http://freefun.cz/online-hry-zdarma/akc ... mlat-usamu
http://freefun.cz/online-hra/opolchen

pucmaz píše:absolutni dno bojovych umeni vypada nejak takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=feC1An8A ... ed&search=

NIK píše:-NIK píše:PRO MANTIS-NEJDE VLASTNĚ ANI O TU RYCHLOST CVIČENÍ-TO U® BYCH ZVLÁDL MO®NÁ PODOBNĚ-PŘECE JEN U® JÍ CVIČIM 4 ROKY.DE SPÍ© O TEN "GONG".ON HO TAM MÁ,JÁ NE.TAK®E SNAD NĚKDY...![]()
JO JE©TĚ NĚCO-TO SI JE©TĚ ASI NEVIDĚL CVIČIT BONG BU SIFU J.HU©KA.NECHCI PŘEHÁNĚT,ALE MYSLIM ®E JÍ ZACVIČÍ LÍP
-Samozřejmně myslim že jí zacvičí líp než Lee Kam Wing.©patně sem to napsal a mohl bys to pochopit že se s nim srovnávám Já.Přece jen má náskok tak 20 let![]()
![]()

Mantis píše:NIK píše:-NIK píše:PRO MANTIS-NEJDE VLASTNĚ ANI O TU RYCHLOST CVIČENÍ-TO U® BYCH ZVLÁDL MO®NÁ PODOBNĚ-PŘECE JEN U® JÍ CVIČIM 4 ROKY.DE SPÍ© O TEN "GONG".ON HO TAM MÁ,JÁ NE.TAK®E SNAD NĚKDY...![]()
JO JE©TĚ NĚCO-TO SI JE©TĚ ASI NEVIDĚL CVIČIT BONG BU SIFU J.HU©KA.NECHCI PŘEHÁNĚT,ALE MYSLIM ®E JÍ ZACVIČÍ LÍP
-Samozřejmně myslim že jí zacvičí líp než Lee Kam Wing.©patně sem to napsal a mohl bys to pochopit že se s nim srovnávám Já.Přece jen má náskok tak 20 let![]()
![]()
Nzadárek,
ten náskok bude asi trošlu větší, pokud cvičí od 15 let...?
V každém případě se mi nelíbí, když si někdo, kdo už 4 roky cvičí Bung Bo dělá legraci z někoho, kdo tu samou formu cvičí pravděpodobně 40 let a Ty víš, že to není jen o formě. Já s Lee K.W. cvičíl kolem 50 hodin čistého času za ty dva roky tady v UK a nepotkal jsem osobně nikoho lepšího, což neznamená, že nikdo takový není. Mě zajímá kudlanka všeobceně, ta co cvičím i ty ostatní styly, o kterých jsem třeba jen četl, a na Bung Bo Si fu Huška bych se určitě rád podíval!!! Ty cvičíš u něj, dlouho? a stále?
Věř mi, že cvičit přímo s Lee K.W. je dobrý záhul, je to dobrý učitel, pokud můžu za své zkušenosti v BU říct, je ochotný se s Tebou podělit o své znalosti, není drahý v porovnání s tím, co už jsem zažil a dá se s ním běžně povídat. Také je u něj super, že se nebojí inovovat a nebazíruje tolik na starých věcech, pokud se najde lepší provedení určité techniky. Zkrátka, při vysvětlování vítězí účelovost a to vše se také ne vždy vidí. Pokud vím, v HK je dost známou osobností, a já se díky tomu mohl podívat na jeho soukromé sbírky z různých akcí v HK, kde bylo možné spatřit spousty starších, mě známých i neznámých, mistrů - jinak řečeno, má v HK dobré jméno a to je myslím dost výmluvné, protože konkurence tam je asi větší než u nás, nebo tady v UK, kde jsou minimálně 3 různé školy severní kudlanky.
Takže příště se neohrazuj Tvým učitelem, když TY si tady pustíš pusu -ruku"na špacír". Porovnávej SVÉ dovednosti.
![]()
Takže kudlance zdar![]()
![]()
A pokud se věnuješ více méně kudlance nějak vážněji, můžeme hodit řeč soukromě, možná se i setkat, když budu u nás a domluvíme se, rád bych měl okruh známých, kteří se věnují kudlancwe u nás.
Zdárek!!!
S těma dovednostma-máš pravdu-hodně lidí se ohání svýma učitelama a přitom by měli mluvit sami za sebe.Jinak pokud chceš navázat kontakt s lidma kteří se aktivně věnují Kudlance tak tady je odkaz-
http://sweb.cz/alkastaichi/
Maj i fotogalerii na které sou tušim i nějací lidé kteří občas vystupují na tomto foru.Já osobně cvičim z Kudlanky občas Tu Bong Bo,jinak sem se dal na Xing Yi a přemýšlim i o Bai He.Nedávno sem narazil na lidi kteří mají kontakt na chlapíka co cvičí Bai He aktivně přes 15 let pod Yang Jwing Ming a žije v ČR.Zatim Zdur a pozdravuj v HK.
VR
Mantis

NIK píše:O toto se musím podělit![]()
http://freefun.cz/online-hry-zdarma/akc ... mlat-usamu
http://freefun.cz/online-hra/opolchen
![]()
![]()

Mantis píše:Pro NIK:
Díky ta ten odkaz, bohužel se za dva roky nezměnil, nic nepřibylo, připadá mi to jako neaktivní, ale nevím....
U koho cvičíš Xing I? Du Fu Kun?
Co se týče Yang J.M. - nevím, dle mého je to trošku kontroverzní osobnost, kupříkladu jsem se nikde v jeho knihách nedočetl, kde že se vlastně naučil jeho Tai ji, je tam sice nějaké jméno, ale nemá tam linii a když jsem se na to díval, nenašel jsem o jeho učiteli prakticky vůbec nic. Taky je vidět, že jeho Tai ji je prostě jiné. Pokud nemá pseudonym, pak je jeho jméno Yang velice dobré pro reklamu, protože on cvičí Yang Tai ji tedy jeho vlastní Tai ji a ne ono běžné chápané Yang Tai ji od Yang Chen Fu či jiných následníků snad nejpopulárnějšího stylu Tai ji. Postoje, které tam používá jsou z jeho Shaolin Long fist a něco z Bai He, nikde jinde jsem je neviděl a je fakt, že moc přirozeně se v tom člověk necítí. Je to jakési "vláčné a nízké", ale v tomhle se nevyznám a možná to tak má být.
Jen dodám, že tady u mých KF bratrů nemá moc dobré jméno, jeho systém Chin na je zajímavý z pohledu teorie, kterou popisuje ve velmi drahých knihách i tady v UK, ale v konečném důsledku je to něco, jako by Ti někdo pořád ukazoval že ten úder můžeš vést na oči, nos, krk, hrud, solar, na bok, na záda... pořád to samé jen malinko jinak, zkrátka nevysvětluje-neučí moc používat principy, ale spíše spousty variant na téma, což mě připadne dobré na obchod, ale dál.....
Jestli u nás je fakt někdo, kdo přímo u něj studuje 15 let, pak už musí být více než mistr v jeho stylech, když se mrkneš na jejich grading system, uvidíš sám, co takový člověk už musí znát, pokud tedy cvičí. Pak je s podivem, že ještě veřejně neučí, i když to samozřejmě není povinností každého člověka. Jen nabádám k pozornosti.
Na druhou stranu, četl jsem hodně z knih od Yang J.M. a spousta z nich mi přinesla nové informace, třeba používání síly v Tai ji je vlmi zajímavě popsané a je to zatím jediná kniha, která se mi na toto téma zdá dobře zpracovaná, vůbec jeho knihy jsou dle mého metodicky na vysoké úrovni, pokud věřím, že je i obsah kvalitní. Ale toto nechám povolanějším v Tai ji.
Takže cvičení zdar, jdu makat![]()
Mantis

Mantis píše:Díky Pavle za ty Chow gar videa. Já četl o Henry Pu Yee před mnoha lety v jednom starém KF inside, je to zajímavý styl, hodně se blíží vnitřním školám, ale na můj vkus je moc rigidní, i když explozivní v pohybech. Je celkem zvláštní, že se stále jedná o kudlanku, ale asi zachovávjí principy, některé jsem v těch pohybech postřehl, mnohé však ne. což bude asi moje chyba.
NIK
Asi myslíš Sab Pa Sao formu - u nás je to jedna ze základních, mě se nezdá nabytá nějakými speciálními technikami, je celkem krátká a asi 25% formy je tentýž, ale na druhou stranu (pro levou ruku).
No, jak tak čtu ten Tvůj článeček, co takhle se věnovat něčemu pořádně? Vybírat si můžeš, až budeš trošku připravený.
Nenapsal jsi mi, u koho vlastně cvičíš?
Mantis

Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků