odklani jemnymi technikami.
Dalsim mytem je, ze v EWTO zacatecnici netrenuji bouchani, chozeni, kopani ... Ucitel dava zakum moznost volby - drit na treninku chozeni, udery atd. a malo novych programu nebo chodit bouchat atd. doma (hadej, co si vsichni vyberou). Ze potom doma nikdo necvici, je problem zodpovednosti zaku.

doe - kdokoli, kdo je dostatecne technicky nad tebou te, pokud bude chtit, uchvati cimkoli - tvrdosti, mekkosti, pohybem, stabilitou nebo i uplnou bejkarnou ... Vzdycky budes mit pocit, jak to uzasne funguje. Obavam se, ze je potreba umet pouzit od kazdeho neco a pokud to nekdo vytrhava z kontextu, je to jen marketingovy trik - jako je mekkost a bojove schopnosti bez namahy, cim laka EWTO. Nakonec, proto jsem do toho sel, ze? ;)

P.S. - a koukam, ze Roza me predbehl.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 21. pro, 2005 10:35

SonyFalco píše:Saros-naprosto s tebou souhlasím, že bojová umění by se měla zachovávat tak jak ná byla předána.Jestliže každou generaci si někdo něco do toho přídá,zmodifikuje nebo úplně vymaže tak za pět generací z toho bude úplný hibrid.Zapomínáme kdo nám toto bojové umění předal.Byl to velmistr Jip Man,který byl neporazitelný, nikdo ho nedokázal porazit a každý kdo ho vyzval na souboj byl sražený na zen aniž by se ho dotkl.....

Nebude to asi přímo k tématu, ale trošku obecnější....
Myslíš si že se na ulicích dnes bojuje stejně jako za dob Jip Mana? Já myslím že ne a proto je důvod nebo spíš nutnost bojová umění neustále vylepšovat. To že je tu něco X generaci neznamena že to nemuže ustrnout zatímco doba jde dál.

No a s tou neporazitelností Jip Mana.... Já jsem ho neznal ale myslím že to byl taky člověk ne? 2 ruce 2 nohy atd.. tak mi prosimtě vysvětli jak to že byl neporazitelny?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » stř 21. pro, 2005 10:44

NAIA dve myslenky, ale trochu protichudne, ne? Dnes maji lide take dve nohy a ruce, ne? Tak proc by tradicni umeni nemelo fungovat dnes?
Nemam nic proti vyvoji BU a je mi uplne jedno, jestli byl nebo nebyl YM neporazitelny. Mel jsem za to, ze tuhle povest meli jeho zaci.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » stř 21. pro, 2005 10:55

No mě přijde dost zvláštní říkat, že jako první technika na direkt se použije nějaká pasivní reakce(tan, bonk atd..) aspoň pokud sem já pochopil tak první je vždycky klín! Prostě z výkrokem dopředu a mlátit co to jde...až když je cesta zavřená tak pak teprve se reaguje nějakým podvolením.. A taky se údery nesvádějí "neškodným směrem".Mě přijde skutečně nemožné ránu v plný chylosti od člově výrazně silnějšího někam svádět.. Aspoň jak sem pochopil tak se vždy jedná o to, že se vytočim já!
Tak aby si to soupeř poku možno vůbec necítil... Proto pasivní reakce -donutil mě soupeř svou silou a já se jí přizpůsobil!
Jestli se pletu tak se omlouvám, ale alespoň takle sem základy WT pochopil....
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 21. pro, 2005 11:07

TAPTAK píše:NAIA dve myslenky, ale trochu protichudne, ne? Dnes maji lide take dve nohy a ruce, ne? Tak proc by tradicni umeni nemelo fungovat dnes?
Nemam nic proti vyvoji BU a je mi uplne jedno, jestli byl nebo nebyl YM neporazitelny. Mel jsem za to, ze tuhle povest meli jeho zaci.

Jasně dvě ruce maji pořád ale věci co vnich drží se trochu mění nemyslíš?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » stř 21. pro, 2005 11:18

NAIA - jako ze pistole v padesatejch letech strilely pomalejs a noze taky nebyly tak vostry ,bo co?
Nejak mi to skus osvetlit ,prosim.
Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 21. pro, 2005 11:27

No třeba tak, a taky asi ty pistole nebyly tak časte....
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 21. pro, 2005 11:28

Jo ale ty padesata leta....
Ja jsem to psal ohledne toho příspěvku kde se , teď nevím kdo, odvolával na neměnou tradici několika generací...
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » stř 21. pro, 2005 11:47

NAIA - ale ono i v 19.stol......no nic....
Muzu te ujistit ,ze i padesata leta jsou od nas casove vzdalena nekolik generaci ,tim spise "kung fu generaci"
Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...