Moderátor: Picard
jox píše: Nebo patříš mezi ty týpky co jezděj šalinou s tasenou katanou? No pak ti asi vadí, že seky nejsou přizpůsobený vejšce šalinskejch sedaček a štanglím na držení.
nihara píše:patrik píše:Bu je to sakra kvalitní. Je to původní škola kendžucu, žádný příměsi, žádný úpravy. Z tý školy vznikla spousta dalších, novějších, je to kvalitní záležitost. Cvičila to hromada slavnejch lidí - prestižní věc.
Tak to je teda sakra vostrý! Viděl jsem nějaký klipy a vypadalo to fakt drsně! Musel jsem přepnout na kyokusin-karate abych se uklidnil. Já vím, že bychom neměli hodnotit jen podle těch webovejch prezentací a ukázek, ale když ono to dělá tolik lidí. Prostě mrkni na ten web a hned uvidíš jakej je to salát. To je jasný, stará šlola, to je prestižní záležitost, to jo, to jo! Co není tak prestižní to stojí za houby. Ale prestižní věci bejvaj fakt prestižní. To je jasný tojo, to jo. To sakra jo!![]()
patrik píše:Ty znáš význam těch pohybů, cos viděl? Cvičil si to někdy? Zkusil, jak je to těžký a propracovaný?
nihara píše:ale nyní opravdu nevím, jestli není lepší ta prestiž a tradice 5000 let. Asi se dám na archeologii. Dokonce i akido je na mne nyní moc mladé. Vůbec vše co nemá tradici starší 2000 let. Nebo možná ještě předbuddhovský styl. Nevíte o něčem hodně sarfra starým?? Oni totiž ty moderní techniky vyvinuté v posledních letech různými styly nejsou tak dobré.
nihara píše:Párkrát jsem už v ruce to dřevěný pádlo měl, abych věděl na co koukám.
nihara píše:vytahuješ až to není hezký! Skoro tu tvou vědeckou nafoukanost žeru, ale cítím (i když mám k vaší škole respekt), že to trochu přeháníš.
nihara píše:K tomu vycházení jiných škol z vaší. Někdy je to pravda, jindy nikoli
nihara píše:Zajímalo by mne, jaké jsou pravé důvody existence jiných šlol nežli je ta vaše, nežli jen neschopnost vás nalézt a učit se od vás!
nihara píše:Zvláště pokud mají ty tebou zmiňované školy z TSKSR vycházet... Jsou to smradi, že od vás zdrhli nebo jak tohle myslíš? Vědátore. Pozoruju tvé počiny již dlouho. Pouze lobuješ za tu vaší školu. To je celé.
Zaprvé tu školu znám. Za druhé vím co učí.
Za třetí tyhle věci jsou na webu všude k dohledání.
(T©K©R)Má tu někdo zkušenosti s tímto BU
Ono naučit se tolik různých škol v rámci jedné vezme mnoho let studia.
Myslím ale, že aby si člověk udělal o škole názor, nemusí být zrovna tím, kdo ji řídí. To je jako bych musel nejprve se státi mistrem karate, abych se směl rozhodnout, jestli ho hodlám cvičit a to mi opravdu přijde dost ujetý.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků