EWTO - CZECH

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 14:40

klarka píše:
toddb píše:Pro Klarka: Neni potreba tolik kulit oci.. :) To by me zajimalo u koho cvicis..:) Vubec neni potreba EWTO nejak demonizovat, proste organizace co vyucuje Wing Tsun, jsou tam dobri i spatni zaci, dobri i spatni ucitele. Nic vic, nic min.

Aha, nevěděla jsem že je normální aby ti tvůj SI-FU prokopl nohu, já tedy ty oči kulit nebudu. Kde cvičím je moje věc :wink: , v Praze.

EWTO organizaci moc nemusim, ale spousta lidi na ni nadava ale obcas ne uplne pravem. Nezajima me KDE cvicis ale CO cvicis. Normalni to urcite neni.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 14:57

toddb píše:
EWTO organizaci moc nemusim, ale spousta lidi na ni nadava ale obcas ne uplne pravem. Nezajima me KDE cvicis ale CO cvicis. Normalni to urcite neni.

ving čun :lol: a taj či :wink:
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 15:00

klarka píše:
toddb píše:
EWTO organizaci moc nemusim, ale spousta lidi na ni nadava a obcas ne uplne pravem. Nezajima me KDE cvicis ale CO cvicis. Normalni to urcite neni.

:wink:
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 15:03

toddb píše:
klarka píše:
toddb píše:
EWTO organizaci moc nemusim, ale spousta lidi na ni nadava a obcas ne uplne pravem. Nezajima me KDE cvicis ale CO cvicis. Normalni to urcite neni.

:wink:

:wink: :wink:
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » stř 17. kvě, 2006 15:39

To Klarka: A jaky ving čun cvicis? Pocitam, ze EWTO asi ne, vid? :D mimochodem, co preferujes VT/WT/WCH nebo tai-ci?
Naposledy upravil toddb dne stř 17. kvě, 2006 15:41, celkově upraveno 1
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » stř 17. kvě, 2006 15:40

toddb píše:A jaky ving čun cvicis? Pocitam, ze EWTO asi ne, vid? :D

:wink: trefa :wink:
Nepreferuji ani jedno ani druhé, obojí stejnou měrou. Až bude čas rozhodování, rozhodnu se.
Klárka
:-) směj se, bude ti líp :-)
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » stř 17. kvě, 2006 15:55

Makoto píše:Prekvapilo me vsak, ze to hned bral jako vyzvu a snazil se dosahnout toho, abychom se porvali...a pomerili si tak delku svych pindouru...proste se dostal presne do stadia, kdy ja se rozhodl odejit. Nemam problem se s nekym porvat, ale mym cilem tehdy bylo zkonzultovat v pratelskem duchu nektere techniky a postupy, nic vic.

No, ono je kolikrat lepsi zkusit, videt, citit, nez prokecat celej den. To, ze ti prislo, ze to hned bral jako vyzvu a ty na nej ted koukas (potazmo na cele WT) skrz prsty, je spis problem uvnitr tebe (jestli on ti tim nenahnal strach, hm?). Ja vim, rikas, ze nemas problem se porvat... ale to rika pred ostatnima snad kazdej :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » stř 17. kvě, 2006 18:15

Rimmer píše:
Ralph píše:to-RIMMER

Napsal jsi: "Je pravda ze v EWTO se můze i naprostej nesika dostat treba na 12. To je problem placeni zkousek. Ale to nerika ze je EWTO WT spatny to jenom rika ze je ten clovek spatny".

A ještě to říká,že EWTO je prohnilá organizace!
Takže podle tebe by tydle lidi prostě neměli mít šanci cvičit. Holt nejseš talent máš smůlu přez jedničky se nedostaneš.... Hmm to je divnej názor

Hmmm,moc si to nepochopil,tedy vůbec. :lol:
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » stř 17. kvě, 2006 20:31

Koukám,

jak je tady hodně divení, že WT se vydává za nepřekonatelný a nejlepší styl...skutečně nevím, jestli tomu tak je, nebo ne a nehodlám o tom polemizovat.
Spíš by mě zajímalo, proč by to učitelé WT nemohli svým žákům tvrdit? Dělá snad někdo z těch co se tomu diví, nebo se nad tím pozastavují styl, kde jim učitel hned na začátku řekl, že "ten náš styl není zrovna nejlepší... je zastaralý... v praxi vám bude na nic...akorát vím to rozesere klouby a zdraví vůbec...radši se s tím nikde moc nechlubte ať se vám nesmějou..."?
Dělá snad někdo jánevím třeba karate, aikido, judo...cokoli s tím, že si je vědom toho, že v podstatě cvičí něco, co je k ničemu? Pochybuji. Snad každý je přesvědčen, že zrovna to jeho je nejlepší, a tak to má být, ne?
Kdyby tomu tak nebylo, tak se na tomto webu pomalu není o čem bavit - myslím tím ty věčné diskuse na téma co je lepší a kdo by koho přepral.

Jiná věc je, pokud jsou učitelé WT, kteří jiné styly třeba přímo zesměšňují a tím ve svých žácích budí pocit výjimečnosti a pokud se tím někdo nechal vybudit i k agresivitě, tak to už je úplně špatně. Já mám to štěstí, že jsem v EWTO na nikoho takového osobně nenarazil, i když věřím, že třeba jsou.

Senior.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 18. kvě, 2006 7:39

Gino píše:
Makoto píše:Prekvapilo me vsak, ze to hned bral jako vyzvu a snazil se dosahnout toho, abychom se porvali...a pomerili si tak delku svych pindouru...proste se dostal presne do stadia, kdy ja se rozhodl odejit. Nemam problem se s nekym porvat, ale mym cilem tehdy bylo zkonzultovat v pratelskem duchu nektere techniky a postupy, nic vic.

No, ono je kolikrat lepsi zkusit, videt, citit, nez prokecat celej den. To, ze ti prislo, ze to hned bral jako vyzvu a ty na nej ted koukas (potazmo na cele WT) skrz prsty, je spis problem uvnitr tebe (jestli on ti tim nenahnal strach, hm?). Ja vim, rikas, ze nemas problem se porvat... ale to rika pred ostatnima snad kazdej :)

Hmmm...dalsi, kterej si chce pomerovat delku sveho cojones...To je presne to, o cem mluvim. Ja si chtel v klidu probrat nejake nejasnosti kolem drilu, protoze jsem nektere uz pozapomnel a ne se hned rvat. Ver mi, ze kdybych chtel nekomu dokazovat, jakej jsem velkej borec, tak mu to reknu primo, ale nevidim smysl ve rvacce jenom kvuli uspokojeni vlastniho ega....prave kvuli tomu, co jsem videl ve WT. Ty jsi asi delal WT, ze? A vcelku dlouho, ze? :wink:
Jak mam koukat na ty kluky, kdyz mam vlastni zkusenost, muj kamarad mel stejnou zkusenost, na tomto foru to tu par lidi priznalo take, zmineny znamy reagoval presne jak jsem popsal...porad si myslis, ze je chyba ve me? Echchch....OK, pak jsem magor a z logiky veci nema cenu cokoliv se mnou resit :roll:
Presto si myslim, ze WT jako system je dobry a i mezi jeho studenty se najdou pohodari, kteri premysli jinak, vic v pohode a nepovazuji jakoukoliv diskusi o technikach za utok na sebe, svou rodinu a sveho krecka....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MD » čtv 18. kvě, 2006 7:42

Patayon píše:To vypadá,jako by WT systém vychovával k agresivitě a vyhledávání rvaček a tak si ukájet rvačkami svoje ego a určitou nadřazenost (pokud jsem to dobře pochopil). To se mi nechce věřit.

K vyhledavani rvacek nas nevede, ba naopak. Kazdez si uvedomuje rizika konfliktu. Ale k agresivite pri obrane vychovava. Myslim ze z pohledu sebeobrany to smysl ma.
MD
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » čtv 18. kvě, 2006 7:54

Senior píše:Koukám,

jak je tady hodně divení, že WT se vydává za nepřekonatelný a nejlepší styl...skutečně nevím, jestli tomu tak je, nebo ne a nehodlám o tom polemizovat.
Spíš by mě zajímalo, proč by to učitelé WT nemohli svým žákům tvrdit? Dělá snad někdo z těch co se tomu diví, nebo se nad tím pozastavují styl, kde jim učitel hned na začátku řekl, že "ten náš styl není zrovna nejlepší... je zastaralý... v praxi vám bude na nic...akorát vím to rozesere klouby a zdraví vůbec...radši se s tím nikde moc nechlubte ať se vám nesmějou..."?
Dělá snad někdo jánevím třeba karate, aikido, judo...cokoli s tím, že si je vědom toho, že v podstatě cvičí něco, co je k ničemu? Pochybuji. Snad každý je přesvědčen, že zrovna to jeho je nejlepší, a tak to má být, ne?
Kdyby tomu tak nebylo, tak se na tomto webu pomalu není o čem bavit - myslím tím ty věčné diskuse na téma co je lepší a kdo by koho přepral.

Jiná věc je, pokud jsou učitelé WT, kteří jiné styly třeba přímo zesměšňují a tím ve svých žácích budí pocit výjimečnosti a pokud se tím někdo nechal vybudit i k agresivitě, tak to už je úplně špatně. Já mám to štěstí, že jsem v EWTO na nikoho takového osobně nenarazil, i když věřím, že třeba jsou.

Senior.

100% souhlas...bohuzel ja jsem prave zazil zesmesnovani jinych stylu ackoliv WT ucitele a instruktori o nich nevedeli vubec nic.....Pripomnelo mi to jednou jednoho manika, kdyz jsem shanel materialy o ruskych stylech. Zasel jsem do Ruske knihy a hned si me tam odchytil Rusak a co ze pry delam. V te dobe jsem se venoval Escrime a JJ. Hned rekl, ze prave BU se uci u nich. Delaji Aikido, kde cvici se stredovekym evropskym mecem, tyci a kdovicim jeste. Pak jeste nejake karate (zapomnel jsem skolu), ktere uci dvojansobny mistr sveta...a opet nejaky Rus :wink: . Proste oni to delaji nejlepe a ostatni jsou sracky. Kdyz jsem se ho tedy zeptal, co vi o Escrime, rekl, ze nic, ale to ani nepotrebuje vedet, bo ten jeho styl je nejlepsi. A hned me lanaril k sobe do oddilu. Tak jsem se vymluvil, pomyslel si neco o zasr... Rusacich a odesel :-)
A nekteri instruktori ve WT se chovali velice podobne...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » čtv 18. kvě, 2006 8:20

life píše:
Rimmer píše:podle mě je stupeň věc jenom rozřazující, aby se vědělo co se máš kdy učit. nic víc. Neříká to jak si dobrej bojovník nebo jak moc ti to jde. ale že to "znáš". Když seš takovej moula, že na 9 neumíš jedničky tak je to smutný, ale je to jenom a jenom tvoje věc. Něco jinýho je ale udělování technických stupňů nebo povolení k otevření vlastní školy. Takový člověk už musí systém reprezentovat a pak bych byl pro co největší přísnost. Která, ale podle slov kluků co se na ně připravujou je:-)

Primárně jsou stupně zbytečný, je to jen berlička, navíc snadno zneužitelná. Co se týče reprezentace systému, tak si myslím, že člověku, který žije b.u. (cvičí, myslí, cítí) na nějaké reprezentaci nezáleží. A pokud cviči "pro druhé" je to jeho osobnostní problém a pak si nemůže stěžovat. A jestli někdo cítí, že je do toho tlačen, může přece na příští stanici vystoupit.

Cítím z Tvého příspěvku, že chápeš b.u. jako instituci, nikoliv prostředek osobního charakteru. Takoví lidé imho pomáhají přiživovat "systém". A s tím se neztotožňuji.
Asi sem to nenapsal dost jasně.. Souhlasim, že stupně jsou čistě organizační(administrativní)rozdělení, které ale funguje ve spoustě BU. Jinak tím reprezentováním stylu jsem chtěl říct, že když dostaneš technika tak si můžeš otevřít vlastní školu či vystupovat jako zástupce EWTO. No a kdyby se i technickej stupeň dával jenom tak, tak by šsi kolu moh otevřít kdokoli.. Jinak přesně jak si říkal cvičíš pro sebe!! takže nechápu hlašky tupu: "Jak může takovejdle nešika dostat x-tej stupeň???No jo EWTO to si to zaplatil!,EWt je prohnilá organizace jenom svý žáky odírá a ze prachy rozdává stupně......" To je prostě nesmysl! Když si pro sebe cvičíš tak cvič. Nikdo ti to nebere a nikdo tě nebude omezovat. Stupeň není o tom, aby si se srovnával s ostatníma, ale jenom sám se sebou. Co si uměl předtím a co umíš teď!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod klarka » čtv 18. kvě, 2006 8:32

Senior píše:
Spíš by mě zajímalo, proč by to učitelé WT nemohli svým žákům tvrdit?

Mě napadá že třeba proto že to není pravda, takže lžou těm co se k nim přišli vytrénovat a jen tak mimochodem jim za to i platí penězi (a kdo lže ten krade, přátelé ! )? Nejspíš mají instruktoři WT tak malinkaté vrabčáky že si to musí kompensovat takhle :lol: ! Navrhuji ještě každému nováčkovi pěkně prokopnout koleno, jako důkaz nadřazenosti WT nad ostatnimi styly a jeho nejlepší funkčnosti. :lol:
No ono prostě nestačí říct, "my jsme dobří" - musí se říkat "jsme nejlepčejší a ostatní neumí nic" :roll: .
U B O H É :twisted: ! :roll:

Senior.

:lol: "věřím, že třeba jsou" ????????????????????????? :roll:
Nějak nedokážeš přežít Seniore, že ti nějaký (možná) junior odporuje v tvých obhajobách WT a ještě to podloží osobní zkušeností a ty to pak tedy musíš zpochybňovat slůvkem třeba ?
U B O H É :twisted: ! :roll:
Klárka
:-) směj se, bude ti líp :-)
klarka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sulthan » čtv 18. kvě, 2006 9:07

Makoto píše:Hmmm...dalsi, kterej si chce pomerovat delku sveho cojones...

8O 8O 8O
Ve spanelstine se vyznam jen trochu, ale skutecne jsi chtel rict "delku svych kouli"??? :D
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 18. kvě, 2006 9:36

Makoto... me jsou tvy "cokoli" celkem ukradeny a pomerovat si je nechci :) Kazdopadne jsi az moc vztahovacnej, coz nekde puvod mit musi.

Precti si znovu, co jsem ti napsal... ukazka nazorna vyda za celej prokecanej den. Proto se lidi chovaji jinak na seminarich bojoveho umeni a jinak na seminarich o drogach... nekde se cvici a nekde se keca.

PS: urcite mas cojones velky, neboj :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 18. kvě, 2006 9:38

sulthan píše:
Makoto píše:Hmmm...dalsi, kterej si chce pomerovat delku sveho cojones...

8O 8O 8O
Ve spanelstine se vyznam jen trochu, ale skutecne jsi chtel rict "delku svych kouli"??? :D

Sorry....asi se zacnu ucit spaneslky nez tu zacnu machrovat ve spanelstine. Nekde jsem to slysel a asi jsem nepochytil spravnej vyznam. Sorry :D
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » čtv 18. kvě, 2006 10:58

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:18, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

WT

Příspěvekod life » čtv 18. kvě, 2006 19:49

:-) asi by bylo vhodné tuto zbůhdarma diskuzi přenést do odlehčené roviny.

Nevidím důvod, proč by si nemohl otevřít školu kdokoliv, kdo má zájem. Ať má třeba 2. stupeň EWTO. Lidé sami poznají, zda jim jeho výuka vyhovuje nebo ne.

U EWTO je otevření nové školy spojeno s rizikem odchodu, tedy odlivu poplatníků. Proto je člověku "povoleno" otevřít si vlastní školu až na technikovi. To je pro mne jasná známka nezdravé komercionalizace. A souvisí to i s reprezentací stylu. Proto posílám tyto aspekty komunikace do luhů a hájů. Ale je to čistě individuální vnímání, jiným lidem vyhovuje stupňování.

Co se týče návaznosti jednotlivých "forem" vinkčunu. Jejich dobré zacvičení se nevylučuje s tím, že je mohu trénovat "napřeskáčku". Kdo o sobě může tvrdit, že umí dobře zacvičit formu? Když odpovím nikdo, nebo když odpovím všichni, budu mít pravdu v obou případech. Je to o osobních měřítkách, stejně jako celé bojové umění, resp. jeho vnímání.

Řekl jsem svému učiteli na rovinu, že mě nezajímají zkoušky, "firemní" trička, stupně... že mi to nepřipadá adekvátní mému vnímání světa, že chci cvičit pro sebe a pro radost. Byl jsem připraven i na odpověď, že mám táhnout cvičit jinam. Ale on to neudělal. A já jsem rád, že mě pochopil.

Neberu nikomu jeho hodnoty, myslím, že se tomu říká tolerance. Tréninky mě stojí peníze, které rád zaplatím, protože je můžu (ty tréninky) vnímat jako zábavu.
life
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » čtv 18. kvě, 2006 20:56

V tom pripade si oteviram skolu...dejte mi tejden, ja vymyslim nakou poradnou formu, necham natisknout tricka a za mesic zkousky...mam 9.praktika, umim vsechno. :D :D
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...