Chap sau

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

chap sau...

Příspěvekod luen » pon 21. srp, 2006 11:30

Celou tu dobu jsem si myslel, že téma CHAP SAU je sranda... Nehodlám se vyjadřovat ke každému hloupému a popletenému výroku, ale Pavla Macka znám osobně, tak mi to nedá, abych se ho nezastal...

1) Když někdo něco tvrdí... musí si to být schopen obhájit!!! Jakmile začne s odpovědí ve stylu : "jedna pohádka vám nestačila..., tak vám poskytnu další"!!! Tak je to na 99,999%... podvod!!!

2) Přesně za takové nesmyslné pohádky určitých jedinců (nemusíme chodit nijak daleko... u nás např. R. Hladík) jsou často asijská bu k smíchu a terčem nejrůznějších vtipů...!!! Nedovedu si vážit nikoho, kdo něco tvrdí a pak z toho ještě před doložením dukazu vycouvá!!!

Protože mám radši pohádky o vodnících než o podvodnících... jdu si pustit "Princeznu ze mlejna" :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 21. srp, 2006 15:15, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

for all

Příspěvekod xiao » pát 25. srp, 2006 13:01

Logika tu dostava pekne na frak. Prosim pani uvedomte si, ze ked nieco nepoznam, resp. som o tom nikdy nepocul, tak to este neznamena ze to neexistuje. Skuste sa nad tym prosim zamysliet.

Isto existuju oblasti, v ktorych 6-7 rocne studium urobi z adepta absolutneho znalca, ale nemyslim si, ze do toho spada tradicne kungfu. Myslim, ze aj na tomto fore padlo od nejakych odbornikov (nemyslim to ironicky!), ze po 10 rokov studia tradicneho kungfu pod odbornym dohladom sa clovek nauci dobre zaklady. Logicky predpokladam, ze mu mnoho veci z daneho umenia este stale ostane skrytych.

Na jednej strane tu mame informaciu sifu Uglowa, ktory sa zaobera problematikou k dnesnemu dnu myslim ze asi 28 rokov, na druhej strane reakciu p.Macka (bohuzial reakciu urazlivu a osocujucu), ktory sa niecim obdobnym zaobera asi 7 rokov (sorry, neviem ci sa roky u Hladika rataju alebo nerataju). Kto asi z nich bude mať pravdu? No to si asi kazdy rozhodne sam. Len nerozumiem, kde tu vznikol priestor na urazky.

Cele mi to pripada tak, ako keby som ja na prednaske pre postgradualistov populisticky vysvetlil, ze integrovat sa da na mnozine kozmonautov a umozni nam to Lebesgue-Stieltjesov integral. O prednaske by sa dopocul napr. absolvent 8 rocneho gymnazia, a zacal by vyhlasovat, ze nic take neexistuje, integrovat sa da len cez realne cisla, a integral je plocha pod krivkou (pretoze pozna len Riemannov integral). Jeho rozculovanie by bolo usmevne, ale len do okamihu, kedy mi ma zacal oznacovat za klamara.

Sorry za matematicku paralelu, ale matikou sa zaoberam uz 20 rokov a lepsi priklad ma nenapadol. No a samozrejme nie je uplne presny, ale snad bude z casti motivujuci k zamysleniu.

Po 20 rokov studia matematiky dokazem stale behom par sekund najst na internete matematicky clanok, v ktorom nerozumiem ani len pouzitym symbolom, nie to aby som pochopil jeho vyznam, pricom clanok moze byt napr. o dimanzovani IP sieti (v tejto oblasti pracujem). No a keby som vyhlasil autora takeho clanku za klamara, tak by si moji kolegovia mysleli, ze som sa zblaznil.

OK, prajem vam Slunce v Dusi.

Durko (Xiao Yu)

PS: Vypada to tak, ze viacero ludi na tomto fore netusi, co znamena slovo marketing, resp. ako sa robi dobry marketing.
xiao
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: for all

Příspěvekod irzounek » pát 25. srp, 2006 13:16

xiao píše:Logika tu dostava pekne na frak. Prosim pani uvedomte si, ze ked nieco nepoznam, resp. som o tom nikdy nepocul, tak to este neznamena ze to neexistuje. Skuste sa nad tym prosim zamysliet....

Uz jsem slysel spoustu veci ---> a hodne z nich neexistuje nebo nejsou pravdive. Napriklad neco o jedine skole jedineho autentickeho Yang Taiji p. E. Montaqua (omlouvam se, to jmeno jsem si proste nikdy nechtel zapamatovat)

Na jednej strane tu mame informaciu sifu Uglowa, ktory sa zaobera problematikou k dnesnemu dnu myslim ze asi 28 rokov, na druhej strane reakciu p.Macka (bohuzial reakciu urazlivu a osocujucu), ktory sa niecim obdobnym zaobera asi 7 rokov

pak tu mame treba sifu Huska, ktery ma zkusenosti cca 30let a sifu Wong Nim Yi (zkusenosti cca 40let) - oba se CHAP SAU tak jak je popisovano v clanku VYSMALI s komentarem, ze to je dalsi bachorka pro hlupaky.
Skuste sa nad tym prosim zamysliet....

Sifu Macek je momentalne mimo dosah internetu, myslim, ze az se vrati jeste k tomu neco napise na zaklade korespondence s dalsimi mistry. I kdyz nevim jestli to je vubec treba, rozumny clovek uz si nazor udelal.
ENDE
Naposledy upravil irzounek dne pát 25. srp, 2006 14:14, celkově upraveno 4
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 25. srp, 2006 13:19

xiao píše:Logika tu dostava pekne na frak. Prosim pani uvedomte si, ze ked nieco nepoznam, resp. som o tom nikdy nepocul, tak to este neznamena ze to neexistuje. Skuste sa nad tym prosim zamysliet.

Isto existuju oblasti, v ktorych 6-7 rocne studium urobi z adepta absolutneho znalca, ale nemyslim si, ze do toho spada tradicne kungfu. Myslim, ze aj na tomto fore padlo od nejakych odbornikov (nemyslim to ironicky!), ze po 10 rokov studia tradicneho kungfu pod odbornym dohladom sa clovek nauci dobre zaklady. Logicky predpokladam, ze mu mnoho veci z daneho umenia este stale ostane skrytych.

Na jednej strane tu mame informaciu sifu Uglowa, ktory sa zaobera problematikou k dnesnemu dnu myslim ze asi 28 rokov, na druhej strane reakciu p.Macka (bohuzial reakciu urazlivu a osocujucu), ktory sa niecim obdobnym zaobera asi 7 rokov (sorry, neviem ci sa roky u Hladika rataju alebo nerataju). Kto asi z nich bude mať pravdu? No to si asi kazdy rozhodne sam. Len nerozumiem, kde tu vznikol priestor na urazky.

Cele mi to pripada tak, ako keby som ja na prednaske pre postgradualistov populisticky vysvetlil, ze integrovat sa da na mnozine kozmonautov a umozni nam to Lebesgue-Stieltjesov integral. O prednaske by sa dopocul napr. absolvent 8 rocneho gymnazia, a zacal by vyhlasovat, ze nic take neexistuje, integrovat sa da len cez realne cisla, a integral je plocha pod krivkou (pretoze pozna len Riemannov integral). Jeho rozculovanie by bolo usmevne, ale len do okamihu, kedy mi ma zacal oznacovat za klamara.

Sorry za matematicku paralelu, ale matikou sa zaoberam uz 20 rokov a lepsi priklad ma nenapadol. No a samozrejme nie je uplne presny, ale snad bude z casti motivujuci k zamysleniu.

Po 20 rokov studia matematiky dokazem stale behom par sekund najst na internete matematicky clanok, v ktorom nerozumiem ani len pouzitym symbolom, nie to aby som pochopil jeho vyznam, pricom clanok moze byt napr. o dimanzovani IP sieti (v tejto oblasti pracujem). No a keby som vyhlasil autora takeho clanku za klamara, tak by si moji kolegovia mysleli, ze som sa zblaznil.

OK, prajem vam Slunce v Dusi.

Durko (Xiao Yu)

PS: Vypada to tak, ze viacero ludi na tomto fore netusi, co znamena slovo marketing, resp. ako sa robi dobry marketing.

Promiňte, nemyslím to zle, ale četl jste ten článek na který byl dán odkaz nebo reagujete jen na naše příspěvky?Aby vám neunikla příčina toho proč nás urazil.Já jsem taky dalek toho říkat že to co neumím já nebo můj mistr to prostě nejde nebo neexistuje, to tu dělá ve vedlejších forech Low a na mě to funguje jako dosti odstrašující případ.
Zabývál jsem se matematikou 5 let při studiiu FJFI a mam taky jednu paraleru.
Pokud někdo bude tvrdit že počítáním příkladů na cvičkách pod zkušeným pedagogem do vás vlije své vlatní schopnosti počítat, tak je to nesmysl, protože vám jen ukáže postup, cestu po které ale musíte jít sám a sám jí zdokonalovat.
To co bylo napsáno v tom článku implikuje že chap sao je něco jako cesta pro vyvolené bez které se nikdo nedostane tam kde je jeho mistr, že pravé bojové umění získáš JEN tak že ho do tebe vlije někdo jiný do kterého bylo předtím vlito, a pochopte že to se nás kteří tvrdě cvičíme a nikdo do nás nic nevlil docela dotýká.....ptám se kde teda vzniklo "to co se vlívá" ? Na začátku i konci je vždycky jen člověk a ne mystická síla.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pát 25. srp, 2006 13:30

Xiao - nevim ,jak muzes Pavlovu reakci nazvat urazlivu a osocujucu.Pavel napsal:"....vsechen respekt k Uglow sifu jako pionyru Hung Kyun v Evrope - pokud by te to i presto zajimalo, neco uz jsme resili se Zdenkem Kurfurstem, o podrobnou analyzu, co jsem mu zaslal, muzes poprosit jeho. " - takze nechapu ,proc se nas snazis ve svem prispevku presvedcit o opaku ,kdyz je zrejme ,ze ani jedna z uvedenych osob nebyla ani v nejmensim osocena.Naopak odkaz na Zdenka svedci o Pavlove snaze o objektivitu....

Nejses schopen rozlisit pojem NAUCIT SE ZAKLADY a MIT PREHLED?
Tim spis ,kdyz ten prehled vyplyva z osobnich setkani a diskusi s uznavanymi autoritami,studiem relevantnich materialu atd.,atd.?

Tvoje pripodobneni k tomu matematickemu ukonu je sice krasne ,ale uplne mimo misu.
Pokud je chapsao popsano mimojine jako standartni prostredek predavani uceni mezi generacemi ,tezko by bylo nejen NEPOCHOPENYM pojmem ,a uz vubec ne NEZNAMYM pojmem.To taky nechapes?

Proc o nem nevi nikdo z dalsich linii ,ktere vychazeji ze stejnych zakladu ,od osob uvedenych v puvodnim clanku?

Nezlob se na mne ,ale me se to cele cim dal tim vic zda jako vyprovokovany incident na objednavku.Ci?To nevim.Za jakym ucelem?To taky nevim.A nechci to domyslet .Zpocatku jsem to povazoval za male nedorozumeni....

A puvodni clanek je opravdu hodne hloupy.....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

for panda

Příspěvekod xiao » pát 25. srp, 2006 13:51

Zdarec,
poprve - kludne mi tykaj, na internete som zvyknuty skor na priatelskejsi ton, coho bohuzial tento portal nieje odrazom :(

Reagoval som na povodnu temu, nie na vase prispevky, ktore som este nestihol dokladnejsie prestudoval (zatial mi nie je jasne, cim ta p.Kurfurst urazil).

Ohladom diskutovaneho Chapsao:
- Mam pocit, ze ten clanok bol pre ludi, ktori so Steve Rowom cvicia, resp. v Shikon Budokai, je schovany na ich strankach, a nie ako nejaky velky titulok na hlavnej homepage. No a nikdo ho nedal trebars na tento portal aby ho citali vsetci. Preto moje pousmiatie nad tzv. marketingovym tahom. No a kedysi sa dali zohnat aj originaly, co sa mi teraz uz nepodarilo.
- Zdenek Kurfurst uviedol, ze je to sucast fyzicky a psychicky narocneho treningu, v clanku sa Jim Uglow zmienuje o hodinom stati v jednej pozicii, atd ... Vo mne to nevyvolava pocit lahko ziskanych dovednosti.
- Mozno ze si uz zazil, ze ti liecitel prilozil ruku, a tebe sa ulavilo, alebo aj bez kontaktu ovplynil tok tvojej energie. Mozno si stretol ludi, s ktorymi ti bolo zrazu velmi prijemne (teraz nemyslim 18 rocne babenky) :). Aj ked neviem nic o chapsau (az na tie clanky), nezda sa mi to ako nieco neuveritelne. No a to, ze ked sa trapim v nejakej pozicii, a ucitel mi ju upravi pomocou milimetrových korekcií, a mne sa v nej zrazu ulavi a citim v nej podstatne viacej sily, tak to by som nenazval ako dotyk kuzelneho deduska :) (lebo za oznacenie "dedusko" by ma ucitel nakopal :) ).
- kazdopadne z toho clanku mi to naozaj nepripada ako pohodova a lacno ziskane dovednosti pre vyvolenych

Duro
xiao
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bojovaumeni.cz » pát 25. srp, 2006 17:59

Xiao a další :
Všechny příspěvky, které nejsou k věci - CHAP SAU - smazány.
Osobní vendety si řešte z očí do očí. Jestli-že toho nebudete schopni, téma bude uzamčeno.
redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NIK » sob 26. srp, 2006 8:25

. . .
Naposledy upravil NIK dne sob 26. srp, 2006 19:52, celkově upraveno 8
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod majkx » sob 26. srp, 2006 8:50

roza píše:Nezlob se na mne ,ale me se to cele cim dal tim vic zda jako vyprovokovany incident na objednavku.Ci?To nevim.Za jakym ucelem?To taky nevim.A nechci to domyslet .Zpocatku jsem to povazoval za male nedorozumeni....

A puvodni clanek je opravdu hodne hloupy.....

Roza

Opravdu jsem tady nedal odkaz na ten článek z důvodů nějaké objednávky 8O , zajímalo mě to, tak jsem si to našel a protože tomu nerozumím, tak jsem udělal velkou chybu a dal odkaz na ten článek tady. Kdybych tušil, že to bude příčina téhle diskuzi, tak bych to tady nedal a docela mě to mrzí :oops: .

4 xiao, ten článek je v sekci články na stránkách shikonu volně přístupný všem. Jak píšu výše, byla to chyba tady na ten článek poukázat.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » sob 26. srp, 2006 9:17

Majkx - neber to osobne ,proste je mi to divny.....ja te neobvinuju ,jen jsem napsal ,jaxe mi to zda.

Dat sem ten link nebyla chyba ,od toho tyhle stranky jsou.....a jestli ma nekdo nejake problemy ,ktere se mohou resit takovouhle diskusi.......alespon se procisti vzduch.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 26. srp, 2006 9:58

. . .
Naposledy upravil NIK dne sob 26. srp, 2006 19:53, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » sob 26. srp, 2006 10:12

Je mi s podivem že tady takhle zasáhla redakce. Je tady mnohem víc horších threadů se kterými se nic neděje a tady najednou... :? že by nějaké kuří oko?
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 26. srp, 2006 10:20

. . .
Naposledy upravil NIK dne sob 26. srp, 2006 19:51, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 26. srp, 2006 13:50

Já si ani nevšiml že by tu bylo něco smazáno ..prostě jsem šel po práci na trening a když jsem se vrátil tak jsem tu našel tenhle vzkaz takže se přiznejte, kdo jste zase sprosťačil :lol:
No zpětně se na to dívám a moje reakce byla možná zbytečná, měl jsem to hodit za hlavu :wink: když to "Chap Sau" někomu pomůže při treningu tak je to jenom dobře...i když já bych hledal příčinu jinde než v mimosmyslovém předávání vědomostí z generacena generaci, ale to je muj problem :)
OT: No tohle už sem editovat prostě musel, mymosmislove už tu prostě zůstat nemohlo :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » sob 26. srp, 2006 18:01

4 Roza, v pohodě, jen jsem chtěl udělat jasno.

Mně osobně na tom článku nesedí
- Věc se má tak, že stačí když se pouze podíváte na některé mistry a hned zjistíte, zda vlastní jistý druh "kouzla(magie)" a to nejen v jejich pohybech bojového umění, ale ve všem co dělají. Jsou veselí, spokojení, otevření, neskutečně silní a nenucení ve všem, co dělají - Tak to já znám jednoho důchodce co šel z Buzuluku do Prahy a na toho ten popis sedí, ale kung-fu necvičí. Zbytku nerozumím, neznám, takže si nemůžu udělat vlastní názor.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 27. srp, 2006 14:34

zdar a silu,

prave jsem se vratil z naseho campu.

(predevsim) pro xiao:

- nestoji mi za to reagovat na osobni invektivy a resit cizi mindraky, stejne tak o reseni "politiky" - nasi, anglicke, hongkongske.

- pokud diskuse, tak vecna. nazor nekolika odborniku, kteri se b.u. venuji casto dele, nez kolik je let vetsine diskutujicich, je mozno si precist vyse - tolik k "letum zkusenosti" (muj sigung Lam Jou cvici mj. 90 let). a ac mi bude za chvili 30, neznamena to ze musim mit pravdu vzdy ja a ne muj desetilety bratranec, takze opet nic nedokladajici tvrzeni. fakta, ok? pises o vsem moznem, jen ne o "chap sau", a o to, o nic jineho tady jde.

- nesnaz se ma ani ostatni ucit cist - dle Tvych analyz vypada, ze clanek je o uplne necem jinem. na tom, ze ucitel uci zaky, a opravuje je, neni nic extra. "hlava zavesena, hrudnik vtazeny, zada povytazena, poklesle lokty, uvolneny pas... " - zacatecnicka abeceda. pobavilo me, jak pises, ze o "chap sau" nic nevis, ale veris.

- gungfu neni matematika, gf je dovednost. naprosto zcestne a zavadejici prirovnani. boxeri si vystaci s 1 + 2 + 3, a maji za to muj obdiv. ta tvoje hypoteticka "vyssi algebra" gungfu sarlatanu je ve srovnani s realnou dovednosti boxeru, thajboxeru, zapasniku, karatistu a skutecnych gungfistu dobra leda tak k pobaveni a oblbovani zacatecniku.

- pokud se na nekoho/neco odvolavas, tak prosim na svoji osobni zkusenost, ne "slysel jsem ze ten a ten rikal ze ten a ten rikal". jaka je Tvoje osobni zkusenost s cvicenim pod vedenim cinskych mistru, a kolik z nich provadi "chap sau" ci tento koncept zminili? v jakych klasickych textech (Yang taijiquan, Hung Kyun - napr. 3 knihy, ktere o HK napsali zaci Lam Saiwinga), je o "chap sau" alespon zminka? cvicis Yang taiji, ok. jaka je Tvoje zkusenost s Hung Kyun?

- ad urazky: precti si moje posty jeste jednou - vyjadruji se k tematu "chap sau" z hlediska Hung Kyun rodiny Lam (ke ktere Uglow sifu tak ci onak patri, at uz se Chan Honjung ucil od Lam Saiwinga nebo Lam Jou), ne k znalosti/dovednosti Uglow sifu.

"chap sau" je mozna jedno velke nedorozumeni, velbloud z komara, marketingovy tah nebo jeden vtip ala Ta feng hua gong zde na webu. prosim za odpusteni, nejsem romantik, fanousek "Kung-Fu - legenda pokracuje", ale praktik. muj pristup k b.u. si muzes precist v nekterych z (puvodnich! ok?) clanku, ktere jsem napsal, treba zde na serveru.

diskutujeme spolu, ok, a o "chap sau", takze zadne "urazky" Uglow sifu. pro Tebe, ktery jsi ze Slovenska, jeste jednou "vsetka ucta k Uglow sifu ako pioneru Hung Kyun v Evrope." (sorry za chyby, ma slovenstina uz neni to co byvala).

povzdechnuti jen tak na okraj, mam archivovane Tvoje posty z Pruvodce/Okouna (WTBA, ok?), a koukam, ze ses ani krapitek nezmenil - vlajky se v tichosti vymenily, valci se dal, za dalsi "nevim, ale verim".
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » ned 27. srp, 2006 14:48

irzounek píše:
xiao píše:Logika tu dostava pekne na frak. Prosim pani uvedomte si, ze ked nieco nepoznam, resp. som o tom nikdy nepocul, tak to este neznamena ze to neexistuje. Skuste sa nad tym prosim zamysliet....

Uz jsem slysel spoustu veci ---> a hodne z nich neexistuje nebo nejsou pravdive. Napriklad neco o jedine skole jedineho autentickeho Yang Taiji p. E. Montaqua (omlouvam se, to jmeno jsem si proste nikdy nechtel zapamatovat)

Na jednej strane tu mame informaciu sifu Uglowa, ktory sa zaobera problematikou k dnesnemu dnu myslim ze asi 28 rokov, na druhej strane reakciu p.Macka (bohuzial reakciu urazlivu a osocujucu), ktory sa niecim obdobnym zaobera asi 7 rokov

pak tu mame treba sifu Huska, ktery ma zkusenosti cca 30let a sifu Wong Nim Yi (zkusenosti cca 40let) - oba se CHAP SAU tak jak je popisovano v clanku VYSMALI s komentarem, ze to je dalsi bachorka pro hlupaky.

Sifu Macek je momentalne mimo dosah internetu, myslim, ze az se vrati jeste k tomu neco napise na zaklade korespondence s dalsimi mistry. I kdyz nevim jestli to je vubec treba, rozumny clovek uz si nazor udelal.
ENDE

Vážení,

od zkušených bych očekával, že se k Chap Sau vyjádří v duchu: "Neznám, neslyšel jsem a ani mnozí z odborníků, které znám tom nikdy neslyšeli". Při tréninku GF je důležité se zaměřit na...". V tom upřímně obdivuji Mira - věcnost a ochota nezištně pomoc.
Je tady zbytečně moc omáčky kolem, emocí apod. Ty emoce a necitlivé formulace někoho zřejmě rozvášnily (možná oprávněně) a tak se prostě vyjádřil.
Pro mě je rezumé: Chap Sau neznám, nerozumím, ale zároveň nezatracuji.

Tvrzení typu:
"pak tu mame treba sifu Huska, ktery ma zkusenosti cca 30let a sifu Wong Nim Yi (zkusenosti cca 40let) - oba se CHAP SAU tak jak je popisovano v clanku VYSMALI s komentarem, ze to je dalsi bachorka pro hlupaky. [quote]Skuste sa nad tym prosim zamysliet..."

...jsou opět tvrzením proti tvrzení. Vždyť i sifu Hušek je pro mnohé buď:
neznámý, uznávaný nebo další marketér a podvodník. Kdo je věrohodnější je pak jenom subjektivní dojem.

Zdraví,
J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 27. srp, 2006 15:02

JRup píše:
irzounek píše:

ENDE

Vážení,

od zkušených bych očekával, že se k Chap Sau vyjádří v duchu: "Neznám, neslyšel jsem a ani mnozí z odborníků, které znám tom nikdy neslyšeli". Při tréninku GF je důležité se zaměřit na...". V tom upřímně obdivuji Mira - věcnost a ochota nezištně pomoc.
Je tady zbytečně moc omáčky kolem, emocí apod. Ty emoce a necitlivé formulace někoho zřejmě rozvášnily (možná oprávněně) a tak se prostě vyjádřil.
Pro mě je rezumé: Chap Sau neznám, nerozumím, ale zároveň nezatracuji.

Tvrzení typu:
"pak tu mame treba sifu Huska, ktery ma zkusenosti cca 30let a sifu Wong Nim Yi (zkusenosti cca 40let) - oba se CHAP SAU tak jak je popisovano v clanku VYSMALI s komentarem, ze to je dalsi bachorka pro hlupaky.
Skuste sa nad tym prosim zamysliet..."

...jsou opět tvrzením proti tvrzení. Vždyť i sifu Hušek je pro mnohé buď:
neznámý, uznávaný nebo další marketér a podvodník. Kdo je věrohodnější je pak jenom subjektivní dojem.

Zdraví,
J.

To, že je někdo ve svém "oboru" odborník nemusí být vždy jen subjektivní pocit! V BU se naštěstí dají velice objektivně porovnat a poměřit dovednosti! Jen se hold jakékoli konfrontaci určité spolky zuby nehty brání! Jako vše...i tohle má svůj důvod...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » ned 27. srp, 2006 16:05

luen píše:______________________________________________________________

To, že je někdo ve svém "oboru" odborník nemusí být vždy jen subjektivní pocit! V BU se naštěstí dají velice objektivně porovnat a poměřit dovednosti! Jen se hold jakékoli konfrontaci určité spolky zuby nehty brání! Jako vše...i tohle má svůj důvod...

Upřímně mě mrzí, že učitel čínských BU má potřebu konfrontace při jakémkoliv nesouladu. Lidská zralost a fyzická schopnost by měli být v jednotě.
Ano, i wushu je také a především bojové umění. Je to však také kompletní umění , nemyslím tím nějakou mystiku. Umění pohybu. Nemusíš někoho vidět při konfrontaci, kde má větší šanci na úspěch 150kg boxérská mlátička, která cvičí o 20 let méně než 60kg borec praktikující tradičně. Stačí se podívat, jak se člověk hýbe, jsou-li jeho postoje stabilní, je-li tam síla a ta síla je správně směřována atd. Vnímejme to umění v souladu s potřebami doby. Dnes není rok 1800, ale 2006.
Zde neplatí kupecké počty a rovnice typu: 150kg x 3násobná úspěšnost při zápase = 7,5x větší odborník.

S pozdravem,
JRup.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 27. srp, 2006 19:17

JRup: já normáně trénuju a chap sau mě nikdo neposvětil, je možný že jsem i bez toho dost kouzelný? :lol:
A když je možnost proč nekonfrontovat a nehubit bludy, lidi se mě dokonce ptají jesi je naučíme lítat. Hmm zuby budou lítat :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...