Moderátor: pm
Milý a roztomilý JIndro Jeřábku. Nějak mi uniká sovislost tvého příspěvku. Jestli máš nějaké osobní, psychické či sexuální problémy,nevím proč je řešíš tady. Pokud potřebuješ udat manželku,děkuji,mám svojí. Pokud narážíš na "boj" se Zdeňkem K. pak bych ti rád připoměl čínské přísloví že "údělem bojovníků jsou vítězství i porážky. Výsledek boje se Zdeňkem je,jednoznačně vítězství, protože 1.stali jsme se přáteli,2.pochopil,že Montaigue je kokot a podvodník 3.já jsem pochopil,že se musím ještě hodně učit,abych se mohl bez poprat z mnohem větší a těžším zkušeným Judistou,jakým Zdeněk je. Máš taky odvahu veřejně se poprat bez pravidel a ještě na to sezvat lidi a nechat to natáčet?. Kecat a nadávat na netu umí každej. A jak víš že já necvičím,věnuju se pořád tomu samému jako před 10 lety a to vnitřním stylům wušu. Takže víc míru a klidu v srdci a méně zášti a nasranosti ti přeje PavelaJindra JEŘÁBEK píše:pavela píše:8O teda chlapi, mooooc bych se divil, kdyby kromě těch "jediných" kdo tenhle styl vyučují v USA nevyučovali tohle ještě "tři prdele" různejch mistrů v kontinentální číně, zejména na jihu.Vždycky se trochu usmívám té naivitě, myslet si, že někdo kdo prezentuje ten styl na západě je "jediný" zejména v kontextu s 2 miliardami lidí v ČLR. A doufám,že em někdo zase nenapíše nějakou pitomost typů, že komunisti v Číně vyvraždili všechny mistry, kromě toho jednoho, co utekl do USA.(jak si to naivně představuje např.mnoho Wingtsunistů)
Milý roztomilý PAVELO měl jsem před časem tu "čest" vidět jak bojové umění používá člověk, který o cvičení jen žvaní. Věř mi, naplácala by Ti i moje žena, která na rozdíl od tebe nemá možnost každý týden měnit učitele. Prosím vykašli se na nekonečné diskuse a neustálé vykrádání různých autorů jejichž pot a odříkání potom prodáváš a cvič. Cvič proto, že díky Tvé vlastnosti nekonečného šťourala se Ti to milý a roztomilý PAVELO může čas od času hodit.
pavela píše:8O teda chlapi, mooooc bych se divil, kdyby kromě těch "jediných" kdo tenhle styl vyučují v USA nevyučovali tohle ještě "tři prdele" různejch mistrů v kontinentální číně, zejména na jihu.Vždycky se trochu usmívám té naivitě, myslet si, že někdo kdo prezentuje ten styl na západě je "jediný" zejména v kontextu s 2 miliardami lidí v ČLR. A doufám,že em někdo zase nenapíše nějakou pitomost typů, že komunisti v Číně vyvraždili všechny mistry, kromě toho jednoho, co utekl do USA.(jak si to naivně představuje např.mnoho Wingtsunistů)
pavela píše:Milý a roztomilý JIndro Jeřábku. Nějak mi uniká sovislost tvého příspěvku. Jestli máš nějaké osobní, psychické či sexuální problémy,nevím proč je řešíš tady. Pokud potřebuješ udat manželku,děkuji,mám svojí. Pokud narážíš na "boj" se Zdeňkem K. pak bych ti rád připoměl čínské přísloví že "údělem bojovníků jsou vítězství i porážky. Výsledek boje se Zdeňkem je,jednoznačně vítězství, protože 1.stali jsme se přáteli,2.pochopil,že Montaigue je kokot a podvodník 3.já jsem pochopil,že se musím ještě hodně učit,abych se mohl bez poprat z mnohem větší a těžším zkušeným Judistou,jakým Zdeněk je. Máš taky odvahu veřejně se poprat bez pravidel a ještě na to sezvat lidi a nechat to natáčet?. Kecat a nadávat na netu umí každej. A jak víš že já necvičím,věnuju se pořád tomu samému jako před 10 lety a to vnitřním stylům wušu. Takže víc míru a klidu v srdci a méně zášti a nasranosti ti přeje PavelaJindra JEŘÁBEK píše:pavela píše:8O teda chlapi, mooooc bych se divil, kdyby kromě těch "jediných" kdo tenhle styl vyučují v USA nevyučovali tohle ještě "tři prdele" různejch mistrů v kontinentální číně, zejména na jihu.Vždycky se trochu usmívám té naivitě, myslet si, že někdo kdo prezentuje ten styl na západě je "jediný" zejména v kontextu s 2 miliardami lidí v ČLR. A doufám,že em někdo zase nenapíše nějakou pitomost typů, že komunisti v Číně vyvraždili všechny mistry, kromě toho jednoho, co utekl do USA.(jak si to naivně představuje např.mnoho Wingtsunistů)
Milý roztomilý PAVELO měl jsem před časem tu "čest" vidět jak bojové umění používá člověk, který o cvičení jen žvaní. Věř mi, naplácala by Ti i moje žena, která na rozdíl od tebe nemá možnost každý týden měnit učitele. Prosím vykašli se na nekonečné diskuse a neustálé vykrádání různých autorů jejichž pot a odříkání potom prodáváš a cvič. Cvič proto, že díky Tvé vlastnosti nekonečného šťourala se Ti to milý a roztomilý PAVELO může čas od času hodit.
PrayingMantis píše:pavela píše:8O teda chlapi, mooooc bych se divil, kdyby kromě těch "jediných" kdo tenhle styl vyučují v USA nevyučovali tohle ještě "tři prdele" různejch mistrů v kontinentální číně, zejména na jihu.Vždycky se trochu usmívám té naivitě, myslet si, že někdo kdo prezentuje ten styl na západě je "jediný" zejména v kontextu s 2 miliardami lidí v ČLR. A doufám,že em někdo zase nenapíše nějakou pitomost typů, že komunisti v Číně vyvraždili všechny mistry, kromě toho jednoho, co utekl do USA.(jak si to naivně představuje např.mnoho Wingtsunistů)
Jestli je nějaká autorita stylu Fu Jow Pai i mimo USA (fůůůůj éto amerikánskoje ... !!! ehm ...), můžete uvést její jméno?
PS: Jinak Vám přeji, abyste se - po tolika letech tréninku - začal konečně chovat jako student kung-fu a překonal ten svůj pověstný "hladíkovský syndrom".
wushi píše:kudlanka - sorry, nemyslel som konkrétne na teba a sifu Wai Honga, ktorého, ačkoli som ho nestretol, si hlboko vážim, videl som jeho wushu a je skutočne dobré...myslel som na intermezzo Pavelu so ZK, celkom by som to rád videl (vraj je to na videu, hodte to sem niekto)...to bude vždy tak, že jedna škola chce byť lepšia ako druhá a zákonite aj ich majstri - bolo to tak v starej Číne, Japonsku, dokonca aj v našich končinách sa predsa školy šermu a starých bu medzi sebou "ruli" - dnes predsa nemôžme vybehnúť do ulíc a dať si riadne do držky - tak sa to rieši cez net......radšej by som išiel von na férovku...
PrayingMantis píše:2pavela: Děkuji za odpověd. Odkaz na Černého tygra jsem samozřejmě čekal. Nechci ale porovnávat (Fu Jow Pai x Hark Fu Moon) a argumentovat pouze na základě cizích zážitků, takže mně Vaše odpověd stačí a ... už mlčím ...!
Hladíkovským syndromem jsme pojmenovali následující situaci: kdykoliv, kdekoliv a s čímkoliv se někdo objeví, objeví se i pan Frost a rychle vše pomluví. Jak jistě víte, toto bylo vlastní i panu H. v letech, kdy si u nás pěstoval svůj rádoby monopol...
Nechci Vás poučovat o tom, jak se máte chovat. To že používáte slovník, který zde používají už jen Hladíkovo zastánci je samozřejmě Vaše věc. A to, že Vašim mistrům Váš způsob vyjadřování a chování nevadí, je zase věc jejich. Ze souboje se Z.K. jste si sice poučení vzal, ale asi špatné. - stále se chováte stejně arogantně jako před tím ........ Nepochybuji o tom, že jsem o nějaký ten rok mladší než Vy a cvičím teprve od roku 1992, takže také určitě méně než Vy. Věk studenta a počet let tréninku je ale velmi zavádějící měřítko. (opět viz. např. pan H.!)
Kdo jsem? Jeden postradatelný student kung-fu, kterého klidně ignorujte.
wushi píše:kudlanka - sorry, nemyslel som konkrétne na teba a sifu Wai Honga, ktorého, ačkoli som ho nestretol, si hlboko vážim, videl som jeho wushu a je skutočne dobré...myslel som na intermezzo Pavelu so ZK, celkom by som to rád videl (vraj je to na videu, hodte to sem niekto)...to bude vždy tak, že jedna škola chce byť lepšia ako druhá a zákonite aj ich majstri - bolo to tak v starej Číne, Japonsku, dokonca aj v našich končinách sa predsa školy šermu a starých bu medzi sebou "ruli" - dnes predsa nemôžme vybehnúť do ulíc a dať si riadne do držky - tak sa to rieši cez net......radšej by som išiel von na férovku...
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků