luen píše:Jak mam tohle chapat? Jako ano nebo ne?Daneel píše:Nějak se to tady rozjelo, každopádně názory jsou zajímavé.
4 luen: Wing Chun dělám sice teprve pátým rokem, ale nemohu než nesouhlasit s frází ...![]()
Nemohu než NESOUHLASIT je anonymum k nemohu než SOUHLASIT

luen píše:Myslis??? Ono snad existuje BU kde se trenuje a pripravuje na slabsiho, pomalejsiho ...??? Uznej, ze to je pohadkaDanee píše:Právě WCh je vhodný proti těžším a silnějším protivníkům.![]()
Nejsem sice sběhlý v ostatních stylech, ale takový boxer přece trénuje v určitých váhových kategoriích. Zase chytání za slovíčka a vyvození jediného závěru?

luen píše:Tak uprimne lap sau je staticke cviceni a sila ... no kdyz myslisDanee píše:Když např. stráví člověk hodinu v LapSao drilu, tak svaly taky dostanou zabrat a síla roste.![]()
A zase tu máme chytání za slovíčka. Psal jsem LapSao DRIL. To je ve dvojici, kdy stojí dva cvičitelé naproti sobě a vždy jeden druhému lapne ruku, současně vede úder, ten druhý na to reaguje bong saem a wu saem. Měl to být jen příklad z mnoha jiných situací. Pokud člověk byť bez činky opakuje stále stejný pohyb, tak ten pohyb vychází ze svalů, pokud to dělá dlouho, tak asi ty svaly posiluje.
luen píše:Co je to za otazku? Ujasni si na co se vlastne ptas! Silu v jakekoli podobe proste potrebujes a styl s tim nema co delat! Bojujes ty a ne stylDanee píše:Možná jsme se špatně pochopili. Já měl spíš na mysli člověka s mohutnější postavou co posiluje a cvičí WCh. Zda pak může svou fyzickou sílu a váhu využít, v rámci tohoto stylu.
Já mám jasno na co se ptám. Ale uznávám, že když si teď čtu mou původní otázku, tak se dá pochopit různě. Dejme tomu, že měřím 182cm, vážím 90kg a mám robusnější ramenatou postavu. Pokud bych se chtěl přetlačovat s někým kdo váží 50kg, tak ten dotyčný asi nemá moc šanci. Ovšem, pokud by ten dotyčný dlouho a poctivě trénova WCh tak moji sílu prostě změní a šanci nemám já. A právě to, že mám tento druh síly, nutí mně to ji používat i při tréninku. Místo správného a rychlého pohybu to udělám silou, ale pak cvičím špatně. Samozřejmě, že po letech tréninku jsem se naučil jak tu "statickou" sílu nepoužívat.
Správně by asi otázka zněla, zda se dá robusní postava (nemyslím špekouna