od tosnadne » čtv 08. čer, 2006 7:46
Pana Mádla jsem si skutečně vážil. Vážil jsem si ho dlouho, ale to jsem byl mladý a nerozumný. Už pár let nazpět jsem se skutečně probudil a vím, kde je pravda a možná i problém této dosti rozporuplné osobnosti. Chápu, že chtěl být možná zajímavý, a vyprávěl prostě pohádky o tom, jak se vše učil v Japonsku, jak na něm jeho mistr v rozčílení rozsekal kimono a nakonec v slzách na letišti mu dal své, na památku. Chápu že se mu to prostě nehodí dnes do krámu a prostě udělal velkou čáru a začal s jinými pohádkami. Chápu, že je možné že i jeho skalní fanoušci jsou postiženi ztrátou paměti. Jedním z pravidel by mělo být i určitá forma slušnosti učitele. No a pokud si pan Mádl pamatuje, tak jízlivé poznámky typu no podívejme Míša přijela na kole. No ještě že Krabek nepřijel na Míše a jiné nenasvědčují příliš vysoké inteligenci. Ono je zkrátka dost zvláštní, jak si někdo dokáže na nějaké věci nepamatovat. Pohádky o tom, jak dokáže rozptýlit mraky aby na něho nepršelo a jiné. Prostě se tenkrát sám sebe opředl mistérií a všichni okolo mu to žrali. Pohádky a argumenty proč jeho škola není pod žádnou federací. Ono to bude spíš tím že je to učitel samouk. Nevidím na tom nic špatného, ale prosím proč si vymýšlet pitominky. Leckdy lidé, kteří si na svůj styl příjdou sami nejsou omezováni konvencemi jsou lepší než ti, kteří už léta cvičí podle nějakého mistra z Japonska a přitom to vypadá jako vy kolem sebe mávali nějakou větví. Každý mistr má svůj styl a ten preferuje a tak to je a bylo. Ale prosím, pokud chci něco ze své minulosti vymazat, asi by bylo slušnější se omluvit, než vykládat že se to nestalo. Uvedl jsem maličký zlomek ale na vše mám asi pět spolužáků, kteří u toho byli. Prosím, nepokračujte v tom, že ze sebe budete dělat svatého. Jste chybující jako každý jiný. Nechtějte, abych se za vás musel stydět. Je mi dost trapně, když se dozvídám na různých místech, že jsem trpěl halucinacemi a nikdy jste nic podobného neřekl. Zní to divně když vím že to tak není. Stále ještě s pochopením váš bývalý žák.