videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod NIK » čtv 14. zář, 2006 22:48

NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » čtv 14. zář, 2006 23:13

Málem bych zapoměl.Ta hra "Zmlať Usamu" je dost dlouhá....Je to dobré na trpělivost :lol: :lol: :lol: Mě to přestalo bavit po 2 minutách.
Ale je to správná"demence" :lol: :lol: :lol:

Pokud ovšem nezvolíte "vložení Usámovi hlavy" do mixéru... 8O :lol: 8O-to je tak na 5 sekund
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pát 15. zář, 2006 8:04

4 NIK

Obrázek
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 15. zář, 2006 11:10

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:51, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaLee » pát 15. zář, 2006 11:33

pucmaz píše:absolutni dno bojovych umeni vypada nejak takhle:

http://www.youtube.com/watch?v=feC1An8A ... ed&search=

a v kategorii beze zbrani asi takto :wink:

http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... ghting.wmv
MaLee
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SiuLouFu » pát 15. zář, 2006 12:58

4 pucmaz & 4 MaLee

Husty!!! Obrázek
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 15. zář, 2006 13:17

NIK píše:
NIK píše:PRO MANTIS-NEJDE VLASTNĚ ANI O TU RYCHLOST CVIČENÍ-TO U® BYCH ZVLÁDL MO®NÁ PODOBNĚ-PŘECE JEN U® JÍ CVIČIM 4 ROKY.DE SPÍ© O TEN "GONG".ON HO TAM MÁ,JÁ NE.TAK®E SNAD NĚKDY... :lol: :wink:

JO JE©TĚ NĚCO-TO SI JE©TĚ ASI NEVIDĚL CVIČIT BONG BU SIFU J.HU©KA.NECHCI PŘEHÁNĚT,ALE MYSLIM ®E JÍ ZACVIČÍ LÍP :wink:
-

-Samozřejmně myslim že jí zacvičí líp než Lee Kam Wing.©patně sem to napsal a mohl bys to pochopit že se s nim srovnávám Já.Přece jen má náskok tak 20 let :mrgreen: :lol: :wink:

Nzadárek,

ten náskok bude asi trošlu větší, pokud cvičí od 15 let...?
V každém případě se mi nelíbí, když si někdo, kdo už 4 roky cvičí Bung Bo dělá legraci z někoho, kdo tu samou formu cvičí pravděpodobně 40 let a Ty víš, že to není jen o formě. Já s Lee K.W. cvičíl kolem 50 hodin čistého času za ty dva roky tady v UK a nepotkal jsem osobně nikoho lepšího, což neznamená, že nikdo takový není. Mě zajímá kudlanka všeobceně, ta co cvičím i ty ostatní styly, o kterých jsem třeba jen četl, a na Bung Bo Si fu Huška bych se určitě rád podíval!!! Ty cvičíš u něj, dlouho? a stále?
Věř mi, že cvičit přímo s Lee K.W. je dobrý záhul, je to dobrý učitel, pokud můžu za své zkušenosti v BU říct, je ochotný se s Tebou podělit o své znalosti, není drahý v porovnání s tím, co už jsem zažil a dá se s ním běžně povídat. Také je u něj super, že se nebojí inovovat a nebazíruje tolik na starých věcech, pokud se najde lepší provedení určité techniky. Zkrátka, při vysvětlování vítězí účelovost a to vše se také ne vždy vidí. Pokud vím, v HK je dost známou osobností, a já se díky tomu mohl podívat na jeho soukromé sbírky z různých akcí v HK, kde bylo možné spatřit spousty starších, mě známých i neznámých, mistrů - jinak řečeno, má v HK dobré jméno a to je myslím dost výmluvné, protože konkurence tam je asi větší než u nás, nebo tady v UK, kde jsou minimálně 3 různé školy severní kudlanky.

Takže příště se neohrazuj Tvým učitelem, když TY si tady pustíš pusu -ruku :wink: "na špacír". Porovnávej SVÉ dovednosti. :wink:
Takže kudlance zdar :wink: :D
A pokud se věnuješ více méně kudlance nějak vážněji, můžeme hodit řeč soukromě, možná se i setkat, když budu u nás a domluvíme se, rád bych měl okruh známých, kteří se věnují kudlancwe u nás.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 15. zář, 2006 14:03

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:51, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 15. zář, 2006 15:03

pucmaz píše:tohle je jeste lepsi 8O 8O

http://www.youtube.com/watch?v=vBjvIqw2Uyo

Hmmm, 10. dan, to snad ani není možný, kdo mu ho dal, doufám, že tohle se běžně nevidí.
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pát 15. zář, 2006 16:01

4 pucmaz

Kadadzo Mortadelo :!:

:lol: :lol: :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » sob 16. zář, 2006 21:28

Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NIK » ned 17. zář, 2006 12:25

Mantis píše:
NIK píše:
NIK píše:PRO MANTIS-NEJDE VLASTNĚ ANI O TU RYCHLOST CVIČENÍ-TO U® BYCH ZVLÁDL MO®NÁ PODOBNĚ-PŘECE JEN U® JÍ CVIČIM 4 ROKY.DE SPÍ© O TEN "GONG".ON HO TAM MÁ,JÁ NE.TAK®E SNAD NĚKDY... :lol: :wink:

JO JE©TĚ NĚCO-TO SI JE©TĚ ASI NEVIDĚL CVIČIT BONG BU SIFU J.HU©KA.NECHCI PŘEHÁNĚT,ALE MYSLIM ®E JÍ ZACVIČÍ LÍP :wink:
-

-Samozřejmně myslim že jí zacvičí líp než Lee Kam Wing.©patně sem to napsal a mohl bys to pochopit že se s nim srovnávám Já.Přece jen má náskok tak 20 let :mrgreen: :lol: :wink:

Nzadárek,

ten náskok bude asi trošlu větší, pokud cvičí od 15 let...?
V každém případě se mi nelíbí, když si někdo, kdo už 4 roky cvičí Bung Bo dělá legraci z někoho, kdo tu samou formu cvičí pravděpodobně 40 let a Ty víš, že to není jen o formě. Já s Lee K.W. cvičíl kolem 50 hodin čistého času za ty dva roky tady v UK a nepotkal jsem osobně nikoho lepšího, což neznamená, že nikdo takový není. Mě zajímá kudlanka všeobceně, ta co cvičím i ty ostatní styly, o kterých jsem třeba jen četl, a na Bung Bo Si fu Huška bych se určitě rád podíval!!! Ty cvičíš u něj, dlouho? a stále?
Věř mi, že cvičit přímo s Lee K.W. je dobrý záhul, je to dobrý učitel, pokud můžu za své zkušenosti v BU říct, je ochotný se s Tebou podělit o své znalosti, není drahý v porovnání s tím, co už jsem zažil a dá se s ním běžně povídat. Také je u něj super, že se nebojí inovovat a nebazíruje tolik na starých věcech, pokud se najde lepší provedení určité techniky. Zkrátka, při vysvětlování vítězí účelovost a to vše se také ne vždy vidí. Pokud vím, v HK je dost známou osobností, a já se díky tomu mohl podívat na jeho soukromé sbírky z různých akcí v HK, kde bylo možné spatřit spousty starších, mě známých i neznámých, mistrů - jinak řečeno, má v HK dobré jméno a to je myslím dost výmluvné, protože konkurence tam je asi větší než u nás, nebo tady v UK, kde jsou minimálně 3 různé školy severní kudlanky.

Takže příště se neohrazuj Tvým učitelem, když TY si tady pustíš pusu -ruku :wink: "na špacír". Porovnávej SVÉ dovednosti. :wink:
Takže kudlance zdar :wink: :D
A pokud se věnuješ více méně kudlance nějak vážněji, můžeme hodit řeč soukromě, možná se i setkat, když budu u nás a domluvíme se, rád bych měl okruh známých, kteří se věnují kudlancwe u nás.

Zdárek!!!
S těma dovednostma-máš pravdu-hodně lidí se ohání svýma učitelama a přitom by měli mluvit sami za sebe.Jinak pokud chceš navázat kontakt s lidma kteří se aktivně věnují Kudlance tak tady je odkaz-
http://sweb.cz/alkastaichi/
Maj i fotogalerii na které sou tušim i nějací lidé kteří občas vystupují na tomto foru.Já osobně cvičim z Kudlanky občas Tu Bong Bo,jinak sem se dal na Xing Yi a přemýšlim i o Bai He.Nedávno sem narazil na lidi kteří mají kontakt na chlapíka co cvičí Bai He aktivně přes 15 let pod Yang Jwing Ming a žije v ČR.Zatim Zdur a pozdravuj v HK.
VR

Mantis
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » ned 17. zář, 2006 12:31

Dobrá zpráva!!!

Ve hře Zmlať Usamu se dá Usáma umlátit přesně za 12 min.Současný Papež z Hitler Jugend by ze mě měl radost 8O 8O 8O :lol:

8) 8) 8)
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 17. zář, 2006 13:09

Pro všechny co si stěžují na svoje trenéry a instruktory :
Koukněte se na tohle http://www.youtube.com/watch?v=KBH0jzavuDg a pak je v duchu poproste o odpuštění. :lol: :lol:
Tenhle trenér to prostě se svými žáky umí :lol: To se pak člověk nemůže divit, že to těm šikmookým funguje tak dobře, když ve zdraví absolvujou takovýhle tréninkový dávky :lol: :lol:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » ned 17. zář, 2006 13:17

Pro NIK:
Díky ta ten odkaz, bohužel se za dva roky nezměnil, nic nepřibylo, připadá mi to jako neaktivní, ale nevím....

U koho cvičíš Xing I? Du Fu Kun?

Co se týče Yang J.M. - nevím, dle mého je to trošku kontroverzní osobnost, kupříkladu jsem se nikde v jeho knihách nedočetl, kde že se vlastně naučil jeho Tai ji, je tam sice nějaké jméno, ale nemá tam linii a když jsem se na to díval, nenašel jsem o jeho učiteli prakticky vůbec nic. Taky je vidět, že jeho Tai ji je prostě jiné. Pokud nemá pseudonym, pak je jeho jméno Yang velice dobré pro reklamu, protože on cvičí Yang Tai ji tedy jeho vlastní Tai ji a ne ono běžné chápané Yang Tai ji od Yang Chen Fu či jiných následníků snad nejpopulárnějšího stylu Tai ji. Postoje, které tam používá jsou z jeho Shaolin Long fist a něco z Bai He, nikde jinde jsem je neviděl a je fakt, že moc přirozeně se v tom člověk necítí. Je to jakési "vláčné a nízké", ale v tomhle se nevyznám a možná to tak má být.
Jen dodám, že tady u mých KF bratrů nemá moc dobré jméno, jeho systém Chin na je zajímavý z pohledu teorie, kterou popisuje ve velmi drahých knihách i tady v UK, ale v konečném důsledku je to něco, jako by Ti někdo pořád ukazoval že ten úder můžeš vést na oči, nos, krk, hrud, solar, na bok, na záda... pořád to samé jen malinko jinak, zkrátka nevysvětluje-neučí moc používat principy, ale spíše spousty variant na téma, což mě připadne dobré na obchod, ale dál.....

Jestli u nás je fakt někdo, kdo přímo u něj studuje 15 let, pak už musí být více než mistr v jeho stylech, když se mrkneš na jejich grading system, uvidíš sám, co takový člověk už musí znát, pokud tedy cvičí. Pak je s podivem, že ještě veřejně neučí, i když to samozřejmě není povinností každého člověka. Jen nabádám k pozornosti.

Na druhou stranu, četl jsem hodně z knih od Yang J.M. a spousta z nich mi přinesla nové informace, třeba používání síly v Tai ji je vlmi zajímavě popsané a je to zatím jediná kniha, která se mi na toto téma zdá dobře zpracovaná, vůbec jeho knihy jsou dle mého metodicky na vysoké úrovni, pokud věřím, že je i obsah kvalitní. Ale toto nechám povolanějším v Tai ji.

Takže cvičení zdar, jdu makat :wink:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NIK » ned 17. zář, 2006 22:57

Mantis píše:Pro NIK:
Díky ta ten odkaz, bohužel se za dva roky nezměnil, nic nepřibylo, připadá mi to jako neaktivní, ale nevím....

U koho cvičíš Xing I? Du Fu Kun?

Co se týče Yang J.M. - nevím, dle mého je to trošku kontroverzní osobnost, kupříkladu jsem se nikde v jeho knihách nedočetl, kde že se vlastně naučil jeho Tai ji, je tam sice nějaké jméno, ale nemá tam linii a když jsem se na to díval, nenašel jsem o jeho učiteli prakticky vůbec nic. Taky je vidět, že jeho Tai ji je prostě jiné. Pokud nemá pseudonym, pak je jeho jméno Yang velice dobré pro reklamu, protože on cvičí Yang Tai ji tedy jeho vlastní Tai ji a ne ono běžné chápané Yang Tai ji od Yang Chen Fu či jiných následníků snad nejpopulárnějšího stylu Tai ji. Postoje, které tam používá jsou z jeho Shaolin Long fist a něco z Bai He, nikde jinde jsem je neviděl a je fakt, že moc přirozeně se v tom člověk necítí. Je to jakési "vláčné a nízké", ale v tomhle se nevyznám a možná to tak má být.
Jen dodám, že tady u mých KF bratrů nemá moc dobré jméno, jeho systém Chin na je zajímavý z pohledu teorie, kterou popisuje ve velmi drahých knihách i tady v UK, ale v konečném důsledku je to něco, jako by Ti někdo pořád ukazoval že ten úder můžeš vést na oči, nos, krk, hrud, solar, na bok, na záda... pořád to samé jen malinko jinak, zkrátka nevysvětluje-neučí moc používat principy, ale spíše spousty variant na téma, což mě připadne dobré na obchod, ale dál.....

Jestli u nás je fakt někdo, kdo přímo u něj studuje 15 let, pak už musí být více než mistr v jeho stylech, když se mrkneš na jejich grading system, uvidíš sám, co takový člověk už musí znát, pokud tedy cvičí. Pak je s podivem, že ještě veřejně neučí, i když to samozřejmě není povinností každého člověka. Jen nabádám k pozornosti.

Na druhou stranu, četl jsem hodně z knih od Yang J.M. a spousta z nich mi přinesla nové informace, třeba používání síly v Tai ji je vlmi zajímavě popsané a je to zatím jediná kniha, která se mi na toto téma zdá dobře zpracovaná, vůbec jeho knihy jsou dle mého metodicky na vysoké úrovni, pokud věřím, že je i obsah kvalitní. Ale toto nechám povolanějším v Tai ji.

Takže cvičení zdar, jdu makat :wink:

Mantis

Tak to moc dík za info.Zajdu za nim a uvidim.Jestli to nebude klasické Bai He,ale nějaký paskvilos tak na to prdim.Jinak na tu Vaši školu bych se rád podíval.Přece jen mne Kudlankos pořád láká.Teď mě ale moc baví Xing Yi.Když sem viděl mixovanou formu-Super!!!Snad sto technik a neni to balet!Každopádně sem rád že sem získal kontakt ohledně Kudlankos a že tě můžu v případě zájmu oslovit.Do Anglie to přeci jen není tak daleko a stejně se tam chystám pracovně.Jo ještě něco-ty bys asi neměl možnost sehnat klip s formou"17 starců"???Viděl sem jí jen jednou,ale v podání týpka co jí cvičil max rok...Klidně mi to pošli na-
www.bdc@centrum.cz Možná je to "16 starců" teď nevim.Myslim že to byla tvorba Wang Langa-měl v ní zkombinovat ty nejlepší techniky které se naučil u 17 různých mistrů.
VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » ned 17. zář, 2006 23:29

Ještě pro Mantis-ještě mne samozřejmně napadlo že bych se mohl řídit odkazy starých mistrů:::
http://www.iogkf.cz/sanchin_kata.htm

a cvičit jen tu Bong Bo...ale na to zkrátka psychicky nemam. :? 8O :wink:
Naposledy upravil NIK dne stř 20. zář, 2006 11:10, celkově upraveno 3
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 18. zář, 2006 10:32

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pon 18. zář, 2006 16:36

Díky Pavle za ty Chow gar videa. Já četl o Henry Pu Yee před mnoha lety v jednom starém KF inside, je to zajímavý styl, hodně se blíží vnitřním školám, ale na můj vkus je moc rigidní, i když explozivní v pohybech. Je celkem zvláštní, že se stále jedná o kudlanku, ale asi zachovávjí principy, některé jsem v těch pohybech postřehl, mnohé však ne. což bude asi moje chyba.

NIK
Asi myslíš Sab Pa Sao formu - u nás je to jedna ze základních, mě se nezdá nabytá nějakými speciálními technikami, je celkem krátká a asi 25% formy je tentýž, ale na druhou stranu (pro levou ruku).
No, jak tak čtu ten Tvůj článeček, co takhle se věnovat něčemu pořádně? Vybírat si můžeš, až budeš trošku připravený.
Nenapsal jsi mi, u koho vlastně cvičíš?

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NIK » pon 18. zář, 2006 20:59

Mantis píše:Díky Pavle za ty Chow gar videa. Já četl o Henry Pu Yee před mnoha lety v jednom starém KF inside, je to zajímavý styl, hodně se blíží vnitřním školám, ale na můj vkus je moc rigidní, i když explozivní v pohybech. Je celkem zvláštní, že se stále jedná o kudlanku, ale asi zachovávjí principy, některé jsem v těch pohybech postřehl, mnohé však ne. což bude asi moje chyba.

NIK
Asi myslíš Sab Pa Sao formu - u nás je to jedna ze základních, mě se nezdá nabytá nějakými speciálními technikami, je celkem krátká a asi 25% formy je tentýž, ale na druhou stranu (pro levou ruku).
No, jak tak čtu ten Tvůj článeček, co takhle se věnovat něčemu pořádně? Vybírat si můžeš, až budeš trošku připravený.
Nenapsal jsi mi, u koho vlastně cvičíš?

Mantis

Cvičim Xing Yi u Zhai Feng a plánuji i Xing Yi u Du Fu Kun.Taky znám typa co cvičí Chen Taiji a Yang Taiji.Já chci zkusit zas dvě odlišné školy Xing Yi.Proč ne,času mám dost. :lol: :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně