Tenšin ©óden katori šinto ryu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod torao » čtv 15. čer, 2006 6:29

jo, jeste pred nejakou dobou tam uvadeli za sve ucitele pani Eri Kusano 6dan KSR a Sozen Larsen Kusano 5dan KSR z Norska...

Petr
Iči gan, ni soku, san tan, ši riki
torao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » čtv 15. čer, 2006 16:37

teď jsem si pročítal co píšou o katori ti olomoučáci, a zarazilo mě tohle "vedoucí: jméno příjmení 1. kyu" -??? v sugino dojo se udělují i stupně kyu? no a pak mi ještě nejde pod nos překlad naginaty jako "bojova kosa", ale to už je detail...(i když pro neznalé zavádějící 8) )
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » pát 16. čer, 2006 6:02

v Sugino dojo se udeluji kyu, dan, a jeste ucitelske stupne jako renshi, kyoshi, hanshi, ale ty vetsinou nechaji udelit na doporuceni pres IMAF, ktere byl pan Sugino Yoshio predseda, a spoluzakladatel....
No a pak jeste pan Sugino daval menkyo kaiden, a mokuroku. Pokud vim tak menkyo kaiden od nej dostali pouze tri lidi.

jinak na prvni kyu a shodan, bylo nutne predvest omote kenjutsu, prvni dve kata s bo, jedna kata s naginata vse pouze jedna strana (kirikomi-zak) a pak iaijutsu.

Petr
torao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » pát 16. čer, 2006 10:43

teda jak dál čtu popis KSR na té olomoucké stránce, jsem si stále méně jistý ký profík jim ten text psal... bojovou kosu bych ještě přežvýknul, ale "shuriken jutsu - boj beze zbraně"... to už hlava nebere :) mno a když se člověk zamyslí nad jejich verzí vzniku seku makiučimen, a zkusí si to... nevím jak vám, ale mně makiuči jednou rukou moc nejde, existují jednodušší způsoby nápřahu jednoruč... co o tom soudí zkušenější budókové?
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » pát 13. říj, 2006 10:39

Pro všechny příznivce korjú, malá ukázka rjótó a kodači na našich strankách...
http://www.katorishintoryu.cz/novinky.php
užijte si to...

Petr
torao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 15. říj, 2006 20:51

mooc pekny. kdyby tak toho bylo vic... :wink: nejaka predvadecka v italii ci co? zahlidl jsem tam i pavla kliglicha...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod torao » pon 16. říj, 2006 9:20

jo byla to predvadecka v Itali Bergamo, jakmile budu mit vic casu tak tam dam jeste nejaky dalsi klip... :wink:

Petr
torao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Renji » úte 17. říj, 2006 18:26

tech videicek bych ocenil i vic, a myslim, ze nebudu zdaleka sam :) tohle bylo moc pekny
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod rocker » pon 20. lis, 2006 22:18

Ahoj, chtěl bych začít chodit do T©K©R v Ostravě, ale mám špatnou zkušenost se studijnimi skupinami. A proto jsem se chtěl zeptat jestli někdo v Ostravě necvičí. Dik za odpověď
rocker
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ingwe » úte 21. lis, 2006 10:53

asi jsem vcera prebral, ale tvuj dotaz moc nepobiram...? :roll: studijni skupina se ti nezamlouva a ptas se na nekoho kdo cvici? cvici prave ta studijni skupina, maji normalne treninky kazdy tyden...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rocker » úte 21. lis, 2006 19:20

Já jsem to asi špatně napsal. Mám zkušenosti z jiného BU a byla to taky studijní skupina. Nikdo zkušenější mi tam nechtěk nic vysvětlit. Tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo z fóra nechodí do T©K©R v Ostravě a neví jak to tam probýha. Plánuju, že se zajedu podívat na trénink, ale to až tak za 2 týdny. Chtěl jsem se informovat předem.
rocker
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ingwe » úte 21. lis, 2006 22:24

aha:) no zakladni info je tu- http://www.katorishintoryu.cz/dojo_ostrava.php ale to uz jsi, predpokladam, videl... pak je moznost zavolat Romanovi na cislo ktere je na te strance a zeptat se ho co te zajima... Ale nejlepsi urcite bude kdyz se na ne zajdes podivat. ja jsem s nimi v ostrave nikdy necvicil, ale jak je (aspon trochu) znam ze seminaru, nevaham ti je doporucit. ze by ti tam nechtel nekdo neco vysvetlit, toho bych se fakt nebal. pokud se teda nebudes ptat na veci stylu kdy uz zacnes cvicit s tema dvema mecema :lol:
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 22. lis, 2006 19:58

ingwe píše:aha:) pokud se teda nebudes ptat na veci stylu kdy uz zacnes cvicit s tema dvema mecema :lol:

V Katori se cvičí se dvěma mečema zárověň? Není to náhodou jiná škola.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » stř 22. lis, 2006 23:59

RBR píše:
ingwe píše:aha:) pokud se teda nebudes ptat na veci stylu kdy uz zacnes cvicit s tema dvema mecema :lol:

V Katori se cvičí se dvěma mečema zárověň? Není to náhodou jiná škola.

RBR

2RBR: Ano, cvici, ale az na pokrocile urovni. Jeden mec je pro zacatek az dost, i tak se ti pletou ruce a nohy, natoz mit tech mecu vic :wink: v dobe vzniku TSKSR u sebe bushi uz bezne nosili dlouhy a kratky mec, tedy spis mec a dyku(klasicke wakizashi to myslim jeste nebylo, jestli se pletu tak me snad Torao opravi 8) ), a vzhledem k tomu ze katori ma v programu kompletni pripravu bojovnika do bitvy, je v ni i boj s obema meci a boj pouze s kratkym mecem(viz vyse linkovana ukazka-video-na nasich strankach).

Jina skola to neni, asi mas na mysli to co se spoji snad kazdemu kdo o tom slysel-Mijamoto Musashi a jeho Nitten Ichi (Nito) rju kenjutsu, ktery boj se dvema meci velmi proslavil, ale rozhodne ho, jak se nekde muze mylne objevit, nevymyslel... to mi pripomina jak jsem na jinem servru v diskuzi o jap. BU nasel prispevek "a Musashi pry taky vymyslel taisabaki" :lol: Nejhorsi je, ze se daji najit stranky o ruznych BU, kde jsou tyto priserne desinformace napsany cerne na bilem a nikomu to nevadi...(jeeezis ja sem se nejak rozjel, jestli si tenhle prispevek precte aiki, asi na me bude nas... jeste vic nez doted, ale ma smulu, tady mi uz muj prispevek smazat nemuze :lol: )
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

zkoušky

Příspěvekod josef » pát 24. lis, 2006 23:51

Zdar! Rád bych věděl, co je třeba umět na jednotlivé zkoušky (až do toho 3. danu) u školy senseie Hatakejamy? Jak dlouho se Torao na jednotlivé připravoval? Mimochodem objevila se neověřená informace, že s. Hatakejama přejmenoval školu snad na Sugino-ha rju, nebo tak nějak, co je na tom pravdy? Jak velká je to organizace tady v republice?
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ingwe » sob 25. lis, 2006 0:08

budes muset pockat, torao ted nema pristup na internet a nikdo jiny (kdo od nas z katori chodi na tohle forum) ti neodpovi. ale rekl bych ze v prubehu tydne uz tu budes odpoved mit.

takze jestli jsem to spravne pochopil, cvicis sugino dojo v olomouci? rad bych znal nazory na katori obecne i na ruzne konkretni veci, o kterych se tu na diskuzaku mluvilo, od nekoho kdo cvici jinou vetev katori nez my. takze pokud neco mas, sem s tim pls :wink:
nedavno se u nas byla dokonce podivat nejaka holcina od vas. zadna reakce? proste cokoliv o cem bysme tu mohli rozjet debatu, je to tu silene mrtve :cry: ...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef » sob 25. lis, 2006 12:58

Muj nazor? Jsem spokojeny, ze muzu semtam cvicit primo u zdroje, vidim, ze cesta je daleka a ja na zacatku, ale vyhled je impozantni... Do nejakych polemik se nehodlam poustet jednak do toho nevidim a ani k tomu nejsem opravnen. odpovedi snad najdes na webu... Katori zdar!
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ingwe » sob 25. lis, 2006 13:36

jo, cviceni primo u zdroje... to je to nejlepsi :D sak uz se desne tesim az sem zas prijede sensei Hatakeyama.
tak nam aspon prozrad jak dlouho cvicis... ja rok a neco malo, takze takrka uplny zacatecnik :wink:
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rocker » úte 28. lis, 2006 8:01

Měl bych ještě otázku ohledně bokkenu. Na webu je napsáno, že v T©K©R se používá speciální bokken, ale nikde jsem ho nenašel na prodej. Jde vůbec sehnat v ČR?
rocker
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ingwe » úte 28. lis, 2006 10:04

2rocker: u nas v republice bych rekl ze ho nesezenes, my si je objednavame z japanu. mas ho treba tady: http://bokkenshop.com/eng/628.html , na strankach bokkenshopu...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...