David ©ejna

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

David ©ejna

Příspěvekod Anonymní » ned 26. čer, 2005 21:16

Neslyšel jste někdo o něm něco??? jak cvičí a tak...vím jenom, že učí v Plzni Hung Kar a há bych to chtěl zkusit...tak, kdo ho zná, at mi něco o něm prosím napíše.....díky moc :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 26. čer, 2005 21:19

Jestli cvičí HungGa,proč jsi svůj dotaz adresoval do Japonských BU :?:
Chlapi,dávejte si na to pozor,bude v tom akorát guláš.....od toho tu ty tematické záložky jsou....... :idea:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: David ©ejna

Příspěvekod tokugawa » pon 27. čer, 2005 11:19

Sám u něj necvičím, ale znám ho. Možná nejsem 100% ten pravý na hodnocení Hung-Gar, ale mě se líbí. Celkem rozumný kluk, co si musel všechno od života vykopat vlastníma rukama.
Kung-Fu žije skoro pořád a opravdu se snaží. Co jsem viděl na vlastní oči, tak se ke svým žákům chová slušně a umožňuje jim dostatek místa na cvičení. Celkem se mi líbil dost osobní přístup. A co jsem ho viděl cvičit, podle mého osobního pohledu, má celkem i Gung.
Na druhou stranu je situce uvnitř Hung-Gar scény v ČR dost rozbouřená a neprůhledná. Neznám jí a nebudu jí nijak komentovat. Takže ber všechno co se tu dozvíš (včetně toho co tu píšu) s odstupem. Nikdy nevíš jaké postraní úmysly se za tím mohou skrývat.
Takže rada? Zajdi za ním a podívej se jak vypadá a co dělá. K tomu aby ses něco naučil musí být dva důležité předpoklady:
1. Učitel, který musí umět co učí, musí umět učit a musí chtít předávat svoje zkušenosti.
2. ®ák co je připravený a ochotný se učit.
Obojí je závislé na vzájemné důvěře a podle mě to stejně nepoznáš jinak než osobním kontaktem. Zajdi si to zkusit, a když se ti cokoliv nebude zdát, tak mu prostě řekni, že ti to nevyhovuje a že hledáš něco jiného.
tokugawa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 27. čer, 2005 12:21

tokugawa píše:Sám u něj necvičím, ale znám ho. Možná nejsem 100% ten pravý na hodnocení Hung-Gar, ale mě se líbí. Celkem rozumný kluk, co si musel všechno od života vykopat vlastníma rukama.
Kung-Fu žije skoro pořád a opravdu se snaží. Co jsem viděl na vlastní oči, tak se ke svým žákům chová slušně a umožňuje jim dostatek místa na cvičení. Celkem se mi líbil dost osobní přístup. A co jsem ho viděl cvičit, podle mého osobního pohledu, má celkem i Gung.
Na druhou stranu je situce uvnitř Hung-Gar scény v ČR dost rozbouřená a neprůhledná. Neznám jí a nebudu jí nijak komentovat. Takže ber všechno co se tu dozvíš (včetně toho co tu píšu) s odstupem. Nikdy nevíš jaké postraní úmysly se za tím mohou skrývat.
Takže rada? Zajdi za ním a podívej se jak vypadá a co dělá. K tomu aby ses něco naučil musí být dva důležité předpoklady:
1. Učitel, který musí umět co učí, musí umět učit a musí chtít předávat svoje zkušenosti.
2. ®ák co je připravený a ochotný se učit.
Obojí je závislé na vzájemné důvěře a podle mě to stejně nepoznáš jinak než osobním kontaktem. Zajdi si to zkusit, a když se ti cokoliv nebude zdát, tak mu prostě řekni, že ti to nevyhovuje a že hledáš něco jiného.

a odkud ho znáš???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tokugawa » úte 28. čer, 2005 8:15

Když známý dělá semináře v Plzni, tak si od nej půjčujeme telocvičnu.
Neříkám, že se s ním znám 20 let, ale mě osobně připadá celkem fajn.
Jedna dívčina se mě ptala také můj názor na něj. Řekl jsem jí prakticky totéž. Začala chodit a zatím se tváří celkem spokojeně.
tokugawa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 02. črc, 2005 17:06

tokugawa píše:Když známý dělá semináře v Plzni, tak si od nej půjčujeme telocvičnu.
Neříkám, že se s ním znám 20 let, ale mě osobně připadá celkem fajn.
Jedna dívčina se mě ptala také můj názor na něj. Řekl jsem jí prakticky totéž. Začala chodit a zatím se tváří celkem spokojeně.

A jak se jmenuje??? Možná ji znám...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

David Sejna

Příspěvekod Mizzera » pát 03. úno, 2006 23:56

Sám pod Davidem cvičím je to super kluk,kterej ví co učí.A rozhodně se vyzná...můžu vřele doporučit!
Mizzera
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Picard » sob 04. úno, 2006 0:48

Presunuto do cinskych BU
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Re..

Příspěvekod Xaltotun » sob 04. úno, 2006 4:22

Tokugawa: "Situace kolem Hung-gar je dnes v CR dost rozbourena" :lol: :oops: :lol:

To jsi uhodil hrebik na hlavicku.. :lol: :twisted: Od doby, co od Hladika zacali pomalu vsichni zdrhat az tam zadny z drivejsich zaku nezbyl a skoro kazdy si zalozil vlastni skolu, tak tady v CR zacala opravdova liberalizace trhu... :lol: :oops: :lol: No myslim, ze k nemu se to uz vracet nebude, takze kolega Sejna muze byt jen pokrok.. :idea:
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: David Sejna

Příspěvekod pm » sob 04. úno, 2006 13:40

Mizzera píše:...kterej ví co učí.A rozhodně se vyzná...

no comment
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

DS

Příspěvekod Mizzera » sob 04. úno, 2006 19:35

Nemusíš mě zesměšňovat...ber to trochu s nadhledem ne sakra...! :!:
Mizzera
diskutér - nováček
diskutér - nováček

DS

Příspěvekod Mizzera » sob 04. úno, 2006 19:37

Věděl bych o pár blázincích který si jenom myslí že ví co učí...Takže klidni!
Mizzera
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: David Sejna

Příspěvekod sulthan » sob 04. úno, 2006 21:05

pm píše:
Mizzera píše:...kterej ví co učí.A rozhodně se vyzná...

no comment

Oprav me jestli se mylim, ale IMHO vzdycky kdyz napises "no comment", tak to znamena, ze s necim nesouhlasis :)
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ting » sob 04. úno, 2006 21:47

To sulthan: A pm dobře dělá že nesouhlasí. A rozhodně souhlasím s pm.

Ting
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Hm..

Příspěvekod Xaltotun » sob 04. úno, 2006 21:56

Jak vidime, rozbourena situace ve vodach ceskeho Hung-gar neuticha. :twisted:

Stejne jako mezi skolami WT. :oops: :roll: :oops:

Jen si tak rikam, je dnes v CR vice navzajem si konkurujicich a na sebe nadavajicich skol Hung-garu nebo WT :?: 8)

Nekdy by se mely zacit delat Ultimatni zapasy ciste Kung-fu skol..
Abychom fakt vedeli, ktery styl opravdu stoji za cviceni. Bez rukavic a pravidel, jako ve stare Cine..Kdyz to muzou mit ultimatnici, proc ne my?

Razem by se v CR zaci preskupili pod nekolik prezivsich mistru, jako v stare Cine :lol: :twisted: :lol:

A bylo by i vic historek k probirani stylu.. :lol: 8)
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ting » sob 04. úno, 2006 22:23

2 Xaltotun: Děláš chytrýho, ale jsi úplně mimo mísu. Zasvědcení vědí :wink: :twisted:
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Hm..

Příspěvekod Xaltotun » sob 04. úno, 2006 23:26

Ting: Hung-gar jsem delal 6 roku a ted EWTO WT delam 9 - ty.. Takze trosku to porovnat muzu.. :idea:

Z obou stylu znam od 1990 dost lidi a sem tam od nich posloucham historky o dalsich (jak je v kung-fu skolach tradice). Ze je jeho skola ta nej se snazi rikat kazdy.. :twisted: 8) :twisted: Coz je taky tradice :oops:

Takze jsem si jist, ze ultimaty v Kung-fu by udelaly sve (bez normalnich ultimatniku by to bylo lepsi - ti jdou hned na zem a neni to takova klasika) 8) :lol:

Obecne mne vsak tato situace v CR spis bavi, nez popuzuje..jisty zebricek skol, ktere povazuji za lepsi mam..No a pak jsem minule tady na chatu zjistil, ze mezi uciteli Kung-fu jsou nehlede na styl pekna individua..Rzounek se asi ac jako vecny fluktuant snazi, ale jeho komunisticke ody na Rudou Cinu a skvele Maovy reformy v Tibetu bych mu musel zarazit uz na 1. lekci..A pak uz by se s nim asi trenovat nedalo.. :roll: :lol: :roll:
Naposledy upravil Xaltotun dne ned 05. úno, 2006 1:08, celkově upraveno 2
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » ned 05. úno, 2006 0:26

Xaltotun - hele .klaune ,uz jsem ti to jednou psal : kazda sranda ma svoje hranice.
Ovladej se.

Roza

PS:jestli poslednich 9 let cvicis WT pod tak kvalitnim ucitelem ,jako predtim 6 let hung gar ,tak trochu chapu tvuj zvlastni humor....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Hm..

Příspěvekod Xaltotun » ned 05. úno, 2006 1:05

Roza: No domnivam se, ze WT si-fu Konig, je naprosto jina kvalita nez quasi Hung-gar si-fu Hladik blahe pameti...

Pamatuji se vsak na prazdninove soustredeni Hung-garu v Teplicich nad Becvou nekdy v roce 1993, kde jsem byl jeste z Hladika naprosto paf a rikal mu pri cviceni tygra: "Mistre, takhle presne cvicit tygra jako Vy jsem jeste nevidel" :oops: :twisted: :oops:

Ovsem nehazejme si na hlavy dalsi maslo, jak uz tady dostkrat probehlo, nejvetsi "kung-fu fanatici"-oblibene to Petrusovo rceni se po 1989 sesli z 90 procent u Hladika..a pak od nej odesli ci spise po prozreni zpusobenem sirsi a kvalitnejsi nabidkou trhu utekli a zalozili diky cestam od Hong - kongu po Kalifornii v CR skoro vsechny skoly a styly ostatni.. 8O :twisted:

Domnivam se, ze EWTO WT je naprosto jina kvalita a ma smysl ho cvicit - pravdepodobnost, ze se temto WT cvikum za 14 let budu smat stejne, jako kdyz si vzpomenu na cviceni s Hladikem je myslim daleko mensi, ovsem vyloucit se neda...Co by to ovsem mohlo byt za mistra s technikou Kung - fu kvalitativne o tolik lepsi nez ma Kernsprecht a Konig v prevaze nad Hladikovym Hungarem si lze jen tezko predstavit - ze by se takovy mistr (pozemstan :lol: 8) :lol: ) nasel :twisted:

Ale samozrejme bych to uvital...Styl dani vsem na budku s minimalnim dotekem a ani nezrychlit u tech technik dech ... mozna nejaka cerna magie.. 8) :P
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » ned 05. úno, 2006 1:30

Xaltotun - no,ja se zase domnivam ,ze jsi pochopil ,ue muj prispevek te ani tak nemel motivivat k podeleni se s nami o " pameti stareho bojovnika " ,ani ke srovnani tvych dvou skvelych " sifu" ,Hladika a Koniga ,jako spis k tomu ,aby ses k nekterym osobam radsi nevyjadroval vubec...
Za coz ti predem dekuji.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...