Sifu Husek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod marvin » pon 03. kvě, 2004 22:04

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:21, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 04. kvě, 2004 3:00

Jindra JEŘÁBEK píše:
pavela píše:8O teda chlapi, mooooc bych se divil, kdyby kromě těch "jediných" kdo tenhle styl vyučují v USA nevyučovali tohle ještě "tři prdele" různejch mistrů v kontinentální číně, zejména na jihu. :lol: Vždycky se trochu usmívám té naivitě, myslet si, že někdo kdo prezentuje ten styl na západě je "jediný" zejména v kontextu s 2 miliardami lidí v ČLR. A doufám,že em někdo zase nenapíše nějakou pitomost typů, že komunisti v Číně vyvraždili všechny mistry, kromě toho jednoho, co utekl do USA.(jak si to naivně představuje např.mnoho Wingtsunistů) :idea:

Milý roztomilý PAVELO měl jsem před časem tu "čest" vidět jak bojové umění používá člověk, který o cvičení jen žvaní. Věř mi, naplácala by Ti i moje žena, která na rozdíl od tebe nemá možnost každý týden měnit učitele. Prosím vykašli se na nekonečné diskuse a neustálé vykrádání různých autorů jejichž pot a odříkání potom prodáváš a cvič. Cvič proto, že díky Tvé vlastnosti nekonečného šťourala se Ti to milý a roztomilý PAVELO může čas od času hodit.
Milý a roztomilý JIndro Jeřábku. Nějak mi uniká sovislost tvého příspěvku. Jestli máš nějaké osobní, psychické či sexuální problémy,nevím proč je řešíš tady. Pokud potřebuješ udat manželku,děkuji,mám svojí. Pokud narážíš na "boj" se Zdeňkem K. pak bych ti rád připoměl čínské přísloví že "údělem bojovníků jsou vítězství i porážky. Výsledek boje se Zdeňkem je,jednoznačně vítězství, protože 1.stali jsme se přáteli,2.pochopil,že Montaigue je kokot a podvodník 3.já jsem pochopil,že se musím ještě hodně učit,abych se mohl bez poprat z mnohem větší a těžším zkušeným Judistou,jakým Zdeněk je. Máš taky odvahu veřejně se poprat bez pravidel a ještě na to sezvat lidi a nechat to natáčet?. Kecat a nadávat na netu umí každej. A jak víš že já necvičím,věnuju se pořád tomu samému jako před 10 lety a to vnitřním stylům wušu. Takže víc míru a klidu v srdci a méně zášti a nasranosti ti přeje Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » úte 04. kvě, 2004 5:56

pavela píše:8O teda chlapi, mooooc bych se divil, kdyby kromě těch "jediných" kdo tenhle styl vyučují v USA nevyučovali tohle ještě "tři prdele" různejch mistrů v kontinentální číně, zejména na jihu. :lol: Vždycky se trochu usmívám té naivitě, myslet si, že někdo kdo prezentuje ten styl na západě je "jediný" zejména v kontextu s 2 miliardami lidí v ČLR. A doufám,že em někdo zase nenapíše nějakou pitomost typů, že komunisti v Číně vyvraždili všechny mistry, kromě toho jednoho, co utekl do USA.(jak si to naivně představuje např.mnoho Wingtsunistů) :idea:

Jestli je nějaká autorita stylu Fu Jow Pai i mimo USA (fůůůůj éto amerikánskoje ... !!! ehm ... :x ), můžete uvést její jméno?

PS: Jinak Vám přeji, abyste se - po tolika letech tréninku - začal konečně chovat jako student kung-fu a překonal ten svůj pověstný "hladíkovský syndrom".
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 04. kvě, 2004 7:21

Právě na to jsem se taky chtěl zeptat,proč se to vytahuje,když jsou z chlapů kamarádi...... :wink: :lol:
Co bylo,bylo-----slovy klasika:teď už na to chčije pes :!: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 04. kvě, 2004 7:56

pavela píše:
Jindra JEŘÁBEK píše:

Milý roztomilý PAVELO měl jsem před časem tu "čest" vidět jak bojové umění používá člověk, který o cvičení jen žvaní. Věř mi, naplácala by Ti i moje žena, která na rozdíl od tebe nemá možnost každý týden měnit učitele. Prosím vykašli se na nekonečné diskuse a neustálé vykrádání různých autorů jejichž pot a odříkání potom prodáváš a cvič. Cvič proto, že díky Tvé vlastnosti nekonečného šťourala se Ti to milý a roztomilý PAVELO může čas od času hodit.
Milý a roztomilý JIndro Jeřábku. Nějak mi uniká sovislost tvého příspěvku. Jestli máš nějaké osobní, psychické či sexuální problémy,nevím proč je řešíš tady. Pokud potřebuješ udat manželku,děkuji,mám svojí. Pokud narážíš na "boj" se Zdeňkem K. pak bych ti rád připoměl čínské přísloví že "údělem bojovníků jsou vítězství i porážky. Výsledek boje se Zdeňkem je,jednoznačně vítězství, protože 1.stali jsme se přáteli,2.pochopil,že Montaigue je kokot a podvodník 3.já jsem pochopil,že se musím ještě hodně učit,abych se mohl bez poprat z mnohem větší a těžším zkušeným Judistou,jakým Zdeněk je. Máš taky odvahu veřejně se poprat bez pravidel a ještě na to sezvat lidi a nechat to natáčet?. Kecat a nadávat na netu umí každej. A jak víš že já necvičím,věnuju se pořád tomu samému jako před 10 lety a to vnitřním stylům wušu. Takže víc míru a klidu v srdci a méně zášti a nasranosti ti přeje Pavela

Milý PAVELO. Problémů, které jsi výše popsal se nezbavíš tím, že z nich nařkneš kohokoli jiného. Na druhou stranu vidím i náznak zlepšení. Přestali Ti vadit porážky a na tom se při troše dobré vůle dá najít něco fylosofického ( nechci napovídat ). O tom, že cituji "kecat a nadávat na netu umí každej" se Tebe snažím přesvědčit. Odpověz prosím co a od koho se učíš 10 let a popři "internetové fámy" typu : v Podělí si najdu mistra meče, v Úterý si najdu mistra Pa Kua atd..
Další věc, která zajímá asi nejenom mne je : jaké jsou vnitřní styly "wušu".
Asi vnímáš rozdíl ve výrazech, které jako student Kung Fu používat nemohu a nechci. Nicméně Wu Shu je také ( ač silně modifikovaná a moderní ) součástí kulturního dědictví Číny a zasloužilo by si jistě studenta s lepším chováním zvláště, když jako student často veřejně vystupuješ.
Sílu, čest a slušnost Tvému wušu přeje Jindra JEŘÁBEK
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 04. kvě, 2004 8:53

2jindra - len na okraj, neviem, či sa vyznáš do histórie wushu alebo kung-fu (inak správne by to malo byť podľa pinyinu gongfu), ale kto tvrdí, že wushu je čisto moderná a modifikovaná disciplína? Venoval som celú svoju diplomovú prácu histórii wushu/gongfu a poviem len toľko, že výraz "wushu" sa používal už dávno predtým, ako začali rôzni majstri po emigrácii do USA používať na označenie čínskych bu výraz kung-fu. Preklad výrazu gongfu je majstrovstvo v nejakom obore ľudskej činnosti, teda môžem mať gongfu v hre na klavír, varení či sexe a tieto, ako uznáš i sám, nemajú s wushu, teda umením boja nič spoločné... :wink:
v blízkej dobe bude možnosť zhliadnuť celú diplomovku na www.wu-shu.sk (momentálne v prestavbe).
k dotazu o "vnútorných" štýloch wushu - jedná sa o neijia quan, teda štýly tzv.vnútorné - patrí sem najmä taijiquan, baguazhang, xingyiquan, xinyiquan, yiquan, bajiquan, atď.
nič v zlom, no videl som Pavla cvičiť xingyi a nebolo to špatné... :)
ale to len na okraj.......... :)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 04. kvě, 2004 11:50

Milý Jindro,zatím jsi se mi nepředstavil ty,ale podle toho,jak tě uráží výraz wušu(bojové umění),ty přece studuješ KUNGFU, dovedu si představitjak to co cvičíš asi vypadá. Objasnění základních pojmů už uvedl na pravou míru WUSHI,takže doufám,že je ti to jasné??? Wušu, Wu Kung, Kuo ©u, Čchuan šu, jsou všechno názvy pro čínské bojové umění a ZNOVU tady naplno tvrdím,že moderní wušu je totéž co staré wušu,má stejné principy i stejné formy a jediný rozdíl je v tom,že staré wušu se cvičilo v minulosti a "moderní" dnes. Zítra bude dnešní wušu staré a zítřejší moderní. :lol:
a bude to STÁLE TOTÉ®. ©patný může být učitel,nikoliv však styl.Kecy o sportovností,opuštění bojové cesty,bojového ducha a podobně v "moderním wušu" říkají buď lidé kteří o tom nic nevědí nebo učitelé,kteří chtějí stavět na odiv svoji "tradičnost" a "orthodoxnost". Mí učitelé bez vyjímky jsou Číňané žijící v kontinentální ČLR a jsou naprosto tradiční.Nechci se fakt vytahovat mými učiteli ale když to chceš vědět(a očekávám že se mi taky představíš): Du Fu Kun,žák Zhang Baoyanga-XingYi,/ styl Taiji Chen:Tian Jianhua, žák Chenfake,Qin Mingtang,žák lidí z henanského Chenjiagou z jeho učitelů známý Zhu Tiancai, GuoShaoheng,žák Chen Zhenleie,Chen styl, taiji wuxingbafa, a wudang meč./ Styl Yang Taiji a wudang meč- Liu Guo Chen,žák Li Tianji/ Pakua u Ling Changyonga, žáka Li Ziminga. ®ádného z těchto učitelů jsem nopustil a stále s nimi studuji tyto styly a protože patří do stejné rodiny,je to jako kdybych se učil 1 styl a to je neijia, vnitřní wušu,nebo když chceš kungfu. A ještě k tomu výrazu Kungfu, nevím jestli jsi viděl mimochodem moc pěkný film ®elezo a hedvábí,tam ten americký student v kontinentální číně předvede svoje americké "kungfu" na kontinentě mistru Pan a ptá se ho co na to "kungfu" říká. A mistr Pan řekne moc pěknou větu,"to není kungfu,to je wušu,to všechno je k ničemu...A začne ho učit hezky od začátku. :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 04. kvě, 2004 12:45

PrayingMantis píše:

Jestli je nějaká autorita stylu Fu Jow Pai i mimo USA (fůůůůj éto amerikánskoje ... !!! ehm ... :x ), můžete uvést její jméno?

PS: Jinak Vám přeji, abyste se - po tolika letech tréninku - začal konečně chovat jako student kung-fu a překonal ten svůj pověstný "hladíkovský syndrom".

NENÍ! a proč není? Protože v Číně se tenhle styl nenazývá Hu Zhao Pai,nýbrž Hei Hu Men(styl černého tygra) Jinak je to totéž.Kromě toho,že se vyučuje jak v Henanském tak fujianském ©aolinu, tak ho cvičí spousta lidí i v oblasti provincie Guangzhou,Fujian atd... Za všechny třeba tahle škola v Hongkongu http://www.black-tiger.org/main.htm, školné 50 Yuanů na měsíc(250 Kč)...Apropó Nevím kdo jste vy a kolik vám je let, že mě poučujete,jak se mám chovat. A co to je Hladíkovský syndrom?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 04. kvě, 2004 12:57

Jendis píše:Právě na to jsem se taky chtěl zeptat,proč se to vytahuje,když jsou z chlapů kamarádi...... :wink: :lol:
Co bylo,bylo-----slovy klasika:teď už na to chčije pes :!: :lol:

konečně normální názor... :D
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 04. kvě, 2004 13:28

pavle, dík za ten link na školu heihumen, celkom pekné... :)
pozdravuj čínu, možno sa tam čoskoro stretneme... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » stř 05. kvě, 2004 6:11

2pavela: Děkuji za odpověd. Odkaz na Černého tygra jsem samozřejmě čekal. Nechci ale porovnávat (Fu Jow Pai x Hark Fu Moon) a argumentovat pouze na základě cizích zážitků, takže mně Vaše odpověd stačí a ... už mlčím ... :) !

Hladíkovským syndromem jsme pojmenovali následující situaci: kdykoliv, kdekoliv a s čímkoliv se někdo objeví, objeví se i pan Frost a rychle vše pomluví. Jak jistě víte, toto bylo vlastní i panu H. v letech, kdy si u nás pěstoval svůj rádoby monopol...

Nechci Vás poučovat o tom, jak se máte chovat. To že používáte slovník, který zde používají už jen Hladíkovo zastánci je samozřejmě Vaše věc. A to, že Vašim mistrům Váš způsob vyjadřování a chování nevadí, je zase věc jejich. Ze souboje se Z.K. jste si sice poučení vzal, ale asi špatné. - stále se chováte stejně arogantně jako před tím ........ Nepochybuji o tom, že jsem o nějaký ten rok mladší než Vy a cvičím teprve od roku 1992, takže také určitě méně než Vy. Věk studenta a počet let tréninku je ale velmi zavádějící měřítko. (opět viz. např. pan H.!)

Kdo jsem? Jeden postradatelný student kung-fu, kterého klidně ignorujte.
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 7:04

Kudlanka...nerozčuľuj sa, škodí to nervom...nie každý sme dokonalý, vyťahovať nejaké story keď som pri tom ani nebol a počul som to od kamaráta môjho kamaráta a jeho babky, to nie je relevantné...nezastávam sa Pavelu, no videl som ho cvičiť a naozaj to nebolo zlé...a to, že sem-tam niekoho odpíše aj s jeho školou - tak to v bu je a asi aj bude.... :wink: :)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » stř 05. kvě, 2004 7:25

Klídek, pohodička ... Já se nečílím.

Mimochodem, Wai Hong není žádná babka nějakýho kamaráda :lol: ! Ale ono je to asi všechno jedno, že jo ... :) Konec - zvonec.
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 7:31

kudlanka - sorry, nemyslel som konkrétne na teba a sifu Wai Honga, ktorého, ačkoli som ho nestretol, si hlboko vážim, videl som jeho wushu a je skutočne dobré...myslel som na intermezzo Pavelu so ZK, celkom by som to rád videl (vraj je to na videu, hodte to sem niekto)...to bude vždy tak, že jedna škola chce byť lepšia ako druhá a zákonite aj ich majstri - bolo to tak v starej Číne, Japonsku, dokonca aj v našich končinách sa predsa školy šermu a starých bu medzi sebou "ruli" - dnes predsa nemôžme vybehnúť do ulíc a dať si riadne do držky - tak sa to rieši cez net... :D ...radšej by som išiel von na férovku... :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. kvě, 2004 8:11

wushi píše:kudlanka - sorry, nemyslel som konkrétne na teba a sifu Wai Honga, ktorého, ačkoli som ho nestretol, si hlboko vážim, videl som jeho wushu a je skutočne dobré...myslel som na intermezzo Pavelu so ZK, celkom by som to rád videl (vraj je to na videu, hodte to sem niekto)...to bude vždy tak, že jedna škola chce byť lepšia ako druhá a zákonite aj ich majstri - bolo to tak v starej Číne, Japonsku, dokonca aj v našich končinách sa predsa školy šermu a starých bu medzi sebou "ruli" - dnes predsa nemôžme vybehnúť do ulíc a dať si riadne do držky - tak sa to rieši cez net... :D ...radšej by som išiel von na férovku... :twisted:

Wushi to video sem viděl! :x Je mi u prdele jak kdo cvičí, protože je to jeho věc. Ale sere mě, když někdo něco takovýho prezentuje jeko kungfu. Protože pak si každej řekne, že kungfu je sračka a nemá žádnou cenu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 05. kvě, 2004 8:22

[quote="Student

Wushi to video sem viděl! :x Je mi u prdele jak kdo cvičí, protože je to jeho věc. Ale sere mě, když někdo něco takovýho prezentuje jeko kungfu. Protože pak si každej řekne, že kungfu je sračka a nemá žádnou cenu.[/quote]

A ty si myslíš, že když se někdo pere, tak to musí vypadat jak ve filmu nebo na budo show? Nebo jak v ringu podle daných pravidel?
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. kvě, 2004 8:37

PrayingMantis píše:2pavela: Děkuji za odpověd. Odkaz na Černého tygra jsem samozřejmě čekal. Nechci ale porovnávat (Fu Jow Pai x Hark Fu Moon) a argumentovat pouze na základě cizích zážitků, takže mně Vaše odpověd stačí a ... už mlčím ... :) !

Hladíkovským syndromem jsme pojmenovali následující situaci: kdykoliv, kdekoliv a s čímkoliv se někdo objeví, objeví se i pan Frost a rychle vše pomluví. Jak jistě víte, toto bylo vlastní i panu H. v letech, kdy si u nás pěstoval svůj rádoby monopol...

Nechci Vás poučovat o tom, jak se máte chovat. To že používáte slovník, který zde používají už jen Hladíkovo zastánci je samozřejmě Vaše věc. A to, že Vašim mistrům Váš způsob vyjadřování a chování nevadí, je zase věc jejich. Ze souboje se Z.K. jste si sice poučení vzal, ale asi špatné. - stále se chováte stejně arogantně jako před tím ........ Nepochybuji o tom, že jsem o nějaký ten rok mladší než Vy a cvičím teprve od roku 1992, takže také určitě méně než Vy. Věk studenta a počet let tréninku je ale velmi zavádějící měřítko. (opět viz. např. pan H.!)

Kdo jsem? Jeden postradatelný student kung-fu, kterého klidně ignorujte.

Naprostej souhlas mantis. Sem hrdej , když slyším jména Wong Fei Hung, Yang Lu Chan, Lam Sai Wing nebo Yip Man. A sem nasranej , když ve spojení s kungfu slyším o chizofrenním Hladíkovi, bláznivý Zorce vod splavu , patentovaným tajčistovi Turnebrovi nebo všeználkovi Frostovi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » stř 05. kvě, 2004 8:38

wushi píše:kudlanka - sorry, nemyslel som konkrétne na teba a sifu Wai Honga, ktorého, ačkoli som ho nestretol, si hlboko vážim, videl som jeho wushu a je skutočne dobré...myslel som na intermezzo Pavelu so ZK, celkom by som to rád videl (vraj je to na videu, hodte to sem niekto)...to bude vždy tak, že jedna škola chce byť lepšia ako druhá a zákonite aj ich majstri - bolo to tak v starej Číne, Japonsku, dokonca aj v našich končinách sa predsa školy šermu a starých bu medzi sebou "ruli" - dnes predsa nemôžme vybehnúť do ulíc a dať si riadne do držky - tak sa to rieši cez net... :D ...radšej by som išiel von na férovku... :twisted:

OK. Souhlas!

Jinak navrhuju, aby se to video dalo do nové rubriky a v ní se třeba pak i pokračovalo v této diskuzi. Myslím že z mnoha důvodů není vhodné, aby se takovéhle věci rozebíraly v rubrice "Sifu Hušek". Ale to jen tak na okraj. :-)
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 05. kvě, 2004 9:30

zdar a silu,

tu je ma troska do mlyna - protoze Pavelu uz nejaky ten patek znam, musim se rozhodne zastat; je pravda, ze radu lidi vytoci jeho syrovy, uprimny zpusob komunikace bez jakycholiv kudrlinek a pozlatek, ale ja osobne tez preferuji rovnou tnout do ziveho nez chodit kolem horke kase. vim, jakou roli Pavela mela a ma v ceskem wushu - rada cinskych (a nejen cinskych) ucitelu je mu za spoustu pomoci moc vdecna (a ze stejneho duvodu ho rada "mistru" uprimne nenavidi - dodnes mu s Yiwanem zavidime pozici skudce c. 1;-)

Pavela zije v Cine, ma za manzelku Cinanku, a o Cine a cinskem wushu/gongfu toho vi vice nez vetsina z nas dohromady, proto chapu jeho impulsivni rozhorceni, kdyz nekdo mluvi o Cine a c.b.u., aniz by v Cine kdy byl, prip. navstivil Cinu na dva tri tydny.

Pavela vs. Kurfurst - ja jsem tam byl - to ze "souboj" byla zatracena bida, vedi oba, to je jasny, nikdo nemel znatelnou prevahu, pro oba to byla doufam inspirace k dalsimu treninku. ovsem, opet - proc o tom mluvi ti, kteri tam nebyli, a kteri vubec nevedi, vo co go? chtel bych videt vsechny ty posmevacky, kteri delaji ramena a siri o teto pranici jizlive poznamky, co by delali v kuzi vyse zminenych panu oni (vyzyvaci zapas, zakazane byly pouze utoky na oci). tak nebo tak, byla to zalezitost Pavely a Zdenka, je to uzavrena zalezitost, tak at se do toho nemontujou ti, kterym do toho nic neni.

s Pavelou nesouhlasim v rade veci (treba zalezitosti tzv. "moderni" vs. tzv. "tradicni" wushu, atd. atd.), nekdy me taky pekne vytoci, ale je to muj gf kamos, znam ho osobne uz radu let, a tak se ho musim zastat. hodit ho do jedny skatule s Hladikem, Turneberem, Jandovou atd. je zatracene blbej vtip.

tecka, prerusme tento unos tematu, kdo by chtel na vyse zmineny text reagovat, necht prosim zalozi novou diskuzi, tato je venovana sifu Huskovi a fu jau paai!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 9:33

ok, to sa mi páči. Nechcem samozrejme nijak do toho ťahať sifu Huska a tento topic bol predsa o ňom. Takže, ak niekto chce debatovať o Pavelovi a videu s ZK, nech na to zriadi nový topic. :)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...