Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Re: Pavela,

Příspěvekod pavela » čtv 30. bře, 2006 4:03

Hyperboreus píše:jasně,myslím,že jim to je jedno,p.Mádlovi také,ale pro mne to jsou smradi a frackové.Sleduji,jak tě prohánějí na "Památném souboji"ohledně Číny a Tibetu.Zajímavé,jak jde sklouznout ze Souboje do Politiky.Ještě když tomu jeden nebo voba rozuměj jak husa pivu.
To je taková naše česká vlastnost, kecat vo politice, nikdo tomu nerozumí(kdyby rozuměl, nevypadalo by to v ČR od desíti k pěti) ale všichni chytrý a u piva PŘESNÉ vědí, JAK by se to mělo dělat. Akorát že u voleb nějak neví, pak si někoho zvolí a zbytek volebního období na něj nadávají. To jsme MY Čechové no...Já už se o politice bavit NEBUDU, mám toho dost...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Mádl skutečnost je asi trošičku jinde!!!!

Příspěvekod tosnadne » čtv 08. čer, 2006 7:46

Pana Mádla jsem si skutečně vážil. Vážil jsem si ho dlouho, ale to jsem byl mladý a nerozumný. Už pár let nazpět jsem se skutečně probudil a vím, kde je pravda a možná i problém této dosti rozporuplné osobnosti. Chápu, že chtěl být možná zajímavý, a vyprávěl prostě pohádky o tom, jak se vše učil v Japonsku, jak na něm jeho mistr v rozčílení rozsekal kimono a nakonec v slzách na letišti mu dal své, na památku. Chápu že se mu to prostě nehodí dnes do krámu a prostě udělal velkou čáru a začal s jinými pohádkami. Chápu, že je možné že i jeho skalní fanoušci jsou postiženi ztrátou paměti. Jedním z pravidel by mělo být i určitá forma slušnosti učitele. No a pokud si pan Mádl pamatuje, tak jízlivé poznámky typu no podívejme Míša přijela na kole. No ještě že Krabek nepřijel na Míše a jiné nenasvědčují příliš vysoké inteligenci. Ono je zkrátka dost zvláštní, jak si někdo dokáže na nějaké věci nepamatovat. Pohádky o tom, jak dokáže rozptýlit mraky aby na něho nepršelo a jiné. Prostě se tenkrát sám sebe opředl mistérií a všichni okolo mu to žrali. Pohádky a argumenty proč jeho škola není pod žádnou federací. Ono to bude spíš tím že je to učitel samouk. Nevidím na tom nic špatného, ale prosím proč si vymýšlet pitominky. Leckdy lidé, kteří si na svůj styl příjdou sami nejsou omezováni konvencemi jsou lepší než ti, kteří už léta cvičí podle nějakého mistra z Japonska a přitom to vypadá jako vy kolem sebe mávali nějakou větví. Každý mistr má svůj styl a ten preferuje a tak to je a bylo. Ale prosím, pokud chci něco ze své minulosti vymazat, asi by bylo slušnější se omluvit, než vykládat že se to nestalo. Uvedl jsem maličký zlomek ale na vše mám asi pět spolužáků, kteří u toho byli. Prosím, nepokračujte v tom, že ze sebe budete dělat svatého. Jste chybující jako každý jiný. Nechtějte, abych se za vás musel stydět. Je mi dost trapně, když se dozvídám na různých místech, že jsem trpěl halucinacemi a nikdy jste nic podobného neřekl. Zní to divně když vím že to tak není. Stále ještě s pochopením váš bývalý žák.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Madl, snad uz naposledy

Příspěvekod tosnadne » čtv 08. čer, 2006 7:56

Kyncl_Tomas píše:Zdravim vsechny diskutery. S pobavenim jsem si precetl clanky o Madlovi. Diky Picardovi a Patrikovi vcetne zaku Madla za rozlusteni teto postavy. Vlastne ani nechapu, jak se tenhle clovek dostal do povedomi tolika lidi. Ze je kolem neho tolik diskuzi a ze k nim ted sam pripojim. Osoba Madla probehla nekolikrat mym zivotem a je zabavne ty protnuti sledovat. Madlova kariera s bojovymi umenimi zacala a zrejme i po seriozni strance koncila ve skole Shotokan Karate pana Pechana, kde tenhle clovek par let cvicil, jeste kolem roku 1988. Par let a myslim, ze to nedotahl dal, nez na 6 kyu. A najednou je z nej mistr bojovych smeru. Zejmena ty s mecem me pobavili. No a jedna vec, kdy jsem se s nim potkal jeste jednou byla kolem ZENu. Byl jsem 7 let soucasti ZENoveho dojo Sozan-Tozan, kde tehda jeste vyucoval mnich Seiu Tajo (Tichy chram je myslim ten vyznam), vlastnim jmenem Gregoir Debuilly (zde se omlouvam, ale nevim, jak se to zpravne francousky pise). Madl tam dochazel zhruba 3/4 roku a pak prestal pres bolest v kolenou a nejakou nemoc. Slozil novicky slib, ostatne ja a kazdy, kdo tam chodil dele to mohl udelat take. Ale nikdy nebyl za mnicha vysvecen. Rakusu sice usit mohl, ale nebyla mu vysvecena a podepsana. Nevim, kde ji vlastne tenhle clovek vzal. Na druhou stranu ZENove skoly nejsou co byvaly a kdyz neco zaplatite... . Zvlaste v zahranici. Jeho kniha je Novodoby Samurai je oblibena zejmena v kruhu lidi zabyvajici se strelbou a taktickou strelbou. Ma tam podnazev: kterak se nechat zabit i s klientem dle Madla. Tom

Bohužel musím naprosto souhlasit. A je mi to opravdu líto, že to takhle dopadlo.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Zajímavé meče

Příspěvekod tosnadne » čtv 08. čer, 2006 8:03

Ještě maličká poznámka. Nevím kde a jak byli vyráběny meče, které pak dost předražené prodával svým žákům. Bohužel jsem si jeden koupil také a cesta kterou musel prodělat aby byl alespoň trochu k něčemu byla neskutečná. No nic chybami se člověk učí. Samozřejmě že ani na jednu z plateb nevydával potvrzení. ®eby daňové úniky? No nic, na to si už asi taky nevzpomene pan dokonalý. Zkrátka jsem znechucen, jak tu někdo vyzdvihuje někoho, kdo neměl v pořádku oddíl ani po papírové stránce věci. A je možné že stále nemá.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod budokaaiki » pát 23. čer, 2006 17:32

no, koukám, že nejsem jediný kdo si myslí, že by lidé neměli na bojových uměních si pěstovat své EGO, jako třeba pan Mádl.
Navíc koukal jsem na jeho knihu kde popisuje techniky s tyčí. A musím říci, že je to pouhý zbabělec, který vykrádá knihy a pak to prezentuje svou osobou. Celou jednu kapitolu prevzal z knihy stick fighting a nedá tam ani zdroj odkud převzal ony věci. Jen si vymyslel nějaký svůj název a už to uveřejnil. Jen houšť - však ať lidi platí.

Jeho kniha o osobní ochraně je děsná. Pracuji v tomto oboru již několik let a opravdu ji používéme abychom si zvedli náladu. Stud by byl na místě, ale ten asi nemá. To co dělá je opravdu nebezpečné, a bohužel jen lidé s určitou osobní zkušeností jsou schopni to rozeznat.

Všechny své odpovědi se snaží zakrýt chytrou psanou formou, kde se snaží vysvětlit, že to všechno je jinak, a nebo to jinak popře. Je smutné když mu lidé potom věří.

Sektarstvi je presne tim, co se snaží šířit mezi lidi na svém tréninku. A z jejich oddanosti potom se snaží těžit.

Také jsem koukal, že se tu několik lidí pokouší pana Mádla bránit. Nechápu to. Když chytneme zloděje, nebudeme ho omlouvat. Když nám někdo udělá něco špatného, tak ho nebudeme mít rádi. Jedinej důvod, proč lidi toto omlouval je jejich slabost. bez urážky.
budokaaiki
diskutér - nováček
diskutér - nováček

musím souhlasit

Příspěvekod tosnadne » pát 23. čer, 2006 19:33

Je mi líto, co se stalo s mým kdysi milovaným učitelem. Je mi to líto a musím se za něho někdy až stydět. Je ostuda, co udělal za kult kolem sebe. Jeho knihy jsem neviděl a snad jsem tomu i rád, že se nemusím více rozčilovat. Jinak je mi ho svým způsobem i někdy líto. Asi trpí nějakou rozdvojeností mysli, nebo těžkými výpadky paměti. Už taky není nejmladší. Mám pocit, že já osobně se mohu považovat za mistra meče minimálně stejně jako on. Ale já to alespoň nehodlám dokazovat nějakým blábolením, ale tím že vyučuji a zatím výpadky paměti nemám. Bohužel už o něm ale na svých trénincích nehodlám hovořit, abych nezabředával do bažiny, kterou svým přístupem kolem sebe vytvořil. Jinak souhlasím s názorem, že prostě někteří žáci jeho kult osobnosti nepochopili. Každému co jeho jest, a pokud jsou ještě mezi námi lidičky, kteří jsou ochotni platit i za nic, tak bravo a pokračujte v tom. Jen tím dokazujete, že jste dost sebestřední, když nevidíte skutečnou podstatu věci. Měl jsem UČITELE MÁDLA rád, ale tohoto mnicha mádla rád nemám a opravdu bych byl nerad spojován v budoucnu s někým takovým jako je on. To by byla pro mne ostuda a nic jiného.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Zajímavé meče

Příspěvekod Sennin » pát 23. čer, 2006 22:24

tosnadne píše:Ještě maličká poznámka. Nevím kde a jak byli vyráběny meče, které pak dost předražené prodával svým žákům. Bohužel jsem si jeden koupil také a cesta kterou musel prodělat aby byl alespoň trochu k něčemu byla neskutečná. No nic chybami se člověk učí. Samozřejmě že ani na jednu z plateb nevydával potvrzení. ®eby daňové úniky? No nic, na to si už asi taky nevzpomene pan dokonalý. Zkrátka jsem znechucen, jak tu někdo vyzdvihuje někoho, kdo neměl v pořádku oddíl ani po papírové stránce věci. A je možné že stále nemá.

Meče kupoval u ORCA Budo Sports Ilji Házy - Brno, které byly vyrobené v jedné nejmenované autodílně v Hranicích na Moravě - cena za 1 meč z výroby cca 800,-Kč - prodejní cena u ORCA cca 3-5000,-Kč!!! Taky jsem měl několik těchto mečů :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

to vysvětluje mnohé

Příspěvekod tosnadne » sob 24. čer, 2006 23:09

Aha a žákům je prodával s další přirážkou. No nic a výroba v autodílně je taky moc zajímavá. Je vidět že jsem si dost slušně naběh. Teď už mě neudivuje ani podobný hamon, ani jiné problémy a bolístky, kterými tyto meče trpěly. Ještě že já jsem dostal meč, u kterého nestihl povrchovou úpravu pochvy. Snad jen díky tomu mám špičkový černý lak alespoň na ní. Hamon byla první věc, kterou jsem musel nechat předělat. Byl naprosto ohavný. A dost nechápu proč sháněl meče na Moravě, když v Praze je hned několik špičkových kovářů. Já mám na jednoho štěstí a meče od něho jsou mistrovská díla. Zaplať pánbů, že jsem nezastydl v jeho oddíle a nalezl jsem si opravdu kvalitní lidičky. No nic zase jsem o něco chytřejší. Děkuji za informaci.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ingwe » úte 27. čer, 2006 9:44

zdravím, jestli sem na tohle fórum ještě chodí někdo, kdo by mi byl schopný odpovědět, zajímalo by mě proč jsou součástí jména stylu, který sestavil pan Mádl, slova tenšin šoden...
Naposledy upravil ingwe dne stř 28. čer, 2006 22:45, celkově upraveno 1
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » úte 27. čer, 2006 22:30

Na tohle by asi nejlépe podal odpověď sám pan Mádl, ale obávám se, že jeden den řekne jednu odpověď a druhý den něco jiného. Takže z toho asi nebude nic. Nicméně s názorem, že je to jen a pouze jeho originální styl musím souhlasit. Takovou pouliční směsku člověk nevidí každý den :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Nikto » pát 14. črc, 2006 12:27

-- Chtěl jsem napsat příspěvek do tohoto threadu, ale napřed se musím naučit slušně mluvit --
Nikto
diskutér - nováček
diskutér - nováček

to je pecka

Příspěvekod tosnadne » ned 23. črc, 2006 11:37

Josef Mádl - škola Dai To Ryu Aikijujutsu, Praha

Byl jedním z prvních žáků pana V. Lorenze na TJ Spoje Praha. Spíše jako pozorovatel a kameraman absolvoval první stáže G. Veneriho. Na několik let se pak skupině ?aikikai? odmlčel. O svém vývoji publikoval v r. 1994 článek v časopisu Blesk: ?Putoval světem, seznámil se s asijskými mistry, osud nechal jeho cestu protnout s cestami arabských teroristů.? Okolo r. 1989 založil v Praze ve Stodůlkách svou školu. Aktivity 99 % svých ?kolegů? označil za projev touhy po majetku, moci a slávě. Vlastní cestu pojal jako duchovní a laskavé bojové umění, varoval zájemce o aikidó před vstupem do sekt. Zůstal stranou vznikajících federací či asociací a ?vážil svou další vnější prezentaci?. Jako prezident vlastní federace uděluje certifikáty dan a instruktorskou licenci, podléhající utajení škol v působnosti federace. Certifikát zařazuje jeho držitele do kruhu mistrů a zavazuje je dodržovat zásady morálky, které slíbili plnit v rámci iniciace (certifikát z r. 1995). :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

re

Příspěvekod radek » sob 07. črc, 2007 19:58

Otázka na mistry diskutery,když máte tolik hodin nachatovaných,zbývá vám vůbec nejaký čas na cvičení?
radek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: re

Příspěvekod Hosobiki » sob 07. črc, 2007 20:43

radek píše:Otázka na mistry diskutery,když máte tolik hodin nachatovaných,zbývá vám vůbec nejaký čas na cvičení?

nesnaž se zbytečně prudit... tohle si můžeš vyřizovat v sz
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » ned 08. črc, 2007 9:44

4:Radek
Chatuju,když nemůžu cvičit,takhle jsem cvičení aspoň blízko duchem :D .

Taky jsem chodil k panu Mádlovi cvičit někdy v roce 1995.Dělal jsem tenkrát TKD-ITF,takže tohle tajemno s meditacema a zpíváním byla celkem příjemná změna.Po čase jsem začal pochybovat o kvalitě technik a tak jsem radši vsadil na jistotu jinde.Na druhou stranu mě velice inspiroval ke studiu hypnózy a léčitelství,které na tréninku občas předváděl.Hlavně v hypnóze jsem nakonec dosáhnul docela dobrých výsledků a tak na tenhle počátek vzpomínám s jistou nostalgií.Jak na tohle odvětví vzpomínáte vy co jste vydrželi déle ? Naučili jste se něco ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kabar » ned 08. črc, 2007 23:30

Já k panu Mádlovi docházel jen velmi krátkou dobu a to v průběhu posledních tří let, ale opravdu velmi nepravidelně, hlavně na tantojutsu. Ať se mohu o něm dočíst cokoliv, hlavní je osobní zkušenost a ta je veskrze kladná. Když jsem přišel na trénink, bylo to, ať už probíhal jakkoliv, pro mě oproštění od mých starostí a i když, jak tu mnozí tvrdili. byl trénink někdy prodchnut pro někoho planým plkáním, které zdržuje od tréninku, mně i to nevadilo a trénink byl pro mě hlavně jakýmsi druhem relaxace, i když byl třeba fyzicky náročný. Nevím, čím to je, ale pobyt v jeho škole na mě působil vždy jako něco, k čemu se člověk vždycky rád vrací. Já se tam třeba velmi dlouho neukázal, ale když jsem si na těch pár tréninků vzpomněl, okamžitě jsem dostal chuť, zase se tam vrátit.
kabar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 08. črc, 2007 23:38

Ten kdo neodejde se nemusi vracet :wink:

Mimochodem neznam jednoho jedineho ucitele BU/BS ktery by ve vsech dusickach vyvolaval jen kladne a krasne vzpominky! Co o kazdem z nas rikaji vsichni "hrdinove" schovani za anonymni nicky ... nac se rypat v bahne :?:

Na druhou stranu neni nikde napsano, ze kazdemu musi kazdy ucitel, trener padnout do oka a ze z nej bude "happy" ... proc take :wink: Od toho je konkurence, aby se nespokojeny clovek kouknul i jinam, ne :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kabar » ned 08. črc, 2007 23:55

ale někdy je odejít nevyhnutelné, o to lepší je návrat, když na člověka nezapomenou a přijmou ho s otevřenou náručí
kabar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pon 09. črc, 2007 8:56

kabar píše:ale někdy je odejít nevyhnutelné, o to lepší je návrat, když na člověka nezapomenou a přijmou ho s otevřenou náručí

:wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pon 09. črc, 2007 10:41

kabar píše:je odejít nevyhnutelné,

Nekdy je nevyhnutelne vubec neprijit :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...