od pm » ned 27. srp, 2006 14:34
zdar a silu,
prave jsem se vratil z naseho campu.
(predevsim) pro xiao:
- nestoji mi za to reagovat na osobni invektivy a resit cizi mindraky, stejne tak o reseni "politiky" - nasi, anglicke, hongkongske.
- pokud diskuse, tak vecna. nazor nekolika odborniku, kteri se b.u. venuji casto dele, nez kolik je let vetsine diskutujicich, je mozno si precist vyse - tolik k "letum zkusenosti" (muj sigung Lam Jou cvici mj. 90 let). a ac mi bude za chvili 30, neznamena to ze musim mit pravdu vzdy ja a ne muj desetilety bratranec, takze opet nic nedokladajici tvrzeni. fakta, ok? pises o vsem moznem, jen ne o "chap sau", a o to, o nic jineho tady jde.
- nesnaz se ma ani ostatni ucit cist - dle Tvych analyz vypada, ze clanek je o uplne necem jinem. na tom, ze ucitel uci zaky, a opravuje je, neni nic extra. "hlava zavesena, hrudnik vtazeny, zada povytazena, poklesle lokty, uvolneny pas... " - zacatecnicka abeceda. pobavilo me, jak pises, ze o "chap sau" nic nevis, ale veris.
- gungfu neni matematika, gf je dovednost. naprosto zcestne a zavadejici prirovnani. boxeri si vystaci s 1 + 2 + 3, a maji za to muj obdiv. ta tvoje hypoteticka "vyssi algebra" gungfu sarlatanu je ve srovnani s realnou dovednosti boxeru, thajboxeru, zapasniku, karatistu a skutecnych gungfistu dobra leda tak k pobaveni a oblbovani zacatecniku.
- pokud se na nekoho/neco odvolavas, tak prosim na svoji osobni zkusenost, ne "slysel jsem ze ten a ten rikal ze ten a ten rikal". jaka je Tvoje osobni zkusenost s cvicenim pod vedenim cinskych mistru, a kolik z nich provadi "chap sau" ci tento koncept zminili? v jakych klasickych textech (Yang taijiquan, Hung Kyun - napr. 3 knihy, ktere o HK napsali zaci Lam Saiwinga), je o "chap sau" alespon zminka? cvicis Yang taiji, ok. jaka je Tvoje zkusenost s Hung Kyun?
- ad urazky: precti si moje posty jeste jednou - vyjadruji se k tematu "chap sau" z hlediska Hung Kyun rodiny Lam (ke ktere Uglow sifu tak ci onak patri, at uz se Chan Honjung ucil od Lam Saiwinga nebo Lam Jou), ne k znalosti/dovednosti Uglow sifu.
"chap sau" je mozna jedno velke nedorozumeni, velbloud z komara, marketingovy tah nebo jeden vtip ala Ta feng hua gong zde na webu. prosim za odpusteni, nejsem romantik, fanousek "Kung-Fu - legenda pokracuje", ale praktik. muj pristup k b.u. si muzes precist v nekterych z (puvodnich! ok?) clanku, ktere jsem napsal, treba zde na serveru.
diskutujeme spolu, ok, a o "chap sau", takze zadne "urazky" Uglow sifu. pro Tebe, ktery jsi ze Slovenska, jeste jednou "vsetka ucta k Uglow sifu ako pioneru Hung Kyun v Evrope." (sorry za chyby, ma slovenstina uz neni to co byvala).
povzdechnuti jen tak na okraj, mam archivovane Tvoje posty z Pruvodce/Okouna (WTBA, ok?), a koukam, ze ses ani krapitek nezmenil - vlajky se v tichosti vymenily, valci se dal, za dalsi "nevim, ale verim".