Tenšin ©óden katori šinto ryu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Re: jojo

Příspěvekod jox » pát 21. dub, 2006 11:36

(vomyl) :lol:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » pát 21. dub, 2006 11:49

2nihara: asi tusim kam miris, proste kdyz neveris jinejm lidem, budes si muset udelat vlastni zkusenost :wink:
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: jojo

Příspěvekod nihara » pát 21. dub, 2006 13:45

jox píše: Nebo patříš mezi ty týpky co jezděj šalinou s tasenou katanou? No pak ti asi vadí, že seky nejsou přizpůsobený vejšce šalinskejch sedaček a štanglím na držení.

Právě hledám svoji identitu a děkuji za pomoc! ©alinské sedačky jsem viděl v OBI asi tak za 2000,- kč. Dá se na nich moc dobře cvičit box i seky s katanou. A dá se to i výborně přizpůsobit vejšce. Kdyžtak to lze i podložit cihlama :-)
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Picard » pát 21. dub, 2006 14:13

Zpet k tematu prosim...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » ned 23. dub, 2006 12:49

Velice stručně k Niharovi... nějak už mně nebaví reagovat na vše.

nihara píše:
patrik píše:Bu je to sakra kvalitní. Je to původní škola kendžucu, žádný příměsi, žádný úpravy. Z tý školy vznikla spousta dalších, novějších, je to kvalitní záležitost. Cvičila to hromada slavnejch lidí - prestižní věc.

Tak to je teda sakra vostrý! Viděl jsem nějaký klipy a vypadalo to fakt drsně! Musel jsem přepnout na kyokusin-karate abych se uklidnil. Já vím, že bychom neměli hodnotit jen podle těch webovejch prezentací a ukázek, ale když ono to dělá tolik lidí. Prostě mrkni na ten web a hned uvidíš jakej je to salát. To je jasný, stará šlola, to je prestižní záležitost, to jo, to jo! Co není tak prestižní to stojí za houby. Ale prestižní věci bejvaj fakt prestižní. To je jasný tojo, to jo. To sakra jo! :!: :evil:

Ty znáš význam těch pohybů, cos viděl? Cvičil si to někdy? Zkusil, jak je to těžký a propracovaný? Nebo Ti jen prostě vadí, že se tam "nekopou do hlav"? Anobo jinak, je něco konkrétního, ce je na technikách a katách T©K©R špatně? Na základě jaké zkušenosti to dokážeš zhodnotit? Co tak přepsat dějiny Japonska... smáznout všechny zmínky o této škole, když je to tak slabý.

Ad prestiž. Jde o věhlas tý školy, nicméně jestliže nemáš potřebu, proč Ti to vysvětlovat... Ale stručně ostatním... Nejde o to, že lidé, kteří tu školu cvičí jsou něco víc, než ostatní. Jde o to, že na týhle škole stojí základy mnoha dalších, novějších škol klasických JPN bojových umění. A to nikoliv na nějakejch legendách, ale na technikách, konkrétních pohybech nebo principech.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 14:56

patrik píše:Ty znáš význam těch pohybů, cos viděl? Cvičil si to někdy? Zkusil, jak je to těžký a propracovaný?

No jestli referuješ k těm statickejm fotkám na vašich stránkách, to bych řekl, že je dost srozumitelné. Párkrát jsem už v ruce to dřevěný pádlo měl, abych věděl na co koukám. A nedráždi mně! Nezpochybňuju tady historicitu vaší školy, ale jen to, že ty se tady (jako ostatně skoro na všech fórech) vytahuješ až to není hezký! Skoro tu tvou vědeckou nafoukanost žeru, ale cítím (i když mám k vaší škole respekt), že to trochu přeháníš. Když to zklidníš, zklidním taky! OK? Jsou i jiní a já je respektuju.

K tomu vycházení jiných škol z vaší. Někdy je to pravda, jindy nikoli a zajímalo by mne, jaké jsou pravé důvody existence jiných šlol nežli je ta vaše, nežli jen neschopnost vás nalézt a učit se od vás! Zvláště pokud mají ty tebou zmiňované školy z TSKSR vycházet... Jsou to smradi, že od vás zdrhli nebo jak tohle myslíš? Vědátore. Pozoruju tvé počiny již dlouho. Pouze lobuješ za tu vaší školu. To je celé.

Kopat do hlavy? Proč ne, když to někdo umí. Viděl jsem takový maníky, co by ti hlavu ukopli dříve, nežli by sis toho stačil vůbec všimnout, ale tahle kapitola patři fakt do jiného fóra. Nic proti tobě ani vaší škole, buď rád, že máš za sebou dlouhou tradici mistrů, co ti všechno pečlivě vysvětlili, abys ty složitý techniky pochopil. Jsou lidi třeba někde v Aši, co takový mistry nikdy neuviděj, cvičej pokorně to co mají k dispozici a možná uměj za ta léta mnohem víc nežli ty... nemyslíš? Zamysli se!
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » ned 23. dub, 2006 15:00

Není to moje škola. Jenže jí respektuju, protože jsem se s ní setkal. Z Tvýho prvního postu jsem měl poměrně nepříjemnej pocit, takže proto jsem reagoval... protože jsem se zamyslel, tak jsem reagoval.

Zřetelně pro Tebe není rozdíl mezi tímto a tamtím... prostě se odtrhli, a to stačí nic víc.

Jestli To chceš vysvětlit ve vztahu k týhle škole, kontaktuj přímo lidi z této školy, z tohoto rjú... (ID Torao), ale nevím, jestli bude mít potřebu na tohle reagovat...

Patrik
Naposledy upravil patrik dne ned 23. dub, 2006 15:07, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 15:06

patrik píše:Zřetelně pro Tebe není rozdíl mezi tímto a tamtím...

Jak kdy, ale řekl bych, že názor si dělám nikoli podle odznaků! Toť vše, jinak pokoj v srdci. Nejsem nepřítel.
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Picard » ned 23. dub, 2006 17:06

nihara píše:ale nyní opravdu nevím, jestli není lepší ta prestiž a tradice 5000 let. Asi se dám na archeologii. Dokonce i akido je na mne nyní moc mladé. Vůbec vše co nemá tradici starší 2000 let. Nebo možná ještě předbuddhovský styl. Nevíte o něčem hodně sarfra starým?? Oni totiž ty moderní techniky vyvinuté v posledních letech různými styly nejsou tak dobré.

Nevim proc ta ironie, novejsi BU tu preci nikdo nezpochybnoval. At si kazdy dela to co si mysli ze je pro nej dobre.

nihara píše:Párkrát jsem už v ruce to dřevěný pádlo měl, abych věděl na co koukám.

Takze nemel a necvicil (TSKSR).

nihara píše:vytahuješ až to není hezký! Skoro tu tvou vědeckou nafoukanost žeru, ale cítím (i když mám k vaší škole respekt), že to trochu přeháníš.

Nevsim jsem si, ze by se se tu patrik nejak vytahoval. Patrika uz nejakou dobu znam a nafoukany fakt neni. To, ze tu obcas vysvetli nejaky zazity omyl je spis prinosne. Nevidim duvod, proc se do nej navazet.

nihara píše:K tomu vycházení jiných škol z vaší. Někdy je to pravda, jindy nikoli

V tomto pripade to proste je pravda :-) Neco si o tom precti, je toho vsude hodne z TSKSR proste jine skoly vznikaly. Pokud si das praci se ctenim, tak se dokonce dozvis jake. Zacni treba tady http://en.wikipedia.org/wiki/Tenshin_Sh ... Shinto-ryu

Anebo samozrejme se tu dal muzes navazet do neceho, o cem nic nevis, jak chces.

nihara píše:Zajímalo by mne, jaké jsou pravé důvody existence jiných šlol nežli je ta vaše, nežli jen neschopnost vás nalézt a učit se od vás!

Nic z toho tu nikdy nikdo netvrdil, ze by jine skole nemely pravo na existenci. (BTW patrik neni zakem TSKSR, to jen tak na okraj, ani ja ne).

nihara píše:Zvláště pokud mají ty tebou zmiňované školy z TSKSR vycházet... Jsou to smradi, že od vás zdrhli nebo jak tohle myslíš? Vědátore. Pozoruju tvé počiny již dlouho. Pouze lobuješ za tu vaší školu. To je celé.

Promin, ale jsi uplne mimo.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 23. dub, 2006 18:22

2nihara: pokud mam v poradku oci, tak cely konflikt vznikl kvuli tomu, ze se zde objevil nazor "velmi kvalitni" na bu, ktere neznas. Nemyslis ze by bylo lepsi ryt do ostatnich az pote, co si udelas vlastni zkusenost?(coz uz jsem jednou psal, vim 8) ... jen mi prislo ze to tu jde do extremu...)
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 20:29

To bych taky nechtěl a už jsem to napsal. Zaprvé tu školu znám. Za druhé vím co učí. Za třetí tyhle věci jsou na webu všude k dohledání. Moje narážky se týkaly jen toho "prestižní" a jak vidím, bylo to míněno jinak, což se vysvětlilo. Takže popel na hlavu! Prestižní pouze jako když se člověk dostane k něčemu vzácnému a zcela výjmečnému k potkání se! To by snad šlo. Výjmečnost historická je samozřejmě něco jiného nežli výjmečnost faktická, protože v tom smyslu pak člověk k této škole přistupuje jako ke vzácnosti s určitou melancholií v srdci, kterou jsem také ochoten sdílet. A když je povolena existence i jiných škol tak to jsem opravdu rád. Za všechny :-) A je dobře, že se to tu objevilo.
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Renji » ned 23. dub, 2006 21:32

no, ja sice od zacatku vedel co tim Nihara myslel, ale docela me bavilo jak se vsichni najezili :)
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kess » ned 23. dub, 2006 21:38

Jak už napsal Picard, jsi úplně mimo.

nihara napsal
Zaprvé tu školu znám. Za druhé vím co učí.

Netušil jsem, že v Česku žije neznámý držitel Menkjó kaiden (úplného předání), protože ten jediný školu opravdu zná a ví co se v ní učí.

nihara napsal
Za třetí tyhle věci jsou na webu všude k dohledání.

Proč já blbec teda vlastně chodím na trénink :D . Můžeš nám sem dát prosím odkazy na stránky, kde všude jsi to dohledal?

Pro nihara a ostatní, kteří zapomněli
Renji zahájil toto fórum takto:
Má tu někdo zkušenosti s tímto BU
(T©K©R)

Tuto zprávu psal alonsanfan ovšem přihlášený jako Kess, omluva všem za zmatení myslí...
Naposledy upravil Kess dne pon 24. dub, 2006 12:43, celkově upraveno 1
Kess
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod nihara » ned 23. dub, 2006 22:05

No když to chceš: http://www.google.com
Doporučuju zadat: tenshin shoden , nebo katori shinto ryu
Menkyo kaiden ještě nemám, ale pracuju na tom! :-)
Má tady vůbec někdo Menkyo Kaiden v TSKSR?
Jestli ano, tak já padám na hubu též!
Ono naučit se tolik různých škol v rámci jedné vezme mnoho let studia. To by ze mne byl dříve děda! Myslím ale, že aby si člověk udělal o škole názor, nemusí být zrovna tím, kdo ji řídí. To je jako bych musel nejprve se státi mistrem karate, abych se směl rozhodnout, jestli ho hodlám cvičit a to mi opravdu přijde dost ujetý. Nikomu ale neberu jeho názor :-)
nihara
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Renji » pon 24. dub, 2006 6:02

No, ja myslim, ze je cas tohle tema ukoncit :)

Nihara - taky se mi jezi kuze na zatylku, kdyz nekdo rika slovo prestižní (ale k nekterejm vecem to prste patri ;) )

Vsem dekuji za informace
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » pon 24. dub, 2006 6:58

za sebe...

Tenhle flame nezačal slovem "prestižní". Tenhle flame začal tímto:

Prostě mrkni na ten web a hned uvidíš jakej je to salát.

Osobně nepotřebuji, aby cosi hodnotil menkjo kaiden, ale alespoň člověk, kterej má potuchy o tom, co je cílem téhle školy. Co se skrývá za pohyby, které učí apod.

Patrik

P.S.
Picardovi díky :) (i když nafoukanej jsem...)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » pon 24. dub, 2006 7:19

Zdravim lidicky,

ctu si tohle forum a nevim jesli mam plakat nebo se smat...

takze za prve, byt jsem reprezentan (ty jo to zni vznesene :D ) jedne linie TSKSR nerekl bych ze cviceni nasi skoly je prestizni. Ale skola jako takova ano! V roce 1960 ji byl jako jedine japonske skole bojovych umeni udelen titul za nepozmenene kulturni dedictvi. (z rukou cisare :) )
Coz v japonsku je hoooodne prestizni.

za druhe, z TSKSR opravdu vzniklo mnoho ruznych skol a odvetvi BU, ale nemyslim si, ze by proto meli byt smradi. Jednak to bylo predpovedeno bohy, a jednak protoze je to prirozene...(načuneru - kdo cvici u nas tak mi rozumi :wink: )

za treti, rozhodne bych take netvrdil, ze stare japonske skoly (Koryu) jsou beze zmen a bez primesi. Kazda generace ucitelu nejakym zpusobem pozmenila techniky, ktere se ve skole predavaji. Myslim ze to plati i o jinych BU. (uprime i kdyz se snazim sebe vic nikdy nebudu cvicit jako muj ucitel, vzdy to budu ja..., to tez plati pro kohokoliv kdo bude nasledovat me...)

za ctvrte, TSKSR neni skola kendzucu, ale sogo (slozene, kompozitni, integrovane) budzucu, protoze vyuka obsahuje nejen kendzucu (a to i s kodaci a ryoto) ale i bodzucu, naginata dzucu, sodzucu atd...

za pate, to nihara, cvicil si nekdy v nasem dojo? myslis ze se daji na internetu najit opravdu dobre informace, podle kterych se da cvicit ci pochopit vsechny niance?

Myslim ze, na ukonceni diskuze je jeste brzo... :wink:

Petr
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. dub, 2006 7:25

Torao, ohledně těch změn... Ty přece víš, jak to myslím já ;)

Patrik

P.S.
Jinak s tou prestiží si to vysvětlil celkem jasně .
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » pon 24. dub, 2006 8:05

nedam si pokoj... :D

za dalsi, menkyo kaiden v CR zatim nekdo nema, (v Evrope taky ne) nepocitam-li, ze tu ted byl pan Hatakeyama.... :wink:

to nihara: v jakem BU hodlas ziskat menkyo kaiden?

Ono naučit se tolik různých škol v rámci jedné vezme mnoho let studia.

nepletes si orechy s jabkama? Skola je jedna, ale vyucuji se v ni metody, kendzucu, bodzucu, atd. Ono kdyby si cvicil, vedel by si ze vse vychazi z kendzucu a ze za cca 3-5 let se daji zaklady zvladnout, ale k opravdovemu mistrovsvi vede opravdu cesta velmi dlouha a stanes se na ni dedeckem...(to plati pro jakekoliv BU)
Myslím ale, že aby si člověk udělal o škole názor, nemusí být zrovna tím, kdo ji řídí. To je jako bych musel nejprve se státi mistrem karate, abych se směl rozhodnout, jestli ho hodlám cvičit a to mi opravdu přijde dost ujetý.

K vyberu skoly, opravdu je velice tezke si v dnesni dobe vybrat to prave orechove, navic neco takoveho jako TSKSR je dnes skoro nepouzitelne. Nebo chodite, do prace v Joroi s mecem za pasem... :wink:

Vybirat si podle toho kdo skolu vede, to je taky asi pitomost.
Driv by sis asi vybral takovou skolu, ktera by byla ve tvem meste a mela dobre jmeno, v tom smyslu ze jeji zaci souboje neprohravaji :D

dnes nevim, kazdy si musi vybrat sam co chce...(jen si musi vetsinou hrabnout trosku hloubeji do kapsy, kdyz chce delat neco co je na druhem konci sveta)

nejvetsi problem je asi v tom ze v Japonsku kdyz chces cvicit musi te nekdo doporucit (nejlepe nekdo kdo cvici) a za druhe kdyz tam prijdes tak si te ze zacatku nikdo moc nevsima, alespon do doby nez se presvedci ze tvuj zajem o cviceni je opravdovy. Duvod je velmi prosty, proc by mel ucitel-mistr plytvat svuj drahoceny cas na cloveka ktery si prisel jen tak zacvicit.

jeste k hodnoceni skol, zkuste se zamyslet nad timhle:
Nekdo kdosi rekl: Kdyz se divate na obraz, mate z toho nejake pocity, ale nikdy nebudete mit pocity toho malire kdo jej maloval....
to stejne plati o budo... kdyz se divate na nejake video ci predvadecku, muze se vam to libit, nebo take ne, muzete tam videt chyby, ktere se tam delaji treba i naschval, ale nikdy (pokud to nebudete cvicit) nebudete sdilet ty pocity jako ti lide co to cvici.

to Patrik: Ja vim jak to myslis, ale oni ne... :D

Petr
pokročilý diskutér

Příspěvekod Renji » stř 03. kvě, 2006 23:13

Jeste me tak napadlo - ted ctu knihu o Musašim a nachazim tam dost podobnosti. Mohl by mi nekdo vysvetlit jestli tam neni nejaka spriznenost s touto osobnosti? :D
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...