Wing/Ving Tsun/Chun posilování

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Wing/Ving Tsun/Chun posilování

Příspěvekod Daneel » stř 15. lis, 2006 23:55

luen píše:
Daneel píše:Nějak se to tady rozjelo, každopádně názory jsou zajímavé.

4 luen: Wing Chun dělám sice teprve pátým rokem, ale nemohu než nesouhlasit s frází ...
Jak mam tohle chapat? Jako ano nebo ne? :D

Nemohu než NESOUHLASIT je anonymum k nemohu než SOUHLASIT :wink: Pravda, většinou se říká, nemohu jinak než... To je právě problém diskuzí, že místo, aby někdo ze své zkušenosti poradil, tak se snaží tazatele chytat za slovíčka a udělat z něj úplného hlupáka. Takže to znamená NE

luen píše:
Danee píše:Právě WCh je vhodný proti těžším a silnějším protivníkům.
Myslis??? Ono snad existuje BU kde se trenuje a pripravuje na slabsiho, pomalejsiho ...??? Uznej, ze to je pohadka :D

Nejsem sice sběhlý v ostatních stylech, ale takový boxer přece trénuje v určitých váhových kategoriích. Zase chytání za slovíčka a vyvození jediného závěru? :wink:

luen píše:
Danee píše:Když např. stráví člověk hodinu v LapSao drilu, tak svaly taky dostanou zabrat a síla roste.
Tak uprimne lap sau je staticke cviceni a sila ... no kdyz myslis :D

A zase tu máme chytání za slovíčka. Psal jsem LapSao DRIL. To je ve dvojici, kdy stojí dva cvičitelé naproti sobě a vždy jeden druhému lapne ruku, současně vede úder, ten druhý na to reaguje bong saem a wu saem. Měl to být jen příklad z mnoha jiných situací. Pokud člověk byť bez činky opakuje stále stejný pohyb, tak ten pohyb vychází ze svalů, pokud to dělá dlouho, tak asi ty svaly posiluje.

luen píše:
Danee píše:Možná jsme se špatně pochopili. Já měl spíš na mysli člověka s mohutnější postavou co posiluje a cvičí WCh. Zda pak může svou fyzickou sílu a váhu využít, v rámci tohoto stylu.
Co je to za otazku? Ujasni si na co se vlastne ptas! Silu v jakekoli podobe proste potrebujes a styl s tim nema co delat! Bojujes ty a ne styl :wink:

Já mám jasno na co se ptám. Ale uznávám, že když si teď čtu mou původní otázku, tak se dá pochopit různě. Dejme tomu, že měřím 182cm, vážím 90kg a mám robusnější ramenatou postavu. Pokud bych se chtěl přetlačovat s někým kdo váží 50kg, tak ten dotyčný asi nemá moc šanci. Ovšem, pokud by ten dotyčný dlouho a poctivě trénova WCh tak moji sílu prostě změní a šanci nemám já. A právě to, že mám tento druh síly, nutí mně to ji používat i při tréninku. Místo správného a rychlého pohybu to udělám silou, ale pak cvičím špatně. Samozřejmě, že po letech tréninku jsem se naučil jak tu "statickou" sílu nepoužívat.

Správně by asi otázka zněla, zda se dá robusní postava (nemyslím špekouna :) ) ve WCh využít. Sorry, neumím moc vysvětlovat, tak doufám, že někdo zase nebude hledat dvojsmysly a chytat za slovíčka...
Naposledy upravil Daneel dne čtv 16. lis, 2006 0:46, celkově upraveno 1
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Daneel » čtv 16. lis, 2006 0:44

2 TongPa
Takže češi zase vydrží dlouho s dechem :lol:
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 16. lis, 2006 2:29

Daneel píše:To je právě problém diskuzí, že místo, aby někdo ze své zkušenosti poradil, tak se snaží tazatele chytat za slovíčka a udělat z něj úplného hlupáka. Takže to znamená NE

To je prave krasa diskuze ... ujasnovani pojmu ... ono totiz nestaci napsat stejne slovo a myslet si ze jsme si vec vysvetlili!!! Z nasi vzajemne diskuze je totiz evidentne jasne, ze oba chapeme stejna slova naprosto rozdilne!

Daneel píše:Nejsem sice sběhlý v ostatních stylech, ale takový boxer přece trénuje v určitých váhových kategoriích. Zase chytání za slovíčka a vyvození jediného závěru?

No ... prave a to je taky evidentni. Kdyz prehlednu fakt, ze se netrenuje vyhradne v ramci vahove kategorie ... Proc myslis, ze jsou prave boxeri, thai boxeri a vsichni ostatni, kteri trenuji plnokontaktne, vetsinou nejlepe pripraveni obstat v boji ... ? (i kdyz z toho nechci delat pravidlo) :wink: Byt silnej ... nemyslim jen fyzicky ... je vzdy vyhoda ... byt odolnej, rychlej, mrsnej ... Proto preci trenujeme - aspon nekteri :wink: Nevidim zadnou vyhodu v tom byt slabej, krehkej, pomalej, zatuhlej atd ... Takova slechtena ideomotoricka porucha (ktera je casto k videni) ... je nam casto predkladana jako vzor "idealu" - to je proste DIAGNOZA, ktera se bude jednou lecit - je smesne kdyz tohle vidis a nekdo na takovem onemocneni jeste udela karieru :D

Daneel píše:A zase tu máme chytání za slovíčka. Psal jsem LapSao DRIL. To je ve dvojici, kdy stojí dva cvičitelé naproti sobě a vždy jeden druhému lapne ruku, současně vede úder, ten druhý na to reaguje bong saem a wu saem. Měl to být jen příklad z mnoha jiných situací. Pokud člověk byť bez činky opakuje stále stejný pohyb, tak ten pohyb vychází ze svalů, pokud to dělá dlouho, tak asi ty svaly posiluje.

:D Ja vim co je lap sau - uz takovejch 15 roku :wink: Jasne posilujes i tak se to da rici ... i tim ze bouchas udery posilujes, ale nemyslis vazne, ze to staci? Pohyb je vlastne posilovani, ale to ma mnoho rovin a tahle neni nijak ohromujici a zdaleka neni dostacujici! Jak uz tady bylo nekolikrat napsano - SILA MUSI VYCHAZET PREDEVSIM Z NOHOU, CELEHO TELA. POTREBUJES NAPR. SILU VYBUSNOU ... VYDRZ ... DYNAMICKOU ... STATICKOU ... ROVNOVAHA JE VLASTNE CASTECNE O SILE RESP. O PRACI S NI ... Sila je povsechnej pojem ... znamena vsechno a nic ... Je to o metodice o zpusobu ... Mam 193 cm 95 kg a nestezuji si ... porad je na cem pracovat ... vzdy muzes byt lepsi a proto cvicime!

Daneel píše:Já mám jasno na co se ptám. Ale uznávám, že když si teď čtu mou původní otázku, tak se dá pochopit různě. Dejme tomu, že měřím 182cm, vážím 90kg a mám robusnější ramenatou postavu. Pokud bych se chtěl přetlačovat s někým kdo váží 50kg, tak ten dotyčný asi nemá moc šanci. Ovšem, pokud by ten dotyčný dlouho a poctivě trénova WCh tak moji sílu prostě změní a šanci nemám já. A právě to, že mám tento druh síly, nutí mně to ji používat i při tréninku. Místo správného a rychlého pohybu to udělám silou, ale pak cvičím špatně. Samozřejmě, že po letech tréninku jsem se naučil jak tu "statickou" sílu nepoužívat.

Dokud s tou hmotou neumis aspon trochu pracovat, tak ti moc vyhod neposkytne, ale neni to na skodu! Jen je treba tuto schopnost a nejen tuto, neustale a cilene zlepsovat!

Daneel píše:Správně by asi otázka zněla, zda se dá robusní postava (nemyslím špekouna ) ve WCh využít. Sorry, neumím moc vysvětlovat, tak doufám, že někdo zase nebude hledat dvojsmysly chytat za slovíčka...

Jasne ze ano - jde "JEN" o to se to naucit :wink: A je dobre, ze to neni tak, snadne - ASPON POZNAS LEMPLA :!: :P :wink:

Stejne neni nad zkusenost ... jen tim v tobe vyvolam dalsi otazky ... zajdi se nekam podivat a 60% otazek odpadne ... To nevymyslis - musis to natrenovat. Po 5-ti letech uz bys v tomhle plavat nemusel - vazne zajdi jinam :wink:

Skateordie píše: Som rad, ze si to napisal, lebo uz viackrat som sa stretol s pristupom, ze to nie je potrebne, ked si dobry technik. Mozno je to pravda, ale musis byt fakt perfektny technik.

Jakmile tohle nekdo rekne - utikat pryc a neohlizet se :D Technika je zase pomerne obecny pojem, pod kterym si ruzni lide predstavuji mnohe, ale nic neni samospasne - ani technika ani sila ... Kazda z techto veci je sama o sobe temer bezcena, ale dohromady uz to zacina byt ine kafe ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Daneel » čtv 16. lis, 2006 2:55

OK, beru tvou odpověď na mou otázku jako kladnou. Jak že to řekl Bruce Lee? Jsi li malý a lehký, využíj toho. Jsi-li velký a těžký, využij toho. Ovšem já trénuji Wing Chun a zatím nemám ambice zkoušet něco jiného. Každopádně jsem rád, že Ti nemusím odpovídat stylem "jsi v této diskuzi užitečný jako automat na kondomy ve Vatikánu :) :lol: To neber jako urážku, ale jako kompliment, změnil jsem na Tebe názor. Zatím :wink:
Otázka: Děláš WCh už 15 let? U koho jsi začínal a jaké máš zkušenosti se svými Sifu (předpokládám žes jich vystřídal více)? Je to sice OffTopic, ale zajímá mě to :wink:

PS, v tomhle neplavu. Věřím svému Sifu a po 4řech letech má mou plnou důvěru a nemám potřebu se poohlížet jinde. Jen jsem chtěl vyzkoušet názory ostatních, na této diskuzi. Každopádně díky za rady.
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 16. lis, 2006 3:38

Daneel píše:Otázka: Děláš WCh už 15 let? U koho jsi začínal a jaké máš zkušenosti se svými Sifu (předpokládám žes jich vystřídal více)? Je to sice OffTopic, ale zajímá mě to :wink:

Zacinal jsem u stejneho sifu u ktereho cvicim dnes - sifu Ivan Rzounek :wink: Nikdy jsem u nikoho jineho wing chun necvicil - proc taky :lol: Vetsina se stejne ucila od nej a nebo z nej i dnes tahaji informace :wink: wing chun cvicim vlastne uz 16 a 1/2 roku abych byl presny, takze moc dobre vim proc cvicim prave u neho ... vetsina tech lidicek co tady maji dnes skoly necvici ani polovinu casu co ja - takze neni vlastne nad cim premyslet Obrázek

Daneel píše:PS, v tomhle neplavu. Věřím svému Sifu a po 4řech letech má mou plnou důvěru a nemám potřebu se poohlížet jinde. Jen jsem chtěl vyzkoušet názory ostatních, na této diskuzi. Každopádně díky za rady.

Vyzkouset nazory ostatnich Obrázek k cemu je to dobre :?: Porovnej sve dovednosti s ostatnima - to ti aspon neco konkretniho prinese :wink: at se ti dari ...

Jinak co se tyka nazoru na mou osobu - to nezlepsi tve kung fu ... ale pro uplnost vice zde http://www.wing-chun.cz/cs/index.cs.html nebo http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... =0&thold=0 nebo si projdi dalsi diskuze a doctes se vic a nemusi jit vzdy o wing chun. Prispiva sem cela rada kompetentnich lidi, kteri delaji cest BU/BS!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Daneel » čtv 16. lis, 2006 3:51

Opravdu nemám potřebu zkoušet jiné školy. Navíc jsem Z Ostravy a tam mnoho výběru není. A i kdyby bylo, tak dobrý Sifu a kolektiv bych s těží našel :wink: Odpověď na mou otázku jsem dostal, díky.
Taky přeji hodně zdaru...
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » čtv 16. lis, 2006 7:42

TongPa píše:On to však hrdě odmítl a nechal si do kapsiček nacpat plnou zátěž dle jeho hmotnosti. Pak s tím frajersky skočil šipku do bazénu - a zůstal ležet na dně. Pokoušel se normálně plavat, ale s tím závažím se vůbec nemohl dostat na hladinu. Nakonec se zbytkem dechu došel po dně k žebříku a vylezl po něm ven... :D

Obrázek Výborné
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 16. lis, 2006 9:17

luen píše: Nevidim zadnou vyhodu v tom byt slabej, krehkej, pomalej, zatuhlej atd ... Takova slechtena ideomotoricka porucha (ktera je casto k videni) ... je nam casto predkladana jako vzor "idealu" - to je proste DIAGNOZA, ktera se bude jednou lecit - je smesne kdyz tohle vidis a nekdo na takovem onemocneni jeste udela karieru :D

:lol: :lol: :lol: Pak se div, žes mi tu chyběl
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 17. lis, 2006 0:10

fakt píše: :lol: :lol: :lol: Pak se div, žes mi tu chyběl

Kdyz to ted ctu, tak to zni jako dobrej forek, ale je to bezna a casta podivana :wink: Ale chapu, ze ma nekdo super-extra socialni citeni, ujme se takovych lidi a dava jim sve penize a vsemozne je podporuje - ja jsem v tomhle ohledu asocial, takze ... :D
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Daneel » pát 17. lis, 2006 1:43

luen píše:
fakt píše: :lol: :lol: :lol: Pak se div, žes mi tu chyběl

Kdyz to ted ctu, tak to zni jako dobrej forek, ale je to bezna a casta podivana :wink: Ale chapu, ze ma nekdo super-extra socialni citeni, ujme se takovych lidi a dava jim sve penize a vsemozne je podporuje - ja jsem v tomhle ohledu asocial, takze ... :D

Tak teď nevím, jestli to mám chápat jako, že podporuji někoho, kdo tyto tréninky dělá jen pro peníze, ale svého Sifu znám ňáký ten pátek a můžu tě ujistit, že vybírání peněz je pro něj to poslední. Chodím na Chum Kiu tréninky a platím 400Kč za měsíc (kolik platíte vy ostatní? Já bych byl ochoten platit mnohem více, za to co dostávám). Náš Sifu na nás spíš prodělává. Dělá to proto, že ho to baví. A dělá to sakra dobře. O jeho stylu vedení školy je zbytečné tady polemizovat. Vašeho Rzounka tady taky nehodlám shazovat, protože jsem na jeho tréninku nebyl. Můj dotaz byl čistě můj soukromý. Nechci se na to mého Sifu ptát taky z osobních důvodů. Jestli jsem svůj dotaz položil špatně, tak za to suď mně a né mou školu. Ale od toho jsou tady diskuze, aby se někdo nezkušený ptal zkušených. Zrovna nedávno jsem se setkal se žákem jiné "tzv. WCh školy" a on se mně ptal zda umím útoky na vitální body prsty. Po 4řech letech :lol:
Já s WCh začínám, mám svůj přístup a ptal jsem se jasně...
BTW: Ale to by mně zajímalo, kolik se u vás platí za měsíc (3 hodiny za týden + bonusy) kvalitního tréninku???
Daneel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pát 17. lis, 2006 4:11

Daneel píše:Tak teď nevím, jestli to mám chápat jako, že podporuji někoho, kdo tyto tréninky dělá jen pro peníze, ale svého Sifu znám ňáký ten pátek a můžu tě ujistit, že vybírání peněz je pro něj to poslední.

Doporucoval bych trochu zvolnit ... :wink:

Daneel píše:Chodím na Chum Kiu tréninky ...

Na co chodis ..., nevim? Ale celou dobu ses tvaril jako ten, kdo chodi na wing chun :D

Daneel píše:a platím 400Kč za měsíc (kolik platíte vy ostatní? Já bych byl ochoten platit mnohem více, za to co dostávám). Náš Sifu na nás spíš prodělává.

Kolik za to platis a u koho - coz si neprozradil :wink: je mi sumak a jestli ti to prijde malo, tak klidne plat vic ... je to tvoje volba a nikomu do toho nic neni 8) Ja jsem ten posledni kdo by to resil!

Daneel píše:Dělá to proto, že ho to baví. A dělá to sakra dobře.

Tak to rekni jemu ... tva spokojenost je jeho prace a urcite ho tim potesis :wink: Ja s touto informaci nijak nenalozim :oops:

Daneel píše:O jeho stylu vedení školy je zbytečné tady polemizovat.

Taky si myslim ..., ale ja s tim nezacal :!: Reagoval jsem na FAKT(a) a neadresoval jsem to ani na tebe ani na tvoji/vasi skolu a ani na vasi organizaci (opet vlastne nevim na jakou - ale to neni podstatne). To abys pochopil o cem si s Faktem piseme ... no musel bys precist nejake starsi diskuze a prohrabat se trochu temato strankama - coz ti doporucuji aspon se vyhnes dalsim vztahovacnym reakcim a zbytecnym nedorozumenim :wink:

Daneel píše:Vašeho Rzounka tady taky nehodlám shazovat ...

To jsem hrozne rad a drzim ti palce, aby ti to vydrzelo Obrázek Mimochodem neni to nejaky "nas Rzounek", ale pro tebe ... pan Rzounek. Sice si na tom sifu nijak nezaklada, ale bylo by to slusnejsi ...

Daneel píše: ... protože jsem na jeho tréninku nebyl

:D Toho se klidne drz i v budoucnu :wink:

Dannel píše:Můj dotaz byl čistě můj soukromý.

Fuuuha ... no prosim Obrázek tak si sve soukromicko pekne hlidej a nechod s tim na verejna fora ... nebo si to myslel jinak :?:

Daneel píše:Nechci se na to mého Sifu ptát taky z osobních důvodů.

JASNE TO CHAPU :!: :!: :!: To je dalsi z principu wing chun ... zasadne se ptat jinde, zjistovat absolutni zaklady od jinych a prohlasovat jak jsi spokojen tam kde jsi :roll: Proto ta jistota, ze podivana jinde je zbytecna 8O

Daneel píše:Jestli jsem svůj dotaz položil špatně, tak za to suď mně a né mou školu.

Nejsem soudce a proto nesoudim tebe, ani tvou/vasi skolu :!: :!: :!:

Daneel píše:Ale od toho jsou tady diskuze, aby se někdo nezkušený ptal zkušených.

Skutecne :?: Ale ta diskuze je verejna ... tak ti nevim jak to pujde s tou ochranou tveho soukromicka :wink: Predne od toho mas sveho sifu/sensei/ucitele/trenera atd ...

Daneel píše:Zrovna nedávno jsem se setkal se žákem jiné "tzv. WCh školy" a on se mně ptal zda umím útoky na vitální body prsty. Po 4řech letech

Ses si jisty, ze delal wing chun :?: A ty to neumis :?: Ti rikam poohledni se jinde ... treba tam budou prstove stimulace vitalnich bodu ucit hned na prvni lekci :wink:

Daneel píše:Já s WCh začínám, mám svůj přístup a ptal jsem se jasně...

Po 5-ti letech zacinas a sebrals odvahu se zeptat na trivialni zalezitost :?: Tak v tom pokracuj a preji ti dlouhy zivot :wink: Budes ho potrebovat, aby ses po 40-ti letech dostal k dalsim zasadnim meznikum BU Obrázek

Daneel píše:BTW: Ale to by mně zajímalo, kolik se u vás platí za měsíc (3 hodiny za týden + bonusy) kvalitního tréninku???

Mas v tom, ale trochu zmatek, VID :?: Ac ti do toho nic neni, tak u nas ve skole napr. tento mesic (listopad) = 80 hod treninku, kdyz nepocitam vykendovej seminar = 12 hod, dopoledni soukr. hodiny (jedna = 180 min.) a ranni trenink pro zavodni team = 90-120 min., tak to v prumeru dela -,12,50- Kc na hodinu ... 8) Zadne placene zkousky, zadne kupovani cerifikatu, zadne dalsi nepotrebne poplatku Nemcum ... atd ... ABYCH NIC NEVYNECHAL, TAK ZA TO, ZE ZAKUM RADIM NAPR. CO A JAK SI POCIT SE SILOU - SI NIC NEUCTUJU ... TO UZ JE TAKE V CENE ... :wink: :D

Dofam, ze te to uklidnilo a nebudes na priste tak zbrkle reagovat ... vse se da vysvetlit ... pokud je vule bavit se v pohodicce a ne reagovat horkou hlavou :wink: A od toho jsou diskuze :!:
Naposledy upravil luen dne pát 17. lis, 2006 16:21, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » pát 17. lis, 2006 7:43

luen píše:
Daneel píše:Tak teď nevím, jestli to mám chápat jako, že podporuji někoho, kdo tyto tréninky dělá jen pro peníze, ale svého Sifu znám ňáký ten pátek a můžu tě ujistit, že vybírání peněz je pro něj to poslední.

Doporucoval bych trochu zvolnit ... :wink:

Daneel píše:Chodím na Chum Kiu tréninky ...

Na co chodis ..., nevim? Ale celou dobu ses tvaril jako ten, kdo chodi na wing chun :D

Daneel píše:a platím 400Kč za měsíc (kolik platíte vy ostatní? Já bych byl ochoten platit mnohem více, za to co dostávám). Náš Sifu na nás spíš prodělává.

Kolik za to platis a u koho - coz si neprozradil :wink: je mi sumak a jestli ti to prijde malo, tak klidne plat vic ... je to tvoje volba a nikomu do toho nic neni 8) Ja jsem ten posledni kdo by to resil!

Daneel píše:Dělá to proto, že ho to baví. A dělá to sakra dobře.

Tak to rekni jemu ... tva spokojenost je jeho prace a urcite ho tim potesis :wink: Ja s touto informaci nijak nenalozim :oops:

Daneel píše:O jeho stylu vedení školy je zbytečné tady polemizovat.

Taky si myslim ..., ale ja s tim nezacal :!: Reagoval jsem na FAKT(a) a neadresoval jsem to ani na tebe ani na tvoji/vasi skolu a ani na vasi organizaci (opet vlastne nevim na jakou - ale to neni podstatne). To abys pochopil o cem si s Faktem piseme ... no musel bys precist nejake starsi diskuze a prohrabat se trochu temato strankama - coz ti doporucuji aspon se vyhnes dalsim vztahovacnym reakcim a zbytecnym nedorozumenim :wink:

Daneel píše:Vašeho Rzounka tady taky nehodlám shazovat ...

To jsem hrozne rad a drzim ti palce, aby ti to vydrzelo Obrázek Mimochodem neni to nejaky "nas Rzounek", ale pro tebe ... pan Rzounek. Sice si na tom sifu nijak nezaklada, ale bylo by to slusnejsi ...

Daneel píše: ... protože jsem na jeho tréninku nebyl

:D Toho se klidne drz i v budoucnu :wink:

Dannel píše:Můj dotaz byl čistě můj soukromý.

Fuuuha ... no prosim Obrázek tak si sve soukromicko pekne hlidej a nechod s tim na verejna fora ... nebo si to myslel jinak :?:

Daneel píše:Nechci se na to mého Sifu ptát taky z osobních důvodů.

JASNE TO CHAPU :!: :!: :!: To je dalsi z principu wing chun ... zasadne se ptat jinde, zjistovat absolutni zaklady od jinych a prohlasovat jak jsi spokojen tam kde jsi :roll: Proto ta jistota, ze podivana jinde je zbytecna 8O

Daneel píše:Jestli jsem svůj dotaz položil špatně, tak za to suď mně a né mou školu.

Nejsem soudce a proto nesoudim tebe, ani tvou/vasi skolu :!: :!: :!:

Daneel píše:Ale od toho jsou tady diskuze, aby se někdo nezkušený ptal zkušených.

Skutecne :?: Ale ta diskuze je verejna ... tak ti nevim jak to pujde s tou ochranou tveho soukromicka :wink: Predne od toho mas sveho sifu/sensei/ucitele/trenera atd ...

Daneel píše:Zrovna nedávno jsem se setkal se žákem jiné "tzv. WCh školy" a on se mně ptal zda umím útoky na vitální body prsty. Po 4řech letech

Ses si jisty, ze delal wing chun :?: A ty to neumis :?: Ti rikam poohledni se jinde ... treba tam budou prstove stimulace vitalnich bodu ucit hned na prvni lekci :wink:

Daneel píše:Já s WCh začínám, mám svůj přístup a ptal jsem se jasně...

Po 5-ti letech zacinas a sebrals odvahu se zeptat na trivialni zalezitost :?: Tak v tom pokracuj a preji ti dlouhy zivot :wink: Budes ho potrebovat, aby ses po 40-ti letech dostal k dalsim zasadnim meznikum BU Obrázek

Danee píše:BTW: Ale to by mně zajímalo, kolik se u vás platí za měsíc (3 hodiny za týden + bonusy) kvalitního tréninku???

Mas v tom, ale trochu zmatek, VID :?: Ac ti do toho nic neni, tak u nas ve skole napr. tento mesic (listopad) = 80 hod treninku, kdyz nepocitam vykendovej seminar = 12 hod, dopoledni soukr. hodiny (jedna = 180 min.) a ranni trenink pro zavodni team = 90-120 min., tak to v prumeru dela -,12,50- Kc na hodinu ... 8) Zadne placene zkousky, zadne kupovani cerifikatu, zadne dalsi nepotrebne poplatku Nemcum ... atd ... ABYCH NIC NEVYNECHAL, TAK ZA TO, ZE ZAKUM RADIM NAPR. CO A JAK SI POCIT SE SILOU - SI NIC NEUCTUJU ... TO UZ JE TAKE V CENE ... :wink: :D

Dofam, ze te to uklidnilo a nebudes na priste tak zbrkle reagovat ... vse se da vysvetlit ... pokud je vule bavit se v pohodicce a ne reagovat horkou hlavou :wink: A od toho jsou diskuze :!:

Skvělé.Jasné,trefné,výstižné.Neboli "starý lišák vyvedl mladého".
Když už,tak jen kvůli Luenovým komentářům by sem mladší "kolegové"měli chodit...a učit se z nich...
Jsem trošku zvědav,co na to Daneel..
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sam-soi » pát 17. lis, 2006 10:36

mimochodem porad si nejak neumim predstavit, ze bych se na neco tykajiciho se cviceni nedokazal/nemohl zeptat sveho sifu "z osobnich" a vlastne z jakychkoli duvodu.

to mi prijde velmi podivne 8O

zdar
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pát 17. lis, 2006 11:07

ukropcany píše:4sam-soi - v iwame-aikide žiak NEsmie osloviť učiteľa... etiketa to nedovoľuje... to len na pobavenie... :?
Muhehe a když se mu chce tak se pos*re :lol: :lol: :lol:
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pát 17. lis, 2006 11:28

ukropcany: to je úchylný, přesně tohle je ten hlavní z důvodů proč se mi hnusí japonský systémy, aspoň u nás to tak vypadá , samá formálnost a stádo tupě cvičících ovcí. Za rohem se žáci baví o tom co asi jejich drsnej mistr musí všechno umět, honí si nad myšlenkou jací z nich jednou budou bojovníci, ale nikdy se ho nezeptají :roll:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 17. lis, 2006 11:48

:roll:
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 23:44, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » pát 17. lis, 2006 12:10

marvin píše:rimmer - keby sa prislo na to, ze sa posral z dovodu dodrzania etikety tak dostane este aj pochvalu za to, aky dokaze byt servilny/etiketou dodrbany/ hlupy/ vyber si .... a bude davany za priklad spravneho pristupu. Proste japonske myslenie ... im je to prirodzene.

nemozem si odpustit, ale za tento pristup by som dokazal niekoho nakopat ...
... právě to, že mám tento druh síly, nutí mně to ji používat i při tréninku. Místo správného a rychlého pohybu to udělám silou, ale pak cvičím špatně. Samozřejmě, že po letech tréninku jsem se naučil jak tu "statickou" sílu nepoužívat.

tlaci sa to do ludi napr. na aikide co viem ja /urcite aj inde / a nie jeden clovek co tam prisiel cvicit nabuseny a chytil sa do tejto bajky tak miesto, aby dalej rozvijal to co si priniesol a v com mal navrch nad tamojsim okolim, tak mu to bolo vytknute ako prekazka dalsieho napredovania a predpisana okamzita atrofia svalstva az kym nebude uplne uvolneny .....

Kto nevie nic o b.u. a pride tam napr. z ineho sportu tak sa na to lahko nachyta.

Souhlas.Jakmile s nima začneš sparovat nebo si dáš férovku JINAK,než je většina lidí z aikida zvyklá,jsou v pr...i. :) Mám zkušenost,že jsou dost slabí... :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pát 17. lis, 2006 12:30

...mazem to... a prdim na cele aikido...bleeeeeh
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

H

Příspěvekod henk » pát 17. lis, 2006 14:43

Daneel - takze zpet k tematu:"Zdravím, zajímalo by mě, zda se dá pěstovat svalnatá postava a přitom nebýt omezovaný v tomto stylu. Konkrétně, zda se dá uplatnit v tomto stylu i fyzická síla daná silovými cvičeními. Vím že principy vycházejí ze správných drah a stability těla, přesto mně zajímá, zda se dá implementovat i síla z posilovacího tréninku (posilovny)."

Vetsina veci uz tu byla zminena ,jen pridam par souvislosti.
Zalezi ,co si predstavujes pod pojmem svalnata postava ,pokud to neni primo vysledek kulturistiky ,ktera je zamerena na neco jineho ,tak i cvicenec WCH muze mit svalnatou postavu.Rozdil je v tom ,odkud zacinas - jestli se cvicenim wingchunu chces dostat k svalnate postave ,nebo se ptas ,jestli clovek geneticky obdareny svaly muze venovat wingchunu bez omezeni.

V prvnim pripade je mozno cvicenim WCH - potazmo jakehokoliv BU - propracovat k pomerne svalnate postave.Metodika obsahuje cviky ,ktere jsou v urcitem aspektu zamereny na posileni.Na rozdil od kulturistickeho idealu izolovaneho procvicovani kazdeho svalu ale WCH dava duraz na obecny ideal koordinovane sily celeho tela (ne ze by se v jednotlivych cvicich ,hlavne pro zacatecniky,neposilovaly izolovane svalove skupiny ,ale postupne ,spolu s dalsima telesnyma dovednostma se celkove smeruje k te koordinaci celeho tela.)Dalsi rozdil oproti kulturistice jsou hlavne jine naroky - nejsou kladeny ani tak na opticky vysledek ale na funkcnost,spojeni s ostatnima soucastma :rychlosti ,stabilitou atd.
Dalsi velky rozdil je v chapani pojmu sily : rozlisujme statickou izotonickou od dymamicke ,vybusne atd.
Samozrejme i v posilovne se da najit inspirace ,at jiz od kulturistu nebo vzperacu ,zasadni otazkou je ale nalezeni spravne miry a prizpusobeni cviceni svemu cili ,ktery je rozdilny.Silu potrebujes ,jen musis vedet kterou...a kdyz nekdo rozumi svemu stylu ,spoustu podobnosti s vyse uvedenym najde.

V druhem pripade nevidim taky zadny problem ,i pomerne osvaleny clovek muze bez problemu zacit cvicit WCH ,pokud cvici spravne a dost ,telo se prizpusobi.Je potreba se prenest pres posmesky rachitickych kolegu ,ze jses tuhej a podobne.Pokud uplne na zacatku dokazes pouzivani velke sily svalu na chvilku odlozit (ne zavrhnout navzdy ,proboha) ,dovolis telu se trochu uvolnit,skoordinovat a zacit chapat urcite principy prace s telem ,muzes pak zas postupne odlozenou silu zacit vkladat do pohybu a tim ji vyuzivat spravne - ziska tim potrebne privlastky jako vybusna ,celistva,uvolnena atd.
Chcipaci ,co se ti na zacatku posklebovali ,protoze proti tobe byli ohebni jak gumovy hadicky se s postupem doby a uciva dostanou do podobneho problemu ,jén z opacne strany spektra - budou nuceni sve pekne ,uvolnene pohyby zacit plnit silou.Vsechno ma svuj cas ,je to jen otazka spravneho pomeru...

A posledni vec - svalnatost sama je do obrovske miry ovlivnena ne treninkem ,ale genetikou a zivotospravou.....vsude.....at chcipak nebo burt,na WCH nebo kdekoliv jinde.....

Tak ,jsem se vykecal.....

Cest

Henk

PS:Kdyz nekdo tvrdi ,ze se to musi delat bez sily.....ok ,fajn....ale nebylo by lepsi mit na vybranou ,nez byt proste jenom chcipak?
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pucmaz » pát 17. lis, 2006 16:03

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 19:22, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...