Mam zatim jen takoveto zkusenosti a rada bych taiji cvicila a ne se chlubila, ze CVICIM taiji...

Dekuji a vsem prijemny den.Romca
Moderátor: pm
PC píše:Romco, a tady ty kluky jsi zkousela?
http://chen.cz
Videl jsem je nekolikrat na World Taiji Day a vypadali celkem dobre...
Nicmene, vetsinou toho, co tu popisujes, si budes muset stejne projit, krome toho "shi fu",.... nohy te budou bolet, pozice budou krecovite a neprirozene (pro necvicene telo). Nez tam bude gong fu, tak to tak bude...
zdar
romika1 píše:PC píše:Romco, a tady ty kluky jsi zkousela?
Nicmene, vetsinou toho, co tu popisujes, si budes muset stejne projit, krome toho "shi fu",.... nohy te budou bolet, pozice budou krecovite a neprirozene (pro necvicene telo). Nez tam bude gong fu, tak to tak bude...
zdar
Diky za odpoved....jsem tady poprve a nejak se jeste nevyznam, snad odpovidam spravne...u tech kluku jsem byla....a ty zkusenosti jsou od nich...nic proti nim, nerikam, ze cvici spatne...ale nelibi se mi zpusob vedeni kurzu...bolesi kloubu a svalu se nebojim...mam to za sebou...i priserne paleni pri otevirani e. bodu na chodidlech... o to nejde....vadi mi ta stadovitost...a to opickovani....veskery duraz se klade na SPRAVNE opakovani formy....a kdyz se divas na lidi kolem, 90% z nich nema paru, o cem to je...jenom co nejrychleji zacvicit sestavu....podle sebe vim, ze jak se kdyz si jakykoliv pohyb zafixuji spatne, velmi tezko to pak spravim a ne jeste celou sestavu...to je nejaka evropska snaha trhnou rekord v co nejkratsim case papouskovat celou sestavu a pak hura na dalsi? Pak prijdu k Shi DeLonovi a sprdne mne hned v uvodu...
Riverman píše:Muzes se mrknout na www.wushucentrum.cz cvicime i v Brne...nicmene ze zacatku se i u nas klade samozdrejme duraz na spravne provedeni formy, nevim jak jinak se to chces ucit...az tu formu jakztakz zvladnes a da se na to divat, tak se muzeme zacit bavit o nejakych energiich a po nejake dobe i o aplikacich...vetsina lidi opravdu nema na zacatku paru co pohyby znamenaji, ale i kdyby to vedeli, tak na urovni na jake jsou to stejne nikdy nejsou schopni pouzit a akorat jim to plete hlavu..na to je pak cas pri tuishou...
nevim jak ses na to s taiji ty, ale moje zkusenost je takova, ze lidi co se stale ohaneji energiemi a qi gongy, misto toho kladeni durazu na spravnost pohybu ve forme, tak vetsinou neumi ani poradne stat a tu sestavu cvici jako nemocni...
a mimochodem, kdyz 90% lidi nema paru o cem to je, patris k tomu zbytku?...mas paru o cem je taiji?
Ok, Rivermane...diky...otazka spravneho provedeni formy je podle mne diskutabilni...sama vim, ze tam staci nekdy milimetry a v konecnem vysledku jsi pak v......mozna je to otazka trpelivosti a pro lidi by to pak bylo nezajimave...opakovat jeden pohyb do aleluja...a tak se uci sestava jako celek a jednotlive pohyby se az tak nerozebiraji....ale mne nejak prave tohle nejde do hlavy....uz jen v uvodu sestavy je pro spravne provedeni dulezite vedet, co pohyb znamena...a kdyz nevim, ze napr. tato dlan smeruje dovnitr, protoze pohyb znamena uchopeni souperovi ruky a pak tlak dlani smerem k nemu, laicky receno, a ja jen tak placam rukama?
Cvicila jsem v Bratislave a mozna mne tam rozmazlili...ale to mi tady chybi...a take mi chybi samostatne hodiny cchi-kungu, to pak hedvabna nit vypada docela jinak....
romika1 píše:PC píše:Romco, a tady ty kluky jsi zkousela?
zdar
Diky za odpoved....jsem tady poprve a nejak se jeste nevyznam, snad odpovidam spravne...u tech kluku jsem byla....a ty zkusenosti jsou od nich...nic proti nim, nerikam, ze cvici spatne...ale nelibi se mi zpusob vedeni kurzu...bolesi kloubu a svalu se nebojim...mam to za sebou...i priserne paleni pri otevirani e. bodu na chodidlech... o to nejde....vadi mi ta stadovitost...a to opickovani....veskery duraz se klade na SPRAVNE opakovani formy....a kdyz se divas na lidi kolem, 90% z nich nema paru, o cem to je...jenom co nejrychleji zacvicit sestavu....podle sebe vim, ze jak se kdyz si jakykoliv pohyb zafixuji spatne, velmi tezko to pak spravim a ne jeste celou sestavu...to je nejaka evropska snaha trhnou rekord v co nejkratsim case papouskovat celou sestavu a pak hura na dalsi? Pak prijdu k Shi DeLonovi a sprdne mne hned v uvodu...
Halialaetus píše:Ahoj Romano,
Kluci co cvici Chen v Brne a jejich učitel a zejména jeho otec ( starej Chen z Číny ) jsou asi to nejlepší, co můžeš vůbec v ČR najít. Co se týče poplatků, traduje se, že pokud chtěl žák u někoho cvičit, musel svému učiteli zaplatit svoji váhu ve stříbře a až pak byl vůbec vpuštěn do školy ( já bych musel hodně a hodně šetřit). A dostat se na úroveň soukromého žáka, kterému se SiFu detailně věnuje taky pár let dřiny zabere.
Hal
JRup píše:Ahoj Romčo,
cvičit BU je dřina, takže to bolí. Důležité je začít někam chodit, udělat si rozhled a pak sama uvidíš je-li to pro Tebe dobré nebo ne. Míříš vysoko - znát aplikace, vést energii = high level. Zpravidla 20 let a více každodenního cvičení. Děláš-li to pro zdraví, pak relaxuj a pozor na kolena. Pokud to chceš dělat pořádně, tak se raději vyhni školám, kde na "dveřích" stojí: Naučíme Vás sestavu za 3 nebo 6 měsíců. To je známka toho, že se tam učí zdravotní Taiji nebo vydělávají peníze. Se sestavou pomalu, pohyb po pohybu!
Zdraví J.
JRup píše:Ahoj Romčo,
Pokud to chceš dělat pořádně, tak se raději vyhni školám, kde na "dveřích" stojí: Naučíme Vás sestavu za 3 nebo 6 měsíců. To je známka toho, že se tam učí zdravotní Taiji nebo vydělávají peníze. Se sestavou pomalu, pohyb po pohybu!
Zdraví J.
100 % souhlas.
Na jedněch českých stránkách čínského BU vyučují v 6. měsících nějaký biofeedback. V souvislosti s taichi bych čekal spíše termíny jako kua nebo peng. Nevíte náhodou co toto tajemné označení znamená a zda se nejedná o pouhý reklamní trik.
Děkuji
JRup píše:Romčo,
vím je to problém... Upřímně řečeno, vyjma paní a pana Zhai a Qin Ming Tanga neznám v ČR nikoho ze známých tváří, kdo je dostatečně kvalifikovaný v Taiji (omlouvám se za případnou neznalost). ©kola není seminář - tam dostaneš nášup za výkend a pak samostudium. Ve škole to jde pozvolna, což je správně. Seminář je atraktivní, můžeš přijít k mnoha ceným informacím, ale takto to nelze vstřebávat 7 dní v týdnu. Postoje nehledej v závislosti na vlastní kreativitě. Ty jsou dány z principů a stavby lidského těla. Můžeš se inspirovat postoji starých a dobrých mistrů. Jestli nevěříš těm, kteří Tě opravují, tak tam nemáš co dělat. Mezi učitelem a žákem musí být důvěra, důvěra v to co učitel učí. Jinak, moc sestav spíš uškodí než pomůže.
Asi jsem Ti moc nepomohl. Toť však realita.
J.
Riverman píše:Halialaetus píše:Ahoj Romano,
Kluci co cvici Chen v Brne a jejich učitel a zejména jeho otec ( starej Chen z Číny ) jsou asi to nejlepší, co můžeš vůbec v ČR najít. Co se týče poplatků, traduje se, že pokud chtěl žák u někoho cvičit, musel svému učiteli zaplatit svoji váhu ve stříbře a až pak byl vůbec vpuštěn do školy ( já bych musel hodně a hodně šetřit). A dostat se na úroveň soukromého žáka, kterému se SiFu detailně věnuje taky pár let dřiny zabere.
Hal
Kluci jiste cvici pekne, ale srovnavat je s urovni Qin Ming Tanga nebo Zhai Hui, kteri tady maji taky skoly (a plno dobrych zaku:), se vubec neda...to je snad jasny..
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků